-LIBERO- wrote:Evidentno je da se neki pritisak treba, barem pokusati, napraviti.
Po meni, ne kazem da mozda i nije tako, najveci krivci su u ovoj prici politicka volja,(samim tim) stranke , tuzilastvo i sudstvo. Neobavezno ovim redosljedom ali to je to, odprilike.
Razjedinjeni ne mozemo nista. Kako se objediniti?
Mozda pokusati apelovati na sve ove silne nevladine organizacije razne udruge i NVO uopste, da se barem po pitanju sigurnosti ujedine pod jedan interes.
Pokusati njih animirati, i zajedno sa njima pokusati napraviti pritisak javnosti prema tuzilastvu i sudstvu, kao i pritisak ka stvaranju uslova za podizanje kapaciteta kako zatvora , tako i ustanova za zbrinjavanje potencionalno opasnih pojedinaca raznih profila.
Lupam sada, nabacujem ideje onako "na prvu"..ali definitivno mislim da od samo zgrazavanja i kukanja po forumu, uz kafu, na faxovima i radnim mjestima NEMAMO NISTA.
Slažem se ,ali NO nevjerujem jer su na spisku plaćanja u Općinama a zna se ko tamo vlada.
Funkcioneri zaziru od osude javnosti i nije im dobro kada ih mediji prozivaju .
Pitanje je zašto ćute mediji koji bi trebali raditi u interesu građana a ne politike.
Ja sam zato da se priča ,jer ćutanjem pomažemo samo onima koji građanima zadaju strah.
Kada uđete u bilo koju PU,postoji veliki natpis šta treba da radi policija i šta je njena obaveza prema društvu.
Oni su zakazali a država ih školuje,oblači i plaća.
Kažu -nisu motivisani.
Ako nisu -neka odstupe .
Zato svaki želi da udomi svoje dijete isto kao u politici.
Ako u svijetu postoji seriski ubica -o njemu se priča.
Kod nas je o tome pričati sramota jer ja kao žrtva treba da se stidim reći da sam napadnuta .
Šefica u EP je napadnuta u svome haustoru ,sramota je kaže ,ćutite -da se nezna.
Ko treba da se stidi što građani Sarajeva žive u strahu ,napadaju se na svojim radnim mjestima ,tuku se u haustorima ,nesmiju šetati parkovima.
Za sada je dovoljno uprijeti prstom u takve koji nisu motivisani nego sramote uniformu države koja ih plaća.
Nema opravdanja za nerad policije i tužilaštvo koje pušta na slobodu ubice i bolesnike.
Amnestija za one koji imaju šansu i želju da se poprave a ubice u karantin doživotni da narod sigurno živi i ako plaća da mu nije žao.
Mediji snose odgovornost što ćute o napadima na djecu u osnovnim školama a odatle sve počinje.
Svjest je zamrla i prihvatamo stanje žrtve kojoj se želi nametnuti strah .
Mislim da smo imali više dostojanstva u ratu nego danas solidarnosti da podržimo jedne druge.