Nemoj da si skroman, barem dvije trečine ne zna kako mu je ime ...wannabe_ultra wrote:obiljezavaju dan a pola ih misli da se frajer zove haris
Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#2026 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
- Charuga
- Globalni moderator
#2027 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Preskočite priču o strankama da ne brišem bezveze! Možete sigurno bez stranki.
- shbc
#2028 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Pravo da ti kazem, sreca pa vam je to toliki uspjeh. Nikad se datuma ne bih sjetio da nije vas. Vise me podsjetite na ono "Znas da navijas za veliki klub kada ti rivali godinama slave jednu pobjedu protiv tebe".Zeljo_do_groba wrote:Zar je obiljezavanje to sto volimo da vas podsjetimo na tu lijepu utakmicu, cisto onako. Sjecate se vi dobro petog sestog. To nikada nece izaci iz vaseg organizma...
Al' eto u ovim tmurnim danima drago mi je da imate cime da se zabavite, pa makal to bile i mrvice. Sutra necete imati izgovor "Ne pratim nasu ligu"
-
bjelave
#2029 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
I po kojim kriterijumu je to najvazniji derbi u historiji? Jesi ti taj autoritet koji utvrdjuje sta je vazno a sta ne? Moze biti samo tebi najvazniji sto je opet sasvim druga stvar.Shavatam, iz perspektive kluba koji 30 godina nije uzeo nikakvu titulu i koji se nije nadao do moze uzeti veceg i boljeg od sebe to moze izgledati golemo.ultima_palabra wrote:A to ima kakve veze sa mojim postom? Bilo je kvalitetnijih derbija, važnijih nije.bjelave wrote:Evo ti link pa se educiraj o velikim derbijima koji su se nekad igrali veliki igraci svjetskog glasa. Imali ste cast da vas takvi nekad takvi buse a poslije ste spali na Skoru.ultima_palabra wrote: Kad uzmeš komšijski klub u direktnom okršaju za kantu, to se pamti... misliš da navijači Reala neće pamtiti finale LP protiv Atletica i da će im biti draže nego ijedno drugo?
To je bio najvažniji derbi u istoriji i normalno je da vam je krivo što ste ga izgubili
http://www.klix.ba/sport/nogomet/saraje ... /110123017
To sto ti mislis da svijet pocinje i zavrsava sa Amarom i Gredicem je posljedice sveopce zapustenosti.
To što ti misliš o tome što ja mislim, zadrži za sebe... gluposti na forumu ionako ne fali.
Medjutim, to je derbi koji se igrao u kukuruz natjecanju i to ne cijele drzave vec samo FBiH sa potpunim anoimusima od igraca i to se se proglasava najvaznijim derbijem u historiji....Nidje veze...
- BHF_Manijak
#2030 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne mogu da vjerujem kakva se glupa pitanja i teze postavljaju od strane ljudi, koji se kao smatraju ozbiljnim. Strasno.
Kakve ba veze ima prica David Golijat s ovim? To sto vi zivite u nekakvom paralelnom univerzumu, gdje je Zeljeznicar Arminija Bielefeld a vi Bayern, to nije nas problem.
Titula se pamti jer je sve bilo podredjeno te veceri da bude na vasoj strani, a onda preokret za 180° i to u 90-oj minuti, a znate i sami da su najsladje pobjede upravo u 90-tim minutama, posebno protiv gradskog rivala.
Dakle nema to veze sa vasom nekakvom nebeskom visinom, vec jednostavno sto su to spektakularne zavrsnice koje se pamte.
Sto se pamti finale United - Bayern '99 ili Milan - Liverpool? Sto niko ne prica o tamo nekom finalu 1968.?
Mozete ovdje glumiti da vas boli qrac, no siguran sam da je ona utakmica mnogo vise zabolila, nego li da smo dobili 2:0 u fudbaskoj uspavanci, uz po 2 suta u okvir gola na obje strane. U takvom scenariju, niko utakmicu ne bi spomenuo osim dan poslije.
Kao sto se ne spominje bilo koja druga osvojena titula. Lude, infarkt zavrsnice, to su ono sto se pamti, a vi i dalje zivite u vasem svijetu da je to zato sto smo dobili mega giga hyper Sarajevo. Mitomani.
A tu pricu o tome kako je Zeljo qrac, a vi veliki klub, te propagandne pamflete mozete odnijeti glavatom Feningu na vrata.
Mladji i daleko manje uspjesniji sarajevski premijerligas nikako ni u jednom parametru ne moze biti veci klub. Hvala i prijatno.
Oni ce pricati o Davidu i Golijatu, pu grob te jebo k'o da imaju na kontu titula k'o Celtic. Smorovi.
