Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zekoslav85

#2026 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zekoslav85 »

Daryl Dixon wrote:
Tražite posao? Ne možete da nađete posao u svojoj struci? Privlači vas rad sa drvetom?

Pridružite se obuci za stolare montažere u Centru Format i zaposlite se u Ećo Company u Sarajevu!

Obuka je plaćena od strane poslodavca, traje mjesec dana i osposobljava vas da postanete stolar-montažer.

Svi kandidati koji dolaze iz gradova van Sarajeva, imaju smještaj i hranu!

Prtijavite se, ne propustite svoju šansu!

Dodatne informacije na broj 061 201 171

bas oni traze svaki mjesec neke radnike, doduse moze i bez oglasa... polomise radnike, odes kuci kad ti on kaze nema prva druga smjena ne igra to ulogu... :run: :run: a kad nema bog zna sta posla, onda malo s treceg na prvi sprat i s prvog na treci nosati kauce cisto da ojacas za ulogu nosanja ;) sad ima i 4 sprat nisam upoznat jel sad ide s 4 na prvi i obratno....
mirzet87sa

#2027 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mirzet87sa »

Sinkro u hrasnici trazi radnike, ko je zainteresovan najbolje da ode direktno na adresu ili putem telefona. Znam da traze par u administraciji i arhitekta, ostalo su radnici u industriji
Daryl Dixon

#2028 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Daryl Dixon »

zekoslav85 wrote:
Daryl Dixon wrote:
Tražite posao? Ne možete da nađete posao u svojoj struci? Privlači vas rad sa drvetom?

Pridružite se obuci za stolare montažere u Centru Format i zaposlite se u Ećo Company u Sarajevu!

Obuka je plaćena od strane poslodavca, traje mjesec dana i osposobljava vas da postanete stolar-montažer.

Svi kandidati koji dolaze iz gradova van Sarajeva, imaju smještaj i hranu!

Prtijavite se, ne propustite svoju šansu!

Dodatne informacije na broj 061 201 171

bas oni traze svaki mjesec neke radnike, doduse moze i bez oglasa... polomise radnike, odes kuci kad ti on kaze nema prva druga smjena ne igra to ulogu... :run: :run: a kad nema bog zna sta posla, onda malo s treceg na prvi sprat i s prvog na treci nosati kauce cisto da ojacas za ulogu nosanja ;) sad ima i 4 sprat nisam upoznat jel sad ide s 4 na prvi i obratno....
vjerujem.. ja ovako s' vremena na vrijeme postavim neki oglas na koji naletim pa eto ko hoće da zaradi nek' vidi kako šta pa ako mu ne odgovara nek' traži nešto drugo.. šta reći za privatnike, sve te razumijem prijatelju! :wink: :thumbup:
zekoslav85

#2029 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zekoslav85 »

]lijepo od tebe,.. htio sam i ja objaviti oglas, ali kontam zao mi...ljudi
Opal_89

#2030 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Opal_89 »

mirzet87sa wrote:Sinkro u hrasnici trazi radnike, ko je zainteresovan najbolje da ode direktno na adresu ili putem telefona. Znam da traze par u administraciji i arhitekta, ostalo su radnici u industriji
Šivače? Sa/bez radnog iskustva?
Dee-Dee_13

#2031 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dee-Dee_13 »

Poslovna prilika za poziciju Customer Service Consultant. Konsultanti zaposleni u korisničkom centru Lufthansa InTouch su primarni kontakt za sve Lufthansa putnike. Oni su zaduženi za upravljanje telefonskim upitima u vezi rasporeda i rezervacije letova, i pružanje usluga u oblasti bonus frequent flyer programa, telefonskih registracija, prodaje karata i mnogo više. Većina komunikacije sa putnicima se odvija na njemačkom jeziku, dok se jedan manji dio poziva obavlja na engleskom jeziku, koji je ujedno i službeni jezik u internoj komunikaciji unutar kompanije. Konkurs je otvoren do popunjavanja pozicije, kompanija traži najmanje 30 izvršilaca do kraja godine.

