Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Melbourne_Australia
#20251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz.. 
- 512MB
#20252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne. Prošle godine mjenjao kočnice dole, u BL platio 900€, u Austriji mi tražili 1100€. Jah razlike, ode na putarinu do BiH... Dijelovi su isti, nema ovih fušerski za mog, razlika samo u rukama. A mogo sam i u Austriji privatno mjenjat za 800...madner wrote:Ma daj, odprilike isto = x2-5
Hoću da kažem da malo ko mora u BiH trošit lovu, skoro svi to rade sa namjerom.
- madner
#20253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Grande suplja
Djelove za svako auto imas jeftinije i skuplje, ljudi donesu pa ugrade ovdje ako ne vjeruju. Opet se isplati, osim ako si grande specijalista

Djelove za svako auto imas jeftinije i skuplje, ljudi donesu pa ugrade ovdje ako ne vjeruju. Opet se isplati, osim ako si grande specijalista
-
Hendrix
#20254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kokuz si s mozgom, a krivo je more.Melbourne_Australia wrote:Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz..
Ne da ti djavo s teme jelde...savrsen zivot, visoka sarajevska kasta, sve potaman samo jos da ove kokuze otjerate i dalo bi se zivjeti. U pauzi od uzivanja dodjes na forum, nije ti ni lako mora se priznat.
Meni je ustvari super sto ti pises sva ta sranja, ja sam o ovim stvarima pricao raji i niko mi ne vjeruje da takvi ljudi postoje, nisi ti jedini sa tom FGR jugend furkom da se razumijemo. Konacno da se ljudi uvjere kakav je nivo civilizacije Sarajevo dostiglo.
Poyy iz Tarcina!
- geralt
#20255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Grijese li sto to misle?uglavnomja wrote:sinuhe wrote:U Bosni je drustveno prihvatljivo da se lijecenje djece finansira humanitarnim doprinosima. Nisam nikad cuo za inicijative da se s time prestane i vrsi pritisak tamo gdje treba.
drustveno je prihvatljivo jer je to oblik "borbe" protiv zle vlasti, bezdusnih lopova i prevarnata (ljudi su pusili i jos puse nebuloze ocajnih roditelja i raznoraznih "savjetnika" cim se spomene da je vlast za nesto kriva). a lopovi i prevaranti se mogu naci i sa druge strane
drugo ljudi hrane svoju savjest, humani su, dali 2 km ...
a u stvarnosti najmanje para se potrosi na svrsishodno lijecenje, ugrubo bi bilo ovako:
1. tesko bolesna, neizljeciva djeca, rodjena sa nerazvijenim organima, psihofizickim nedostacima ... bez sansi da prezive rano djetinjstvo, a kamoli da postanu samostalno funkcionalni. Silne pare su skupljene da se ta djeca odvedu po neke klinike na zapadu, da se tamo na njima doktori vjezbaju, da dobiju jos mjesec dana "zivota" ... i to je to. Slucajevi gdje doktori izadju u javnost i kazu dijagnoza ta i ta, mi ne mozemo pomoci, niko ne moze pomoci, ali ocajni roditelji ne prihvataju, idu u medije, ljudi daju pare
2. prevaranti - ima tema o batku, o biseri bostandziji, puno je takvih, prije par godna je bila poplava takvih, pred katedralom svakih 5 metara je neko vikao neke dijagoze o bolesnoj djeci
3. roditelji koji misle da ce im dijete biti bolje lijeceno negdje drugo jer u bosni nista ne valja ...
sve u svemu, narod ima selektivan vid, cita samo ono sto zeli procitati. svaki taj prevarantski tekst u novinama je vidljiv sa marsa, sa rupama, nebulozama, nelogicnostima ... i neko to koristi
- 512MB
#20256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melburn i visoka sarajevska kasta?Hendrix wrote:Kokuz si s mozgom, a krivo je more.Melbourne_Australia wrote:Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz..
Ne da ti djavo s teme jelde...savrsen zivot, visoka sarajevska kasta, sve potaman samo jos da ove kokuze otjerate i dalo bi se zivjeti. U pauzi od uzivanja dodjes na forum, nije ti ni lako mora se priznat.
