Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
volta dzontra

#20276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

JoseMujica wrote:evo su počeli Žeksa šiljit pa lažu da je vodio savjetnike na skijanje u Austriju o državnom trošku.

Da odmah demantujem takve laži jer Željko Komšić ne skija već smuča.
Bezobrazluk. Umjesto da budemo ponosni na njega sto uziva u gospodskom sportu, aktivan je i voli prirodu oni ga handre sto seljacki ne naganja loptu na nekom debilnom terminu.
Solden dasta a ne onaj seljakluk po Bjelasnici i Vlasicu ili jos gore da genocidasima ostavlja pare po Jahorini
Danguba

#20277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

megaman4 wrote:Kratko i jasno: Čović će ponovo izvisiti.
tako to biva kad se previse sniva ja i on, zaletio se ko djumle u vatru...
sada ni popustiti ni istjerati ''zahtjeve i stavove''... :D

koliko moras biti glup pa na istu foru pokusavati nesto a ovi ga istom taktikom doveli na tanak led. :izet:
megaman4

#20278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Danguba wrote:
megaman4 wrote:Kratko i jasno: Čović će ponovo izvisiti.
tako to biva kad se previse sniva ja i on, zaletio se ko djumle u vatru...
sada ni popustiti ni istjerati ''zahtjeve i stavove''... :D

koliko moras biti glup pa na istu foru pokusavati nesto a ovi ga istom taktikom doveli na tanak led. :izet:
nek pokuša 2018. godine, možda bude imao više sreće. :mrgreen:
vee-jay

#20279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

pici wrote:
- Sve dok smo mi u Sarajevu spremni ne praviti suštinske dogovore sa politikom u RS-u ili sa tzv. hrvatskom politikom u BiH, nego "prodati dušu đavolu" samo da bismo bili prihvatljiv partner dodicima ili čovićima ili, što je češće, njima zajedno, a samo sa ciljem kako bismo bili u vlasti sa istima i kako bismo izgurali iz vlasti svog "sarajevskog političkog protivnika", sve do tada ćemo i mi u Sarajevu biti uzrok političke nestabilnosti BiH, izjaivo je u intervjuu za Poglede Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH.

:lol:

odlicno pici :thumbup:
vee-jay

#20280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
pici wrote:
Banksy wrote:
Gdje sad ovo iskopa :lol: :mrgreen: :(

nikHša po svoj prilici premijer do groba...bolje rob nego grljob :mrgreen:
Za ove, Nerko je gospodin čovjek.
A na narednim izborima, DF je potopljen.
Pravo pitanje je koliko je sada SDP-u uopće u interesu ujedinjenje s njima, ne vidim u tome nikakvu korist za SDP ...
SDPu i DFu bi ujedinjenje trebalo da bude prioritet #1. i to primarno radi njih samih. ujedinjena "ljevica" moze izbaciti SDA sa vlasti.
kox

#20281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

vee-jay wrote:
pici wrote:
- Sve dok smo mi u Sarajevu spremni ne praviti suštinske dogovore sa politikom u RS-u ili sa tzv. hrvatskom politikom u BiH, nego "prodati dušu đavolu" samo da bismo bili prihvatljiv partner dodicima ili čovićima ili, što je češće, njima zajedno, a samo sa ciljem kako bismo bili u vlasti sa istima i kako bismo izgurali iz vlasti svog "sarajevskog političkog protivnika", sve do tada ćemo i mi u Sarajevu biti uzrok političke nestabilnosti BiH, izjaivo je u intervjuu za Poglede Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH.

