Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Org

#20251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Org »

Upravu si. To je 100% to. :bih:
hzsa22

#20252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hzsa22 »

Sabina Cudic, uzorita Bosnjakinja 2012. K'o bi rek'o. :D Privlacila Koldzine glasace ascare.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Helena2014 wrote:Jel ta rečenica oštetila budžet, pa te dojmila? Jel te njegovo mišljenje o nečemu uopće dira.
Pa, ima svako pravo na mišljenje svoje, valjda. Al to je sada nebitno, šta je ko REKAO. Djela su bitna. i principi :D
Jel to onaj što se prijavio da prima "bijeli hljeb" ili onaj što se prijavio za Dom naroda čas kao Bošnjak, čas kao "ostali", a sve na teret budžeta.

Uostalom, napad je najbolja odbrana, jel to tvoj zaključak?

Evo drugi primjer

Jasmin Duvnjak, bivši poslanik u Zastupničkom domu Federacije BiH, nakon što se odrekao „bijelog hljeba“, u srijedu je odbio i kandidaturu za Dom naroda FBiH,Ovaj mladi političar (SDA) prije nekoliko dana odrekao se tzv. „bijelog hljeba“ koji je budžet Federacije BiH u narednoj godini trebao koštati 30.000 KM.
Prosto je fascinantno kako likuju SDa-ovčad.. I to zamjeram NS-u najviše. @Helena2014, radi te "bezazlene" rečenice bi u svakoj normalnoj državi ovaj čovjek nestao sa političke scene zauvjek. Da ne obrazlažem, valjda je jasno zašto. A što se djela tiče.. pa SDA nema morala ni da slovo kaže o djelima. Taj isti Selmir Efendić je za pomoćnike uzeo SDA-ovčad koji su jednako strani državljani (bili) kao i famozni Fahro, bez konkursa, bez mogućnosti da netko drugi aplicira itd. O njegovim "djelima" na nekoj drugoj temi, da ovu ne spamam Selmirom Efendićem. Ovo, naravno, nije opravdanje za NS, ali je degutantno vidjeti kako dežurna forumska SDA-ovčad se snebivaju nad NS puneći i dalje administraciju svojim kadrovicima i još se drznu spomenuti oštećenje budžeta, a rupe su u njemu napravili, koje će naša djeca otplaćivati.
KatarinaKosaca

#20254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

@pk, molim te da ne nestaješ sa teme, nego da bar glasačima daš neko objašnjenje. Bilo stav stranke, ako ga imate, bilo tvoje osobno mišljenje. Znam da nisi dužan biti ovdje od 0 do 24h, ali je simptomatično da te nema, a desile su (vam) se, smatram, bitne stvari po imidž stranke.
VjecitiStudent

#20255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:@pk, molim te da ne nestaješ sa teme, nego da bar glasačima daš neko objašnjenje. Bilo stav stranke, ako ga imate, bilo tvoje osobno mišljenje. Znam da nisi dužan biti ovdje od 0 do 24h, ali je simptomatično da te nema, a desile su (vam) se, smatram, bitne stvari po imidž stranke.
Ja da sam glasao za njih, ko što srećom nisam, ... :D
Inače, sve čestitke Jasmili na odličnom izboru :oops:
Mister Yes

#20256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mister Yes »

Svaka druga stranka bi ovo prošla neokrznuta. Naša stranka ovo neće preživjeti jer osim "mi smo jedini principijelni i pošteni" ništa drugo i nisu nudili. Ovo je samouništavanje prve kategorije. Recimo Bakir Izetbegović bi morao javno opsovati Allaha i poslanika Muhameda da bi ušao u tu kategoriju samouništavanja. Dodik bi morao javno izjaviti da RS treba ukinuti. To je taj nivo samoubistva kada jednim potezom uništiš kičmu svog identiteta. Nevjerovatno :?
lerdi

#20257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

Da su kiksali jesu, ali nemojte ni u snu da ih upoređujete sa zelenim i crvenim. Trebalo bi im 10 života da dostignu desetinu onoga što su ovi uradili za 20 godina.
DaffyDuck