http://lh-intouch.jobs.cz/
mirzet87sa

#2032 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mirzet87sa »

Opal_89 wrote:
mirzet87sa wrote:Sinkro u hrasnici trazi radnike, ko je zainteresovan najbolje da ode direktno na adresu ili putem telefona. Znam da traze par u administraciji i arhitekta, ostalo su radnici u industriji
Šivače? Sa/bez radnog iskustva?
Bez iskustva, traze i njih
Nothing

#2033 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Nothing »

Pozdrav,
Zanima me zna li neko nazive agencija za zaposljavanje medicinskog osoblja u Njemackoj?
Sarajevski-Seljak

#2034 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sarajevski-Seljak »

Nothing wrote:Pozdrav,
Zanima me zna li neko nazive agencija za zaposljavanje medicinskog osoblja u Njemackoj?

Nije Agencije, ali mozda ti pomogne :thumbup:

Ako ti bude zanimljivo, javi se na pp. da ti posaljem Mail od ovog momka sto je ovo na FB-u objavio.
Pozdrav Svima,
Upravo se traze radnici za rad u njemackoj. I ja sam trenutno uposlen u istoj firmi. Vise o firmi mozete saznati na njihovoj stranici http://selbstbestimmtleben.com/

Das ist Ihr neuer Job! / Wir suchen Sie!
Für unser Unternehmen suchen wir examinierte Altenpfleger oder Krankenschwestern/ pfleger m/w sowie Altenpflegehelfer/in und Gesundheits- und Krankenpflegehelfer/in für die mobile ambulante Pflege.
folgende Voraussetzungen werden erwartet:
- examinierter Abschluss
- Grund- und Behandlungspflege,
- fachlich kompetente Arbeitskraft ,
- selbständige und zuverlässige Arbeitsweise
- Sprachkenntnisse Deutsch B2 oder englische Sprache
Wir sind auch an Bewerbungen ausländischer Fachkräfte interessiert und bieten als Unternehmen weitere Unterstützung an:
- Hilfe bei der Wohnungssuche
- Behördengänge und Eingliederung
- Telefoninterview oder via Skype
- Sprachkurs vor Ort
- Gehaltsqualität
- Organisation z.B. bei Kita-Unterbringung
Wir bieten auch "Mutti-Schichten" und nur "Nachdienst" an.
Wenn Sie sich angesprochen fühlen und Teil unseres Teams werden wollen, dann melden Sie sich.
PFLEGE mobil Heidrich GbR, Cornelia Heidrich und Juliane Heidrich
Frau Nicole Velten
OT Bitterfeld, Am Stadion 12
06749 Bitterfeld - Wolfen
Telefonnummer: +49 (34 93) 8 99 25 84
Faxnummer: +49 (34 94) 79 98 84
Email: [email protected]...
artime

#2035 Re: RE: Re: Forumasi zaposljavaju

Post by artime »

Sarajevski-Seljak wrote:

Nije Agencije, ali mozda ti pomogne :thumbup:

Ako ti bude zanimljivo, javi se na pp. da ti posaljem Mail od ovog momka sto je ovo na FB-u objavio.
Pozdrav Svima,
Upravo se traze radnici za rad u njemackoj. I ja sam trenutno uposlen u istoj firmi. Vise o firmi mozete saznati na njihovoj stranici http://selbstbestimmtleben.com/