:lol:

odlicno pici :thumbup:
Možda ja nešto pogrešno čitam u ovom citatu, ali meni se ovo čini tačnim i u skladu sa onim što DF trenutno radi...
Lokman

#20282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Suljagić ili nije normalan ili se skida sa kokaina i alkohola. Vodi rat sa Hrvatima i Srbima, Rusijom i Vatikanom.
It_is_a_Leclerc

#20283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako DF ne bude htio biti dio vlasti, ko će biti ?! SBB ili SDP ?! Dobro znate da neće ni jedni ni drugi. Da ih puškom tjeraju. Prema tome, prestanite stavljati hipoteku izdaje nekakve šatro-ljevice na leđa DF-u, najodgovornijem političkom faktoru u ovoj postizbornoj trakavici, koji vrlo sabrano i odlučno nastoji osigurati ono što je najbolje za BIH u ovom trenutku.
skupljac_zeljeza

#20284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

vee-jay wrote:
SDPu i DFu bi ujedinjenje trebalo da bude prioritet #1. i to primarno radi njih samih. ujedinjena "ljevica" moze izbaciti SDA sa vlasti.
Nije valjda da vjeruješ u ovo? Biračko tijelo ljevice je toliko koliko je i samo se prelijeva tamo ili ovamo.

I zašto samo SDA? Zar ne bi trebali i SDS i SNSD i HDZ?
volta dzontra

#20285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

Lokman wrote:Suljagić ili nije normalan ili se skida sa kokaina i alkohola. Vodi rat sa Hrvatima i Srbima, Rusijom i Vatikanom.
Kakav je rezultat? Vodi li?
Baboolal

#20286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Baboolal »

dustaban wrote:Ma yebo je jeza ko god sada uleti u Vladu.
To ti je ko izraubovana koka koju su dvaes godina handrile lopine i sad je uvaljuju naivcima da je ozene.

Na temu:
:thumbup: O uzrocima bi se dalo detaljnije raspravljati, ali dijagnoza je ispravna: tesko je zamisliti kako bi i najpostenija i najsposobnija vlada vidno popravila trenutnu socio-ekonomsku situaciju.

Izvan teme, uz duzno izvinjenje moderaciji i ostalima kojima zasmeta.
Vidim ni jedna zena (ili koka - skraceno :wink: ) da reaguje pa moram ja. hiperbolicno: :D

dustaban,
Uz duzno postovanje politickih stavova koje iznosite i s kojima se ja ponekad slazem a ponekad ne , da li mozete objasniti kako se "koka izraubuje" u procesu "handrenja" od strane "lopina" i kako je to cini neadekvatnom za brak (pretpostavicemo da je kondom iliti prezervativ u upotrebi da bi se izbjegle polne bolesti)?
I usput, da li su "lopine" koje su se bavile "handrenjem koke" takodje diskvalifikovane za legitimne bracne zajednice t.j. "izraubovane" jednako kao i "koka" ili je muski pol postedjen "raubovanja"?

Ili krace - moram osuditi ovako primitivan pogled na zene.
Vasi postovi do sada su mi dali utisak modernog i civilizovanog covjeka, pa zato je i moja reakcija malo ostrija nego sto mi je u prirodi na ovim medijima drustvenim, kako ih zovu.
dustaban

