GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#2026 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

Haris033 wrote:
1402 wrote:Zao mi je sto dijelim ovaj grad sa SOSONIMA !
Kud ti SOSONI nisu ostavili "ovaj"grad, pa da ti najbliži komsija bude Batko monstrum i xy njemu slični! Mislim da bi onda bio "zadovoljan"!!! :dance:
jest eto ispade sarajevo sandzaklije spasile

nemoj vuc raju za jezik nit je ovo podforum politika nit je tema o spasavanju sarajeva
GTR R34

#2027 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GTR R34 »

Nemoj me vuci za jezik molim te jer bi ti svasta mogao reci.Vi ste ku..c moj odbranili.Vecina sosona je i profitirala od rata.Bolan vi upropastavate ovaj grad.Gradite kuce od milion spratova na par kvadrata.Pored toga malo je ostalo prave sarajevske raje,sve su sada sandzosi i papci.

Dalje,necu da raspravljam s tobom i da kvarim ovu temu !!! Nije lijepo ono sto si napisao pa bi te raja mogla napasti
lajkujMe

#2028 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

Jeli krenuo taj testni tramvaj vise?
cappy_tempo

#2029 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

ma svi su sarajevo spasavali samo sarajlije nisu,mi smo valjda kafe u ferhadiji pili... Kako god dobar razlog da ne rade i da kukaju.toliko neradnika u firmi i opet traze pomoc i kad je dobiju ne znaju onda ni snijeg ocistiti
Haris033

#2030 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris033 »

kokuz_sa wrote:nemoj vuc raju za jezik nit je ovo podforum politika nit je tema o spasavanju sarajeva
Koju, ba, "raju"!? Oni koji pričaju poput ovog gore, ja ne smatram rajom! Neko ko kaže za sandžaklije da smrde, te da su lijena g****, šta je to!? Da, to nije politika, nego rasizam i fašizam! Ovdje je tema GRAS, a ne sandžaklije!

I da se razumijemo, ne branim sandžaklije, nego ne volim kada neko generalizuje bilo koga i bilo šta.... Oni koji me poznaju znaju da dijelim ljude na normalne i primitivce, a takvih ima na cijeloj planeti...
kokuz_sa

#2031 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

Haris033 wrote:
kokuz_sa wrote:nemoj vuc raju za jezik nit je ovo podforum politika nit je tema o spasavanju sarajeva
Koju, ba, "raju"!? Oni koji pričaju poput ovog gore, ja ne smatram rajom! Neko ko kaže za sandžaklije da smrde, te da su lijena g****, šta je to!? Da, to nije politika, nego rasizam i fašizam! Ovdje je tema GRAS, a ne sandžaklije!

I da se razumijemo, ne branim sandžaklije, nego ne volim kada neko generalizuje bilo koga i bilo šta.... Oni koji me poznaju znaju da dijelim ljude na normalne i primitivce, a takvih ima na cijeloj planeti...
ja kazem da sandzaklije nisu odbranile sarajevo sto ti nagovjestavas..
ja imam sandzacke krvi (dio porodice mi je iz centra N.P.) albio sam u ratu ovdje i ne kazem da nisu se lacali puske al velika vecina ih je u ratu profitirala..
ako vec dijelis ljude kako ih dijelis onda budi malo i objektivan..nisu sandzaklije odbranile sarajevo..

budi objektivan pa reci da u grasu radi preko 80% gradzana koji su porijeklom iz snadzaka..
znaci onda se pojednostavi ako si protiv grasa to je isto kao da si protiv sandzaklija
ti isti radnici grasa koji su sandzaklije od 1997 terorisu nas grad od kad su zaposjeli sve moguce trole i buseve nam u gradu i svako moguce radno mjesto..to nije fasizan nit rasisam kako ti kazes to cisti terorizam i ugnjetavanje ljudi koji zive u ovom gradu..
BHF_Manijak

#2032 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Ja seljacke price...Eto cijeli Sandzak doso da brani Sarajevo! Nemojte molim vas!

