Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Joj milojice
Pa vidi volana, vidi obrtomjer, vidi donji dio konzole, onaj dio gdje je ekran...sve audi. I opet rucica mjenjaca ruzna, ali barem nije metar duga kao prije.
Daj boze, valjalo bi da valja, pa da je uzmemo u pola cijene za jedno godinu dana...
mali_milojica wrote:4C u DE kosta 50k €.
Toliko kosta Golf R.
Osim crvenog dugmeta na volanu,ja ne zna sta drugo ima slicno u ovom Audiju,ali stvarno ne vidim. Samo mi nemoj reci komande klime,pa slicne je Alfa imala jos 1997 u 156.
svi top modeli (bazni) Golf R, BMW 135i, Astra OPC, Audi S3 koštaju 38-40k €
4C je 57k€, i ima unutrašnjost od punta
kao što sam kažeš, kupuješ je ako ti se sviđa... nema tu računice
Pogledaj interijer TTa novog. Pa 70% elemenata interijera je kopirano, za neke stvari se nisu ni trudili da izmijene bar malo. Oblik volana 100% identican, ovaj krugic za navigaciju i ove tipkice identicne. Smijesno.
ime123 wrote:Pogledaj interijer TTa novog. Pa 70% elemenata interijera je kopirano, za neke stvari se nisu ni trudili da izmijene bar malo. Oblik volana 100% identican, ovaj krugic za navigaciju i ove tipkice identicne. Smijesno.
Znaci i BMW sa krugicem za iDrive kopira Audi?
Talijani u dizajnu nekoga kopiraju?
ime123 wrote:Pogledaj interijer TTa novog. Pa 70% elemenata interijera je kopirano, za neke stvari se nisu ni trudili da izmijene bar malo. Oblik volana 100% identican, ovaj krugic za navigaciju i ove tipkice identicne. Smijesno.
Pogledaj krugic kod BMWa a pogledaj ova dva. I nije mi namjera da se raspravljam sa tobom po ko zna koji put, ocigledno je da su iskopirali i previse toga. I ne vidim samo ja to, pogledaj utiske po netu, na stranu sto ti volis Alfu.
Jel se vi salite? Pa isto kao a je ovo alfi prvo auto pa vas nesto podsjeca na audi i bmw... Normalno da podsjeca, nema se tu sada nesto drasticno drugacije smisliti, pogledajte giuliettu, ima puno vise slicnosti nego sa audijem (meni ni nalik, mozda volan ako zelis da nadjes slicnost, ali na prvu ne). Neko gore spomenu brzinomjer, ni slican
Sta cemo sa ovim vent otvorima, malo 'bacaju' na mercedesa? Pa vi kao da auta nisu postojala do unazad dvije godine...
Vala ona slika unutrasnjojsti i poredjenje sa ovom slikom audia, nisu ni nalik. Display, kilometar sat i obrtomjer, centralna konzola, otvori za ventilacju, nista ni nalik
Ali sta sam primjetio, Astra J (a vjerovatno i insignia) imaju identican "salter" za svijetla.
Nemoj se raspravljati. Talijani postavljaju norme u dizajnu. To sto danas vidis na Audiju,BMW i ostalima,sigurno je vec bilo na nekom talijanskom autu,samo su to oni malo doradili,pa kad izadje Alfa sa necim slicnim svi kazu vidi isto kao na
Audiju ovo,isto kao na BMW ono.
Npr Giuliji zamjeraju da je slicna BMW M3 sa linijom duz auta
A pazi ovo,jos prije 30 god linija duz auta
Ako nista nece se guliti kao na Vw/Audi
I volan je slican,tipke na volanu slicne. Mislim nema auta na svinetu da neces reci da ima neku poveznicu.
Vidi svjetla na 75 ili jos blize na 155,uz malo dorade imas slicna na Audi A4 iz 2008,mislim na oblik zadnje stopke
Last edited by mali_milojica on 26/06/2015 00:55, edited 1 time in total.
Sve u svemu odlicna je. U motore i mjenjace ne sumnjam tu Fiat nikad nije imao problema pa nece ni sada.
Magneti Marelli je bio zaduzen za veci dio elektronike što je odlicno jer sve ostaje u kuci, i imali su dosta vremena za testiranja. Uostalom poznato je da svi problemi koje je Alfa imala na 155, 156, 147 modelima sa elektronikom poticali su od Boscha.
Svaka Giulia ce imati karbonski kardan, aluminijski ovjes i mnosto naprednih sistema koje do sada nisu imali mjesta u Alfi.
ElRe wrote:Sve u svemu odlicna je. U motore i mjenjace ne sumnjam tu Fiat nikad nije imao problema pa nece ni sada.
Magneti Marelli je bio zaduzen za veci dio elektronike što je odlicno jer sve ostaje u kuci, i imali su dosta vremena za testiranja. Uostalom poznato je da svi problemi koje je Alfa imala na 155, 156, 147 modelima sa elektronikom poticali su od Boscha.
Svaka Giulia ce imati karbonski kardan, aluminijski ovjes i mnosto naprednih sistema koje do sada nisu imali mjesta u Alfi.
Citao sam da su ESP i kocnice u komponirali u jedno,jedan kompjuter svime upravlja.
Torque Vectoring kakav nude se razlikuje od bilo kojeg na svijetu. Dok kod ostalih "kompjuter" glumi raspodjelu sile na tockove preko kocnica,kod Giulie su stavili lamele u diferencijal za svaki tocak posebno i preko njih dozira silu na svaki tocak posebno. Novinari su rekli da je to prvi pravi elektro/mehanicki Torque Vectoring na svijetu.
Pogledaj krugic kod BMWa a pogledaj ova dva. I nije mi namjera da se raspravljam sa tobom po ko zna koji put, ocigledno je da su iskopirali i previse toga. I ne vidim samo ja to, pogledaj utiske po netu, na stranu sto ti volis Alfu.
Švabe su TDI ,,kopirali'' od Italijana , kao i 90% inovacija. Uvučene šteke na zadnjim vratima će se za koju godinu koristiti haman na svim novim modelima ,,B'' klase, to nikom ne smeta...što vas to ,,boli'' što je Alfa izbacila nešto na šta se ostali sad mogu ugledati. Ovo auto uz dobru promociju i cijenu će u USA napraviti bum...meni je prednji dio previše ,,To Fast to Furious'', ali enterijer je ,,mrak''
mali_milojica wrote:
Citao sam da su ESP i kocnice u komponirali u jedno,jedan kompjuter svime upravlja.
Torque Vectoring kakav nude se razlikuje od bilo kojeg na svijetu. Dok kod ostalih "kompjuter" glumi raspodjelu sile na tockove preko kocnica,kod Giulie su stavili lamele u diferencijal za svaki tocak posebno i preko njih dozira silu na svaki tocak posebno. Novinari su rekli da je to prvi pravi elektro/mehanicki Torque Vectoring na svijetu.
Audi S4 B8 ima to kao opciju
novi RS3 čini mi se standardno