#20258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Tek ovo vidim... uzas. Sve u pet deka. Jos se ona Sabina uzivila u svoju ulogu romanticne spasiteljice bosanaca, ponosna na svoju titulu profesora ona uci studente da se bore za svoja prava i drzavu. A koga i gdje uci?! Pa na Ganicevom fakultetu, uci djecu onih koji su pljackali ovu drzavu prije 15-20 god pa im mogu priustit taj 'prestizni' fakultet- kako da budu poloticki lideri.. Sabina i sarajevski jet set. :thumbup:
Albin Zuhric

#20259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

Pozdrav svima,

Tarik Haveric ce napraviti rupu u svom stazu i zdravstvenom osiguranju jer KS nije nasao za shodno da mu izda rjesenje o prestanku radnog odnosa sa kojim bi se mogao vratiti na svoj fakultet, iako je hodao po skupstini trazeci da mu se isti potpise vise od mjesec dana. On NECE primati "bijeli hljeb", iako sam siguran da su se mnogi nadali da ce se to dogoditi.

Sabina je javno objavila, nekoliko puta, kako ce se izjasnjavati kao Ostala za vrijeme kampanje koja se vodila u vrijeme popisa stanovnistva. Ja ne vidim nikakav problem sa njenom promjenom izbora, pogotovo kada je ona javna, i kada Sabina nije obnasala bilo kakvu funkciju, odnosno raspolagala mandatom, u trenutku kada je promijenila svoj izbor. Sabina ce vise objasniti o svom izboru. Stranka ce u narednim danima donijeti stav o presedanima koje CIK pravi ovih dana.

Zao mi je sto autor tendecioznog teksta koji se pojavio danas nije nasao za shodno da nazove NS ili Tarika i trazi informacije ili izjavu. Mi nikada ne odbijemo da otvoreno govorimo o svemu.

Pozdrav
KatarinaKosaca

#20260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:
KatarinaKosaca wrote:@pk, molim te da ne nestaješ sa teme, nego da bar glasačima daš neko objašnjenje. Bilo stav stranke, ako ga imate, bilo tvoje osobno mišljenje. Znam da nisi dužan biti ovdje od 0 do 24h, ali je simptomatično da te nema, a desile su (vam) se, smatram, bitne stvari po imidž stranke.
Ja da sam glasao za njih, ko što srećom nisam, ... :D
Inače, sve čestitke Jasmili na odličnom izboru :oops:
Za njih na kantonu, za SBB na federalnom, za DF na državnom, jedino se još u Farha nisam razoćarala :D @lerdi, u pravu si, treba im par desetljeća da stignu crvene i zelene, ali to je sad, slaba utjeha. Jedino što čovjek pomisli je da nisu samo zato što nisu imali priliku poslije ovih današnjih šokova...
KatarinaKosaca

#20261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Albin Zuhric wrote:Pozdrav svima,

Tarik Haveric ce napraviti rupu u svom stazu i zdravstvenom osiguranju jer KS nije nasao za shodno da mu izda rjesenje o prestanku radnog odnosa sa kojim bi se mogao vratiti na svoj fakultet, iako je hodao po skupstini trazeci da mu se isti potpise vise od mjesec dana. On NECE primati "bijeli hljeb", iako sam siguran da su se mnogi nadali da ce se to dogoditi.
Hvala..
Pedja Kojovic

#20262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Nadam se da ce prof. Haveric jednog dana dobiti priliku da onima koje zaista zanima objasni kako su ga nefunkcionisanje i pravne rupe u sistemu dovele da se nadje u ovoj medijskoj lavini kakva ga je poklopila danas. On ce odbiti rjesenje koje je donijela komisija. Za one koji ga licno znaju nepotrebno je objasnjavati da se radi o covjeku koji zivi u potpuno nematerijalnom/nenovcanom svijetu.

Sabina se 2010/ godine kandidovala za nacelnicu opstine i tom se prilikom izjasnila kao Bosnjakinja.
Nije izabrana.
Ostaje nejasno kako se clan koji govori o izabranim zvanicnicima moze primjenjivati i na one koji nisu izabrani).
U periodu prije popisa javno je iznijela svoju promjenu identiteta i obrazlozila je motivom da se izjasni kao bosanka i hercegovka - jednim dijelom iz solidarnosti sa Ostalima a drugim da promovise to specificno opredjeljenje.

