The Realist wrote:Meni smeta što traže pomoć, ali istovremeno bi sve naplaćivali, tjerali budžetske korisnike da moraju imati te karte, propuštaju vožnje, ne misle si smanjiti plate, traže regres, ima ih višak i samo bi ih zatjerao za to traženje pomoći.
Ali ne mogu se složiti za ovo izračunavanje. Autobusi dobro voze danas, vjerujem da neki rade na sanaciji vozila, neko mora biti na telefonima (daju stvarno fino informacije, što mi se do sada nije dešavalo), znači dio radnika mora obavljati druge poslove.
Također dosta radnika je žena, a nema smisla da one čiste, kako god da ga okrenemo.
I onda ostaje još jedan problem, a to je što oni kažu da nije problem skloniti sa pruge, nego ne znaju gdje ga skloniti i to je tačno.
Ja ih stvarno ne volim, pljačkaju nas kao malo ko, čim zapne, traže pomoć, ali će držati sami grad u blokadi do kada im treba, no ovdje se ne mogu samo oni kriviti.
Sve sto si napisao apsolutno stoji na svom mjestu. Medjutim, ovdje se namece par drugih pitanja.
Postoji li medju njih 2000 jedan inzinjer masinstva dovoljno pametan da skonta da se na tramvaj zasarafi privremena ralica koju bi jedan varilac uspio sastaviti od dvije obicne metalne ploce?
Da li firma od 2000 zaposlenih ima ikakav plan, makar i u glavi, za slucaj elementarne nepogode kakva je ova koja nas je zadesila?
Da li je normalno da se mora apelovati da bi radnici u kriznom trenutku dosli na posao u firmu koja je od vitalnog znacaja za funckionisanje grada Sarajeva, ili se to valjda podrazumijeva s obzirom da oni solidno zive od tog istog Grada i njegovih gradjana?
Da li je normalno da dio radnika sjedi kuci, dio grije muda po krugu firme, a dio s rukama u djepovima nadgleda pripadnike SFOR-a i studente kako rade njihov posao, za DZ?
Naravno, svaka cast malom broju savjesnih radnika koji svoj posao obavljaju posteno i casno!
Da je situacija u toj firmi drugacija, garantujem da ne bi morali gradjane moliti za pomoc nego bi se gradjani sami organizovali i priskocili u pomoc bez ikakvog poziva.
I na kraju, ako se vec vozite vozilima gradskog saobracaja, KUPUJTE KARTU! Kakav god da je, GRAS je nas!