Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- Lincoln-Burrows
#2026 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kada bi Hrvati u Kaknju imali prava kao Bošnjaci u Mostaru ja bih odma potpisao.
-
sanjin_1
#2027 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A tek da vidiš na Buni reda..sve "ekonomski superiorni" u redu čekaju ko će ih povesti do Opuzena..uz naravno dikelu na ramenu kao simbolu intelekta a na dikeli okačena plava otrcana bluza. Ko'na birvaktile što su u Sokolu djelili...Da vidiš kako lijepo i ponizno otvore vrata uz tradiconalni 'rvacki pozdrav. "Majstore more li do Opuzena? Ako imaš šta metnut na ovo sjedalo da ti ne peksinimo novo auto"? Onda ja onako u sebi promumlam, "majku mu pa nisu ni ovi škutori tako primitivni kako se misli"..Hafis wrote:Aha, što kažeš laganini uz kahvu.sechijash wrote:
Cibuk i secija, to je nase od vajkada. Zna se.Tako cemo i nastaviti, lagano uz kahvu. A vi putujte Europi, toj staroj i prema Bosnjacima licemjernoj kurvi. Í u duznicko ropstvo, kredite i sta sve ne.
A mi cemo laganini kao i uvijek, kahva, cibuk, secija, rostilj, folovi i golovi.
Inače, baš sam danas na povratku s našeg Jadranaprošao kroz Tromeđu. Da vidiš što tamo takvi sećijaju s dikelom u kanalu na 30 stupnjeva...doduše trieska u padže, a još dan kratak... mrak već u osam i po.
Vego, kako ide ovo sa Aluminijskim? Oće li zle balijetine dati struje "ekonomskim magovima" ili će pućanstvo po ko zna koji put "biti trehnuto ko slina o' guvno"?
-
sanjin_1
#2028 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Šta bi potpisao?Lincoln-Burrows wrote:Kada bi Hrvati u Kaknju imali prava kao Bošnjaci u Mostaru ja bih odma potpisao.
- Lincoln-Burrows
#2029 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Statut grada Mostara koji je na snazi još uvijek za Kakanj a i Travnik da ne zaboravim.sanjin_1 wrote:Šta bi potpisao?Lincoln-Burrows wrote:Kada bi Hrvati u Kaknju imali prava kao Bošnjaci u Mostaru ja bih odma potpisao.
-
sanjin_1
#2030 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa kako bi potpisao nešto što ne postoji? Svašta..Lincoln-Burrows wrote:Statut grada Mostara koji je na snazi još uvijek za Kakanj a i Travnik da ne zaboravim.sanjin_1 wrote:Šta bi potpisao?Lincoln-Burrows wrote:Kada bi Hrvati u Kaknju imali prava kao Bošnjaci u Mostaru ja bih odma potpisao.
- Lincoln-Burrows
#2031 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ne postoji sada, a zašto onda postoji u Mostaru unatoč presudi ustavnog suda.sanjin_1 wrote:Pa kako bi potpisao nešto što ne postoji? Svašta..Lincoln-Burrows wrote:Statut grada Mostara koji je na snazi još uvijek za Kakanj a i Travnik da ne zaboravim.sanjin_1 wrote: Šta bi potpisao?
-
sanjin_1
#2032 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa ti reče da bi potpisaom ja po belaju upitah "šta bi potisao", ti mi odgovori "potisao bih ono što ne postoji"...Lincoln-Burrows wrote:Ne postoji sada, a zašto onda postoji u Mostaru unatoč presudi ustavnog suda.sanjin_1 wrote:Pa kako bi potpisao nešto što ne postoji? Svašta..Lincoln-Burrows wrote:
Statut grada Mostara koji je na snazi još uvijek za Kakanj a i Travnik da ne zaboravim.
i tako u krug...