Nego on topic, kako ih ba nije stid, pa studenti im prugu ciste, turski bataljon im pomaze, a oni viska xxx radnika imaju, udaraju se supcima po kancelarijama, ne moze vise izmislit radnih mjesta koliko ih ima i opet im drugi moraju pomagati da bi osposobili jebeni tramvaj da saobraca! Fuj pogan jedna, kako vas ba nije stid pare od drzave uzimati a nista ne raditi! :x :x :x

Nisam odavno ponovio, da se hoce vise raspasti pa da znamo na cemu smo!
Troll_Happens

#2033 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

1402 wrote:Danas sam morao platiti kartu u komercijali,uz njihovo obrazlozenje kao to je vazilo samo jucer.Majke im ga se sjetim, pa mogli su obavjestiti javnost o tome da ce se danas normalno placati karte! Hinje mrtve pa hoce da ovako klepe para jer je ljudima mrsko pjesaciti,ili su bolesni ili sl pa moraju platiti kartu. Pored toga sandzacka g... su jako lijena.Imaju pomoc kontigenata EUFORA i jos traze pomoc gradjana.Kako ih nije stid!!!! I jos nesto jebo ih njihovo ciscenje kad pored sina ima 2 metra nanosa od lopata.Kako misle da ce tramvaji prolaziti i razmisljaju li malo o tome kako ce biti kad se snijeg pocne topiti i padati jos vise po sinama.

Zao mi je sto dijelim ovaj grad sa SOSONIMA !
pa sta ocekujes ne kontam neku raju na ovom forumu ako se vozis imas da platis ne ti nego svako ja treci deseti... nebitno jel 1 ili 101 autobus vozi... ako si usao platit se mora... i sta je problem ne znam ???? :oops:
GTR R34

#2034 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GTR R34 »

Samo jos nesto,pa kako ih nije stih zvati ljude da ciste,a pored toga preko medija pozivaju svoje radnike da se jave na posao jer im fali ljudi.I oni ono nisu neradnici?ne nisu nikako.Oni su izgleda udarnici zajebali su i Aliju Sirotanovica
GTR R34

#2035 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GTR R34 »

Jedan001 wrote:
1402 wrote:Danas sam morao platiti kartu u komercijali,uz njihovo obrazlozenje kao to je vazilo samo jucer.Majke im ga se sjetim, pa mogli su obavjestiti javnost o tome da ce se danas normalno placati karte! Hinje mrtve pa hoce da ovako klepe para jer je ljudima mrsko pjesaciti,ili su bolesni ili sl pa moraju platiti kartu. Pored toga sandzacka g... su jako lijena.Imaju pomoc kontigenata EUFORA i jos traze pomoc gradjana.Kako ih nije stid!!!! I jos nesto jebo ih njihovo ciscenje kad pored sina ima 2 metra nanosa od lopata.Kako misle da ce tramvaji prolaziti i razmisljaju li malo o tome kako ce biti kad se snijeg pocne topiti i padati jos vise po sinama.

pa sta ocekujes ne kontam neku raju na ovom forumu ako se vozis imas da platis ne ti nego svako ja treci deseti... nebitno jel 1 ili 101 autobus vozi... ako si usao platit se mora... i sta je problem ne znam ???? :oops:
Decko bgt jesi li ti slusao vijesti ovih dana? bilo je receno da se ne placaju karte dok je ovakvo stanje.Nije problem sto sma platio kartu,jebo 1.60 KM,platio bi je itako jer sam bolesan i trebao sam do hitne. Problem je sto jedno govore na Vijestima, a drugo rade.Da ti malo bolje pojasnim. Jucer je bila nedjelja i nije previse ljudi radilo,a danas su se ljudi morali pojaviti na poslu.To je bila savrsena prilika da lezihljebovvici zarade bez dodatnog obavjestenja javnosti da ce se placati karta u busu koji saobraca prema Dobrinji.( Jucer se nije morala platiti karta jer su vazile mjesecne ).Tetka je s mjesecnom krenula da udje u bus,ali je rekao ciko da nemoze danas sa mjesecnom u komercijalu.Na tetkino pitanje zasto je to tako danas a jucer je bilo drugacije, revizor nije nista odgovorio vec se usutio.
Last edited by GTR R34 on 06/02/2012 22:18, edited 1 time in total.
BlackStone