#20287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Baboolal wrote:
dustaban wrote:Ma yebo je jeza ko god sada uleti u Vladu.
To ti je ko izraubovana koka koju su dvaes godina handrile lopine i sad je uvaljuju naivcima da je ozene.
Na temu:
:thumbup: O uzrocima bi se dalo detaljnije raspravljati, ali dijagnoza je ispravna: tesko je zamisliti kako bi i najpostenija i najsposobnija vlada vidno popravila trenutnu socio-ekonomsku situaciju.
Izvan teme, uz duzno izvinjenje moderaciji i ostalima kojima zasmeta.
Vidim ni jedna zena (ili koka - skraceno :wink: ) da reaguje pa moram ja. hiperbolicno: :D
dustaban,
Uz duzno postovanje politickih stavova koje iznosite i s kojima se ja ponekad slazem a ponekad ne , da li mozete objasniti kako se "koka izraubuje" u procesu "handrenja" od strane "lopina" i kako je to cini neadekvatnom za brak (pretpostavicemo da je kondom iliti prezervativ u upotrebi da bi se izbjegle polne bolesti)?
I usput, da li su "lopine" koje su se bavile "handrenjem koke" takodje diskvalifikovane za legitimne bracne zajednice t.j. "izraubovane" jednako kao i "koka" ili je muski pol postedjen "raubovanja"?
Ili krace - moram osuditi ovako primitivan pogled na zene.
Vasi postovi do sada su mi dali utisak modernog i civilizovanog covjeka, pa zato je i moja reakcija malo ostrija nego sto mi je u prirodi na ovim medijima drustvenim, kako ih zovu.
Ispricavam se sto sam uzeo ovaj primjer, mogao sam zaista i neki drugi, recimo automehanicarski - "raubovanje auta".
Ali bilo bi opet lazno ne potvrditi da je slucaj "raubovane cure" dosta cest u nasoj balkanskoj praksi. Gotovo da nema carsije i mjesne zajednice bez takve osobe i razlog zasto je takav primjer bolji za opis situacije sa politikom je upravo u tome sto se ovdje ponajvise radi o moralnom a ne toliko fizickom srozavanju jer ovdje je rijec o svjesno samounistenom ugledu.
Prihvatiti se danas ministarske pozicije je prvenstveno prihvatanje moralno srozane funkcije, da ne navodim nagomilane naslijedjene probleme. U zemlji u kojoj imate 150 ministara i ovakvo stanje, gotovo da je sramota priznati da si ministar jer to danas znaci sve drugo osim cast i licno postignuce. I nazalost, zaista je postalo uporedivo sa prostitucijom.

Ali velim moj primjer moze biti nekome provokativan i izvinjavam se bezrazlozno uvrijedjenim damama. Ovdje nema skrivene namjere osim upotrebe pogodnog primjera koji nam je, je li, svima poznat.
:wink:
daddy-kool

#20288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

:lol: :lol:
lerdi

#20289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

JohnnyS wrote:
lerdi wrote: Opet neka teorija zavjere? Nije moguče da je Čoviću zinula guzica nego on to radi sve kako bi olakšao Željku i DF-u. :lol: :lol: :lol:

Pročitaj cijelu diskusiju i na prethodnim stranicama pa ćeš vidjeti da sam ja iznio i tu mogućnost, a ne da ovako upadneš kao padobranac. Nije mi problem sagledati više opcija jer nisam navijački nastrojen poput tebe.
Pročitao sam ja čitavu diskusiju i moj post nema veze sa tim kako sam ja nastrojen navijački već sa zaključkom do kojeg si i sam došao a sa kojim se slažem.
JohnnyS wrote:...
Nakon pisanja ovih više nevjerojatnih nego realnih scenarija, osjećam se ko Mister Yes ili zavrzlama :D
dpjokala26

#20290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako DF ne bude htio biti dio vlasti, ko će biti ?! SBB ili SDP ?! Dobro znate da neće ni jedni ni drugi. Da ih puškom tjeraju. Prema tome, prestanite stavljati hipoteku izdaje nekakve šatro-ljevice na leđa DF-u, najodgovornijem političkom faktoru u ovoj postizbornoj trakavici, koji vrlo sabrano i odlučno nastoji osigurati ono što je najbolje za BIH u ovom trenutku.
salis se. :lol:
DF-u pripada 3 mandata i nek se zdovolji sa pripadajucim mandatima.hrvatiima pripada onoliko koliko traze a to je trecina ministarstava na nivou federacije. DF bi uzeo ministarsko mjesto predvidjeno za srbe...nece moci. DF nema legimitet srpskog naroda. proslo je vrijeme kad je bosnjackim voljom obnasao vlast koja pripada predstavnicima koje su trebali izabrati hrvati u bih.
hrvati su svjesni svojih ciljeva,znaju nacin i put do ostvarenja istih. :)
It_is_a_Leclerc