Vidi, prema odluci Ustavnog Suda, Statu grada Mostara se mijenja samo u pojedinim račkama. Dakle,staut grada se NE UKIDA. Nisam siguran da tebi ovo ogromna razlika znači bilo šta u političkom smislu ali meni znači itekako. A znaš li zbog čega? Zbog kreiranja vještačke "hrvatske izborne" jedinice koja do sada nije postojala gledajući sa lokalnog nivoa.
To bi omogućilo Hrvatima da imaju više zastupnika u gradskoj vlasti već što im realno pripada. Zbog takvog pristupa izmjene statuta su neprihvatljive bilo kojoj istinski orijentisanoj građanskoj opciji.
Ogromna je razlika između Mostara na jednoj strani i Travnika i Kaknja na drugoj strani. Naime Travnik i Kakanj je Armija BiH u potpunosti oslobodila od agresorskih snaga dok je u Mostaru oko 25% grada ostalo pod okupacijom fašista.
- Lincoln-Burrows
#2033 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Sve tvoje teze je srušio ustavni sud i upravo su Hrvati ti koji nemaju odgovarajući broj zastupnika.
Hrvatska izborna jedinica će morati biti kreirana sviđalo se to tebi ili ne, nisi ti neki veći građanin ove države od mene.
Hrvatska izborna jedinica će morati biti kreirana sviđalo se to tebi ili ne, nisi ti neki veći građanin ove države od mene.
-
sanjin_1
#2034 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Koje moje teze i gdje ih vidiš?
A Hrvatska izborna jedinica NEĆE biti kreirana upravo iz razloga što se meni to ne sviđa. Ako želiš prilagodi se a ako ne...odpjevaj nam onu "put putuje Hantalaš sa jaHranom Ićkom"..ili tako nekako..
A Hrvatska izborna jedinica NEĆE biti kreirana upravo iz razloga što se meni to ne sviđa. Ako želiš prilagodi se a ako ne...odpjevaj nam onu "put putuje Hantalaš sa jaHranom Ićkom"..ili tako nekako..
- Lincoln-Burrows
#2035 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A meni se ne sviđa ovaj nepravedni statut grada i šta ćemo sad.sanjin_1 wrote:Koje moje teze i gdje ih vidiš?
-
Hafis
#2036 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Svakako da će biti formirana.
A Mostar će na izborima biti tretiran i svaki drugi grad u BiH, s tim da će ipak postojati minimalna nacionalna kvota i nacionalni klubovi kao ustupak i kao jamstvo da ne doiđe do majorizacije. Ne možeš tražiti zaštitu u Federaciji a ne nuditi istu takvu zaštitu drugima, npr. u Mostaru..
Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put putuje Latif-aga s jahranom Sulejmanom...ili tako nešto
A Mostar će na izborima biti tretiran i svaki drugi grad u BiH, s tim da će ipak postojati minimalna nacionalna kvota i nacionalni klubovi kao ustupak i kao jamstvo da ne doiđe do majorizacije. Ne možeš tražiti zaštitu u Federaciji a ne nuditi istu takvu zaštitu drugima, npr. u Mostaru..
Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put putuje Latif-aga s jahranom Sulejmanom...ili tako nešto
Last edited by Hafis on 11/05/2014 15:51, edited 1 time in total.
-
155_mm
#2037 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
i meni se ne svidja ova nepravda u federaciji gdje ne vazi jedan covjek jedan glas. sta mislis da to pravilo jedan covjek jedan glas uvedemo u mostar i na nivou federacije. cak sto vise tu nepravdu bi trebalo ispravidi i na nivou citave drzave. znaci na svim nivoima vazi pravilo jedan covjek jedan glas.Lincoln-Burrows wrote:A meni se ne sviđa ovaj nepravedni statut grada i šta ćemo sad.sanjin_1 wrote:Koje moje teze i gdje ih vidiš?
dali bi ti se to svidjelo?
- Alfons Kauders
#2038 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
more doktore, dje da potpisem?Hafis wrote:Svakako da će biti formirana.
Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put puje Latif-aga s jaranom Sulejmanom...
jedan covjek jedan glas u mostaru - jedan covjek jedan glas u federaciji
cist racun, duga ljubav
- Lincoln-Burrows
#2039 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ovo je prihvatljivo i ako se ne ponovi slučaj Komšić vjerojatno bi moglo funkcionirati.Hafis wrote:Svakako da će biti formirana.
Jel ti žao Banja Luke?Hafis wrote: Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put puje Latif-aga s jaranom Sulejmanom...
-
Hafis
#2040 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Aha. Mogli bi to uvesti i u poduzeća. Što će nam ikako oni silni menadžmenti.Alfons Kauders wrote:more doktore, dje da potpisem?Hafis wrote:Svakako da će biti formirana.
Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put puje Latif-aga s jaranom Sulejmanom...
cist racun, duga ljubav
Uostalom, što se tiče Mostara, situacija je veoma povoljna što se tiče nas srboustaša...nas hercegĆetnika htjedoh reći.
Ako prođe prijedlog ovog zakona koji je usvojen u Domu naroda, odlično. A ako ne prođe, Ljubo nastavi započeto
- Alfons Kauders
#2041 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?Hafis wrote:Aha. Mogli bi to uvesti i u poduzeća. Što će nam ikako oni silni menadžmenti.Alfons Kauders wrote:more doktore, dje da potpisem?Hafis wrote:Svakako da će biti formirana.
cist racun, duga ljubav
Uostalom, što se tiče Mostara, situacija je veoma povoljna što se tiče nas srboustaša...nas hercegĆetnika htjedoh reći.
Ako prođe prijedlog ovog zakona koji je usvojen u Domu naroda, odlično. A ako ne prođe, Ljubo nastavi započeto
u mostar ste ulupali vecinu pomoci iz RH... iskoristili sav domaci ekonomski i demografski kapacitet... prije toga se probalo vojno, pa ni to nije islo, dzaba srusen grad, dzaba gardisti iz hrvatske, dzaba progoni i masovni zlocini
i nakon svega toga, nakon 20 godina, nakon stotina miliona maraka, demografskog inzenjeringa, izgubljenog obraza i sramote... imate pola grada, mahom komunjarske spavaone... i nekih 5,000 ljudi vise
pirova pobjeda moj dobri doktore, pirova pobjeda... ako uopste bude pobjede
a nece
-
Hafis
#2042 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometuAlfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?
u mostar ste ulupali vecinu pomoci iz RH... iskoristili sav domaci ekonomski i demografski kapacitet... prije toga se probalo vojno, pa ni to nije islo, dzaba srusen grad, dzaba gardisti iz hrvatske, dzaba progoni i masovni zlocini
i nakon svega toga, nakon 20 godina, nakon stotina miliona maraka, demografskog inzenjeringa, izgubljenog obraza i sramote... imate pola grada, mahom komunjarske spavaone... i nekih 5,000 ljudi vise
a nece
-
Hafis
#2043 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Samo da obavjestim svekolio forumsko pučanstvo:
Iznimno sam povisio kriterije za način obraćanja mojoj malenkosti. svaki post koji se bude na neprimjernan način nepotrebno bavio mojom osobom, smatrat ću neprimjernim, bezobraznim i shodno tomu slijedi tehnički postupak zvani ignore.
Već vas se 5-6 nakupilo, doduše samo oni malo gluplji i stvarno predosadni, koje doduše ionako nisam ni čitao.
Stoga, ovo je samo naputak talentiranijim i elokventnijim članovima, koje bi mi bilo stvarno žao precrtati
Iznimno sam povisio kriterije za način obraćanja mojoj malenkosti. svaki post koji se bude na neprimjernan način nepotrebno bavio mojom osobom, smatrat ću neprimjernim, bezobraznim i shodno tomu slijedi tehnički postupak zvani ignore.
Već vas se 5-6 nakupilo, doduše samo oni malo gluplji i stvarno predosadni, koje doduše ionako nisam ni čitao.