Sve do maloprije u sjedistu stranke je vodjena duga i teska diskusija o ova dva danasnja dogadjaja u vezi NS-a.
Zapravo, ne toliko o onome sto se dogodilo - jer to smo utvrdili brzo - nego o reakciji javnosti, posebno nasih clanova, glasaca i simpatizera.
Najveci dio poruka se moze sumirati kao razocarenje. Objasnjenje, cinjenicno objasnjenje se ne moze svesti na tweet i zbog toga, cini se, nikoga ne zanima.
(Meni je, nakon detaljnog uvida u oba slucaja, kristalno jasno da mi nismo uradili apsolutno nista lose ni po gradjane ni po drzavu. Dapace, namjera je bila uraditi nesto pozitivno. Potpuno sam uvjeren u to i imam "unutrasnji mir").

Ja se ne slazem s tim sto je Tarik uradio.
Odnosno, ja bih drugacije postupio.
Ja bih, ispravno, pretpostavio da ce takav potez kreirati, mozda je prejaka rijec, linc - jer bih pretpostavio da je fakticko objasnjenje isuvise komplikovano za javnu komunikaciju - i opredjelio bih se za odluku koja je stetnija i po drzavni budzet i po mene licno - ali javno nevidljiva.
Prof. Haveric ne zivi u takvom svijetu, svijetu socijalnih mreza i polupismenih, neprovjerenih i neistrazenih vijesti koje se sire brzinom svijetlosti i koji se pisu iskljucivo za ljude ciju je paznju tesko zadrzati dalje od naslova.

Ja se sjecam dana kada sam licno poznavao skoro sve clanove Nase stranke.
To vrijeme je proslo, i priliv novih clanova, koji je jako pojacan u posljednje vrijeme, osim dobrog sa sobom nosi i rizik.
Sasvim je sigurno da je NS-a postala dovoljna uspjesna da bi pocela privlaciti ljude koji u angazmanu u stranci vide priliku da rade stvari protiv kojih se mi, kao stranka, zapravo borimo. Kako se, a nadam se da hoce, stranka bude sirila to ce mogucnost da neki od tih ljudi dodju u poziciju da uciini nesto protivzakonito ili jednostavno nesto sto je u suprotnosti sa principima Nase stranke stalno rasti.
To je, ja vjerujem, na neki nacin neminovno i ja se vec neko vrijeme pripremam i ocekujem, tako nesto. Ono sto ce u takvoj situaciji, barem meni, biti od krucijalnog znacaja za daljni politicki angazman je kako ce NS reagovati na to.Na neki cudan nacin, ja zapravo prizeljkujem da se nama dogodi "odmetnuti" ministar ili poslanik koji ce prekrsiti zakon ili biti upetljan u neki kriminal. Od NS-a ocekumem da u takvoj situaciji donese odluke i povuce poteze protiv vinovnika i uspostavi novi standard politicke ili javne odgovornosti.
Ako je suditi po ozbilljnosti i ostrini s kojom se stranka danas bavila sa ova dva "skandala" - ja sam miran i optimistican.

p.k.
Pedja Kojovic

#20263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Vec popodne sam odgovorio na neka od pitanja.
Protekli par sati sam bio na partijskom sastanku.

p.k.
Zeljoooo

#20264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Zeljoooo »

Sabina je javno objavila, nekoliko puta, kako ce se izjasnjavati kao Ostala za vrijeme kampanje koja se vodila u vrijeme popisa stanovnistva. Ja ne vidim nikakav problem sa njenom promjenom izbora, pogotovo kada je ona javna, i kada Sabina nije obnasala bilo kakvu funkciju, odnosno raspolagala mandatom, u trenutku kada je promijenila svoj izbor. Sabina ce vise objasniti o svom izboru. Stranka ce u narednim danima donijeti stav o presedanima koje CIK pravi ovih dana.

Zao mi je sto autor tendecioznog teksta koji se pojavio danas nije nasao za shodno da nazove NS ili Tarika i trazi informacije ili izjavu. Mi nikada ne odbijemo da otvoreno govorimo o svemu.

Pozdrav

I onda je mrmot zamotao cokoladu :-)

Pa da nema problem, sto bi bilo problema. Svi tako rade pa mozete i vi. Nema problema.

