Golf 2 i po kruznom toku se vozati samoRomeo 80 wrote:Sto moj buraz kaze, ne isplati se po gradu dobar auto vozit. Samo kakve krntijice i pustat debile da se sudaraju s tobomliaar wrote:Baš kad smo kod ovog mosta, sinoć idem od bistričke pekare na most, i ja imam prednost da skrenem na most, u odnosu na ovog što hoće sa mosta prema pivnici, i vidim ga, vidi i on mene, al' ne koči, e reko sad ćeš pare iskašljavat, stao je na milimetar od auta i nije mu jasno ništa, de se rekoh vrati pogledaj znak, i što tempuser kaže, odmahuje rukom kao ono "ma jebo znak"![]()
![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sarajevo-x.com
#20251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Travnički Noćni Šetač
#20252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Propala bi takva tema ne bi niko nista napisao....muha_sa wrote:Bolji bi u današnji vakat bio naslov teme--Šta vas ne nervira kod vozaca
- Travnički Noćni Šetač
#20253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad mi pade na pamet... Nedelja stigla a ja ediTovo nove situacije pa da ne kvarim običaj...
-
zdruzdjo
#20254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ZnaciTravnički Noćni Šetač wrote:Sad mi pade na pamet... Nedelja stigla a ja ediTovo nove situacije pa da ne kvarim običaj......
Prva situacija na snimku.
Meni uvijek u takvim slucajevima kompletno upravljanje autom uzme mali crveni sa rogovima i srcolikim repom koji sidje s ramena.
Odmah se poravna sa autom pored i nikako da se dogovori sa vozacem. Ovaj gas da prodje, a i ovaj moj gas. Ovaj kocinicu, a i ovaj moj zaustavi. I tako nekako na kraju ovaj obicno ostane iza.
Ali eto ako ovaj u autu fino i kulturno zaisareti da prodje(mozda fakat zuri ili je fulio nesto), onda tu bude jedan mali bijeli pa se i prikoci i mahne rukom.
-
tempuser
#20255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta sam Hina takih imo u karijeri broja im se ne zna, najvise onih dok je bio popularan fol da sa semafora iz izlivne trake krene pravo.... Pogotovo do sam vozio sleeper car, pa ni ova ceska marka u svoje vrijeme (pa ni danas) nije bila daleko do toga!zdruzdjo wrote:
Meni uvijek u takvim slucajevima kompletno upravljanje autom uzme mali crveni sa rogovima i srcolikim repom koji sidje s ramena.
-
zdruzdjo
#20256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Sta sam Hina takih imo u karijeri broja im se ne zna, najvise onih dok je bio popularan fol da sa semafora iz izlivne trake krene pravo.... Pogotovo do sam vozio sleeper car, pa ni ova ceska marka u svoje vrijeme (pa ni danas) nije bila daleko do toga!zdruzdjo wrote:
ista stvar je i sa obrnutom situacijom. Ono ti skreces a on iz trake za pravo hoce da skrene gdje i ti(obicno je cilj da to bude prije tebe) Nekako uvijek u tim situacijama mi auto ide u siroooooko skretanje. Ono baaaaas siroko. Ne znam kako, valjda samo od sebe. Pa jos kad se neko iza mene nadje pa se solidarise i zaljepi se iza mene, ihhhh gdje nam je kraj.
Hint "put zivota u halida kajtaza". Trudim se da malog crvenog ponekad ne probudim, ali ne uspjeva uvijek.
-
tempuser
#20257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu rjetko skrecem, ali najcesce siroko motam iz Branilaca Sarajeva desno u Radicevu da onima iz trake za pravo ne padne napamet da se uvale.zdruzdjo wrote: Hint "put zivota u halida kajtaza". Trudim se da malog crvenog ponekad ne probudim, ali ne uspjeva uvijek.
- AstorH
#20258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista. Nikada se ne zurim.
-
zdruzdjo
#20259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:
Tu rjetko skrecem, ali najcesce siroko motam iz Branilaca Sarajeva desno u Radicevu da onima iz trake za pravo ne padne napamet da se uvale.
-
kakaljin
#20260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za tu raskrsnicu su gresku napravili jer su trebali obadvije da budu desno, tj lijeva i pravo i desno jer se velike guzve prave u desnoj traci.tempuser wrote:Tu rjetko skrecem, ali najcesce siroko motam iz Branilaca Sarajeva desno u Radicevu da onima iz trake za pravo ne padne napamet da se uvale.zdruzdjo wrote: Hint "put zivota u halida kajtaza". Trudim se da malog crvenog ponekad ne probudim, ali ne uspjeva uvijek.
Isto tako u radicevoj sada jer je jednosmjerna su trebali isto lijevu traku staviti da ide lijevo pravo, jer svakako u gornjem dijelu poslije semafora docekuju dvije pa tri trake.