#2036 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BlackStone »

Je li iko zna rade li tramvaji do Čvile???
Troll_Happens

#2037 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

1402 wrote:
Jedan001 wrote:

Decko bgt jesi li ti slusao vijesti ovih dana? bilo je receno da se ne placaju karte dok je ovakvo stanje.Nije problem sto sma platio kartu,jebo 1.60 KM,platio bi je itako jer sam bolesan i trebao sam do hitne. Problem je sto jedno govore na Vijestima, a drugo rade.Da ti malo bolje pojasnim. Jucer je bila nedjelja i nije previse ljudi radilo,a danas su se ljudi morali pojaviti na poslu.To je bila savrsena prilika da lezihljebovvici zarade bez dodatnog obavjestenja javnosti da ce se placati karta u busu koji saobraca prema Dobrinji. ( tetka je s mjesecnom krenula da udje u bus,ali je rekao ciko da nemoze danas sa mjesecnom u komercijalu.Na tetkino pitanje zasto je to tako danas a jucer je bilo drugacije, revizor nije nista odgovorio vec se usutio.
mjesecna i ne vazi za komercijalu kako god pogledas... a to je ocito vazilo samo juce a ne i danas...
sta cemo s lopatama koje su bila 6km a sad ih 4-5x skuplje prodaju sta cemo s tim... to nikome ne smeta.... sto taxisti gule... to je uredu samo gras problem :oops:
Haris033

#2038 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris033 »

kokuz_sa wrote:ja kazem da sandzaklije nisu odbranile sarajevo sto ti nagovjestavas..
ja imam sandzacke krvi (dio porodice mi je iz centra N.P.) albio sam u ratu ovdje i ne kazem da nisu se lacali puske al velika vecina ih je u ratu profitirala..
ako vec dijelis ljude kako ih dijelis onda budi malo i objektivan..nisu sandzaklije odbranile sarajevo..

budi objektivan pa reci da u grasu radi preko 80% gradzana koji su porijeklom iz snadzaka..
znaci onda se pojednostavi ako si protiv grasa to je isto kao da si protiv sandzaklija
ti isti radnici grasa koji su sandzaklije od 1997 terorisu nas grad od kad su zaposjeli sve moguce trole i buseve nam u gradu i svako moguce radno mjesto..to nije fasizan nit rasisam kako ti kazes to cisti terorizam i ugnjetavanje ljudi koji zive u ovom gradu..
Ja nigdje nisam napisao da su sandžaklije odbranile grad. Takođe, i ja sam ogorčen, baš kao i većina naših sugrađana njihovim uslugama, no, opet ne treba generalizovati i poistovjetiti radnike GRASa sa svim sandžaklijama, te vrijeđati ljude i davati im pogrdna imena... Postoje drugi način da se problem GRASa riješi na zadovoljstvo i građana, a i radnika. Rješenje je, opet, u kantonalnoj vladi, koja očito svo ovo vrijeme dopušta GRASu da radi monopolistički i kako im je volja! A u toj vladi kao i u GRASu ima mnogo primitivaca.
Mr.Penguin

#2039 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

Jedan001 wrote: mjesecna i ne vazi za komercijalu kako god pogledas... a to je ocito vazilo samo juce a ne i danas...
sta cemo s lopatama koje su bila 6km a sad ih 4-5x skuplje prodaju sta cemo s tim... to nikome ne smeta.... sto taxisti gule... to je uredu samo gras problem :oops:
Mjesecna vazi za tramvaj pa ne radi a treba ali opet ne radi, ko ce vratiti pare od 2 dana njihovog strajka i od 4 dana zasad od ovog snijega???
Ako je nesta trazena roba porast ce cijena to je takvo pravilo.
Otvori drugu temu za taxiste.
Gras se ovdje raspravlja.
GTR R34

