mislim da ih na domaćoj politici već koriste.....samo spomeni keyword Trojkaapsidejzi wrote: ↑26/06/2024 09:38Ovo jest smjesno al istovremeno i opasno. Da imas AI koji razumije sta mu je receno i pise po narudzbi. Do sada smo imali trolove al to je bilo ograniceno. No jedan chat bot moze opsluzivati milione racuna i bukvalno ce komentarisanje i forumanje postati uzaludno. a trebace vremena dok ljudi to nauce prepoznati
Ukrajina
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#202551 Re: Ukrajina
-
TomANDJerry
- Cracked
- Peacean
- jednonogi_Jack
#202555 Re: Ukrajina
Mislim da je vrijeme da ga se zove po zasluzi: Putko MilosrdniBivši ilegalni obavještajac Andrej Bezrukov otkrio je razlog zašto se ruski predsjednik Vladimir Putin u posljednji trenutak predomislio da dokrajči Zapad i nanese mu povijesni poraz.
U intervjuu za radio Sputnjik Andrej Bezrukov rekao je da je Putin jasno pokazao neuspjeh Sjedinjenih Država u pokušaju da predstavnici jedne države održe hegemoniju i osiguraju globalnu sigurnost.
Nakon što je odbio sklopiti savez s Kinom zbog rizika da završi na drugom mjestu, ruski predsjednik teži potpunoj neovisnosti zemlje od drugih država i saveza. Putin je došao do zaključka da je održavanje geopolitičke ravnoteže važnije od nanošenja povijesnog poraza Zapadu i uništavanja njegova statusa supersile, kaže bivši obavještajac.
“Putinov glavni cilj, koji je više puta izrazio, je potpuna neovisnost Rusije od bilo koje zemlje i unije. Prije svega, to se ticalo Zapada, ali nije bio zadovoljan ni sporednom ulogom u odnosima s Istokom. Stoga je u posljednjem trenutku odustao od ovog koraka”, objasnio je stručnjak.
Stručnjaci napominju da će takav korak pomoći uravnotežiti rastući utjecaj Kine i održati stabilnost u svjetskoj politici.
Neće on nekog šutat dok je na zemlji.
- Isner
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#202557 Re: Ukrajina
Ruske stvari eksplodiraju: ICC optužuje Shoigua i Gerasimova za ratne zločine
Quaoar za Daily Kos
Utorak, 25. juna (skuha se) 2024.

Šupci. Optuženi ratni zločinci, slijeva, Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov.
Rusija danas ima još dva službeno optužena ratna zločinca.
Nedavno degradirani ministar obrane Sergej Šojgu i načelnik stožera Valerij Gerasimov optuženi su za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. Izdani su nalozi za uhićenje.
I, naravno, Rusija nastavlja svakodnevno sudjelovati u ratnim zločinima.
Izvor: https://www.dailykos.com/stories/2024/6 ... war-crimes
Quaoar za Daily Kos
Utorak, 25. juna (skuha se) 2024.

Šupci. Optuženi ratni zločinci, slijeva, Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov.
Rusija danas ima još dva službeno optužena ratna zločinca.
Nedavno degradirani ministar obrane Sergej Šojgu i načelnik stožera Valerij Gerasimov optuženi su za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. Izdani su nalozi za uhićenje.
I, naravno, Rusija nastavlja svakodnevno sudjelovati u ratnim zločinima.
Izvor: https://www.dailykos.com/stories/2024/6 ... war-crimes
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#202558 Re: Ukrajina

Ruske stvari dižu u zrak: Ukrajina bombardira ruski komunikacijski kompleks dubokog svemira
Quaoar za Daily Kos
Ponedjeljak, 24. juna 2024.

