Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#20251 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mufa1 wrote:Drug, jes ti kupio tablet da ganjas update ili da ga koristis? Uzivaj u tabletu, a update ako dodje, dodje. Nesto mi ime ne govori da se radi o nekom ekstra kvalitetnom tabletu, tako da nemoj ocekivat ni da ti ga neki update poboljsa.. A vrlo cesto se zna desit da neki noviji update ne "legne" bas najbolje odredjenom uredjaju ( ja imam osjecaj da sam proizvodjac namjerno novim updateom oteza rad uredjaja, da bi korisnik razmislio o kupovini novog).
Ukucaš ime tableta u google i izbaci ti nekakve ruske forume/stranice - nuff said! :mrgreen:
febo_acm

#20252 Re: Android OS

Post by febo_acm »

r_faruk wrote:pa pokusavam ga koristiti, ali sam izgleda kupio smece ili je android smece. koristim ga mjesec dana.... nisam se bas obradovao.

kupio si smece, nije Android smece...
Qler

#20253 Re: Android OS

Post by Qler »

oboje...
zateznistub

#20254 Re: Android OS

Post by zateznistub »

r_faruk wrote:moze mala pomoc,

imam ovaj texet hd8041 tablet.
ne mogu da napravim update. u settings mi stoji da je up to date, android 4.1.1.
da li se moze napraviti ikakav update na nesto bolje,
tablet je nov
Ako tablet ispunjava tvoje potrebe ne diraj nista, a ako ne cisto sumnjam da ce ti apdejt pomoci
zateznistub

#20255 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Qler wrote:oboje...
:skoljka:
r_faruk

#20256 Re: Android OS

Post by r_faruk »

Qler wrote:oboje...
:D imas pravo.. *ebat ga, moze se utakmica pogledati na njemu..... Na kraju cu ga dati nekome...
Schlauf2

#20257 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

mufa1 wrote:Drug, jes ti kupio tablet da ganjas update ili da ga koristis? Uzivaj u tabletu, a update ako dodje, dodje. Nesto mi ime ne govori da se radi o nekom ekstra kvalitetnom tabletu, tako da nemoj ocekivat ni da ti ga neki update poboljsa.. A vrlo cesto se zna desit da neki noviji update ne "legne" bas najbolje odredjenom uredjaju ( ja imam osjecaj da sam proizvodjac namjerno novim updateom oteza rad uredjaja, da bi korisnik razmislio o kupovini novog).
Tako je. Konacno vise da neko kaze kako stvari stoje sa updateima u moru daj-update-daj-update likova. Jos gore, kad neko proda telefon jer nece dobiti neki update.

Rade proizvodjaci to sracunato, npr. namjerno ti na nekim telefonima ne daju da sklonis notifikaciju za dostupno azuriranje pa moras force close Update aplikaciju u App Manageru (ukolilo uspijes naci). I to radi do sljedeceg restarta kad ce notifikacija opet doci (iako si iskljucio u postavkama da te ne napominje na update). Oni zele da te iznerviraju i da kliknes na notifikaciju, samo da ne iskace vise. Da ne pominjem namjerno izostavljanje mogucnosti laganog povratka na prethodnu verziju OS-a.

Dakle, ovo tvoje u zagradi ne samo da je dobar osjecaj nego i jeste istina. Ja mojim kupcima redovno govorim da ne rade update osim ako bas moraju.

Primjera na sve strane, recimo Samsung Alpha je stvarno zvijer telefon na KitKatu a update na Lollipop ga pretvori u smece. A eno na Piku skoro svaka Alpha na Lollipopu. Ista situacija bude sa 90% telefona :-)

Zakljucak, za @r_faruk, ne radi update ako ne moras, moze ti odmoci a pomoci jako jako tesko.
Sarajevski-Seljak

#20258 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Nego imal ovog 6.0 za G4 ? :mrgreen:
Dr Kova

#20259 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Sarajevski-Seljak wrote:Nego imal ovog 6.0 za G4 ? :mrgreen:
bolje ti je ne updatejtuj :thumbup:
shalla

#20260 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:
?
Ja majke mi nisam primijetio nikakve probleme, vidim sad se i ti javljaš a i još je neko pisao ovdje da mu je 6.0 loš :sad:
Sarajevski-Seljak

#20261 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

shalla wrote:
Buckethead wrote:
?
Ja majke mi nisam primijetio nikakve probleme, vidim sad se i ti javljaš a i još je neko pisao ovdje da mu je 6.0 loš :sad:

Evo citam i na XDA, samo par ljudi se zali svi ostali zadovljni, sem sto baterija traje malo krace. :?
Dr Kova