#2040 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GTR R34 »

Sta fali za lopate:D:D:D .... trebao si se ti sjetiti pa kupiti jedno 100 kom pa prodavati po vecim cijema.Traznja je dovela do povecavanja cijena iste . hehehhe:D...Taksijem se voza ko ima i ko zeli.Ha ya.Taksi nam je skup pa sta.Nista nije jeftinije ni na zapadu.U manjim gradovima BIH taksi se placa po 2 KM maksimalno po glavnoj cesti.Nema taksimetara i tih zezancija.

harise konacno se slazem s tobom za to rjesenje problema GRASA.Vladi nije cilj da se rijesi jer uzimaju pinku..SOSON nije pogrdan naziv vec to je stari sarajevski naziv za Sandzaklije.Naziv koji je star najmanje 30 godina.Tako da molim te mojne o tome.
lajkujMe

#2041 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

Seljaci koji vrijedjaju sosone molim da ako znaju odgovore da li voze tramvaji ili da li su vidjeli testni tramvaj.

Samo na bosanskom forumu je moguce da tema o grasu preraste u nacionalisticko prepucavanje.
Troll_Happens

#2042 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

1402 wrote:Sta fali za lopate:D:D:D .... trebao si se ti sjetiti pa kupiti jedno 100 kom pa prodavati po vecim cijema.Traznja je dovela do povecavanja cijena iste . hehehhe:D...Taksijem se voza ko ima i ko zeli.Ha ya.Taksi nam je skup pa sta.Nista nije jeftinije ni na zapadu.U manjim gradovima BIH taksi se placa po 2 KM maksimalno po glavnoj cesti.Nema taksimetara i tih zezancija.

harise konacno se slazem s tobom za to rjesenje problema GRASA.Vladi nije cilj da se rijesi jer uzimaju pinku..SOSON nije pogrdan naziv vec to je stari sarajevski naziv za Sandzaklije.Naziv koji je star najmanje 30 godina.Tako da molim te mojne o tome.
ja samo hocu da kazem da su nasi neki pojedinci smece koji hoce da se obogate preko noci na muci i nevolji drugih.
Da ima normalne drzave te iste bi trebala kazniti i dozivotno im zabraniti da se bave trgovinom...
:x
sorry za off sa taxistima.. :D
BlackStone

#2043 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BlackStone »

lajkujMe wrote:Seljaci koji vrijedjaju sosone molim da ako znaju odgovore da li voze tramvaji ili da li su vidjeli testni tramvaj.

Samo na bosanskom forumu je moguce da tema o grasu preraste u nacionalisticko prepucavanje.
Baš tako.
Ne nacionalističko, nego vječita priča ko je veći građanin u ovoj provinciji od grada i države. Uz to jadne i bijedne do krajnjih granica.
The Realist

#2044 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Ja bih ovako dizanje cijena za lopate i slično u ovakvim uslovima karakterizirao kao "ratno profiterstvo" (znate šta hoću reći) i krivično bi gonio sve koji se time bave (mislim na trgovine koje prodaju te stvari, privatna lica neka rade šta hoće).
cappy_tempo

#2045 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

lajkujMe wrote:Seljaci koji vrijedjaju sosone molim da ako znaju odgovore da li voze tramvaji ili da li su vidjeli testni tramvaj.

Nisu,mislim da jedan kod masinske stoji i zagrijava se valjda ali kakve fajde kad stanice nisu dotakli cak su snijeg sa sina bacali na stanicu
lajkujMe

#2046 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

cappy_tempo wrote:

Nisu,mislim da jedan kod masinske stoji i zagrijava se valjda ali kakve fajde kad stanice nisu dotakli cak su snijeg sa sina bacali na stanicu

Popeti se na snijeg i onda skociti na krov tramvaja pa kroz otvor na krovu u tramvaj tako lako....
itekako

#2047 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by itekako »

The Realist wrote:Meni smeta što traže pomoć, ali istovremeno bi sve naplaćivali, tjerali budžetske korisnike da moraju imati te karte, propuštaju vožnje, ne misle si smanjiti plate, traže regres, ima ih višak i samo bi ih zatjerao za to traženje pomoći.

