Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#20276 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

madner wrote:
512MB wrote:
madner wrote:Grande suplja :D

Djelove za svako auto imas jeftinije i skuplje, ljudi donesu pa ugrade ovdje ako ne vjeruju. Opet se isplati, osim ako si grande specijalista :D :D
Pa de onda reci ovim mojim mehaničarima da se ne kuže u zanat, i ja bi rado manje plaćo :mrgreen:
Sto, oni se kuze. Sam kazes da su skuplji od tvojih slobodnih u Austriji.

Vidim samo jednog ko ne kuzi. :D
Djelovi su jedni, naručili oni iz BiH il ovi iz AUT kužiš. Al ko zna možda me i jedni i drugi levate, nisam od tog zanata...
512MB

#20277 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

madner wrote:350 je ok za Austriju. Ne moze covjek voziti brzo. :D
Ne zaboravi minimalnu udaljenost Njemačke granice :-D
512MB

#20278 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Melbourne_Australia wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
Evo mogu mu ja naći hotel i platiti pivu, valjda će mi dopustiti da budem bogatiji od njega barem jednom.
Vazda si bio dingospo, budi i ovaj put i ispostuj najveceg kompleksasa na dunjaluku.
Dakle Melburn i RadioSA su pajde, ko bi mogao slutit :mrgreen:
ejjus

#20279 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ejjus »

512MB wrote:
ejjus wrote:
Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
Samo da se kratko ubacim, jer ne zelim da stvar ode u zaborav. Vozi auto od 350 konja, da ide gledat Hamleta u pozoristeee.
Ee evo i ovog disleksičara... Ša mai, nađel se koja kvačica?

I nije 350 neg tačno 421 :mrgreen:
Jesil uradio domacu zadacu koju sam ti zadao?
piupiu

#20280 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by piupiu »

Seyfo wrote:MIR, djeco, bit će opet podjela karata za Banoviće.

Moje pitanje je:

Zašto se svaka tema na ovim prostorima mora svesti na rat?

Na temama o sportu, autima, trebama, sexu , prirodi, zdravlju, cvijeću, kompjuterima, u neka doba se svede na rat i počnu vrijeđanja, spuštanja, dobacivanja na temu, ko je gdje bio, na kojoj strani, itd.

Kao u Ničijoj zemlji: KO JE POČEO RAT?
Žrtve zvanične ideologije. Ja ih zovem diverzanti. Tako se nikada smisleno ni o jednoj temi ne može razgovarati. Niko se ne može pozvati na odgovornost bilo za šta. Nikada se ne može uspostaviti vladavina znanja, činjenica, profesionalnosti, zakona, itd, već samo vladavina (čitaj manipulacija) emocija i samopravedništva. Tako se vlada. Kad svi prihvate istu matricu.... dobiješ Bosnu.
512MB

#20281 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

ejjus wrote: Jesil uradio domacu zadacu koju sam ti zadao?
Sigurno, čim sintaktički oblikuješ svoje škrabotine da ih i razumijem. Ako ne želiš, onda ćemo dalje na ovom ćaršijskom nivou palamudit :wink:
Hendrix

#20282 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

OK hajd...radi upozorenja ja ga vise ne spomenuo nikad ovde...nazad na srz teme.

Jedna ekipa ovde tvrdi da svi koji idu iz Bosne to rade jer su kokuzi i da bi svi ostali ovde da imaju par milja plate jel? Dok svoj odlazak vani ne znam cime opravdavaju...kulturno uzdizanje ili sta vec? Koja je norma da si u kategoriju kokuz a koja u ovoj FGR?

Znaci ako imas dobru pinku mozes hodati i kroz blato i nemati vode, trpiti korupciju sve zivo ali tebe zalibo jer si se snaso? Pa to je sistem u Nigeriji gdje imas procenat bogatasa koji zive u vilama okruzenim zidovima i svoj bunar vode. I to ne vodi nikakvom poboljsanju sistema nego samo zivota njihove familije.
stakasa

#20283 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Hendrix wrote:OK hajd...radi upozorenja ja ga vise ne spomenuo nikad ovde...nazad na srz teme.