#20262 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Nema nikakvih problema, sve radi i leti, ali je baterija osjetno lošija. 1 h manje SOT-a u bilo kojem režimu... To je najveći belaj, ostalo sve 10
Mrsko mi vraćati na 5.1. ali fakat bi se isplatilo
shalla

#20263 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:Nema nikakvih problema, sve radi i leti, ali je baterija osjetno lošija. 1 h manje SOT-a u bilo kojem režimu... To je najveći belaj, ostalo sve 10
Ahaaaa. Ma ja sam ti rekao već za moju paranoju praznog mobitela tako da ja i ne primijetim koliko mi baterija traje, 2-3x dnevno ga stavljam na punjač :mrgreen:
Dr Kova

#20264 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

shalla wrote: Ahaaaa. Ma ja sam ti rekao već za moju paranoju praznog mobitela tako da ja i ne primijetim koliko mi baterija traje, 2-3x dnevno ga stavljam na punjač :mrgreen:
:lol: :lol: a isto. Moj G4 je fiksni :mrgreen:
TheWatcher

#20265 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

Buckethead wrote:Nema nikakvih problema, sve radi i leti, ali je baterija osjetno lošija. 1 h manje SOT-a u bilo kojem režimu... To je najveći belaj, ostalo sve 10

ja jucer skinuo za sg6 baterija mi se preporodila nikad bolja zato ne razumijem :shock:
MOSALJOZE

#20266 Re: Android OS

Post by MOSALJOZE »

TheWatcher wrote:

ja jucer skinuo za sg6 baterija mi se preporodila nikad bolja zato ne razumijem :shock:
Gdje si skinuo?
TheWatcher

#20267 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

preko OTA mi dosao oficijal 1228 mb
burekodsira

#20268 Re: Android OS

Post by burekodsira »

evo jeNa

Image
Maharadza

#20269 Re: Android OS

Post by Maharadza »

burekodsira wrote:evo jeNa

Image
Dobra kopija, aferim kinezi. :mrgreen:

ps. I. Hate. You. :skoljka:
zateznistub

#20270 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Qler

#20271 Re: Android OS

Post by Qler »

Ako neko hoce Samsung Edge plus, star par mjeseci, bhtelecom garancija, 1000KM... nema packe...
burekodsira

#20272 Re: Android OS

Post by burekodsira »

Maharadza wrote: Dobra kopija, aferim kinezi. :mrgreen:

ps. I. Hate. You. :skoljka:
uskoro još koja kopija, dok se nakanim da slikam :D
skafiskafsnjak

#20273 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Difoltno :lol:
febo_acm

#20274 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Dileja je poliglota.
r_faruk

#20275 Re: Android OS

Post by r_faruk »

Schlauf2 wrote:
Tako je. Konacno vise da neko kaze kako stvari stoje sa updateima u moru daj-update-daj-update likova. Jos gore, kad neko proda telefon jer nece dobiti neki update.

Rade proizvodjaci to sracunato, npr. namjerno ti na nekim telefonima ne daju da sklonis notifikaciju za dostupno azuriranje pa moras force close Update aplikaciju u App Manageru (ukolilo uspijes naci). I to radi do sljedeceg restarta kad ce notifikacija opet doci (iako si iskljucio u postavkama da te ne napominje na update). Oni zele da te iznerviraju i da kliknes na notifikaciju, samo da ne iskace vise. Da ne pominjem namjerno izostavljanje mogucnosti laganog povratka na prethodnu verziju OS-a.

Dakle, ovo tvoje u zagradi ne samo da je dobar osjecaj nego i jeste istina. Ja mojim kupcima redovno govorim da ne rade update osim ako bas moraju.

Primjera na sve strane, recimo Samsung Alpha je stvarno zvijer telefon na KitKatu a update na Lollipop ga pretvori u smece. A eno na Piku skoro svaka Alpha na Lollipopu. Ista situacija bude sa 90% telefona :-)

Zakljucak, za @r_faruk, ne radi update ako ne moras, moze ti odmoci a pomoci jako jako tesko.
Ma ja veze nemam o androidu, ne koristim ga, ovo mi je prvi susret sa istim.
Mislio sam da se update mora raditi s obzirom da je ovaj iz 2012 godine. ne koristim update ni na racunarima, tacnije vrlo rijetko. meni se android cini kao igracka, a tablet sam uzeo radi telecomovog multiscreena, a sada sam nasao aplikaciju androida za windows pa mi je tablet postao viska..........
u svakom slucaju hvala na savjetu..

pozdrav
Post Reply