Stoga, ovo je samo naputak talentiranijim i elokventnijim članovima, koje bi mi bilo stvarno žao precrtati
Last edited by Hafis on 11/05/2014 16:19, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#2044 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,Hafis wrote:Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometuAlfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?
a nece, grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
ima samo franjevce koji drže narod Kraljeve Kutjeske, Haljinića, Seoceta i ostalih uzdignute glave inače
ovdje narod pamti ABIH u nekom drugom svjetlu a malo se medijski to spominje.
Ovo je dobrano etnički očišćena općina, moji su još tamo a ja sam otišao za poslom u Split a hoću li se
vratiti ikada za stalno je pod velikim znakom pitanja. prije bi u mostar nego Kakanj.
-
Hafis
#2045 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A jok, ti si ustaša i ti si za torove. Recimo, šta će ti Hrvatski jezik kada se ionako dobro razumijemo. A ako si baš navalio da učiš na tom...kako ono reče da se zove..Hrvatskom jezizu, eno ti KŠC-a, ha ja Ta jel' katolički ili nijeLincoln-Burrows wrote:Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,Hafis wrote:Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometuAlfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?
a nece, grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
ima samo franjevce koji drže narod Kraljeve Kutjeske, Haljinića, Seoceta i ostalih uzdignute glave inače
Ovo je dobrano etnički očišćena općina, moji su još tamo a ja sam otišao za poslom u Split a hoću li se
vratiti ikada za stalno je pod velikim znakom pitanja. prije bi u mostar nego Kakanj.
U suprotnom, već znaš hit: Put putuje Latifaga
-
Hafis
#2046 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nije to ništa šta je Turska uradili Armenima.Konji409 wrote: To je sve lijepo i fino ali danas bar znamo koja zemlja i koja politika je oznacena kao agresorska i zlocinacka u Haagu. Armija R BiH za tako nesto nije osudjena mada sigurno ni oni nisu bili sjajni.
P.S.
Poktenuo sam akciju prikupljanja sredstava za tvog poklona.
Nije mala stvar - 15-to kloniranje. Reci mi, imaš li namjeru preći živjeti u Tuirsku.
Ja mislim da bi ti tamo odrobijao tamo kao turski nacionalista
Prejak si i za njih
-
Hafis
#2047 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Dupli
Last edited by Hafis on 11/05/2014 16:33, edited 2 times in total.
-
Hafis
#2048 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jest. Piše i u starim turskim spisimaKonji409 wrote:]
Koji je to postojao logor nad hrvatima kaknja? HSP i HOS je u kaknju imao stab sve do ubistva Blaza Kraljevica kao i HVO. Lik prica gluposti. A franjevci srednje Bosne, pogotovo iz kaknja su uvijek jezik nazivali bosanskim.
- Lincoln-Burrows
#2049 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
ABiH je etnički očistila prostor Kaknja Vareša Zenice Travnika i ostalog dijela Srednje Bosne više nego je iti jedanKonji409 wrote:Lincoln-Burrows wrote:Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,Hafis wrote: Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu, grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
To je sve lijepo i fino ali danas bar znamo koja zemlja i koja politika je oznacena kao agresorska i zlocinacka u Haagu. Armija R BiH za tako nesto nije osudjena mada sigurno ni oni nisu bili sjajni.
prostor pod kontrolom HVO-a. I ako imate same agresore oko sebe kako ti kažeš, s kime ćete surađivati?
- Lincoln-Burrows
#2050 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nije bilo logora jer nije bilo ni zarobljenih, samo nešto ubijenih sve ostalo protjerano.Konji409 wrote:]
Koji je to postojao logor nad hrvatima kaknja? HSP i HOS je u kaknju imao stab sve do ubistva Blaza Kraljevica kao i HVO. Lik prica gluposti. A franjevci srednje Bosne, pogotovo iz kaknja su uvijek jezik nazivali bosanskim.
Ja sam bio tada dijete iz Ričice, a samo ću te jedno pitati:
Prije početka progona Hrvata i pljačke jeli iti jedan metak ispaljen od HVO na Bošnjake u Kaknju?????