Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dope_Man

#2026 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Dope_Man »

wewa wrote: kojih 100 milona problema s 26, prvim stalnim poslom nakon diplome? to je bolan vrijeme radosti, setanja za rukice, planiranja buducnosti kako je samo tad vidis. :)

nemoj pogresno shvatiti, ne stavljam se a priori na stranu djevojke jer sam zena. od ovih sto kalkulisu, boje se materine sjene i podrazumijevaju da je svaka cura sponzorusa, gore su mi samo ove sto imaju djuvegiju u rukavu, rezervnu opciju, k'o zaledjeni burek ako ti se ne kuha taj dan.

bice da ne razumijem smisao duze veze s nekim koga, ispade, ne poznajes, a ni ne trudis se plaho da upoznas.

ili jos vjerovatnije, da je i ovaj put dale upravu - da je do sredine, ne do pogubljene omladine :D
Vrijeme radosti i setkanja za rucice i gledanja pozitivno u buducnost je negdje ispod 18. Do 22-23 vec vec treba da ozbiljanije shvatas zivot i realno sagledas stvari. Sa 26 je sigurno vaznije razmisljati kako placati racune u tom zajednickom zivotu nego sjediti na klupici, ruka u rucici, i mastati o plovidbi oblacima.

Da se razumijemo, ne znaci da se i to ne moze sa 26, moze i sa 56, ali prvo sredis racune, pa onda to za odmor.
suza81

#2027 Re: Raskidi dugih veza...

Post by suza81 »

Fuuuj... Ako ista ne volim to je tip djevojaka kakva je tvoja bila. Bitno se udat i pobjeci od problema koje ima u porodicnoj kuci a pojma nema sta je ceka. Nezainteresirana da si sama stvori egzistenciju, cijeli zivot o muskarcu ovisna... Prvo o ocu pa onda muzu. I sutra da s muzem krene nizbrdo ona nema puno izbora. Poslije djece jos manje.
Ja bih bila presretna da me takva jedna zaobisla.
anchor85

#2028 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anchor85 »

Dope_Man wrote:
wewa wrote: kojih 100 milona problema s 26, prvim stalnim poslom nakon diplome? to je bolan vrijeme radosti, setanja za rukice, planiranja buducnosti kako je samo tad vidis. :)

nemoj pogresno shvatiti, ne stavljam se a priori na stranu djevojke jer sam zena. od ovih sto kalkulisu, boje se materine sjene i podrazumijevaju da je svaka cura sponzorusa, gore su mi samo ove sto imaju djuvegiju u rukavu, rezervnu opciju, k'o zaledjeni burek ako ti se ne kuha taj dan.

bice da ne razumijem smisao duze veze s nekim koga, ispade, ne poznajes, a ni ne trudis se plaho da upoznas.

ili jos vjerovatnije, da je i ovaj put dale upravu - da je do sredine, ne do pogubljene omladine :D
Vrijeme radosti i setkanja za rucice i gledanja pozitivno u buducnost je negdje ispod 18. Do 22-23 vec vec treba da ozbiljanije shvatas zivot i realno sagledas stvari. Sa 26 je sigurno vaznije razmisljati kako placati racune u tom zajednickom zivotu nego sjediti na klupici, ruka u rucici, i mastati o plovidbi oblacima.

Da se razumijemo, ne znaci da se i to ne moze sa 26, moze i sa 56, ali prvo sredis racune, pa onda to za odmor.
Sa ovim se potpuno slažem, ali očito da njih dvoje nisu mogli da se slože. Meni se čini da tu nije bilo ni pravih razgovora niti dogovora. Nekako mi je nezamislivo da su tri godine zajedno a nisu mogli da se dogovore oko budućnosti. Mada, imam ja u svom okruženju primjera djevojaka kojima je u životu jedini cilj bio da se udaju, i to su i ostvarile (na ovaj ili onaj način). A imam i onih koji su godinama bili u vezi dok se nisu sve stvari posložile pa su tek onda ušli u brak.
Muhamed Đakmić

#2029 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

Ovi brakovi su najbolji primjer promjene mentaliteta kod ljudi koji je nastao u tranzicijskom periodu između socijalizma i kapitalizma.