Kompleks komunikacija dubokog svemira u Vitinu na Krimu prije ukrajinskog napada.
Vojni istraživački ured u Moskvi jučer je izgorio u plamenu.
UPOZORENJE: Donji videozapisi prikazuju čovjeka kako pada/skače s prozora kako bi pobjegao od vatre.
Izvor: https://www.dailykos.com/stories/2024/6 ... ns-complex
*Odo malo muzike svoje slušat...
Spoiler
Show
Sad spavaj na njenim rukama i neka te Bog (i nas) čuva.
-
CrveniKuk
#202559 Re: Ukrajina
Mali podsjetnik: 26.06.2022. prilikom borbi kod Lysychanska poginuo je bjeloruski dobrovoljac i komadant bataljona Ivan Marchuk Brest. Neka to je slava momčino!
- Hame_
#202560 Re: Ukrajina
Herojima slava!
-
Excel2
#202562 Re: Ukrajina
U zadnje vrijeme su dosta rokali, ali fale satelitski snimci… Sve ocekujem izacice za dan dva…
-
Tyke
#202565 Re: Ukrajina
Evo danima po 1-2 tvita izadju za Krim u fazonu air alert, zastoj i prekidi na mostu, rokanje po plazama, ali nista konkretno. Da hoce vise kvalitetno rokat taj most i onesposobiti ga totalno, kao birvaktile kad ustadoh a ono sve ljepsi snimak jedan od drugog kako se kamion raznjeo, kasnije i himarisovan, samo sto je steta bila nedovoljna, ali jutro bas odlicno bilo za kafice i pregledanja vijesti. 
-
Bernardinac
#202567 Re: Ukrajina
U regiji Komi proglašeno je izvanredno stanje zbog iskakanja 9 vagona putničkog voza koji je vozio iz Vorkute za Novorosijsk. To je objavljeno u službenom dekretu šefa regije Vladimira Uibe.
Voda je odnjela nasip. Ima mrtvih i ranjenih.
https://m.ura.news/news/1052785874
Koliko ta kriminalno-mafijašla zemlja tone sve dublje pokazuje jedan komentar od "Ljudmile":
Ruske željeznice nisu izdvajale novac za željezničare i to je rezultat. Ministarski djelatnici grabe novac, a vozači, željezničari, kočijaši, koji neposredno rade, dobivaju novce od kojih ne mogu živjeti!!! Tijekom sovjetske ere radnici na pruzi stalno su provjeravali stanje pruga! Sad, tko provjerava? Sada je glavni pokazatelj profit, a ministra ruskih željeznica nije briga za sigurnost ljudi.
-
Bernardinac
#202568 Re: Ukrajina
https://m.ura.news/news/1052785905Ukrajinske oružane snage napale su Moskovsku i Tversku regiju sa šest dronova.
Oko 4 sata ujutro 27. 6. u općinskom okrugu Konakovski u Tverskoj oblasti, dežurni sustavi protuzračne obrane ruskog Ministarstva obrane odbili su još jedan napad bespilotne letjelice", izvještavatelegram kanal"Pul69." Stručnjaci nastavljaju s radom na mjestu pada krhotina drona. Usljed napada nitko nije ozlijeđen.
Rusi uvijek sve obore ali im krhotine prave problem.
-
CrveniKuk
#202569 Re: Ukrajina
153.pješadijska brigada opet postaje mehanizovana brigada. Mada, zvanično nije navedeno, ali se pretpostavlja, da je razlog ove odluke, povećana isporuka vojne opreme sa zapada.
Takođe, policija Ukrajine formirala je tri brigade. Obuku za ove brigade, biće organizovana od strane oficira Lyut brigade.
Takođe, policija Ukrajine formirala je tri brigade. Obuku za ove brigade, biće organizovana od strane oficira Lyut brigade.
- drug_profi
- Čitalac
#202572 Re: Ukrajina
Heroj Ukrajine Kirilo Veres, komandant bataljona K-2, 54. brigade (između ostalog, odbija napade na čuvenu Bilogorivku): Ne dobijamo rat, ali u pozadini to ne shvataju...

