Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#2026 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote: I od mene sretna nova, da vam bebači dopuste da ako ništa odgledate film većeras. :-D
kod mene mama i svekrva u gostima za docek. nekako se potrefilo da su obje same kuci za Novu pa reko' haj' da ucinim dobro djelo :D
znam da, na prvu, ne zvuci privlacno ali ako njima uvalim djecu, ja mogu gledati film :D
Alhemicarkaa

#2027 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:
Alhemicarkaa wrote: I od mene sretna nova, da vam bebači dopuste da ako ništa odgledate film većeras. :-D
kod mene mama i svekrva u gostima za docek. nekako se potrefilo da su obje same kuci za Novu pa reko' haj' da ucinim dobro djelo :D
znam da, na prvu, ne zvuci privlacno ali ako njima uvalim djecu, ja mogu gledati film :D
Sjećaš se kad smo pričale da smo mamu smjestile blizu sebe, a ja još brata i snahu, pa si bila ljubomorna. E imam još jednu zazubicu, moja svekrva je 120 km udaljena od nas, i ne podnosi putovanja :D
putujucidzindas

#2028 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Hajde moje drage, uživajte u Novoj, ljubite bebane i budite mi žive, zdrave, sretne i vesele, onako komplet :)
duboka_misao

#2029 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

jepote patak pa to je veceras ! :shock:
otherside

#2030 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:
otherside wrote:
Sjećaš se kad smo pričale da smo mamu smjestile blizu sebe, a ja još brata i snahu, pa si bila ljubomorna. E imam još jednu zazubicu, moja svekrva je 120 km udaljena od nas, i ne podnosi putovanja :D
eh...ne znam sta bih ti na to rekla...lijepo je imati dvije nane pri ruci, jednoj jedno, drugoj drugo dijete :D
vidjeces kad stigne jos jedno aBd, bice ti i dvije nane malo.
na ovu mladjariju (brat, sestra, snaha, rodice i sl.) se ne mozes osloniti u svako doba :D
je l' to sveki u tuzli? :D
safran

#2031 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ja u kinu sa starijim. Hbt nisam bila u kinetu od prije prvog poroda - ja htjela Hobita gledati al nadoknadujemo 5 legendi.
otherside

#2032 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

safran wrote:Ja u kinu sa starijim. Hbt nisam bila u kinetu od prije prvog poroda - ja htjela Hobita gledati al nadoknadujemo 5 legendi.
ja cu se jos nacekati do kineta ...
Alhemicarkaa

#2033 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote: eh...ne znam sta bih ti na to rekla...lijepo je imati dvije nane pri ruci, jednoj jedno, drugoj drugo dijete :D
vidjeces kad stigne jos jedno aBd, bice ti i dvije nane malo.
na ovu mladjariju (brat, sestra, snaha, rodice i sl.) se ne mozes osloniti u svako doba :D
je l' to sveki u tuzli? :D
Druga nena se svakako ne bi mogla brinuti o djetetu i da je tu.
U Tuzli je, ma šalila sam se malo, imam ja super sveki :-D Haman kad dođe drugo izgubiš smisao za humor, sve te preokupira, jesi razmišljala da muž dovede jednu, onako po šerijatu, kaže da mora slušati prvu ženu. Ja svom predlagala, da ima ko da mi radi po kući, eto nek i bude s njom. Neće. :roll:
otherside

#2034 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ma bjaaazi...cuj da dovede drugu pa da mi i ona oduzima zivotni prostor?
dosta mi je dvoje djece sto mi se kotrljaju pred nogama jos i ta druga zena...da se spoticem i o nju? :D
nego, fino...dvije nane-baby servis + zena koja odrzava kucu, koju platis, dodje, uradi i ode svojoj kuci. ha ja :D
cuj druga zena....cccc...razocarala si me :oops:
btw, ne bi ni moj pristao. i ja sam mu ponekad too much :D
Alhemicarkaa