#20291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

dpjokala26 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako DF ne bude htio biti dio vlasti, ko će biti ?! SBB ili SDP ?! Dobro znate da neće ni jedni ni drugi. Da ih puškom tjeraju. Prema tome, prestanite stavljati hipoteku izdaje nekakve šatro-ljevice na leđa DF-u, najodgovornijem političkom faktoru u ovoj postizbornoj trakavici, koji vrlo sabrano i odlučno nastoji osigurati ono što je najbolje za BIH u ovom trenutku.
DF-u pripada 3 mandata i nek se zdovolji sa pripadajucim mandatima.hrvatiima pripada onoliko koliko traze a to je trecina ministarstava na nivou federacije. DF bi uzeo ministarsko mjesto predvidjeno za srbe...nece moci. DF nema legimitet srpskog naroda. proslo je vrijeme kad je bosnjackim voljom obnasao vlast koja pripada predstavnicima koje su trebali izabrati hrvati u bih.
Liste DF-a imaju 21 % Srba.
Koliko ih ima na listi HDZ-a ?!

Toliko o legitimitetu.

I rest my case.
ultima_palabra

#20292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

dpjokala26 wrote:
Image
Image
StupskaBitanga

#20293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Ključ u bravu kraj je blizu
Faktor.ba saznaje da će se u Demokratskoj fronti najvjerovatnije odlučiti da na poziciju ministra prometa i komunikacija predlože Besima Mehmedića, a na poziciju zamjenika ministra odbrane Vanju Filipovića.
sumirprimus

#20294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

damn jel ovo stranka za bih ponovo na repertoaru?il mi se sve pomešalo? :skoljka:
pumica

#20295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Čavara zatražio odgovor od Ustavnog suda

UREDNIK: RUSTU SENYUZ · FEBRUARY 27, 2015

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zatražio je od Ustavnog suda FBiH informaciju o tome u kojoj je fazi rješavanja zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa protiv smjene Vlade od 15. februara 2013. godine.

Iz kancelarije predsjednika FBiH saopšteno je da je Čavara zatražio tu informaciju imajući u vidu značaj odluka oba doma Parlamenta FBiH i s obzirom da je konstituisano Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH u junu 2014. godine.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je 12. februara 2013. godine donio odluku o izglasavanju nepovjerenja federalnoj Vladi.

Dom naroda Parlamenta FBiH je 15. februara 2013. godine u postupku većinskog glasanja sa 38 glasova “za” donio odluku o smjeni Vlade FBiH, izabrane 17. marta 2011. godine.

S obzirom da je na ovu odluku Klub Bošnjaka tražio izjašnjavanje po pravilu odlučivanja o vitalnom nacionalnom interesu, odluka o smjeni Vlade FBiH nije stupila na snagu.

http://www.politickimeridijan.com/?p=3495
StupskaBitanga

#20296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

sumirprimus wrote:damn jel ovo stranka za bih ponovo na repertoaru?il mi se sve pomešalo? :skoljka:
sdp+sbh=DF
sumirprimus

#20297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

StupskaBitanga wrote:
sumirprimus wrote:damn jel ovo stranka za bih ponovo na repertoaru?il mi se sve pomešalo? :skoljka:
sdp+sbh=DF
hebo one kuglicare na jacapi..svaka dobija,dok ne ulozis ... :D
VjecitiStudent

#20298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Ključ u bravu kraj je blizu
Faktor.ba saznaje da će se u Demokratskoj fronti najvjerovatnije odlučiti da na poziciju ministra prometa i komunikacija predlože Besima Mehmedića, a na poziciju zamjenika ministra odbrane Vanju Filipovića.
Još samo da se i Hećo ukaže :oops:
StupskaBitanga

#20299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Jerlagić je ionako glavni na FTV
megaman4

#20300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Kako stvari stoje ako HDZ nastavi sa ucjenama, moguće je formiranje VM bez HDZ-a, a na njihovo mjesto bi HDZ 1990. :-)

Znači Čović puca autogol za autogolom. Koja naivčina. Prvo navučen na tanak led, a sada mu prijeti izbacivanje iz tek formiranog VM. :-) :lol:
Post Reply