Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Eborg

#2026 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Sretan rođendan jedini klube! :)

16.06.1945. :thumbup: Čelik šampion! :thumbup:

1 grad, 1 klub, 2 boje!
Norm

#2027 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Warashii wrote:MA nasli su oni njeg isti taj dan. Nista, vec ima podeblji dosije na sudu.
Manje vise ujeo vuk magarca, sva sreca da je dijete ok a inace nedo Bog da iko ceka pravdu naseg pravosudja.
Usput, radilo se o malcu mog prijatelja.

čudo ga nisu pustili na slobodu ko i onog tikvića što je ubio biciklistu pa pobjegao
A zasto nisu nigdje objavili ko je, ili ja nisam uspio procitati? I vjerovatno opet divlja ulicama moga grada...
Fala bogu da je malac OK.
kakavdanakneiskustvu

#2028 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Warashii wrote:MA nasli su oni njeg isti taj dan. Nista, vec ima podeblji dosije na sudu.
Manje vise ujeo vuk magarca, sva sreca da je dijete ok a inace nedo Bog da iko ceka pravdu naseg pravosudja.
Usput, radilo se o malcu mog prijatelja.

čudo ga nisu pustili na slobodu ko i onog tikvića što je ubio biciklistu pa pobjegao
A zasto nisu nigdje objavili ko je, ili ja nisam uspio procitati? I vjerovatno opet divlja ulicama moga grada...
Fala bogu da je malac OK.

anto tikvić,negdje iz travničke valjda,navodno ga policija pronašla u mostaru
Norm

#2029 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ma znam za Tikvica, nego ovog "letaca na mopedu"...
Casual's

#2030 Re: Zeničani

Post by Casual's »

:lol:
Eborg

#2031 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Je li ovaj ovo uči dovu na Lastavici ili je ovo neki narodnjački koncert za Babince? :lol:
Mustang1

#2032 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Vidi u donjem desnom uglu jest lik pao u sevdah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#2033 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Casual's wrote:

Pazi mu na fejsu:

Works at Estradna licnost

Norm

#2034 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ooo tugo golema, sad mi je drago sto nisam na Facebook_u...

Misli li iko da je ove briga sto djeca nemaju JMBG?

:run: :run: :run:
Pisistratus

#2035 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Eborg wrote:Je li ovaj ovo uči dovu na Lastavici ili je ovo neki narodnjački koncert za Babince? :lol:

Ovo ti je teferič u Arnautima, tačnije na lokalitetu Borovi gdje donedavno bio smješten kolektivni smještaj za izbjeglice. Najveći uspjeh u historiji sela dovođenje Sinana Sakića na teferič 2010. godine. Inače Lastavica se nalazi nekih 6 km sjeverozapadno od uslikanog mjesta.
snaga_znanja

#2037 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Casual's wrote:
Spotted Babino!
Eborg

#2038 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pisistratus wrote:
Eborg wrote:Je li ovaj ovo uči dovu na Lastavici ili je ovo neki narodnjački koncert za Babince? :lol:

Ovo ti je teferič u Arnautima, tačnije na lokalitetu Borovi gdje donedavno bio smješten kolektivni smještaj za izbjeglice. Najveći uspjeh u historiji sela dovođenje Sinana Sakića na teferič 2010. godine. Inače Lastavica se nalazi nekih 6 km sjeverozapadno od uslikanog mjesta.
I šta, tako svake godine dovode neku "zvijezdu" na teferič? Hajde, neka se omladina veseli i razmnožava. :lol:
motorola01

#2039 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Sta nam ima sa objektom kod socijalnog?
kakavdanakneiskustvu

#2040 Re: Zeničani

motorola01 wrote:Sta nam ima sa objektom kod socijalnog?

nek je ono ograđeno,ko i u radakovu
kakavdanakneiskustvu

#2041 Re: Zeničani

stara vijest ali da se prisjetimo ko sve radi u mup-u

http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... ni-ne.html

Najmanje četrdeset pet osoba, među kojima registrovani dileri droge i višestruko osuđivani kriminalci, bez ikakvih problema su proteklih mjeseci produžavali registracije na svojim vozilima, iako su imali neplaćene saobraćajne kazne. Prema uspostavljenom registru saobraćajnih kazni, MUP Zeničko - dobojskog kantona (ZDK) već godinama onemogućava da, ako imate ijednu neplaćenu kaznu za prekršaj, produžite registraciju vozila dok ne izmirite obaveze prema državi.

Ova obaveza godinama važi za «obične» građane, ali ne i kriminalce, kojima su «civilni» službenici u Policijskoj upravi «Jedan» Zenica omogućavali nelegalnu registraciju. Kako saznaje «Avaz», među onima koji su se provukli da ne plate kaznu su registrovani narko diler iz Zenice, višestruki kradljivac automobila, rođaci nekih službenika, ali i vlasnik jedne zeničke firme, koja je u tom trenutku imala 2.600 KM neplaćenih kazni!

Nakon otkrivanja afere većina nelegalno registrovanih je brže-bolje uplatila zaostale kazne, što znači da su ih iz policije o tome obavjestili. Ipak, kako nam je pojašnjeno, krivično djelo sigurno postoji, jer je šteta «namirena naknadno», a postojala je u trenutku samog nedjela. Do otkrivanja zloupotreba došlo je sasvim slučajno, kad je jedan od petero aktera afere otišao na godišnji odmor. Klupko se brzo odmotalo, te su savjesni službenici prijavili šefovima, a oni Odjelu za profesionalne standarde (unutrašnja kontrola MUP-a) zloupotrebe svojih kolega.

