Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#20251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:A meni fakat nije jasno šta su ovi ''razočarani'' očekivali od DF-a? Da umjesto sa nacionalistima pravi vlast sa Antom Markovićem i koalicijom Osmijeh proljeća? :-)
Upravo tako.

Evo, sad je DF kriv što su stranke desnog centra apsolutni pobjednici izbora :roll:

Ljevičari koji misle da biti ljevičar znači psovati Boga i slušati Dubiozu kolektiv su veći neprijatelji ove zemlje od desničara.
zagor 19

#20252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

JohnnyS wrote:Sve je ovo jedan veliki igrokaz. Normalno da će Čova na kraju pristati na 5 pozicija, i to mu je previše, ali eto. Kad se to dogodi forumi i mediji će biti preplavljeni oduševljenjem multietničara i antifašista kako je patriotska koalicija konačno rekla NE glavnom neprijatelju države. U tom silnom ushitu zaboravit će se što je HDZ dobio: monopol na hrvatsku kvotu u vlasti i javnim poduzećima. To je doduše i imao, ali je monopol razbijen prije 4 godine. I DF će koliko toliko sačuvati obraz kojeg je izgubio serući po svim predizbornim obećanjima.

Doduše, postoji mogućnost da to nije igrokaz nego je stvarno Dodikova nabiguzica. Sumnjam da je baš toliki degen, ne znam čime bi ga čoban mogao držati za jaja. Jedino ako nisu u pitanju instrukcije dobivene u Zagrebu od strane novoizabraane predsjednice koju je tu ustoličila trilaterala i NATO pkt :D
Ha, jebote pa gdje vi kupite te informacije, pa mislim Snowden ja mala maca kako ovde pojednici znaju šta se dogovora u svjetskim centrima moći, masonskim ložama, tajnim dogovorima svjetskih lidera: Ko je npr, trebao posebno "instalirati" HDZ-ovku Kolindu Kitarović. U Hrvatskoj ljudi jako slabo žive s obzirom šta su očekivanja bila od ulaska u EU, nezadovoljstvo je SDP.ovom vladom, te su samim tim vrata HDZ-ovoj kandiatkinji tj pobjedi bila širom otvorena, pa to se očekivalo odavno: I nije igrokaz, nego imaju Čović i Dodik odavno svezane zastave iz poznatih razloga, koji se uglavnom mogu svesti pod-ostati nekažnjen sa svim milionima ukradenim od BiH u džepu , a Kolindi trebaju Čovićevi glasovi iz dijaspore, odn hrvatskom HDZ-u na sljedećim izborima, ..sve je to sistem "ti meni pomozi - i ja ću tebi" . Jedino ne znam ko se u toj cijeloj igranki brine zaista o narodu i sirotinji, u BiH, Hrvatskoj. Srbiji itd
pumica

#20253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

lerdi wrote:
cyprus wrote:A meni fakat nije jasno šta su ovi ''razočarani'' očekivali od DF-a? Da umjesto sa nacionalistima pravi vlast sa Antom Markovićem i koalicijom Osmijeh proljeća? :-)
To su ti ovi koji znaju šta bi al ne znaju kako bi. Znaš samo da nije ovih nacionalista sve bi bilo med i mlijeko, a onda počnu optuživati nekoga da živi u paralelnom svijetu i da nema razumjevanja za građane.
:thumbup:
palermo

#20254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

JohnnyS wrote:Sve je ovo jedan veliki igrokaz. Normalno da će Čova na kraju pristati na 5 pozicija, i to mu je previše, ali eto. Kad se to dogodi forumi i mediji će biti preplavljeni oduševljenjem multietničara i antifašista kako je patriotska koalicija konačno rekla NE glavnom neprijatelju države. U tom silnom ushitu zaboravit će se što je HDZ dobio: monopol na hrvatsku kvotu u vlasti i javnim poduzećima. To je doduše i imao, ali je monopol razbijen prije 4 godine. I DF će koliko toliko sačuvati obraz kojeg je izgubio serući po svim predizbornim obećanjima.