Jedna ekipa ovde tvrdi da svi koji idu iz Bosne to rade jer su kokuzi i da bi svi ostali ovde da imaju par milja plate jel? Dok svoj odlazak vani ne znam cime opravdavaju...kulturno uzdizanje ili sta vec? Koja je norma da si u kategoriju kokuz a koja u ovoj FGR?

Znaci ako imas dobru pinku mozes hodati i kroz blato i nemati vode, trpiti korupciju sve zivo ali tebe zalibo jer si se snaso? Pa to je sistem u Nigeriji gdje imas procenat bogatasa koji zive u vilama okruzenim zidovima i svoj bunar vode. I to ne vodi nikakvom poboljsanju sistema nego samo zivota njihove familije.
:D
Nije zar bukvalno tako?
JThomas

#20284 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JThomas »

jaruga nis' se snaš'o argument.
Alles-Tamam

#20285 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Alles-Tamam »

Dok čovjek čita šta pišete jedni drugima najbolje otići na Antarktik, da ni slučajno ne naleti na Balkanca
madner

#20286 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Covjek vozi Mustanga :D
Radio Sarajevo

#20287 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote: Djelovi su jedni, naručili oni iz BiH il ovi iz AUT kužiš. Al ko zna možda me i jedni i drugi levate, nisam od tog zanata...
Piše se "dijelovi". Imaš mnogo više grešaka nego Ejjus, ali se i tu kurčiš.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20288 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:Covjek vozi Mustanga :D
'69. :mrgreen:
Radio Sarajevo

#20289 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Hendrix wrote:OK hajd...radi upozorenja ja ga vise ne spomenuo nikad ovde...nazad na srz teme.

Jeste, sve je tako crno-bijelo...

Hoćete li prestati više pojednostavljivati odluke o odlasku ili povratku, ili ste fakat tako plitki?

Svako ima svoje razloge zbog kojih ode, i ko god misli da je vani bolje, neka ide i proba. Nekima je mnogo bolje, nekima ne, nekima je isto, i to je fakat.

Ono što nas nekoliko tvrdi je da vani nije med i mlijeko, kao što se tvrdi, te da u Bosni ima mnogo više dobrih stvari nego što se priča, ali je valjda u modi stalno crnjačiti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20290 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Volio bih da mi neko objasni....

Naime, rodio sam se u onoj državi, kad se zaratilo, što ono kažu, mali bio, prošao rat, drž, ne daj, u svojih 3 i po desetljeća, vidjeh svašta i prođoh svijeta.

Nisam nikakav bogataš, nisam guzonjin sin, a opet....ništa ne fali i živi se normalno. Putuje se. Sito se i obučeno. Ne fali ništa od tehnike. Auto vozam staro, to jeste. Biće i to zamjena za godinu-dvije.

Kako je sve to moguće ako je BiH takvo prkno od zemlje?
Najjadnija, najveći kriminal, sve naj, naj ali u najgorem smislu....
Ne bavim se ni kriminalom, da bude jasno :D
512MB

#20291 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
512MB wrote: Djelovi su jedni, naručili oni iz BiH il ovi iz AUT kužiš. Al ko zna možda me i jedni i drugi levate, nisam od tog zanata...
Jedno je potencirati da si literarno nadahnut a pisati kao u predškolskoj, kao kolega Ejjus. A drugo je ovaj čaršijski horuk povuci potegni nivo :)

Osim tog ja pišem Bosanski onako kako sam ga učio na privatnim časovima, pošto smo ga u školi nismo imali :sad:
Seyfo

#20292 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Pa ti si moderator, jarane..
Ne možemo svi to biti.
:bih:
Alles-Tamam

#20293 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Alles-Tamam »

Tomahawk11 wrote:Volio bih da mi neko objasni....