A i po pravilu iz desne se skrece u krajnju desnu u radicevu, tako da i ako neko uradi to sto mislis ne mozes nista jer se onda ti prestrojavas u raskrsnici pa ako dodje do sudara ide obostrana krivica, tebe sto se prestrojavas u raskrsnici, i njega sto skrece iz pogresne trake
-
tempuser
#20261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima smisla da bi ta raskrsnica mogla biti bolje rjesena, otprilike kao sto ti predlazes, doduse morali bi je malo prepraviti i ono ostrvo maknuti da se iz lijeve ide pravo, medjutim kako je sad rjesena skretanje is srednje je krsenje propisa i primizivizam. Svi glupi i postuju propise i nadje se par njih koji su pametni.kakaljin wrote:Za tu raskrsnicu su gresku napravili jer su trebali obadvije da budu desno, tj lijeva i pravo i desno jer se velike guzve prave u desnoj traci.tempuser wrote:Tu rjetko skrecem, ali najcesce siroko motam iz Branilaca Sarajeva desno u Radicevu da onima iz trake za pravo ne padne napamet da se uvale.zdruzdjo wrote: Hint "put zivota u halida kajtaza". Trudim se da malog crvenog ponekad ne probudim, ali ne uspjeva uvijek.
Isto tako u radicevoj sada jer je jednosmjerna su trebali isto lijevu traku staviti da ide lijevo pravo, jer svakako u gornjem dijelu poslije semafora docekuju dvije pa tri trake.
A i po pravilu iz desne se skrece u krajnju desnu u radicevu, tako da i ako neko uradi to sto mislis ne mozes nista jer se onda ti prestrojavas u raskrsnici pa ako dodje do sudara ide obostrana krivica, tebe sto se prestrojavas u raskrsnici, i njega sto skrece iz pogresne trake
-
zdruzdjo
#20262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da je tako.kakaljin wrote: A i po pravilu iz desne se skrece u krajnju desnu u radicevu, tako da i ako neko uradi to sto mislis ne mozes nista jer se onda ti prestrojavas u raskrsnici pa ako dodje do sudara ide obostrana krivica, tebe sto se prestrojavas u raskrsnici, i njega sto skrece iz pogresne trake
Samo ti ovdje vrsis pasivnu agresiju. Onaj ko pravi prekrsaj u vecini slucajeva zna da ga pravi i uvijek pazi jer je vec kriv ko djete na tuti a ne jos i da zglajza neki sudar. E jeee ga ako naleti neki loood onda pisaj ga. Moze ti i saksija pasti na glooovu.
Mada ja u radicevoj ne zezam se jer su tu i pjesaci u jednacini.
-
tempuser
#20263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam 100% siguran, ali kao da izmedju desne i lijeve u Radicevoj ima i komadic pune linije... Ako me danas put nanese bas cu da pogledam..zdruzdjo wrote:
Naravno da je tako.
Samo ti ovdje vrsis pasivnu agresiju. Onaj ko pravi prekrsaj u vecini slucajeva zna da ga pravi i uvijek pazi jer je vec kriv ko djete na tuti a ne jos i da zglajza neki sudar. E jeee ga ako naleti neki loood onda pisaj ga. Moze ti i saksija pasti na glooovu.
Mada ja u radicevoj ne zezam se jer su tu i pjesaci u jednacini.
-
Benjo34
#20264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pozdrav, pitanje za uopućenije
Nedavno mi "popustila ručna", auto krenulo unazad, i razbilo znak "STOP", desilo se na benzinskoj. Ne želim bježati od odgovornosti pa me zanima jel nekome trebam da se prijavim? Kolike su kazne zbog toga. HB, nikakve štete nema na autu nit se ikome išta desilo samo je znak "oboren"
Nedavno mi "popustila ručna", auto krenulo unazad, i razbilo znak "STOP", desilo se na benzinskoj. Ne želim bježati od odgovornosti pa me zanima jel nekome trebam da se prijavim? Kolike su kazne zbog toga. HB, nikakve štete nema na autu nit se ikome išta desilo samo je znak "oboren"
-
NediM17
#20265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti je krivicno djelo. Idi to sam opravi, sto prije to bolje.Benjo34 wrote:Pozdrav, pitanje za uopućenije
Ispravka, Izgleda da je po novom zakonu to samo prekrsaj. Ja kad sam ucio testove 1983. god. to se tretiralo kao krivicno djelo.
Nesto kao u stilu ko unisti ili na drugi nacin osteti saobracajni zrak pocinio je krivicno djelo...
-
corei3
#20266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulica ejuba Ademovica, malo uza ali dvosmjerna. I tako ima idiota sto nece svog ljubimca da popnu na trotoar, a samo jednim ili sa najvise 2 tocka, a da se mimoidemo. I stane idiot i ceka da ja izvedem nemoguc manevar. I svaki jebeni dan to gledam.
Jebale vas vase limene kante
-
kakaljin
#20267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta tek reci sa onima koji voze djipa a nece da se popnu tako na trotoarcorei3 wrote:Ulica ejuba Ademovica, malo uza ali dvosmjerna. I tako ima idiota sto nece svog ljubimca da popnu na trotoar, a samo jednim ili sa najvise 2 tocka, a da se mimoidemo. I stane idiot i ceka da ja izvedem nemoguc manevar. I svaki jebeni dan to gledam.