Naravno da država nije najpogodnija za sklapanje braka, ali kakve ljudi zahtjeve imaju, barem u mojoj okolini, da bi stupili u brak, to je nevjerovatno. A pucaju jako često jer kad dvije apsolutno ostvarene osobe koji su navikle da individualno postižu sve u životu probaju funkcionisati zajedno, kolizija interesa i ega prije ili kasnije dovede do raspada.

Svi hoće da ih se poštuje, niko ne jebe 2% želje i interese druge strane.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2030 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Velkoski »

ne brani vam niko da u stilu hiljadudevetstotih godina odete na selo, čuvate krave, privređujete i volite se :D
annoy

#2031 Re: Raskidi dugih veza...

Post by annoy »

Al-Batros wrote: Nisam je vozao kao što ti kažeš, nije ti svejedno kad nekom pored svojih obaveza pomogneš da završi fakultet (i moralno i finansijski), brineš se za tu osobu kao za sestru, jer planiraš nešto sa tom osobom, htio sam da bude neko i nešto da uspije u životu sa mnom. Njeni prioriteti su bili samo da se uda i da rodi dijete, taj fakultet definitivno može okačit' mačku o rep sada. Što se tiče moje matere, to sam ignorisao, jer da se nje pitalo batalio bi to prvog dana, bilo je par veza koje je ona podržavala, a meni nisu pasale i to sam sam batalio.
Dakle, TI si imao SVOJU viziju kako bi ona trebala uredit zivot, TI si htio da ona zavrsi fakultet, stazira, ima karijeru, da svadba bude onda kad TEBI odgovara, a ona je htjela nesto potpuno drugo
Imali ste razlicite prioritete, ona ti nije bila dostojna partnerica s fakultetom i dobrim poslom koja ce se svidjeti mami, nego siromasna cura s puno problema koja se htjela maknuti. Ti nisi bio ono sto je njoj trebalo, netko tko ce ju izvuc do kraja iz njene situacije i ozenit ju.
Niste mogli uspjet nikako. Ako se stvarno i udala, to je valjda sad ono sto je ona htjela. A ti mozes dalje, mozda da sljedeci put nađes djevojku s kojom imas vise toga zajednickog i slicne priorotete, umjesto da neku pokusavas promijeniti
Ona sumnjam da ce se usreciti s tim ozeni me pod svaku cijenu stavom, kao da ne shvaca da ne mozes letit u brak ako nemas uvjete. Mozda novi jebac ima uvjete i nije oklijevao
Uglavnom, sta mozes, nauci nesto i ides dalje
Al-Batros

#2032 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Al-Batros »

annoy wrote:
Al-Batros wrote: Nisam je vozao kao što ti kažeš, nije ti svejedno kad nekom pored svojih obaveza pomogneš da završi fakultet (i moralno i finansijski), brineš se za tu osobu kao za sestru, jer planiraš nešto sa tom osobom, htio sam da bude neko i nešto da uspije u životu sa mnom. Njeni prioriteti su bili samo da se uda i da rodi dijete, taj fakultet definitivno može okačit' mačku o rep sada. Što se tiče moje matere, to sam ignorisao, jer da se nje pitalo batalio bi to prvog dana, bilo je par veza koje je ona podržavala, a meni nisu pasale i to sam sam batalio.
Dakle, TI si imao SVOJU viziju kako bi ona trebala uredit zivot, TI si htio da ona zavrsi fakultet, stazira, ima karijeru, da svadba bude onda kad TEBI odgovara, a ona je htjela nesto potpuno drugo
Imali ste razlicite prioritete, ona ti nije bila dostojna partnerica s fakultetom i dobrim poslom koja ce se svidjeti mami, nego siromasna cura s puno problema koja se htjela maknuti. Ti nisi bio ono sto je njoj trebalo, netko tko ce ju izvuc do kraja iz njene situacije i ozenit ju.
Niste mogli uspjet nikako. Ako se stvarno i udala, to je valjda sad ono sto je ona htjela. A ti mozes dalje, mozda da sljedeci put nađes djevojku s kojom imas vise toga zajednickog i slicne priorotete, umjesto da neku pokusavas promijeniti
Ona sumnjam da ce se usreciti s tim ozeni me pod svaku cijenu stavom, kao da ne shvaca da ne mozes letit u brak ako nemas uvjete. Mozda novi jebac ima uvjete i nije oklijevao
Griješiš, nisam ništa nametao niti sam je htio promijeniti. Htio sam da barem ja, što bi rekli, stanem na zelenu granu, jer ljubav ne plaća režije i ne hrani te.
Muhamed Đakmić