Cuj ne vidi problem i mijenjanju nacionalnosti radi koje funkcije i primanja bijelog hljeba :zid:
kandelabar

#20265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kandelabar »

Org wrote:Nemojte tako, možda se žena zaljubila, udala, promijenila nacionalnost.
Nije samo ona u pitanju imaju i oni Bossovci što hoće da budu Srbi ali od nje iznenadilo jer je vecina imala visoko misljenje o njoj fina mlada poštena obrazovana,a onda skontaš da mijenja identitete za rad fotelje mada kad pogledaš bolje je i da Naša stranka ima delegata u Domu naroda nego neka druga al eto šamar je kako god jer kad treba da se izjasnimo na popisu stanovnistva onda se mjesec dana prica na tv-u kako vjerujemo u Allaha kako idemo u mejtef ucimo Bosanski jezik,a kad treba ući u fotelju onda političari mogu biti i Romi i CIgani i JEvreji ali mi,mi moramo biti Bošnjaci muslimani jer ako nismo ode sve sruši se Bosna ode sve helać ,a oni slažu mjesečno dal 2500KM dal 5.000KM dal 7.500KM,a onaj DF kojeg ne interesuju fotelje pa se namješta onaj ćelavi po 5min u studiju FTV kad treba da to kaže ko da ima hemoroide,a svako malo izlete u medije SDA zapošljava mi ne damo mi necemo :) neka propadnemo do kraja nema drugog rješenja
lerdi

#20266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

Nadam se da ste nešto iz svega ovoga naučili. Greške, pogrešne procjene se dešavaju ali morate shvatiti da se vaše properu kroz više voda. Nažalost previše ste pasivni da bi bili malo teži plijen.
VjecitiStudent

#20267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote: Sabina je javno objavila, nekoliko puta, kako ce se izjasnjavati kao Ostala za vrijeme kampanje koja se vodila u vrijeme popisa stanovnistva. Ja ne vidim nikakav problem sa njenom promjenom izbora, pogotovo kada je ona javna, i kada Sabina nije obnasala bilo kakvu funkciju, odnosno raspolagala mandatom, u trenutku kada je promijenila svoj izbor. Sabina ce vise objasniti o svom izboru. Stranka ce u narednim danima donijeti stav o presedanima koje CIK pravi ovih dana.
Ako ne vidiš ti problem, ima tu jedna sitnica, vidi ga zakon.
Koji je u tom dijelu itekako jasan bio i prije samih izbora i trenutka kada su se popunjavale kandidatske liste.

Ja diletanata, Tito dragi, ništa se od Plehe i kompanije pomjerili nisu. :roll:
VjecitiStudent

#20268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

...
Hajde se ti prvo dogovori sa Pedjom da li je ili nije Tarik tražio da mu se isplati naknada i nakon isteka mandata.

Ako je Pedjin odgovor potvrdan, onda nas pokušaj ubijediti da izvanredni intelektualac Tarik Haverić, koji je, između ostalog, svojevremeno tako temeljito rasčerečio Tunju na sastavne dijelove, rečenicu po rečenicu, riječ po riječ, slovo po slovo, nepogrješivo i uspješno kopajući po sebi i poznatoj i nepoznatoj literaturi, sada tako prolupao da kada je podnosio zahtjev, nije uopće ni skontao da je jedini osnov za isplatu naknade nakon isteka mandata, bijeli hljeb.
Pedja Kojovic wrote:Mandat zastupnika iz prethodnog mandata je prestao 21. novembra kada je odrzana konstituirajuca sjednica SKS.
Medjutim, komisija zaduzena za razrjesenje radno pravnih odnosa, koja je trebala, a greskom Kolegija nije, osnovana tada, samim tim nije ni mogla izdati Tariku rjesenje o prestanku radnog odnosa u SKS i time mu omoguciti da svom poslodavcu u Zenici (Pravni fakultet u Zenici) donese dokument koji bi mu omogucio povratak na radno mjesto na kojem je ranije radio.(Potvrdu o prestanku radnog odnosa sa SKS je pokusavao dobiti od oktobra) Istovremeno, sa 21. novembrom, su, s druge strane, prestale uplate plata kao i svih doprinosa. Posto se Tarik na svoje radno mjesto profesora moze vratiti, odnosno, ugovor sa fakultetom moze potpisati, tek 31. januara - za mjesec i nesto dana - podnio je zahtijev da mu se naknada isplacuje do tog datuma jer bi u protivnom bio bez ikakve plate dva, tri mjeseca - a njegovo generalno finansijsko stanje, koliko sam shvatio to ne dopusta.
...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Al' kakva onanija SDAovcadi...prosto likujem citajuci ovo :D

