SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
- Edin H.
#20252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
muha_sa wrote:pratim
Posto si pred Masinskom prodavao cigle muha?
- muha_sa
#20253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Edin H. wrote:muha_sa wrote:pratim
Posto si pred Masinskom prodavao cigle muha?
nisam tamo vec na caršiji--u Miloša Obilica
- supercali
#20254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poredis javni prevoz sa privatnim?Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
Nekad bi dobro doslo da ljudi shvate da nisu sam8 na ulici i da njihovo ponasanje utice i na druge a to nema nikakve veze sa mahalanjem nego sa suzivotom u gradu
Ja mislim da je ipak problem u vama i vasoj naqrcenosti jer nemate zivaca pricekati 10 sekundi da bi dijete izaslo iz auta.
Garant si i ti od onih sto se nakon 2 sekunde cekanja odmah nabije na sirenu.
Vidis kako krivo zakljucis ja prvo ne vozim nego pjeske idem na posao posto ne zelim da jos vise pravim guzvu voznjom koja traje 5 minuta nego fino prosetam 15 minuta
Pokusaj koji put mozda ti se i svidi
- nepass1
#20255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam prije rata sam isao u skolu i vracao se u prvi osnovne. Jest znalo biti da nas zaganjaju stariji pa trci kuci.karanana wrote:ma bilo je svega kao i danas. labud naravno ne zna to jer je imao 7-8-9 godina i nije imao internet pa da zna o belajima po raznoraznim poker i bilijar klubovima, kumrovcu i slicnim mjestima kojih je bilo u uzem i sirem komsiluku. a bogami je i ispred skole znalo itekako biti klosara i klosarcica vecinom sa aneksa i sa hrasnog.
- Logovan
#20256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neuporedivo ti je ovo.Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
Nekad bi dobro doslo da ljudi shvate da nisu sam8 na ulici i da njihovo ponasanje utice i na druge a to nema nikakve veze sa mahalanjem nego sa suzivotom u gradu
Ja mislim da je ipak problem u vama i vasoj naqrcenosti jer nemate zivaca pricekati 10 sekundi da bi dijete izaslo iz auta.
- nepass1
#20257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sviram dok prilazim, ne trebaju mi ni dvije sekunde. Jebo te zivot stanes na sred ceste i jos tvrdis da si u pravu.supercali wrote:Poredis javni prevoz sa privatnim?Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
Vidis kako krivo zakljucis ja prvo ne vozim nego pjeske idem na posao posto ne zelim da jos vise pravim guzvu voznjom koja traje 5 minuta nego fino prosetam 15 minuta
Pokusaj koji put mozda ti se i svidi
- Bloo
- Globalna šefica
#20258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
10 sekundi?Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
Evo klasičan primjer je osnovna škola SBB na Drveniji. Auta sa roditeljima koji imaju čeku su parkirana na potezu od UNIQE i BOR banke po trotoaru, pa sve do onog skretanja gdje počinje linija parkinga na cesti do Delikatesne. I ne stoje samo 10 sekundi, već dođu ranije i čekaju dijete na trotoaru. U autu. Ja kao pješak moram ili izaći na cestu da bi ih zaobišla, ili se provačiti između auta i zida od škole.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klasičan primjer je isto tako i pred pekarama, recimo.Bloo wrote:
Evo klasičan primjer je osnovna škola SBB na Drveniji. Auta sa roditeljima koji imaju čeku su parkirana na potezu od UNIQE i BOR banke po trotoaru, pa sve do onog skretanja gdje počinje linija parkinga na cesti do Delikatesne. I ne stoje samo 10 sekundi, već dođu ranije i čekaju dijete na trotoaru. U autu. Ja kao pješak moram ili izaći na cestu da bi ih zaobišla, ili se provačiti između auta i zida od škole.
Buregdžinicama.
Fast food radnjama.
- Bloo
- Globalna šefica
#20260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali on je upalio sva 4, tako da je to u njegovom mozgu okTomahawk11 wrote:Klasičan primjer je isto tako i pred pekarama, recimo.Bloo wrote:
Buregdžinicama.