Das ist Ihr neuer Job! / Wir suchen Sie!
Für unser Unternehmen suchen wir examinierte Altenpfleger oder Krankenschwestern/ pfleger m/w sowie Altenpflegehelfer/in und Gesundheits- und Krankenpflegehelfer/in für die mobile ambulante Pflege.
folgende Voraussetzungen werden erwartet:
- examinierter Abschluss
- Grund- und Behandlungspflege,
- fachlich kompetente Arbeitskraft ,
- selbständige und zuverlässige Arbeitsweise
- Sprachkenntnisse Deutsch B2 oder englische Sprache
Wir sind auch an Bewerbungen ausländischer Fachkräfte interessiert und bieten als Unternehmen weitere Unterstützung an:
- Hilfe bei der Wohnungssuche
- Behördengänge und Eingliederung
- Telefoninterview oder via Skype
- Sprachkurs vor Ort
- Gehaltsqualität
- Organisation z.B. bei Kita-Unterbringung
Wir bieten auch "Mutti-Schichten" und nur "Nachdienst" an.
Wenn Sie sich angesprochen fühlen und Teil unseres Teams werden wollen, dann melden Sie sich.
PFLEGE mobil Heidrich GbR, Cornelia Heidrich und Juliane Heidrich
Frau Nicole Velten
OT Bitterfeld, Am Stadion 12
06749 Bitterfeld - Wolfen
Telefonnummer: +49 (34 93) 8 99 25 84
Faxnummer: +49 (34 94) 79 98 84
Email: [email protected]....
Da li je uslov da se zavrsi skola? Ili moze ko govori njemacki?
Sarajevski-Seljak

#2036 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sarajevski-Seljak »

Neam pojma sta si me pitao ?

A svakako sam samo prenio sto mi je prijatelj na FB-u objavio, pa najbolje da se javis direktno ovoj firmi, imas na linku mail.
pelcer224

#2037 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by pelcer224 »

Vidio sam konkurs na Gazprom pumpama za veci broj pozicija, pa me zanima dali znate nekoga ko vec radi, kakvi su im uslovi rada , plata itd...?
Daryl Dixon

#2038 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Daryl Dixon »

Najposjećeniji informativni portal u Bosni i Hercegovini redovno prima nove radnike. Treba vam posao i ispunjavate potrebne kvalifikacije? Prijavite se na jednu od sljedećih pozicija. Sve prijave sa CV-om i pismom namjere slati na e-mail [email protected]. Konkursi su otvoreni do daljnjeg. Samo oni kandidati koji uđu u uži krug će biti pozvani na razgovor.

2 x novinar, Sarajevo

Posao novinara podrazumijeva pisanje autorskih vijesti i tema iz politike, društva, biznisa, kulture ili crne hronike te prevođenje vijesti sa svjetskih medija na engleskom jeziku. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo da uz biografiju i pismo namjere pošaljite i tri autorska teksta po izboru.

1 x sales agent, Sarajevo

Posao sales agenta na portalu Klix.ba podrazumijeva prodaju oglasnog prostora, odnosno bannera svim postojećim i novim klijentima na bh. i inostranom tržištu. Zahtjevamo poznavanje rada na računaru, internetu, engleski jezik i poznavanje tržišta oglašavanja.

1 x dopisnik, Mostar

Posao dopisnika iz Mostara uključuje pisanje autorskih vijesti i tema iz Mostara i okolice. Prednost imaju kandidati koji posjeduju i foto-aparat. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo da uz biografiju i pismo namjere pošaljite i tri autorska teksta po izboru.

1 x snimatelj/montažer, Sarajevo

Posao snimatelja/montažera podrazumijeva brigu o video sadržaju, snimanje, montiranje, obrada. Uz biografiju poslati i vaše video uratke.
soxx

#2039 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by soxx »

Gledam oglas na jednoj stranici kako ibis hoteli trazi 100tinjak radnika u njemackoj.

Neki srbin kao vodi. Smjestaj hrana lrijevoz. Plata dobra.

Nase je da.posaljemo kopiju pasosa i uplatimo 45 euraza vizu

Posto nismo iz srbije moramo uplatiti sefu odeljenja za rad sa stranim licima RS
Tacnije Ruzica Parlovic.