#2035 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:ma bjaaazi...cuj da dovede drugu pa da mi i ona oduzima zivotni prostor?
dosta mi je dvoje djece sto mi se kotrljaju pred nogama jos i ta druga zena...da se spoticem i o nju? :D
nego, fino...dvije nane-baby servis + zena koja odrzava kucu, koju platis, dodje, uradi i ode svojoj kuci. ha ja :D
cuj druga zena....cccc...razocarala si me :oops:
btw, ne bi ni moj pristao. i ja sam mu ponekad too much :D
Ma žena dođe, opere, usisa, prebriše, meni treba neka sluškinja za muža, da ide za njim i rasprema :x Znači, kud god on prođe kao da je tajfun prošao :x
otherside

#2036 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

i to se moze platiti :oops:
Alhemicarkaa

#2037 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

E toliko para nemam. Jeftinije bi mi bilo da privede kakvu :D
otherside

#2038 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

a mozda bi ti to bila skuplja varijanta? :D
on nadje neku mladicu, izrode djecu i odu da se provode a ti alhemicarko, cisti kucu i brini se o sitnoj djecurliji :D
e onda bi ti trazila i trecu i cetvrtu....a dalje se ni pod serijat ne moze podvuci :D
Alhemicarkaa

#2039 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Po šerijatu ja sam prva, gazdarica i mene se sluša. A djeca se planiraju :D
otherside

#2040 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

evo zamisljam vas. bas vam je lijepo :D
putujucidzindas

#2041 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:Po šerijatu ja sam prva, gazdarica i mene se sluša. A djeca se planiraju :D
Ma ni u šali ne pristajem :D :lol:
safran

#2042 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Eh - epilog današnjeg izleta - ode na spavanje prije osam - ja za njim sa toplomjerom - 38 C. Pa u četvrtak je dobio zadnju injekciju - svaki dan ide terapija riblje ulje + acerola + beviplex. Šta više da mu radim?

Meni je u kinu bilo super - film je odličan - ja volim crtiće. Kokice su također bile dobre.

Alhemijo - nećeš ga na to nagovoriti nema šanse. Pa te mlađe valja školovati, oblačiti, izdržavati. Nije lud kad već ima samoodrživu. :lol: :lol:
safran

#2043 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:
safran wrote:Ja u kinu sa starijim. Hbt nisam bila u kinetu od prije prvog poroda - ja htjela Hobita gledati al nadoknadujemo 5 legendi.
ja cu se jos nacekati do kineta ...
sa duplim nana-servisom - mora da se šališ ....
putujucidzindas

#2044 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:Eh - epilog današnjeg izleta - ode na spavanje prije osam - ja za njim sa toplomjerom - 38 C. Pa u četvrtak je dobio zadnju injekciju - svaki dan ide terapija riblje ulje + acerola + beviplex. Šta više da mu radim?
Znači i kod vas novogodišnja noć sa toplomjerom :( Mi malog evo svaki čas obilazimo, čini mi se da ga je antibiotik odmah spustio...
safran

#2045 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ma ja, a nije mi prvi put. Prije 3 godine smo se 31.12. oko 18:00 ukazali pedijatrici sa konjuktivitisom. Tad sam zadnji put pravila planove za NG. Hajd, bogati, moja prijateljica upravo rađa mečku jer je sinko od 16.5 prvi put otišao sa rajom slaviti NG. Skontam da je meni lakše - sa temperaturom ali gore u sobi. A ja danas ispred Ekonomije kupila neki liker od oraha - baš mi fino ide. Malo knjiga (ionako nemam vremena za čitanje), malo internet i evo nas u 2013.
Ne znam gdje je onaj ljubivi smajli ali od srca vam svima jedna pusa.
otherside

#2046 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

sretna Nova drage mamice!
safran, evo ga :kiss: i da spadne temperatura u Novoj :wink:
a vama, drage nase bebe, velike i male, zelim da budete zdrave i slusate mame (i tate) :-D
Alhemicarkaa

#2047 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Drage mame, sretna Vam Nova, što manje temperatura i sikiracija oko djece. :kiss:
putujucidzindas

#2048 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Svima jedan :kiss:
Alhemicarkaa

#2049 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Kako su nam bebe sa temperaturom?
putujucidzindas

#2050 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ovom je poslije prve doze antibiotika pala temperatura. Malo hropti, hrče, ostalo sve OK. Ruča normalno, doji normalno, preveseo i čio :)

Ne reče nam dr kad da dođemo na kontrolu, ni koliko dugo da pije antibiotik. Čini mi se da je najmanje 5 dana...
Post Reply