Kataklinger wrote:Sarajevo - Tuzla i nazad, dakle nekih 200km u oba pravca uz prosječnu 5.7l. S tim da se auto nije sekunde štedilo uz Karaulu, gas je bio na max...ali bilo je i nizbrda dosta...
Po boardu bi bilo skoro 12 litara potrošeno, po kazaljci za gorivo bih rekao da je potrošio više, jer se vratila za nešto manje od 2 crte, a jedna crta mjeri mislim 7 ili 7.5 litara....oće' ovaj board slagat....
Kad se bude išlo na put od nekih 1000km, mjerit ću po pištolju....
Inače, 1.6 HDi 82kW.
Nezahvalno je u brdskoj voznji mjeriti potrosnju, pogotovo ova cesta tz-sa jer su 2-3 kamiona dovoljna da ti ista ode u tacku, ali jednom prilikom sam sa 1.8td fordom presao tu relaciju do stupa i nazad za jedva 20KM, znaci nasut pun rezervoar u tz i dopunjen na povratku, kada je gorivo bilo 1.87, ima tome cca 8-9 godina.
Nedavno sam cinio uslugu nekome pa se dogovorili da plati gorivo a meni bilo smijesno.

Pravili dzir od skoro okruglo 200 km od pumpe na polasku do iste na povratku, dizel 1.86. Magistralna cesta, normalna voznja, pomalo preko ogranicenja ali sve u granicama, nikakvo stiskanje pedale. Na povratku dopunio, jedva stalo za 17KM. Covjek nije mogao vjerovati jer potrosnja izadje na oko 4.5l. Bord mi je isto tako pokazivao u putu, mora da je pokvaren.