3 polaska imaju ovaj mjesec. Kazem ja kako tako brzo vizu mozete srediti jer znam da narod ceka podosta vremena kad veli on kad se radi za grupaciju ide brze.

Meni ovo sve predobro izgleda da bi bilo istinito. Kontam hoce da izmuze pare. Jbg 50 ljudi po 90 maraka da uzme eto mu 4500km ni kopo ni oro

Nmg nigdje naci da je ova ruzica sef odjeljenja

Mail im nema veze sa ibis hotelima.

Ne znam. Sta vi mislite kako bi mogao sve provjeriti ovo
Sarah24

#2040 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sarah24 »

soxx wrote:Gledam oglas na jednoj stranici kako ibis hoteli trazi 100tinjak radnika u njemackoj.

Neki srbin kao vodi. Smjestaj hrana lrijevoz. Plata dobra.

Nase je da.posaljemo kopiju pasosa i uplatimo 45 euraza vizu

Posto nismo iz srbije moramo uplatiti sefu odeljenja za rad sa stranim licima RS
Tacnije Ruzica Parlovic.

3 polaska imaju ovaj mjesec. Kazem ja kako tako brzo vizu mozete srediti jer znam da narod ceka podosta vremena kad veli on kad se radi za grupaciju ide brze.

Meni ovo sve predobro izgleda da bi bilo istinito. Kontam hoce da izmuze pare. Jbg 50 ljudi po 90 maraka da uzme eto mu 4500km ni kopo ni oro

Nmg nigdje naci da je ova ruzica sef odjeljenja

Mail im nema veze sa ibis hotelima.

Ne znam. Sta vi mislite kako bi mogao sve provjeriti ovo
Ja sam imala slicnu situaciju sa jednom americkom firmom. Bilo mi je sumnjivo da neko ispred njih zaposljava i nasla sam njihovu adresu i napisala im e mail sa upitom da li je to tacno. Sutradan su me nazvali trazeci vise informacija. Mozda i ti mozes nesto slicno uraditi...
Sport-fan

#2041 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sport-fan »

Mogu ti ja pomoci....
Javi se
Pozz
JanuaryJones

#2042 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JanuaryJones »

Image

Naletih na TV-u ;)
dobar osjecaj

#2043 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by dobar osjecaj »

soxx wrote:Nase je da.posaljemo kopiju pasosa i uplatimo 45 euraza vizu
Nikome olako davati kopiju svojih dokumenata. Nikome placati nista bez ugovora, sluzbenih vjerodostojnih dokumenata. Tvoje je da zastitis sebe.
siki_sa

#2044 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by siki_sa »

Zadnjih mjeseci se vrti konkurs za sivaca u firmi alpina fogs dd sarajevo, da li neko zna je li istina da placanu 250KM, bar sam ja tako cuo
Nocni Monni

#2045 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Nocni Monni »

siki_sa wrote:Zadnjih mjeseci se vrti konkurs za sivaca u firmi alpina fogs dd sarajevo, da li neko zna je li istina da placanu 250KM, bar sam ja tako cuo
Jest, šta bi ti više?
Eto vidite da ima posla, samo ljudi neće raditi. :lol:
P308

#2046 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

Imam osjecaj da su svi oko mene nasli posao bez muke. Znam da vjerovatno nije tako, ali kao da sam okruzen ljudima koji imaju dobro placen posao a pri tome im ne predstavlja problem dati otkaz i naci drugi u rekordnom roku. Polako padam u depresiju.

Dio sam statistike Zavoda za zaposljavanje vec 20 mjeseci.
180 aplikacija za posao, a bar 150 ih nikada nije odgovorilo. Prva stvar koju uradim nakon sto ujutro otvorim oci je posjeta portalima posao.ba, job.ba, boljiposao.ba te posjeta stranici Zavoda za zaposljavanje i FB grupi Trazim/Nudim posao. Isao sam i licno od firme do firme, predavao CV i motivaciono pismo i nista. Potrudio sam se da CV lici na nesto, da ne bude poput vecine ostalih. Ne biram iskljucivo poslove koji zahtjevaju VSS vec i druge ali bez uspjeha.

