Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ispod "Add to cart" ima opcija Calculate Shipping, pa tu provjerite iznos za BiH, a zavisnosti od vrijednosti artikla mjenja se i visina naknade za "shipping".
sve što sam naručivao na američkim online store-ovima, a koristeći usluge Pesoto-a, nisam plaćao ništa dodatno našoj carini. Također nisam ni primjetio da su proizvodi uopšte otvarani, sve je djelovalo fabrički upakovano...Ne znam ima li veze s Pesoto-om, ali to je činjenica, za razliku od ranijih kupovina s Ali express-a npr, pošiljke bi u pravilu bile otvarane te bi dodatno uvijek nešto plaćao.
@R9..
Jesi sklopio kuciste?
Mene nekako strah naruciti sa CU. Kontam kako ovi nasi to rukaju, nece ostati ni sarafic na njemu.
Samo mi nije jasno, sva roba dolazi na carinu BIH i odatle u FBIH ide BH Postom, a do RS Postama Srpske ili kako? Posto mi na dhl tracking broju, link vodi ka posta.ba i mogu i tamo mogu ukucati tracking broj.
vojopd wrote: ↑30/01/2021 11:21
@R9..
Jesi sklopio kuciste?
Mene nekako strah naruciti sa CU. Kontam kako ovi nasi to rukaju, nece ostati ni sarafic na njemu.
Samo mi nije jasno, sva roba dolazi na carinu BIH i odatle u FBIH ide BH Postom, a do RS Postama Srpske ili kako? Posto mi na dhl tracking broju, link vodi ka posta.ba i mogu i tamo mogu ukucati tracking broj.
Mislim da CU šalje DHL-om ali nakon dolaska paketa u BiH to preuzima BH Posta. Ja kako sam vidio na onim slikama nije bilo nikakvih oštećenja. Ni ja nisam vidio kuciste uživo još uvjek.
Tek za par dana stižem kući. Jos neke sitnice za pc nosim.. Ali sam mnogo daleko od sklapanja PC-a, tek nekad pred kraj godine možda.
Tako da gpu, cpu, mb I ram neću kupovat još uvjek.
Uzimao sam do sada dva kućišta sa CU, sve je uredno došlo bez oštećenja.
Samo bih preporučio da se prilikom narudžbe uzme i dodatna opcija "Premium shipping (+ 4,20 €)" jer u tom slučaju, kućište koje je u svojoj originalnoj ambalaži ubace u još jednu veću kutiju i između je ispunjeno stiropor granulama.
Pored troškova prema CU, još su mi u pošti naplatili 10 KM (oba puta).
vojopd wrote: ↑30/01/2021 11:21
@R9..
Jesi sklopio kuciste?
Ja sam takodjer naručio sa Asus gt501 white (bez dodatnog osiguranja tj. pakovanja 4 EUR) i stiglo bez ikakvih oštećenja. Znači, ako ima model koji ti se sviđa naruči i ne brini, s tim da bi stvarno bolje bilo izabrati sa tom dodatnom zaštitom od 4 EUR za svaki slučaj i naravno pripremi 9.5 KM za poštu.
Btw napokon stigao mx500 sa BH pa da počnem sa sklapanjem.
Last edited by Filadendron96 on 30/01/2021 15:57, edited 2 times in total.
Raja, može li se zbaviti računar (polovan naravno) do 400KM da dječak igra roblox, fortnite, minecraft, možda gtaV?
Više bih volio komponente pojedinačno zbaviti, da i na tom sklapanju uštedim koju marku. Hoće kolegica mlađem bratu da uzme, pa ono svaka marka je bitna
Valjalo bi i monitor, ali ajde za monitor je najmanja briga
Pa u principu i može. Održavao sam internet klub gdje su većinom igrali takve igre pa i gta V (neki i5 2 ili 3 gen,8 GB rama i neka grafika tipa gtx 950 će odradit posao, gta se vrtila i na grafikama tipa gt220 zadovoljavajuće (1024x768 medium)
Što se nabavke tiče, mislim da je bolje da uzmes od nekog u kompletu jer će te nabava komponenti posebno izac skuplje najvjerojatnije jer se radi o starijim dijelovima
MoRe .
Moze npr:
Cpu-z single i multi score, 3D Mark, Cinebench R20 single i multi, Unigine Heaven, Superposition, Metro Exodus + ako zelis predlozi jos nesto od igara koje imaju ugradjen Benchmark.
Dvoumim se izmedju tomahawk max i mortar max. Mortar ima dodatni m.2 slot, ali ima samo 3 fan headera. Da li to znaci da necu moci povezati 4 ventilatora sa MS titan pro II?
mickey84 wrote: ↑02/02/2021 01:14
MoRe .
Moze npr:
Cpu-z single i multi score, 3D Mark, Cinebench R20 single i multi, Unigine Heaven, Superposition, Metro Exodus + ako zelis predlozi jos nesto od igara koje imaju ugradjen Benchmark.
Samo da stignem upaliti desktop odradim ove gore navedene testove i postavim rezultate.
MBO Gigabyte Aorus X570 Elite
CPU AMD Ryzen 5900X
RAM 2x8GB Kingstone 3000MHz (XMP, stock 2600) - plan je da se ovo mijenja sa 2x16GB bar 3200MHz po mogucnosti vise od Dark Rock 4 ne mogu staviti 4 keksa RAM-a
GPU Asus TUF 5700XT 8GB