NS ce imati barem bunt u svom glasackom tijelu, simpatizerima i clanovima, zbog realno mizerna dva, moralna, propusta i kiksa.
A SDA sutra da potpise harac 'danak u krvi', il' da prodaju Krajinu, Hercegovinu....ili bilo sta, za tri vrece dukata, pognutne glave bi se sutilo, jer ste mahom klijentela, a ne stranka.
A NS, mada licno ne podrzavam ova dva slucaja, ja ih osobno - da sam u toj ulozi bio, nikada sebi nebi dozvolio - neka sada moralnim protupotezima poprave, eticko, moralne autogolove.

I dalje, ovi propusti, sto jesu, su smijesni, naspram 'aviona-kamiona' nemorala, pljacke i rasprodaje svih mogucih, etickih i moralnih, principa ovoga svijeta. A bas od strane SDA, cija klijentela sada onanise nad ovom situacijom. :D

Pedja, Albine....sada krece izjedanacavanje ova dva slucaja, sa svim mogucim sto se desavalo i sto su drugi radili, i stalno ce vam ovo dvoje 'vaditi iz fijoke', kad im zatreba, da potenciraju da su svi isti, krijuci se iza tog paravana izjednacavanja. Mislim, to je vec ocigledno i po pisanju na ovoj temi, i netu uopste.

E pa, lagano, i smisljeno, peglu u ruke :mrgreen: pa ispeglajte, konkretno i direktno, ne samo obavjestenjima, ovu situaciju. Do vas je.
VjecitiStudent

#20270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote: ...
A NS, mada licno ne podrzavam ova dva slucaja, ja ih osobno - da sam u toj ulozi bio, nikada sebi nebi dozvolio - neka sada moralnim protupotezima poprave, eticko, moralne autogolove.
...
Šta predlažeš da sad rade, hrane beskućnike, cuke, mace, kopaju autoput ...?
VjecitiStudent

#20271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote: ...
I dalje, ovi propusti, sto jesu, su smijesni, naspram 'aviona-kamiona' nemorala, pljacke i rasprodaje svih mogucih, etickih i moralnih, principa ovoga svijeta. A bas od strane SDA, cija klijentela sada onanise nad ovom situacijom. :D

Pedja, Albine....sada krece izjedanacavanje ova dva slucaja, sa svim mogucim sto se desavalo i sto su drugi radili, i stalno ce vam ovo dvoje 'vaditi iz fijoke', kad im zatreba, da potenciraju da su svi isti, krijuci se iza tog paravana izjednacavanja. Mislim, to je vec ocigledno i po pisanju na ovoj temi, i netu uopste.

E pa, lagano, i smisljeno, peglu u ruke :mrgreen: pa ispeglajte, konkretno i direktno, ne samo obavjestenjima, ovu situaciju. Do vas je.
...
Moralne crte ili je ima ili je nema.
I SDP je krenuo od sitnica, sve srazmjerno količini para i moći, do koje su mogli stići, pa smo vidjeli kako je završilo, jer se uvijek pokušavao iskopati neki gori primjer.
Ali ko sam ja da bilo šta prognoziram :oops:
Better Man

#20272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

Helena2014 wrote:
tvsabina wrote:
Meni evo gotovo dvije godine odzvanjaju izrečene gluposti jednog od najvažnijih SDA jurišnika , Efendić Samira , načelnika sarajevske općine Novi Grad : "Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

Jel ta rečenica oštetila budžet, pa te dojmila? Jel te njegovo mišljenje o nečemu uopće dira.
Pa, ima svako pravo na mišljenje svoje, valjda. Al to je sada nebitno, šta je ko REKAO. Djela su bitna. i principi :D
Jel to onaj što se prijavio da prima "bijeli hljeb" ili onaj što se prijavio za Dom naroda čas kao Bošnjak, čas kao "ostali", a sve na teret budžeta.