Doduše, postoji mogućnost da to nije igrokaz nego je stvarno Dodikova nabiguzica. Sumnjam da je baš toliki degen, ne znam čime bi ga čoban mogao držati za jaja. Jedino ako nisu u pitanju instrukcije dobivene u Zagrebu od strane novoizabraane predsjednice koju je tu ustoličila trilaterala i NATO pkt :D
Ako je igrokaz, onda je nepotreban i vrlo glup igrokaz od strane Čovića. Jer niko njemu nije u ovoj trenutnoj konstaleciji snaga osporavao hrvatsku kvotu niti monopol na ovim tzv. hrvatskim peduzećima. Suštinski, najvažnija je poruka koja će se poslati. A ako Čović pristane na pet mjesta, onda nakon ovoga igrokaza, poruka ne ide njemu u prilog
JohnnyS

#20255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

palermo wrote:

Ako je igrokaz, onda je nepotreban i vrlo glup igrokaz od strane Čovića. Jer niko njemu nije u ovoj trenutnoj konstaleciji snaga osporavao hrvatsku kvotu niti monopol na ovim tzv. hrvatskim peduzećima. Suštinski, najvažnija je poruka koja će se poslati. A ako Čović pristane na pet mjesta, onda nakon ovoga igrokaza, poruka ne ide njemu u prilog

Ne treba radi Čovića igrokaz. Treba radi birača DF-a. Prije tjedan dana su bili najveći izdajnici, a sad su netko tko je konačno stao u kraj pomahnitalom državnom neprijatelju broj 1. Boli Čovu neka stvar za to kakav će ispast, zna se kakva je memorija i kritičnost HDZ-ovog prosječnog birača.
bh.tornjak

#20256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bh.tornjak »

Covic je dobio na drzavnom nivou sve sto je htio....i mislim da je time dobro "zavaljen".
Sad treba ( a mislim da se na tome radi) da mu se ponudi.....tj. uzmi il ostavi....ako uzme,nevalja jer su apetiti preveliki...a ako odbije,nevalja jer ostade na ledini kao glavni krivac i kocnicar formiranja vlasti ( jer je upravo on "povezo" drzavnu i federalnu vlast).
Ovu situaciju treba znati iskoristiti i odjebat ga za sva vremena....
ultima_palabra

#20257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote:
palermo wrote:

Ne treba radi Čovića igrokaz. Treba radi birača DF-a. Prije tjedan dana su bili najveći izdajnici, a sad su netko tko je konačno stao u kraj pomahnitalom državnom neprijatelju broj 1. Boli Čovu neka stvar za to kakav će ispast, zna se kakva je memorija i kritičnost HDZ-ovog prosječnog birača.
Pa stani malo, Čović pravi igrokaz da bi DF-ovce oprao pred njihovim glasačima? Ne kontam logiku...
palermo

#20258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

JohnnyS wrote: Ne treba radi Čovića igrokaz. Treba radi birača DF-a. Prije tjedan dana su bili najveći izdajnici, a sad su netko tko je konačno stao u kraj pomahnitalom državnom neprijatelju broj 1. Boli Čovu neka stvar za to kakav će ispast, zna se kakva je memorija i kritičnost HDZ-ovog prosječnog birača.
Objektivno, teza ti je šuplja, i ne drži vodu.

Početna premisa ti je pogrešna, n vidim da je DF prije sedam dana bio najveći izdajnik. Zapravo, odakle ti to uopšte ???
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

evo su počeli Žeksa šiljit pa lažu da je vodio savjetnike na skijanje u Austriju o državnom trošku.

Da odmah demantujem takve laži jer Željko Komšić ne skija već smuča.
madner

#20260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ma ja, nece sa rajom na fudbal a ide skijat. :D
JohnnyS

#20261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote:
JohnnyS wrote:
palermo wrote:

Pa stani malo, Čović pravi igrokaz da bi DF-ovce oprao pred njihovim glasačima? Ne kontam logiku...
Pa koalicijski su partneri, ruka ruku mije. Komšić kandidira nekog anonimusa za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a relativno jakog kandidata iz reda bošnjačkog čime omogućuje pobjedu pravovjernom. Omogući Čoviću monopol na hrvatsku kvotu izdajući pri tome određeni broj Hrvata koji su mu poklonili povjerenje. Najmanje što mu Čova može uraditi kao zahvalu i protuuslugu je dvotjedni igrokaz da se biračima DF-a vrati vjera u "probosanski blok". Kad usporedimo atmosferu na forumu u zadnja dva dana i od prije par dana, vidimo koliko je to učinkovito.