Koliko dugo ste vi trazili posao? Pretjerujem li? Utjesite me :D
purgatorio

#2047 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by purgatorio »

P308 wrote:Imam osjecaj da su svi oko mene nasli posao bez muke. Znam da vjerovatno nije tako, ali kao da sam okruzen ljudima koji imaju dobro placen posao a pri tome im ne predstavlja problem dati otkaz i naci drugi u rekordnom roku. Polako padam u depresiju.

180 aplikacija za posao, a bar 150 ih nikada nije odgovorilo. Prva stvar koju uradim nakon sto ujutro otvorim oci je posjeta portalima posao.ba, job.ba, boljiposao.ba te posjeta stranici Zavoda za zaposljavanje i FB grupi Trazim/Nudim posao. Isao sam i licno od firme do firme, predavao CV i motivaciono pismo i nista. Potrudio sam se da CV lici na nesto, da ne bude poput vecine ostalih. Ne biram iskljucivo poslove koji zahtjevaju VSS vec i druge ali bez uspjeha.

Ja sam već 44 mjeseca na birou. Jedino što me izvlači je ovaj rad na crno i ugovori o djelu.
Nocni Monni

#2048 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Nocni Monni »

P308 wrote:Imam osjecaj da su svi oko mene nasli posao bez muke. Znam da vjerovatno nije tako, ali kao da sam okruzen ljudima koji imaju dobro placen posao a pri tome im ne predstavlja problem dati otkaz i naci drugi u rekordnom roku. Polako padam u depresiju.

Šta si završio? Da pogađam, ekonomija, pravo, ili razredna nastava i slični fazoni? :-D
Ja sam na prvom dao otkaz, našao drugi za mjesec dana, a početnik sam. :D
U tih mjesec dana imao sam još jednu priliku ali nije mi odgovaralo.
P308

#2049 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

Nocni Monni wrote: Šta si završio? Da pogađam, ekonomija, pravo, ili razredna nastava i slični fazoni? :-D
Ja sam na prvom dao otkaz, našao drugi za mjesec dana, a početnik sam. :D
U tih mjesec dana imao sam još jednu priliku ali nije mi odgovaralo.
Da, profesor sam, pedagog. Da li tvoj zakljucak da sam nastavnik treba da bude uvreda ili ne, nije ni bitno. Znam da ovaj fakultet nije perspektivan ali sam konkurirao u 20-ak prodavnica/butika na poziciju prodavaca i niti jedna me nikada nije ni pozvala na razgovor. Ne zelim da me prodavaci pogresno shvate, ja izuzetno cijenim te ljude i sve one koji rade sa ljudima (to su najtezi poslovi u danasnje vrijeme). Poenta je da bez obzira na spremu koja je trazena konkursom - pokusavam ali bez uspjeha.

purgatorio wrote:
Ja sam već 44 mjeseca na birou. Jedino što me izvlači je ovaj rad na crno i ugovori o djelu.
Ja sam radio dva mjeseca na ugovor o djelu, bio na zamjeni i primao 300 KM. Od tada do danas ni to ne mogu da nadjem. Kakav je osjecaj biti 44 mjeseca na birou? Ja sam znaci na pola puta :D
medvjed23

#2050 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by medvjed23 »

post prije pripada temi o jadima nezaposlenih :D al ako je neka utjeha, može se i ovdje napisati ono očito: za svoje nedaće ti nisi nužno kriv i u njima nisi sam.. naprotiv, dio si armije :D

moj stav o svemu tome bio bi: treba nastaviti pokušavati, do samog kraja, pa ako se već mora mrijeti u bijedi :D neka to bude uz čistu savjest i spoznaju da je uložen razuman napor da se nešto napravi od života :D
Post Reply