Meni je ustvari super sto ti pises sva ta sranja, ja sam o ovim stvarima pricao raji i niko mi ne vjeruje da takvi ljudi postoje, nisi ti jedini sa tom FGR jugend furkom da se razumijemo. Konacno da se ljudi uvjere kakav je nivo civilizacije Sarajevo dostiglo.![]()
Poyy iz Tarcina!
- 512MB
#20257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa de onda reci ovim mojim mehaničarima da se ne kuže u zanat, i ja bi rado manje plaćomadner wrote:Grande suplja![]()
Djelove za svako auto imas jeftinije i skuplje, ljudi donesu pa ugrade ovdje ako ne vjeruju. Opet se isplati, osim ako si grande specijalista![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ono važi za obične smrtnike.512MB wrote:Pa de onda reci ovim mojim mehaničarima da se ne kuže u zanat, i ja bi rado manje plaćomadner wrote:Grande suplja![]()
Djelove za svako auto imas jeftinije i skuplje, ljudi donesu pa ugrade ovdje ako ne vjeruju. Opet se isplati, osim ako si grande specijalista![]()
Za one koji rade auto u servisu i još ako je limuzina, nema jeftinijih dijelova.
Ti bi ko kolega, daj mu E klasu, a 100 konja motor
- 512MB
#20259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Problem je što za >350 konja nema jeftinih kočnica... ko da ja tolko plaćam što mi je drago 
-
Melbourne_Australia
#20260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro je borac sa prve linije. Odmori malo , mozda je bolje da se uhvatis heroina, bice ti zivot barem na kratko sladak.Hendrix wrote:Kokuz si s mozgom, a krivo je more.Melbourne_Australia wrote:Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz..
Meni je ustvari super sto ti pises sva ta sranja, ja sam o ovim stvarima pricao raji i niko mi ne vjeruje da takvi ljudi postoje, nisi ti jedini sa tom FGR jugend furkom da se razumijemo. Konacno da se ljudi uvjere kakav je nivo civilizacije Sarajevo dostiglo.![]()
Poyy iz Tarcina!
-
Melbourne_Australia
#20261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
- Radio Sarajevo
#20262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo mogu mu ja naći hotel i platiti pivu, valjda će mi dopustiti da budem bogatiji od njega barem jednom.Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
-
espn
#20263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On, ti ili ja, niko nije bitan nego objektivne informacije svih gradjana koje govore kako je zivit u BiH sranje. Pomiri se s tim da je BiH najsiromašnija, najkorumpiranija drzava Evrope.Melbourne_Australia wrote:Dobro je borac sa prve linije. Odmori malo , mozda je bolje da se uhvatis heroina, bice ti zivot barem na kratko sladak.Hendrix wrote:Kokuz si s mozgom, a krivo je more.Melbourne_Australia wrote:Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz..
Poyy iz Tarcina!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakva god je, nemamo druge.
Ja kad bih imao toliku averziju od nečeg, u ovom slučaju je to BiH, ne da ne bih ni pomislio pisati na nekom usranom forumu te bijedne i korumpirane države.
Fakat ne kontam potrebu, riješio se bijede i korupcije, dočepao civilizacije, dobro ti, ali đavo ne da mira.
Ja kad bih imao toliku averziju od nečeg, u ovom slučaju je to BiH, ne da ne bih ni pomislio pisati na nekom usranom forumu te bijedne i korumpirane države.
Fakat ne kontam potrebu, riješio se bijede i korupcije, dočepao civilizacije, dobro ti, ali đavo ne da mira.
- Radio Sarajevo
#20265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Teško je biti nadrkan 24 sata dnevno, ja te skroz razumijem.Hendrix wrote:Kokuz si s mozgom, a krivo je more.Melbourne_Australia wrote:Hendrix prica o dezerterima a on balo bio, kaze lik, moj stari se borio..Sta ti bolan imas pricati na tu temu, balo balavi...Da tvoj stari tipka pa hajde...I sad su mu krivi svi ovi sto su vani bili, sto je on nesretan i kokuz..
Poyy iz Tarcina!