-
Benjo34
#20268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nisam našao nigdje u zakonu pa sam napisao na forum, možda se neko susreo sa nečim sličnimNediM17 wrote:To ti je krivicno djelo. Idi to sam opravi, sto prije to bolje.Benjo34 wrote:Pozdrav, pitanje za uopućenije
Ispravka, Izgleda da je po novom zakonu to samo prekrsaj. Ja kad sam ucio testove 1983. god. to se tretiralo kao krivicno djelo.
Nesto kao u stilu ko unisti ili na drugi nacin osteti saobracajni zrak pocinio je krivicno djelo...
-
corei3
#20269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da,da. Meni se desilo tako par puta, a posto zivim tu gledam to svaki dan.kakaljin wrote:A sta tek reci sa onima koji voze djipa a nece da se popnu tako na trotoarcorei3 wrote:Ulica ejuba Ademovica, malo uza ali dvosmjerna. I tako ima idiota sto nece svog ljubimca da popnu na trotoar, a samo jednim ili sa najvise 2 tocka, a da se mimoidemo. I stane idiot i ceka da ja izvedem nemoguc manevar. I svaki jebeni dan to gledam.
Jutros taxi stao tako i nece frajer na trotoar nikako a ima prostora 2m.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odose kugle i krajnicecorei3 wrote:.
Jutros taxi stao tako i nece frajer na trotoar nikako a ima prostora 2m.
- Travnički Noćni Šetač
#20271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zao mi je sto kasnim citav dan sam na putu pa tek stigao.... Nije bilo hiljadu km ali malo je falilo....zdruzdjo wrote:
Znaci
Prva situacija na snimku.
Odmah se poravna sa autom pored i nikako da se dogovori sa vozacem. Ovaj gas da prodje, a i ovaj moj gas. Ovaj kocinicu, a i ovaj moj zaustavi. I tako nekako na kraju ovaj obicno ostane iza.
Ali eto ako ovaj u autu fino i kulturno zaisareti da prodje(mozda fakat zuri ili je fulio nesto), onda tu bude jedan mali bijeli pa se i prikoci i mahne rukom.
helem...
Prva situacija na snimku mi je najvise zanimljiva radi reakcije lika koji se uvaljiva.... ali ono sto me stvarno zabrinjava je druga situacija na snimku koja se desava mnogo cesce nego sto mislimo..... iz takvih gluposti precjenjivanja mogucnosti svog vozila i svojih sposobnosti najcesce i dolazi do pogibija na cestama...
- JavierBosnia
#20272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh sad covjek koji pametuje o odrzavanju auta rece kako kod njeg nema ljetnih i zimskih, stavi jedne i vozi.
Najezio sam se u sekundi
Za ovakve je biciklo
Najezio sam se u sekundi
Za ovakve je biciklo
- beni-bu-man
#20273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Focak garantJavierBosnia wrote:Eh sad covjek koji pametuje o odrzavanju auta rece kako kod njeg nema ljetnih i zimskih, stavi jedne i vozi.
Najezio sam se u sekundi
Za ovakve je biciklo
- hopi
#20274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa to je naša realnost, nije to forum gdje raspravljamo je li kod gudjera kraći zaustavni put za 30 cm na mokrom u odnosu na mišelin i slične filozofije.
Ja sam svojim očima vidio kada je momak došao kod majstora, i veli pukla mu guma valjda, digli auto kada se guma skroz odvojila na gaznom dijelu. Derala se zbog špure unutrašnja strana, i skroz nema šare potrošila se guma do kraja pa već žice izvirile. I stavio polovnu neka sa smeća, i vozi dalje miško, ostale nisu bolje, ali on govori ma ove ću derati još ovo ljeto do kraja dok ih skroz ne potrošim (i to misli do kraja dok ne nestane šare). I ne vozi ni loš auto, vjerovatno ima i novca da kupi gume, ali eto to je jednostavno takva filozofija i način razmišljanja, i to kod puno raje primjera sam vidio koliko hoćeš.
Ja sam svojim očima vidio kada je momak došao kod majstora, i veli pukla mu guma valjda, digli auto kada se guma skroz odvojila na gaznom dijelu. Derala se zbog špure unutrašnja strana, i skroz nema šare potrošila se guma do kraja pa već žice izvirile. I stavio polovnu neka sa smeća, i vozi dalje miško, ostale nisu bolje, ali on govori ma ove ću derati još ovo ljeto do kraja dok ih skroz ne potrošim (i to misli do kraja dok ne nestane šare). I ne vozi ni loš auto, vjerovatno ima i novca da kupi gume, ali eto to je jednostavno takva filozofija i način razmišljanja, i to kod puno raje primjera sam vidio koliko hoćeš.
- beni-bu-man
#20275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je debiliziam, umna bolest, ciganluk, vozi Porsche-a zimus a ljetne gume an aVtuhopi wrote:pa to je naša realnost, nije to forum gdje raspravljamo je li kod gudjera kraći zaustavni put za 30 cm na mokrom u odnosu na mišelin i slične filozofije.