Kakve ba veze ima prica David Golijat s ovim? To sto vi zivite u nekakvom paralelnom univerzumu, gdje je Zeljeznicar Arminija Bielefeld a vi Bayern, to nije nas problem.
Titula se pamti jer je sve bilo podredjeno te veceri da bude na vasoj strani, a onda preokret za 180° i to u 90-oj minuti, a znate i sami da su najsladje pobjede upravo u 90-tim minutama, posebno protiv gradskog rivala.
Dakle nema to veze sa vasom nekakvom nebeskom visinom, vec jednostavno sto su to spektakularne zavrsnice koje se pamte.
Sto se pamti finale United - Bayern '99 ili Milan - Liverpool? Sto niko ne prica o tamo nekom finalu 1968.?
Mozete ovdje glumiti da vas boli qrac, no siguran sam da je ona utakmica mnogo vise zabolila, nego li da smo dobili 2:0 u fudbaskoj uspavanci, uz po 2 suta u okvir gola na obje strane. U takvom scenariju, niko utakmicu ne bi spomenuo osim dan poslije.
Kao sto se ne spominje bilo koja druga osvojena titula. Lude, infarkt zavrsnice, to su ono sto se pamti, a vi i dalje zivite u vasem svijetu da je to zato sto smo dobili mega giga hyper Sarajevo. Mitomani.
A tu pricu o tome kako je Zeljo qrac, a vi veliki klub, te propagandne pamflete mozete odnijeti glavatom Feningu na vrata.
Mladji i daleko manje uspjesniji sarajevski premijerligas nikako ni u jednom parametru ne moze biti veci klub. Hvala i prijatno.
Oni ce pricati o Davidu i Golijatu, pu grob te jebo k'o da imaju na kontu titula k'o Celtic. Smorovi.
- Logovan
#2031 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Ma baš ste daleko.Zeljo_do_groba wrote:A danas ste vi ti koji patite za titulama... Kako se stvari brzo okrenu... Vi ste tada bili kita ko i mi, a sada smo mi sto se trofeja tice daleko ispred vas...
-
bjelave
#2032 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Postoji samo jedan autenticno gradski Sarajevski prvoligas. Ovaj drugi koji se lazno tako predstavlja je zapravo klub sa periferije Seher Sarajeva.
Tek je u periodu postratnog naseljavanja Sarajeva i sirenja grada Grbavica, negdje pocetkom sesdesetih, pocela da se racuna kao gradsko naselje.
Kao sto ti samo ime kaze to je tzv "Novo Sarajevo". Dakle, ne bas ono pravo.
I Manijak, nemoj se sekirati. Sami vi slavite 1;0. Razumijem ja to. Trebalo je 30 godina cekati titulu.Nije sala.
Tek je u periodu postratnog naseljavanja Sarajeva i sirenja grada Grbavica, negdje pocetkom sesdesetih, pocela da se racuna kao gradsko naselje.
I Manijak, nemoj se sekirati. Sami vi slavite 1;0. Razumijem ja to. Trebalo je 30 godina cekati titulu.Nije sala.
- ultima_palabra
#2033 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa jel može biti važnije od toga da u jednoj utakmici odlučuješ o tituli? Sa gradskim rivalom, prvi put nakon rata se izlazi u Evropu? U bivšoj Jugi se tako nešto nije moglo desiti zbog konkurencije... igralo se sa boljim igračima, za sredinu tabele.bjelave wrote:I po kojim kriterijumu je to najvazniji derbi u historiji? Jesi ti taj autoritet koji utvrdjuje sta je vazno a sta ne? Moze biti samo tebi najvazniji sto je opet sasvim druga stvar.Shavatam, iz perspektive kluba koji 30 godina nije uzeo nikakvu titulu i koji se nije nadao do moze uzeti veceg i boljeg od sebe to moze izgledati golemo.
Medjutim, to je derbi koji se igrao u kukuruz natjecanju i to ne cijele drzave vec samo FBiH sa potpunim anoimusima od igraca i to se se proglasava najvaznijim derbijem u historiji....Nidje veze...
Mislim, smiješno mi je uopšte objašnjavati važnost te utakmice.
- BHF_Manijak
#2034 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Hajmo se vratiti 100 godina unazad i svesti grad na uze jezgro oko Vratnika, Carsije i to je to, jebo sve ostalo.bjelave wrote:Postoji samo jedan autenticno gradski Sarajevski prvoligas. Ovaj drugi koji se lazno tako predstavlja je zapravo klub sa periferije Seher Sarajeva.