#2033 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

Jeste, a kad te pita kad ćemo se ženiti ti odgovoriš jooooooooooooooooj gledaj finog dana danas hajmo negdje na planinu :D
desperate housewife

#2034 Re: Raskidi dugih veza...

Post by desperate housewife »

Nema tu pravila, nema pameti. Neko ti je ok 4 godine, i onda najednom pukne, ko da ga ne znaš i ko da nikad nisi ni znao.
U nekim slučajevima jednostavno se zasitiš i shvatiš da negativne stvari koje si trpio (a svako ima nešto), ne želiš trpit do kraja života, i nabiješ sve nogom. Nekad skontaš da nije to to, jer si bio previše tolerantan i prelazio preko svega u strahu da ne ispadne da si previše pekav i tražiš neko savršenstvo a sam ga ne možeš ponudit. And the list goes on...

Imala sam i sama ovakva pitanja tipa, kako se može desit da raskineš dužu vezu? Kako se može desit da toliko vremena prođe i tek na kraju skontaš da to nije to? Imam savjet za autora teme a i ostale učesnike; nemojte sami sebe pitati ovakve stvari, jer vam se može ubrzo samo reći, u smislu da doživite istu stvar. Nemojte se iščuđavati previše ljudskim životima i sudbinama jer se vrlo lahko možete se naći u 100% istoj situaciji (ne daj Bože), pa da vam bude jasno, kako ljudi prekidaju duže veze, čak i kraće i duže brakove, poslovne i neposlovne saradnje i sve ostale vrste veza koje postoje. Moj savjet; ne petljajte se u tuđe živote i sudbine, ne iščuđavajte se i trudite se da ne pravite greške koje ste pravili vi ili neko drugi koga znate, bilo da je to veza, brak, posao, zdravlje ili nešto deseto.
ho oponopono

#2035 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ho oponopono »

...đe ćeš to savjetovati pobogu...pa ovdje svi haman posložili svoj život, kakav Marfi i pičke materine, oni drže džojstik sudbe svoje...to njima da se desi, ma daj...nije im to u planu...:pusi2:
Niemand

#2036 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Niemand »

Nema sudbina plaho veze s tim sto je neko djubre. Necu te ostaviti na fin i posten nacin, vec cu se bas potruditi da to bude remek djelo i da me zapamtis za citav zivot. Sudbina, jasta.
anchor85

#2037 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anchor85 »

Al-Batros wrote:
annoy wrote:
Griješiš, nisam ništa nametao niti sam je htio promijeniti. Htio sam da barem ja, što bi rekli, stanem na zelenu granu, jer ljubav ne plaća režije i ne hrani te.
Moje mišljenje (dakle, samo moje), a annoy je to boldirala, da ipak jesi. Ti si htio da ona završi faks, bude žena od karijere, uspješna u tom polju prije svega, pa tek onda da ide porodica (barem tako zaključujem iz ovoga što si ti napisao). Ona je htjela da se uda i ima djecu. Tačka. Imam dvije prijateljice sa takvim ciljevima, udate, djeca, i brakovi im nisu baš najsretniji. I bolje je da ste se rastali. Mislim da ne biste u budućnosti baš bili sretni zajedno.
Sljedeći put kada budeš birao pazi da vam se pogledi na život ne razilaze baš toliko. Zaboravi na mijenjanje nekoga, to nikad nećeš uspjeti (kao što niko neće tebe promijeniti).
klokotnica velika

#2038 Re: Raskidi dugih veza...

