Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pogotovo mi je drago vidjeti kad im se one kurdske zene najebu sjemena primitivnog. To im, mislim, i najteze pada, uzimajuci u obzir da se prema zenama odnose kao prema kerovima.
Chisum wrote:Elem, usrashe Kurdi ove selefijske troglodite.
Pogotovo mi je drago vidjeti kad im se one kurdske zene najebu sjemena primitivnog. To im, mislim, i najteze pada, uzimajuci u obzir da se prema zenama odnose kao prema kerovima.
zigson wrote:
ispade da nije javelin opalio ovoga samoubicu kao sto se na temi govorilo, nego rpg
Da, da!
I dobar pogodak!
Samo što je putanja rpg-7 pravolinijska, a ne ovako iz neba
ne mora znaciti, na vecim daljinama je parabolicna putanja. A ovaj momak sto je rekao ja sam ga pogodio sretan sam, drzi rpg7 sa og7v frag raketom, znaci protupjesadijskom, sto isto ne mora znaciti da ga je pogodio sa rpg.
Challenger__ wrote:Ne zna se ko je mizerniji. Taj narkomansko-koljački jad ili oni koji su sa njima raja i koji ih puštaju puštaju preko granice. Pljuc.
Preporuka za pogledati je odličan BBC-ev dokumentarac The power of nightmares od Adama Curtisa. Ovaj dokumentarni film, snimljen "davne" 2004. uspoređuje uspon neokonzervativnog pokreta u SAD-u i radikalnog islamističkog pokreta, pravi usporedbe i paralele između njihovog početka, primjećujući veliku sličnost između te dvije grupe ili ideologije. Dokumentarac sam gledao prije nekih 5-6 godina, ali gledajući ga opet nedavno, dobija na snazi.
Bobi wrote:Jok...ISIL opet iz Turske usao u Tall Abyad...vode se borbe na više lokacija...radi tursko topništvo a USaF roka po novonastalim položajima IS. Kad se sarajevoxxx probudi vijest ce biti prenesena sa ISILFunBoys facebook grupe i glasit ce ovako " U silovitom napadu s juga na Tall Abyad ISIL-ovi borci su zauzeli većinu grada...YPG ima preko 300 mrtvih "
Ako izdrže više od 48 sati dobri su. Mada, teško...
Neka, neka... Ovo primirje će ubrzati prosec diferencijacije unutar stvarne opozicije i proces emancijapacije jednog dijela tih krugova od ino-sponzora. Da su tri čovjeka, dobro je, a kamo li hiljade ili desetine hiljada ljudi.
Još bitije: ovo primirje će učiniti vidljivijim međunarodne parije, ništarije, koje su mentori i zaštitnici ISIL-a i Nusri. Pogledati pod Tell Abyad.
Ako izdrže više od 48 sati dobri su. Mada, teško...
Neka, neka... Ovo primirje će ubrzati prosec diferencijacije unutar stvarne opozicije i proces emancijapacije jednog dijela tih krugova od ino-sponzora. Da su tri čovjeka, dobro je, a kamo li hiljade ili desetine hiljada ljudi.
Još bitije: ovo primirje će učiniti vidljivijim međunarodne parije, ništarije, koje su mentori i zaštitnici ISIL-a i Nusri. Pogledati pod Tell Abyad.
Turci su najavili da glede kurda nema primirja..niti su oni potpisnici niti ih nekakav mir u siriji zanima.. ukljucijuci pri tome sve moguce..i isil naravno..savremena verzija onog "more kurdi ne orite drumove - more turci ne gaz'te oranja".. kakva Sirija i primirja..
Sa druge strane ovim novonastalim bi se trebala iskristalisati situacija oko realne "snage" i uticaja umjerenih.. i time kolicina "argumenata" u buducim pregovorima..
Chelli..ovaj Kerry- ev "plan B" za Siriju iliti podjela Sirije pod njihovim vojno politickim patronatom kao "moguci" ishod ovog petogodisnjeg zla u izvornoj formi.. sve vise preuzima formu.. sta ti mislis..?
Challenger__ wrote:Ali, pazi ti to moj Chisum. To je pogranični grad sa Turskom. Mogli su se teleportirati ili ući sa turske teritorije. Pa to je za Haga, 1/1.
Pa možda su se teleportirali, ne mora značiti da su ih turci pustili.
Challenger__ wrote:Ali, pazi ti to moj Chisum. To je pogranični grad sa Turskom. Mogli su se teleportirati ili ući sa turske teritorije. Pa to je za Haga, 1/1.
Pa možda su se teleportirali, ne mora značiti da su ih turci pustili.