Ovo ti je malogradjansko pisanje i razmisljanje, ako se doista tako vodis kroz zivot, nevezano sad za temu, fudbal, sport... Recimo da po kucama po Carsiji imas bruku Sandzaklija, Focaka, Zepljaka itd... Sta, oni vece Sarajlije od ljudi, koji to doista jesu, ali silom prilika preselise na Al'pasino, Dobrinju, Maltu..?
-
bjelave
#2035 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nema to veze ni sa cim osim sa geografijom, ne poturaj mi stvari koje nisam rekao. Ostavi se jeftinog moraliziranja i istog takvog manipuliranja.BHF_Manijak wrote:Hajmo se vratiti 100 godina unazad i svesti grad na uze jezgro oko Vratnika, Carsije i to je to, jebo sve ostalo.bjelave wrote:Postoji samo jedan autenticno gradski Sarajevski prvoligas. Ovaj drugi koji se lazno tako predstavlja je zapravo klub sa periferije Seher Sarajeva.
Ovo ti je malogradjansko pisanje i razmisljanje, ako se doista tako vodis kroz zivot, nevezano sad za temu, fudbal, sport... Recimo da po kucama po Carsiji imas bruku Sandzaklija, Focaka, Zepljaka itd... Sta, oni vece Sarajlije od ljudi, koji to doista jesu, ali silom prilika preselise na Al'pasino, Dobrinju, Maltu..?
Dakle, cinjenica je ono sto sam gore napisao. Ni ti to ne sporis.
Ono sto zaista jeste malogradjanski to je bjezati od svog identiteta i skorojevicki ga falsificirati.To su valjda neki kompleksi.
Helem nejse,kasno je idem spavati. I i da vam ne kvarim ovo slavlje iz daleke proslosti. Obiljezite to i evocirajte jer kako sada stvari stoje ubuduce vas cekaju samo komemoracije.
- Charuga
- Globalni moderator
#2036 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Vjerovatno čovjek misli da ste dominirali svih 89 minuta, da ste stvarali šanse, da su nas vile nosale i da je po svemu prikazanom Sarajevo trebalo dobiti. A onda se desilo šta se desilo ...
- BHF_Manijak
#2037 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa evo covjek ti pojasnio! Znaci bolja ekipa za 2 koplja tokom 90 minuta igre, ponisten gol, pritisak, ha hu i onda... Kontra ekipe koja je 90 minuta u podredjenom polozaju, ne moze bolje! A o regularnom dijelu tadasnje sezone da ne govorim, gdje smo mi bili puno ispod vas, tako da je to samo jedan od razloga zasto je titula tako slatka, a ne jer ste vi neki hyper mega giganti u odnosu na nas, kako se ovdje predstavlja.
- ultima_palabra
#2038 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa dobro, jeste tada Sarajevo imalo skuplji tim i neku auru državnog projekta, osjećale su se još posljedice rata i to... ali i mi smo imali finu ekipicu i nevjerovatno proljeće tada, razvalili visočku Bosnu 3:0. Nismo bili puno iza njih, čak mislim da smo povukli ručnu na onom derbiju 3.maja (1:1) kako bismo ostali na 4.mjestu koje je vodilo u grupu koja igra u SarajevuBHF_Manijak wrote:Pa evo covjek ti pojasnio! Znaci bolja ekipa za 2 koplja tokom 90 minuta igre, ponisten gol, pritisak, ha hu i onda... Kontra ekipe koja je 90 minuta u podredjenom polozaju, ne moze bolje! A o regularnom dijelu tadasnje sezone da ne govorim, gdje smo mi bili puno ispod vas, tako da je to samo jedan od razloga zasto je titula tako slatka, a ne jer ste vi neki hyper mega giganti u odnosu na nas, kako se ovdje predstavlja.
Prije utakmice je bilo raspoloženje da smo negdje bare-bare, ali su naši debelo podbacili u toj utakmici... nije igrao Dželo zbog povrede, ali mislim da je bio i psihološki momenat jer od rata nismo dobili derbi.
-
The 51st State
#2039 Re: Fudbal u BiH (općenito)
sta imas da ti pojasne, pa ionako nijedan njihov mit i konstrukt nije moguce opovrgnuti u njihovim glavama koliko god se kosilo sa zdravim razumom, a sto se tice tog derbija do njega je i doslo samo iz razloga sto je zeljeznicar hinjavo stelio tabelu zadnjih par kola, kad gusu zamalo ne lincovase, no s obzirom na generalni karakter kluba nista neobicno,leškarenje wrote:Volio bih da on pojasni,meni ovo lici na to da se znalo unaprijed da mi trebamo dobiti.