Post by klokotnica velika »

pa jojjj cuj raskid dugih veza hahahahah.pa kakve gluposti,st aima tu da se prica,veza ko veza,bilaona 3 mjeseca ili 3 godine ako dalje ne moze onda ne moze.nema sta da se prica jao pa bili smo 3 godine,5 g. skupa treba da pokusamo,nema sta da pokusavas haveru ona nasla boljeg zagondziju ili onog s dubljim dzepom i otisla,tako je isto i kod muskaraca,nasao ljepsu djevojku ili neku koja ima vise novca od tebe i jebe se bolje od tebe i to je to.
:run: :izet:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2039 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Velkoski »

đe je ba isto? pa da kamen nosaš pet godina bio bi ti nešto specijalniji od ostalih :D
Muhamed Đakmić

#2040 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

Velkoski wrote:đe je ba isto? pa da kamen nosaš pet godina bio bi ti nešto specijalniji od ostalih :D
Ti od jučer ovdje, a?

Forumaši su ba ubermenschen, ovaj pišući svoj ukupno treći post na forumu već prebolio ženu koju je htio ženiti :D
djevojka bez imena

#2041 Re: Raskidi dugih veza...

Post by djevojka bez imena »

3 godine 'vod'o' curu, htio s njom buducnnst a nikad je nije odveo kuci da je upozna sa svojima, da ta gdja mama vidi tu osobu, poprica, eventualno promjeni misljenje.....nije tebi uopste bilo stalo do nje, ti si 'furo' svoj zivot a ona je kockica koju bi uklopio kad dodje vrijeme, tacno odredjeno mjesto i uloga u tvom mozaiku.To sto je potrcala da se uda ne sluzi joj za primjer ali jesi li pomislio kako je njoj bilo , dok si se mucio,ucio, bila je tu, kad si dobio posao, postao svoj covjek onda se vise ne javljas. :?:
hali gali halid

#2042 Re: Raskidi dugih veza...

Post by hali gali halid »

desperate housewife wrote:Nema tu pravila, nema pameti. Neko ti je ok 4 godine, i onda najednom pukne, ko da ga ne znaš i ko da nikad nisi ni znao.
U nekim slučajevima jednostavno se zasitiš i shvatiš da negativne stvari koje si trpio (a svako ima nešto), ne želiš trpit do kraja života, i nabiješ sve nogom. Nekad skontaš da nije to to, jer si bio previše tolerantan i prelazio preko svega u strahu da ne ispadne da si previše pekav i tražiš neko savršenstvo a sam ga ne možeš ponudit. And the list goes on...

Imala sam i sama ovakva pitanja tipa, kako se može desit da raskineš dužu vezu? Kako se može desit da toliko vremena prođe i tek na kraju skontaš da to nije to? Imam savjet za autora teme a i ostale učesnike; nemojte sami sebe pitati ovakve stvari, jer vam se može ubrzo samo reći, u smislu da doživite istu stvar. Nemojte se iščuđavati previše ljudskim životima i sudbinama jer se vrlo lahko možete se naći u 100% istoj situaciji (ne daj Bože), pa da vam bude jasno, kako ljudi prekidaju duže veze, čak i kraće i duže brakove, poslovne i neposlovne saradnje i sve ostale vrste veza koje postoje. Moj savjet; ne petljajte se u tuđe živote i sudbine, ne iščuđavajte se i trudite se da ne pravite greške koje ste pravili vi ili neko drugi koga znate, bilo da je to veza, brak, posao, zdravlje ili nešto deseto.
Upravo mi se ovakvo nesto trenutno desava u zivotu...
Post Reply