Evo drugi primjer

Jasmin Duvnjak, bivši poslanik u Zastupničkom domu Federacije BiH, nakon što se odrekao „bijelog hljeba“, u srijedu je odbio i kandidaturu za Dom naroda FBiH,Ovaj mladi političar (SDA) prije nekoliko dana odrekao se tzv. „bijelog hljeba“ koji je budžet Federacije BiH u narednoj godini trebao koštati 30.000 KM.
Zaboravio si dodati da se Duvnjak odrekao bijelog hljeba, jer je izabran u Skupštinu Ze-Do Kantona i izabran je za zamjenika predsjednika, odnosno predsjednice skupštine. Vraga bi se on odrekao da nije prošao u skupštinu Kantona.
Helena2014

#20273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote:
Helena2014 wrote:Jel ta rečenica oštetila budžet, pa te dojmila? Jel te njegovo mišljenje o nečemu uopće dira.

Evo drugi primjer

Prosto je fascinantno kako likuju SDa-ovčad.. I to zamjeram NS-u najviše. @Helena2014, radi te "bezazlene" rečenice bi u svakoj normalnoj državi ovaj čovjek nestao sa političke scene zauvjek. Da ne obrazlažem, valjda je jasno zašto. A što se djela tiče.. pa SDA nema morala ni da slovo kaže o djelima. Taj isti Selmir Efendić je za pomoćnike uzeo SDA-ovčad koji su jednako strani državljani (bili) kao i famozni Fahro, bez konkursa, bez mogućnosti da netko drugi aplicira itd. O njegovim "djelima" na nekoj drugoj temi, da ovu ne spamam Selmirom Efendićem. Ovo, naravno, nije opravdanje za NS, ali je degutantno vidjeti kako dežurna forumska SDA-ovčad se snebivaju nad NS puneći i dalje administraciju svojim kadrovicima i još se drznu spomenuti oštećenje budžeta, a rupe su u njemu napravili, koje će naša djeca otplaćivati.

Hajde,šta sebi umišljaš i ko si ti da nekoga prozivaš SDA-ovčad. Ko ne misli kao ti, on je SDA, jel?
Glasala si za koga si htjela i niko tebi lično kao glasaču ništa nije rekao, to je tvoja stvar.
A ovo je stvar NS, kao i onih stranaka i njihovih poslanika koji su unatoč februarskom obećanju, isto ovo uradili.Ali, sve i jedne bez ikakve razlike, što se mene tiče.Ovo što je uradila NS,treba da se ćuti, jel? Pa, ne treba ni o čemu da se ćuti.

Niti ko likuje zbog toga. Nego je stvar u tome da su to svakako prenijeli svi mediji, al eto na forumu kad se kaže valjda po tebi dobije neku težinu.
Mene što se tiče, dokazali su samo da su isti kao i svi drugi u ovoj zemlji zvali ih vi obični ili neobični, ali POLITIČARI.
Nema potrebe da se foliraju i prodaju priče o držanju principa, pridikuju DF i slični fazoni.
Treba reći ono što je bitno- Bitno je par foteljica u KS za sada i aBd 2018 još koja. :bih:
don vito

#20274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by don vito »

-LIBERO- wrote:Al' kakva onanija SDAovcadi...prosto likujem citajuci ovo :D

NS ce imati barem bunt u svom glasackom tijelu, simpatizerima i clanovima, zbog realno mizerna dva, moralna, propusta i kiksa.
A SDA sutra da potpise harac 'danak u krvi', il' da prodaju Krajinu, Hercegovinu....ili bilo sta, za tri vrece dukata, pognutne glave bi se sutilo, jer ste mahom klijentela, a ne stranka.

:thumbup:

A SDA-ovčadi bih preporucio da prestanu likovati na temi o jednoj opozicionoj stranci i konacno se posvete onome za sta su dobili mandat svojih biraca - rjesavanju problema koje su nagomilali tokom 20 najtezih godina.
VjecitiStudent

#20275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Better Man wrote:
Helena2014 wrote: Evo drugi primjer

Zaboravio si dodati da se Duvnjak odrekao bijelog hljeba, jer je izabran u Skupštinu Ze-Do Kantona i izabran je za zamjenika predsjednika, odnosno predsjednice skupštine. Vraga bi se on odrekao da nije prošao u skupštinu Kantona.
Odlično, s obzirom da su male šanse da zamjenik predsjednika skupštine nije profesionalna fukcija, on se znači odrekao nečega na šta uopće nije ni imao pravo :lol:

Eto novog moralnog repera za NS. :D
Locked