Ali ne mogu se složiti za ovo izračunavanje. Autobusi dobro voze danas, vjerujem da neki rade na sanaciji vozila, neko mora biti na telefonima (daju stvarno fino informacije, što mi se do sada nije dešavalo), znači dio radnika mora obavljati druge poslove.

Također dosta radnika je žena, a nema smisla da one čiste, kako god da ga okrenemo.

I onda ostaje još jedan problem, a to je što oni kažu da nije problem skloniti sa pruge, nego ne znaju gdje ga skloniti i to je tačno.

Ja ih stvarno ne volim, pljačkaju nas kao malo ko, čim zapne, traže pomoć, ali će držati sami grad u blokadi do kada im treba, no ovdje se ne mogu samo oni kriviti.
Sve sto si napisao apsolutno stoji na svom mjestu. Medjutim, ovdje se namece par drugih pitanja.

Postoji li medju njih 2000 jedan inzinjer masinstva dovoljno pametan da skonta da se na tramvaj zasarafi privremena ralica koju bi jedan varilac uspio sastaviti od dvije obicne metalne ploce?

Da li firma od 2000 zaposlenih ima ikakav plan, makar i u glavi, za slucaj elementarne nepogode kakva je ova koja nas je zadesila?

Da li je normalno da se mora apelovati da bi radnici u kriznom trenutku dosli na posao u firmu koja je od vitalnog znacaja za funckionisanje grada Sarajeva, ili se to valjda podrazumijeva s obzirom da oni solidno zive od tog istog Grada i njegovih gradjana?

Da li je normalno da dio radnika sjedi kuci, dio grije muda po krugu firme, a dio s rukama u djepovima nadgleda pripadnike SFOR-a i studente kako rade njihov posao, za DZ?

Naravno, svaka cast malom broju savjesnih radnika koji svoj posao obavljaju posteno i casno!

Da je situacija u toj firmi drugacija, garantujem da ne bi morali gradjane moliti za pomoc nego bi se gradjani sami organizovali i priskocili u pomoc bez ikakvog poziva.

I na kraju, ako se vec vozite vozilima gradskog saobracaja, KUPUJTE KARTU! Kakav god da je, GRAS je nas!
Last edited by itekako on 06/02/2012 22:41, edited 1 time in total.
Fauja Singh

#2048 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Fauja Singh »

Maloprije se vozim busom kad vozac stade kod GRAS-a da pokupi kolegu valjda, i ulazi neki lik, papak da ne moze biti veci, cackalica mu u ustima, ma lola lola...rijecima se opisati ne moze... a vozac ce nekom poznaniku sto stoji na vratima "e ovo ti je najveci gospodin u GRAS-u" A papak kad je usao psuje na sve strane zbog snijega i zime, ne osvrce se uopste na putnike...
Jbt nisam znao bil se smijao sto mu je takav papak najveci gospodin, ili bi plakao sto jedan takav seljucan radi u GRAS-u.
Last edited by Fauja Singh on 07/02/2012 00:42, edited 1 time in total.
BlackStone

#2049 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BlackStone »

lajkujMe wrote:
cappy_tempo wrote:

Popeti se na snijeg i onda skociti na krov tramvaja pa kroz otvor na krovu u tramvaj tako lako....
Možda će stajati na onim prelazima između smjerova. Opet, kako će ljudi pješice tu doći. Ma nešto sumnjam da ima od toga ikakve fajde do petka. Nek su na Igmanu očišćene tri trake.
kokuz_sa

#2050 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
igrom slucaja sandzaklija..
i danas cijeli dan cikac sa 2 sina je oko svog autica cistio snijeg
kasnije je sa zenom otisao u nabavku u BINGO donijeli kamaru kesa namirnica..
i imaju obraza zvat raju da im cisti ..
Post Reply