Nakon pisanja ovih više nevjerojatnih nego realnih scenarija, osjećam se ko Mister Yes ili zavrzlama :D
JohnnyS

#20262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

palermo wrote:
JohnnyS wrote: Ne treba radi Čovića igrokaz. Treba radi birača DF-a. Prije tjedan dana su bili najveći izdajnici, a sad su netko tko je konačno stao u kraj pomahnitalom državnom neprijatelju broj 1. Boli Čovu neka stvar za to kakav će ispast, zna se kakva je memorija i kritičnost HDZ-ovog prosječnog birača.

Početna premisa ti je pogrešna, n vidim da je DF prije sedam dana bio najveći izdajnik. Zapravo, odakle ti to uopšte ???

Tjedan dana je neki proizvoljno odabran termin od prije ovog lupanja šakom o stol. Zar nisi i ti čitao po forumu zgrožene upise razočaranih birača DF-a, kako su sahranili tu stranku, kako su se posrali na sve što su pričali, kako su se pretvorili u bošnjačku stranku dajući sve hrvatske pozicije HDZ-u? Ja se sjećam brat bratu dvadeset forumaša da su stotine upisa na tu temu ispisali. A koliko ljudi tako nešto spominje nakon sinoć? I ako HDZ dobije 5 pozicija i "hrvatska" JP, a ne dobije to 6 ministarstvo kakva će atmosfera biti? Trijumfalna, "konačno netko tko je zaustavio Čovića"!!! A kako su ga zaustavili, dobio 5 ministarstava, desetke javnih poduzeća s lošijim izbornim rezutatom.
Banksy

#20263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Za ove, Nerko je gospodin čovjek.
A na narednim izborima, DF je potopljen.
Pravo pitanje je koliko je sada SDP-u uopće u interesu ujedinjenje s njima, ne vidim u tome nikakvu korist za SDP ...
:D ne pregoni. Možda će DF zaista biti potopljen na slijedećim izborima, ali sasvim sigurno (ono 100 %) neće to biti zbog politike koju trenutno vodi. Da se sada ponove izbori, DF bi imao više glasova nego u oktobru.
Nema šanse. Glasove onih (nas) koje su kupili predizbornom pričom koju su kasnije iznevjerili, neće dobiti više nikad. SDA glasačko tijelo gdje bi mogli ukrasti koji glas u budućnosti, ostaje neupitno i stabilno, odano Bakiru. Toga su i oni svjesni. Šta misliš zašto se sada šunjaju oko Nikšićevih nogu?
Prevara, ali jednokratna.
lerdi

#20264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

JohnnyS wrote:
palermo wrote:

Tjedan dana je neki proizvoljno odabran termin od prije ovog lupanja šakom o stol. Zar nisi i ti čitao po forumu zgrožene upise razočaranih birača DF-a, kako su sahranili tu stranku, kako su se posrali na sve što su pričali, kako su se pretvorili u bošnjačku stranku dajući sve hrvatske pozicije HDZ-u? Ja se sjećam brat bratu dvadeset forumaša da su stotine upisa na tu temu ispisali. A koliko ljudi tako nešto spominje nakon sinoć? I ako HDZ dobije 5 pozicija i "hrvatska" JP, a ne dobije to 6 ministarstvo kakva će atmosfera biti? Trijumfalna, "konačno netko tko je zaustavio Čovića"!!! A kako su ga zaustavili, dobio 5 ministarstava, desetke javnih poduzeća s lošijim izbornim rezutatom.
Opet neka teorija zavjere? Nije moguče da je Čoviću zinula guzica nego on to radi sve kako bi olakšao Željku i DF-u. :lol: :lol: :lol:

Što se tiče boldiranog istina je samo drugi dio rečenice jer radi se o njih par koji zaista jesu napisali stotinjak postova i ne prestaju pisati iako samo presipaju iz šupljeg u prazno. Ako ti se teorija zasniva na ovih par čiji stavovi nemaju nikakvog uporišta u realnom svijetu onda Boga mi tanka ti je teorija. Baš tanka.
VjecitiStudent

#20265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Banksy wrote:
Za ove, Nerko je gospodin čovjek.
A na narednim izborima, DF je potopljen.
Pravo pitanje je koliko je sada SDP-u uopće u interesu ujedinjenje s njima, ne vidim u tome nikakvu korist za SDP ...
:D ne pregoni. Možda će DF zaista biti potopljen na slijedećim izborima, ali sasvim sigurno (ono 100 %) neće to biti zbog politike koju trenutno vodi. Da se sada ponove izbori, DF bi imao više glasova nego u oktobru.
Nema šanse. Glasove onih (nas) koje su kupili predizbornom pričom koju su kasnije iznevjerili, neće dobiti više nikad. SDA glasačko tijelo gdje bi mogli ukrasti koji glas u budućnosti, ostaje neupitno i stabilno, odano Bakiru. Toga su i oni svjesni. Šta misliš zašto se sada šunjaju oko Nikšićevih nogu?
A Fahro trlja ruke.
JohnnyS

#20266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

lerdi wrote: Opet neka teorija zavjere? Nije moguče da je Čoviću zinula guzica nego on to radi sve kako bi olakšao Željku i DF-u. :lol: :lol: :lol:

Pročitaj cijelu diskusiju i na prethodnim stranicama pa ćeš vidjeti da sam ja iznio i tu mogućnost, a ne da ovako upadneš kao padobranac. Nije mi problem sagledati više opcija jer nisam navijački nastrojen poput tebe.
palermo

#20267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

JohnnyS wrote:

Bjež bolan zemo, pa to je desetak istih forumaša koji su razočarani što koalicija Fahro-Željko nije na vlasti.......vjeruj mi na riječ, DF bolje stoji sada kod birača nego što je to bilo 15 ili kojeg već oktobra 2014....
Banksy

#20268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
A Fahro trlja ruke.
Fahri će se čekanje, pretpostavljam, isplatiti. S tim da treba imati na umu da on sam, lično, ne leti u fotelju jer ima dobar i stalan izvor prihoda, za razliku od npr Suljagića i ekipe koji su kokuzi. A kako je SBB stranka jednog lica, u stvari Fahro sam, onda i nema pritiska baze da se u vlast uđe, kakav u DF sigurno postoji.
Banksy

#20269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Bjež bolan zemo, pa to je desetak istih forumaša koji su razočarani što koalicija Fahro-Željko nije na vlasti.......vjeruj mi na riječ, DF bolje stoji sada kod birača nego što je to bilo 15 ili kojeg već oktobra 2014....
Kod SDA birača, sigurno. No, to ih neće ponukati da na narednim izborima glasaju za Ljiljana umjesto za Bakira.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

ja da vrijedim PET glasova sve bi KomšHi dao nebi ni trepno :oops:
pumica

#20271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Kod SDA birača, sigurno. No, to ih neće ponukati da na narednim izborima glasaju za Ljiljana umjesto za Bakira.
Ne samo kod SDA biraca.
VjecitiStudent

#20272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

pici wrote:ja da vrijedim PET glasova sve bi KomšHi dao nebi ni trepno :oops:
Ja da imam, svojih bi pet dao SDA, isto je ko da sam ih i Komši dao. :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

VjecitiStudent wrote:

nije ni SDP-eu lošHe :oops:
VjecitiStudent

#20274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

pici wrote:
VjecitiStudent wrote:

nije ni SDP-eu lošHe :oops:
SDPcrvena, DFnarandžasta, sve su to samo nijanse zelene, SDAzelene.
megaman4

#20275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Kratko i jasno: Čović će ponovo izvisiti.
Post Reply