Zato Melburn i ja napravimo sebi mikro svijet i ne obaziremo se na negativce, a ko želi kukati, bujrum neka kuka, mi ćemo se samo smijati.
Tvom starom svaka čast, kao i mom starom koji poginu za glupost, ali ja njihove greške ne bih ponavljao.
Kakva ba SDA i Izetbegovic? Moj stari se borio jer su cetnici dosli na 500m od kuce...ko je tad mislio o SDA ti nisi normalan fakat. Ljudi se organizovali preko noci i par komsija je odma zdusilo jer su p**** i izdajnici vlastitog naroda, i to je jedini opis tih ljudi. Ostavis ljude koje znas citav zivot na cjedilu i poslije kao ispo pametan jebo SDA ovo ono...halo ba? Dezerter nego sta, i trebalo je svima zabraniti povratak ko je bio vojno sposoban i zdusio.
Radije bih ispao pička u očima nekog paćenika koji misli da je herojski braniti Dinastiju Izetbegović. Jebe mi se šta paćenici misle, svakako se ništa ne pitaju.
- xoklix
#20266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad pogledamo cijelu zemaljsku kuglu, treba sretan biti jer si se ovdje rodio.
Pogotovo generacije koje rata nisu vidjele.
Najlakše pucati depresivnu priču...
-
Melbourne_Australia
#20267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vazda si bio dingospo, budi i ovaj put i ispostuj najveceg kompleksasa na dunjaluku.Radio Sarajevo wrote:Evo mogu mu ja naći hotel i platiti pivu, valjda će mi dopustiti da budem bogatiji od njega barem jednom.Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
- madner
#20268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto, oni se kuze. Sam kazes da su skuplji od tvojih slobodnih u Austriji.512MB wrote:Pa de onda reci ovim mojim mehaničarima da se ne kuže u zanat, i ja bi rado manje plaćomadner wrote:Grande suplja![]()
Vidim samo jednog ko ne kuzi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jok ba, ko ti je to rekao.xoklix wrote:Kad pogledamo cijelu zemaljsku kuglu, treba sretan biti jer si se ovdje rodio.
Hajmo u Norvešku da plačemo za BiH.
- ejjus
#20270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Samo da se kratko ubacim, jer ne zelim da stvar ode u zaborav. Vozi auto od 350 konja, da ide gledat Hamleta u pozoristeee.Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
- madner
#20271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
350 je ok za Austriju. Ne moze covjek voziti brzo. 
-
espn
-
Seyfo
#20273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
MIR, djeco, bit će opet podjela karata za Banoviće.
Moje pitanje je:
Zašto se svaka tema na ovim prostorima mora svesti na rat?
Na temama o sportu, autima, trebama, sexu , prirodi, zdravlju, cvijeću, kompjuterima, u neka doba se svede na rat i počnu vrijeđanja, spuštanja, dobacivanja na temu, ko je gdje bio, na kojoj strani, itd.
Kao u Ničijoj zemlji: KO JE POČEO RAT?
Moje pitanje je:
Zašto se svaka tema na ovim prostorima mora svesti na rat?
Na temama o sportu, autima, trebama, sexu , prirodi, zdravlju, cvijeću, kompjuterima, u neka doba se svede na rat i počnu vrijeđanja, spuštanja, dobacivanja na temu, ko je gdje bio, na kojoj strani, itd.
Kao u Ničijoj zemlji: KO JE POČEO RAT?
- 512MB
#20274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ee evo i ovog disleksičara... Ša mai, nađel se koja kvačica?ejjus wrote:Samo da se kratko ubacim, jer ne zelim da stvar ode u zaborav. Vozi auto od 350 konja, da ide gledat Hamleta u pozoristeee.Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.
I nije 350 neg tačno 421
-
Melbourne_Australia
#20275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ejjus wrote:Samo da se kratko ubacim, jer ne zelim da stvar ode u zaborav. Vozi auto od 350 konja, da ide gledat Hamleta u pozoristeee.Melbourne_Australia wrote:512, Vozi auto od 350 konja , pravac Hag i da poljubis Radovana u obraz i da mu se zahvalis.Da ti nije njega bilo , rekao sam ti da bi ti ves masina bila vrhunac.