Naime, rodio sam se u onoj državi, kad se zaratilo, što ono kažu, mali bio, prošao rat, drž, ne daj, u svojih 3 i po desetljeća, vidjeh svašta i prođoh svijeta.

Nisam nikakav bogataš, nisam guzonjin sin, a opet....ništa ne fali i živi se normalno. Putuje se. Sito se i obučeno. Ne fali ništa od tehnike. Auto vozam staro, to jeste. Biće i to zamjena za godinu-dvije.

Ti vodis (hvala bogu) jedan normalan život. Znači nešto što bi se reklo minimum očekivanja (bez ikakvog omalovažavanja) za jednu normalnu sredinu.
A ovo što imaš ti je za mnogo u BiH vrhunac kojem većina teži. A to ne može biti nikako to.
A pri tome sigurno ne radiš u Škafi na kasi ili puniš rafe u Konzumu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20294 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:Kakva god je, nemamo druge.
Ja kad bih imao toliku averziju od nečeg, u ovom slučaju je to BiH, ne da ne bih ni pomislio pisati na nekom usranom forumu te bijedne i korumpirane države.
Fakat ne kontam potrebu, riješio se bijede i korupcije, dočepao civilizacije, dobro ti, ali đavo ne da mira.
Svi se nadamo da ce sto prije naci samopotvrdu i potvrdu okoline u novim domovinama i da ce odustati od forumanja na propalim forumima propale drzave.
Radio Sarajevo

#20295 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Jedno je potencirati da si literarno nadahnut a pisati kao u predškolskoj, kao kolega Ejjus. A drugo je ovaj čaršijski horuk povuci potegni nivo :)

Osim tog ja pišem Bosanski onako kako sam ga učio na privatnim časovima, pošto smo ga u školi nismo imali :sad:
Ime jezika se piše malim slovom. Sjedi, jedan!
Radio Sarajevo

#20296 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:Volio bih da mi neko objasni....

Ti si realan čovjek, osim kad je FKS u pitanju. Ne tražiš hljeba preko pogače. I ne tražiš samo negativno u svemu.

Zato te svi vole :sax:
uglavnomja

#20297 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

512MB wrote:
madner wrote:
512MB wrote: Pa de onda reci ovim mojim mehaničarima da se ne kuže u zanat, i ja bi rado manje plaćo :mrgreen:
Sto, oni se kuze. Sam kazes da su skuplji od tvojih slobodnih u Austriji.

Vidim samo jednog ko ne kuzi. :D
Djelovi su jedni, naručili oni iz BiH il ovi iz AUT kužiš. Al ko zna možda me i jedni i drugi levate, nisam od tog zanata...
kaze se dijelovi i ne postoji mnozina od jedan :-)

a ne da te levate :D
512MB

#20298 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote: Ime jezika se piše malim slovom. Sjedi, jedan!
Blagodarim :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20299 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Alles-Tamam wrote: Ti vodis (hvala bogu) jedan normalan život. Znači nešto što bi se reklo minimum očekivanja (bez ikakvog omalovažavanja) za jednu normalnu sredinu.
A ovo što imaš ti je za mnogo u BiH vrhunac kojem većina teži. A to ne može biti nikako to.
A pri tome sigurno ne radiš u Škafi na kasi ili puniš rafe u Konzumu.
Ne radim u Škafi niti u Konzumu.
Radio Sarajevo wrote:Ti si realan čovjek, osim kad je FKS u pitanju. Ne tražiš hljeba preko pogače. I ne tražiš samo negativno u svemu.
Što, zar nisam umjeren i kad je FKS u pitanju :)

Dobro, možda nekad budem subjektivan, ali koji to navijač svog kluba nije?
amidzazeher

#20300 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

512MB wrote:
Pa jeste li ga imali ili niste (ga imali) :lol:
Post Reply