Fast food radnjama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
NaravnoBloo wrote: Ali on je upalio sva 4, tako da je to u njegovom mozgu ok
-
Ripicipi
#20262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sto je neuporedivo kad je rezultati isti... cekanje da bi neko usao ili izasao iz auta.Logovan wrote:Neuporedivo ti je ovo.Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
U cemu je razlika je l' taksista ili neko bezveze zaustavio auto ispred tebe sa sva 4 da bi neko usao ili izasao iz auta?
-
Messier
#20263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da,na odredjenim mjestima se moze uci u taxi,na na pola raskrsnice.
na odredjenim mjestima se smije stati da dijete ode u skolu,vrtic,il koji kurac,odbojku il ples
na odredjenim mjestima se smije stati da dijete ode u skolu,vrtic,il koji kurac,odbojku il ples
-
Ripicipi
#20264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidis kako se prica okrene... prvo je pocelo sa "preseravanjem" odvozenja djece u skolu, pa je sad problem cekanje na trotoaruBloo wrote:10 sekundi?Ripicipi wrote:Onda da i taksistima zabranimo da zaustavljaju auta da bi neko usao ili izasao??supercali wrote: Nema to veze sa mahalom u nama kad on tim stvara probleme ostalim vozacima tako sto zakrci cestu dok dijete izadje iz auta i sl
Naravno da je to zabranjeno, barem bi trebalo biti, ali prica nije bila uopste o tome i "pekarama"
- supercali
#20265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Reci da se salisRipicipi wrote:
A sto je neuporedivo kad je rezultati isti... cekanje da bi neko usao ili izasao iz auta.
U cemu je razlika je l' taksista ili neko bezveze zaustavio auto ispred tebe sa sva 4 da bi neko usao ili izasao iz auta?
Uporedjujes vozilo javnog prevoza i privatno auto?
- supercali
#20266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo ja ne okrecemRipicipi wrote:
Vidis kako se prica okrene... prvo je pocelo sa "preseravanjem" odvozenja djece u skolu, pa je sad problem cekanje na trotoaru![]()
Naravno da je to zabranjeno, barem bi trebalo biti, ali prica nije bila uopste o tome i "pekarama"
Preseravanje je dijete voziti u skolu ako je skola blizu
I to nije 10 sekundi kao sto ti tvrdis
-
Ripicipi
#20267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da poredim jer nisam naqrcen da vagam je l' neko ulazi ili izlazi iz taksija ili nekog drugog auta da bih poceo trubiti.supercali wrote:Reci da se salisRipicipi wrote:
A sto je neuporedivo kad je rezultati isti... cekanje da bi neko usao ili izasao iz auta.
Uporedjujes vozilo javnog prevoza i privatno auto?
Imam dovoljno zivaca da 10 sekundi sacekam ko god da je.
Zasto postoji saobracajni znak "zabranjeno zaustavljanje i parkiranje"??
- O'zone
- Globalni moderator
#20268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vodite diskusiju na temi gdje joj kao takvoj nije mjesto.
-
apsolutno romantican
#20269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jooj udesa po gradu sunce ti poljubim

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ludilo u saobracaju. Slajdaraju likovi uz Kalemovu ne moze im auto savladat uzbrdicu.
- johnnykola
#20271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li neko da vidi cestu kod Stomatologije sa KCUS-a ? Kako raja ide njom? Šta je ovo da svi šlajdraju?
-
l33t
#20272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
imal kakav live stream 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
losi uslovi za voznju skroz
ispod snijega je sloj leda, tako da gume ne dodiruju cestu uopste
ako su malo losije gume i mala uzbrdica postaje veliki problem + slaba vidljivost, spica u 1700h, raja sa posla ili djecu voze iz skole(moj slucaj)
ispod snijega je sloj leda, tako da gume ne dodiruju cestu uopste
ako su malo losije gume i mala uzbrdica postaje veliki problem + slaba vidljivost, spica u 1700h, raja sa posla ili djecu voze iz skole(moj slucaj)
- Logovan
#20274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jest veselo na ulicama.
Koči se, šlajdra se, zaustavlja se naglo, neki ne mogu pomaknuti, blokirane ulice i raskrsnice, sudar vjerovatno tu i tamo, itd.
Ko ne mora autom, neka ide pješke.
Ko ne mora autom, neka ide pješke.
- Koshpa
#20275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaglavila Hitna pod rotacijama u Halida Kajtaza na 20m od tunela