- Za deset dana otkriveno je 45 takvih slučajeva. Kad bi se «prečešljala» cijela baza od desetak hiljada registracija ko zna šta bi sve našli, kaže naš izvor u MUP-u ZDK. Disciplinska komisija MUP-a oslobodila je četvoricu prijavljenih radnika, što je izazvalo zaprepaštenje u policiji. Ipak, nije se završilo na tome.

- Po saznanju o rezultatu disciplinskog postupka, nezadovoljan njihovom odlukom, donio sam odluku o razrješenju Disciplinske komisije. U toku je procedura formiranja nove komisije, koja će iznova razmotriti slučaj, kazao je za naš list ministar unutrašnjih poslova ZDK Rifat Delić.

U Tužilaštvu ZDK je «Avazu» potvrđeno je da su četiri službenika prijavljena za ovo nedjelo, ali se «zbog interesa istrage ne mogu saopćiti detalji».

- Četiri osobe su prijavljene za krivično djelo iz Člana 383. krivičnog zakona FBiH, Zloupotreba položaja ili ovlasti. Slučaj je otvoren 19. novembra prošle godine i u fazi istrage je, kazao nam je portparol Tužilaštva ZDK Sanjin Kulenović.
samo_ti

#2042 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Zasadjeno 67 stabala na dosadasnjoj trasi GGM-a :)
Extra izgleda. Izmedju trotoara i ceste ce ici ziva ograda.

Mislim da ce dionica grmiti kada se zavrsi :bih:
ljuspica

#2043 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Gdje je najblize jezero Zenicanima ili najblizi kamp da mogu otici postavit sator i kupat se?
Konjanik

#2044 Re: Zeničani

Post by Konjanik »

ljuspica wrote:Gdje je najblize jezero Zenicanima ili najblizi kamp da mogu otici postavit sator i kupat se?
pa imas malo povis sela Stranjani na Ovnaku jedno vjestacko jezero, mada nisam tamo nikad bio ali raja ide kupa se, osim toga nemas nekih normalnih prirodnih jezera u blizini Zenice.Mada mi zenicani tradicionalno gostujemo na Borackom i Jablanickom jezeru.Na Borackom ima jako dobar kamp sa kucicama koje je finasirala opcina prije 2 godine ja mislim, to preporucujem a jablanicko jezero je isto jako dobro uz to mozes vozom od Zenice do Jablanickog jezera tako da je i jeftino.

Takodjer ni Jajce nam nije daleko pa tradicionalno iams jako puno zenicana i na Plivskom jezeru ko Jajca ...
ljuspica

#2045 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Konjanik wrote:
ljuspica wrote:Gdje je najblize jezero Zenicanima ili najblizi kamp da mogu otici postavit sator i kupat se?
pa imas malo povis sela Stranjani na Ovnaku jedno vjestacko jezero, mada nisam tamo nikad bio ali raja ide kupa se, osim toga nemas nekih normalnih prirodnih jezera u blizini Zenice.Mada mi zenicani tradicionalno gostujemo na Borackom i Jablanickom jezeru.Na Borackom ima jako dobar kamp sa kucicama koje je finasirala opcina prije 2 godine ja mislim, to preporucujem a jablanicko jezero je isto jako dobro uz to mozes vozom od Zenice do Jablanickog jezera tako da je i jeftino.

Takodjer ni Jajce nam nije daleko pa tradicionalno iams jako puno zenicana i na Plivskom jezeru ko Jajca ...
Zar se to selo ne zove Grahovcici? Boracko i Jablanicko je dalje za 1 vikend bas pitam za ovakva jezera treba mi nesto ovog tipa....a i Pivsko mi nije bas blizu za 1 dan...
Konjanik

#2046 Re: Zeničani

Post by Konjanik »

ljuspica wrote:
Konjanik wrote:

Zar se to selo ne zove Grahovcici? Boracko i Jablanicko je dalje za 1 vikend bas pitam za ovakva jezera treba mi nesto ovog tipa....a i Pivsko mi nije bas blizu za 1 dan...
Vjeruj mi ne znam kako se to selo zove znam samo da je jako popularno medju rajom iz Stranjana imam dajdzu u tom selu pa kad odem da ga posjetim vazda je prica ljeti, oko tog jezera inace kao sto napisah vjestacko je jezero kao i ono na moscanici samo sto je ovo kako da kazem okruzeno zelenilom i sumom nije kamenjar i otrvo kao moscanica
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2047 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Evo ga :D

Image
Image
Konjanik

#2048 Re: Zeničani

Post by Konjanik »

wau pa nije lose majke mi, izgleda lijepo samo da je jos kakvog setalista sa strane i neki fin motel sa kupalistem i eto :thumbup: prvi put vidim ovo jezero
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2049 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Moščanica

Image
ljuspica

#2050 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Bobi kako se dodje do ovog jezera iz Zenice?

Koliko kilometara je daleko od Zenice i da li ima autobus za ovo jezero? Moze li se kampovati ovdje?
Post Reply