- ultima_palabra
#2040 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Do derbija je došlo zato što ste vi na guzove dobili Široki, nešto slično kao mi vas kasnijeThe 51st State wrote:sta imas da ti pojasne, pa ionako nijedan njihov mit i konstrukt nije moguce opovrgnuti u njihovim glavama koliko god se kosilo sa zdravim razumom, a sto se tice tog derbija do njega je i doslo samo iz razloga sto je zeljeznicar hinjavo stelio tabelu zadnjih par kola, kad gusu zamalo ne lincovase, no s obzirom na generalni karakter kluba nista neobicno,leškarenje wrote:Volio bih da on pojasni,meni ovo lici na to da se znalo unaprijed da mi trebamo dobiti.
Što je ispalo dobro, jer su ljudi stvarno imali najbolju ekipu tada.
-
The 51st State
#2041 Re: Fudbal u BiH (općenito)
poenta je da ste vi trebali igrati sa sirokim ali dobro nebulozni ishod isto tako organizovane zavrsnice...
-
celava_dlaka
- biske
#2043 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau
za potpunu sliku fale ti tri kupa od 1998 do 2013, odnosno ukupno pet od 1996/97 do 2013/14celava_dlaka wrote:
- BHF_Manijak
#2044 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Pa ja sam i kad smo prvaci bili govorio da je fudbal u nasoj ligi kar'na, te da se ljepse, bolje, atraktivnije igralo s pocetka 2000-tih, tako da ne znam na koga ili sta aludiras?!
Da liga jeste slaba, fali jakih utakmica barem jos 30%, fali kvalitetnih igraca, ne znam u cemu je problem?
Da liga jeste slaba, fali jakih utakmica barem jos 30%, fali kvalitetnih igraca, ne znam u cemu je problem?
- Reglan
#2045 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ne bih rekao da se bolje igralo, gledao sam neke snimke starih utakmica Sarajeva kad je Uscuplic igrao i rekao bih da je danasnji fudbal za ono atomski fudbal, al dobro.BHF_Manijak wrote:Pa ja sam i kad smo prvaci bili govorio da je fudbal u nasoj ligi kar'na, te da se ljepse, bolje, atraktivnije igralo s pocetka 2000-tih, tako da ne znam na koga ili sta aludiras?!![]()
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#2046 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Mozda, ali siguran sam da je prije kvalitetnijih igraca bilo, barem brojcano. Pa jebo te danas su igraci tipa Husejinovica ili Zebe raritet, ono pod lupom ih trazis. A da ne spominjem ranije igrace koji su prosli kroz ligu, a kvalitet su, uzeo ovu dvojicu kao "frisak" primjer.
-
Pjanic15
#2047 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nema gdje da ovo postavim, pa ću ovdje.
-
The 51st State
#2048 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
pa ranije dok je sveto trojstvo pravilo cirkus na utakmicama zeljeznicara, kad su se kompenzirale kazne za baklje, kad su se donosile odluke kontra sarajeva uz amin ljudi ispred zeljeznicara i slicno...., no tad nije bilo potrebe za gledanjem u svaku marku usljed ekonomske krize.ultima_palabra wrote:A kad ranije? Ovaj fol sa sponzorstvom BH Telecoma i eksploatacijom sarajevskih klubova preko Moje TV je relativno nova pojava... niko to do sada nije ni pominjao.
- Arteta
#2049 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
Ne kontam.ultima_palabra wrote:A kad ranije? Ovaj fol sa sponzorstvom BH Telecoma i eksploatacijom sarajevskih klubova preko Moje TV je relativno nova pojava... niko to do sada nije ni pominjao.
Jesu li ovi Moja TV prijenosi u sklopu ovih prijenosa BHT-a ili posebno sklapaju ugovore sa klubovima?
- BHF_Manijak
#2050 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
E vidis, to je mitomanija o kojoj ti godinama unazad pises!The 51st State wrote: pa ranije dok je sveto trojstvo pravilo cirkus na utakmicama zeljeznicara, kad su se kompenzirale kazne za baklje, kad su se donosile odluke kontra sarajeva uz amin ljudi ispred zeljeznicara i slicno...., no tad nije bilo potrebe za gledanjem u svaku marku usljed ekonomske krize.
Predji na temu fudbal u BiH od '92, pa da ti postavim par pitanja, kao sto su u kojim to kljucnim utakmicama je Zeljeznicar pogledaj od strane sudija pa je osvajao titule, mnogo vise penala je dosudjeno u korist Sarajeva nego u nasu korist, vise se sviralo protiv nas penala, nego protiv vas, zaboravljas sudijske greske U KORIST svog kluba, jednom od njih ste u kupu prosli (Zrinjskom nije sviran penal na Kosevu) itd...
Mani se suplje zivota ti, ne ide ti ovaj put!
Sudijskih greska pro i kontra bilo je i bice, sto Sarajeva sto Zelje, taman da ti Svabe vode Savez!