Ovaj razgovor snimamo ispod srušenog mosta u Donjeckoj oblasti. Veres je pospan – noću je bio na borbenom zadatku...On je legenda Oružanih snaga. Ima 34 godine i vitez je Reda Bohdana Hmjelnickog, koji se bori od 2014. godine. Bio je jedan od vojnika koji su 2015. uhitili ruske časnike GRU-a Aleksandra Aleksandrova i Jevgenija Jerofejeva, koji su kasnije razmijenjeni za Nadiju Savčenko.
- Jedni misle da su dronovi univerzalni lijek, drugi da je lijek topništvo, treći tenkovi, a četvrti pješaštvo. Jednim sredstvom se rat ne može dobiti, nije moguće ni izjednačiti šanse, a kamoli uzvratiti. Od svih sredstava, dronovi su najbolja potpora pješaštvu.
- Što Rusi imaju, a što nemaju? Imaju sve, ne znam što nemaju. Neprijateljske granate su neograničene. Neki dan je vodstvo našeg sektora reklo da mi također više nemamo „glad“, ali u usporedbi s njima, velika je razlika. Imaju dobra sredstva za izviđanje, FPV dronove, Lancete…
- Naš bataljun je uglavnom u defenzivi, vrlo rijetko napredujemo. I kako je sudbina htjela, bačeni smo u ono područje gdje uvijek napadaju. Ne možete se svaki dan braniti na isti način. Ako neprijatelj danas juriša na vas i pretrpio je gubitke, sljedećeg jutra dolazi s potpuno drugačijim planom. Ima tamo ljudi koji nisu ni glupi ni slabi. Neprijatelj uzima u obzir sve moje akcije i pokušava se suprotstaviti. Ako se ponavljam, jedinica će pretrpjeti gubitke i doći će do gubitka teritorija. Stalno trebate uvoditi nešto novo…
- Od ljeta 2022. smo na smjeru Siversk. Ne želim da me sada pomaknu. Objašnjavao sam to zapovjednicima na svim razinama. Vidite, nikada nećemo biti prebačeni na bolje mjesto. Ovdje poznajemo svaki grm. Imamo dobru liniju rovova. Opstanak naše jedinice je samo u našim rovovima...
- Rusi su puno naučili, kvragu. Ne znam kakve su im pripreme, ali dobro se bore. Nemaju manjak kadra. Ne znam kako su se borili u Staljingradu u Drugom svjetskom ratu, ali vidio sam kako je jedan neprijatelj stvarno pretrčao 700 metara čistog, spaljenog polja, poginuo, a onda je drugi trčao, uzeo mitraljez prvog i otrčao dalje do naših rovova. Sve sam mogao razumjeti, ali nije mi bilo jasno kako su dva čovjeka mogla trčati preko polja 700 metara da bi došli do naših rovova i poginuli 5 metara dalje. Ali evo, vidio sam. Tako da ne znam kakvu obuku imaju, ali oni imaju jebeno najbolju motivaciju...Na koji način smo bolji? Vjerujem da ljudstvu izdajemo odgovarajuće naredbe. I, ne bojim se reći, mislim da smo mi tehnološki najnaprednija jedinica…
- Moj najstariji borac ima 63 godine. Stariji su dobri jer ne mogu bježati (smijeh). Uglavnom, hvala Bogu, nitko ne bježi. Situacije su različite, jedinica se drži, borimo se do zadnjeg Moskovljana. Naglašavam: ne borimo se do mog posljednjeg vojnika, već do posljednjeg Moskovljanina. Imamo i mali vod djevojaka, uglavnom liječnica, nešto službenika i tri djevojke koje sudjeluju u gotovo svakoj borbi (noćno bombardiranje, FPV i Mavic). Vrhunski su piloti, odgovorno tvrdim bolje su od svakog muškarca, u smislu odgovornosti, predanosti. Uskoro će biti zapovjednice vodova, odnosno imaće pod zapovjedništvom do 40 ljudi.
- Što god da kažeš o mobilizaciji, nekome se neće svidjeti...Ključni problem je u nepovjerenju ljudi. Plus, naš informativni program, tamo u vijestima smo već pobili sve Ruse pa se pitam što ja i dalje radim ovdje...Moramo govoriti istinu, kod nas (u pozadini) svi misle da dobijamo rat. Da sve ovo čitam kao civil, i ja bih pomislio: Koji k… onda idem u rat, imamo dronove, imamo analog Lanceta, imamo morske dronove...sad ljudi misle: pa da, sad ćemo sjebati cijelu Crnomorsku flotu. To su gluposti, to je neprihvatljivo, sit sam tog sranja…
- Podržavam mobilizaciju osuđenika, spreman sam ih uzeti u svoj bataljun, rado bih im zapovijedao. Što se tiče demobilizacije, ne razumijem kako sada može doći do toga. U teoriji je super, ali u praksi nemoguće. Ne vidim zamjenu za svoje osoblje. Ako sada imamo manjak ljudi, o kakvoj zamjeni možemo govoriti? Kako se to može učiniti? Kao zapovjednik, ne bih želio da se 60% mog osoblja sada promijeni u novo. Jer ovi su već dugo u borbi, obučeni su. Ali s obzirom da ih zovem djecom, a čovjek sam, volio bih da se odmore. I sam bih volio da mi se dopusti da nestanem negdje na šest mjeseci. Znam da će se mnogi kasnije vratiti (pauza)...Odvojena društva, odvojena društva...ne znam što učiniti…
- Prije šest mjeseci rekao sam da, ako uzmemo u obzir sve fronte ovog rata, onda gubimo. I dalje je tako. Gubimo naselja, imamo puno problema: u mobilizaciji, u medijima, u odnosu ljudi prema ratu, u budućim regrutima, u raspoloženju u samim trupama….Moramo biti iskreni u vezi toga. Umor, nepovjerenje, nema one motivacije iz 2022. godine, tad su momci jurišali i s lopatama, nije im trebala nikakva zapovijed. I ja sam umoran, nisam više učinkovit kao prije...Moji ljudi su sto puta umorniji od mene, neki se bore i po deset godina, neki su već treću godinu u rovu pod mojom komandom...Ne želim nikakvo unaprijeđenje. Mogu da zamislim život bez rata, biće mi krasno, ali samo pod uvjetom da moja jedinica ne ostane u zoni borbenih dejstava. Ne bih mogao da sjedim kod kuće, a da su oni i dalje na fronti...
-
JovicSA
#202573 Re: Ukrajina
Baci bombu goni bandu preko izvora...stićiće vas naša ruku i u Rusiji.
- Čitalac
#202575 Re: Ukrajina
U okviru „češke incijative“ Ukrajini je nedavno isporučeno 50 hiljada granata, do kraja godine Kijev bi trebalo da dobije pola miliona granata.
Prema riječima ministrice obrane Češke Republike, Jane Černochove, 50 tisuća isporučenih granata financirano je njemačkim doprinosom, a Berlin je ukupno financirao 180 tisuća granata. Prema njenim riječima, češkoj se inicijativi dosad pridružilo 18 država. Od toga je 15 obećalo izdvojiti sredstva za granate. Češki premijer Petr Fiala rekao je da će se deseci tisuća granata redovno isporučivati Ukrajini svaki mjesec, a do kraja godine Ukrajini bi trebalo biti isporučeno do 500 tisuća komada. Za ovaj broj granata već su osigurana financijska sredstva.