Nekako s proljeća wrote:Dakle, ti smatraš da je strateški najbitniji dio dobinjskog ratišta bio onaj u Aerodromskom naselju , i da je jedino relevantno ako se pristigla pomoć usmjerila isključivo na taj dio . Dobrinja 1 , 4 i 5 ništa, mahala ništa, Vodovod ništa. Ništa dubina i bokovi, samo prostor gdje si ti bio aktivan.
I po tebi su ti borci koji su se odvažili da uđu u opkoljenu Dobrinju i bore se zajedno sa dobrinjcima ...u stvari došli da bi otuđivali neku tehniku, samovoljno se povlačili bez nečijeg odobrenja ili kako li već. Pucali u prozore navodnih petokolonaša , maltretirali stanovnike Dobrinje...ne eventualno pojedinci , već svi do jednog.
Haman tvoj pristup je '' nisu nam trebali ljudi-borci, već samo oružje, municija,bombe ili protivoklopi...
Šta je bolan bilo završeno nakon 17-18-19 Juna, možda za tebe. I jesi li se zapitao odakle ti taj osjećaj da nakon toga VRS nisu smjeli-htjeli-mogli ili kako li već pokušati nešto ozbiljnije na Dobrinji. Nemoj mi reći da je glavni razlog taj što si ti i dalje bio spreman braniti svoju mahalu.
Letimično čitaš ...pun sebe šta li .
Pazi jednu stvar,cijela Dobrinja je bila izuzetno strateški važna.Da sad kažem da je neki dio bio ''više'' strateški važan od nekog drugog dijela,pogriješio bih jer se radi o veoma malom prostoru.
Praktično cijela Dobrinja je bila pokrivena s kraj na kraj pješadijskim naoružanjem četnika,da ne idemo dalje.
Druga stvar je što ti prezentuješ nešto što ja nisam rekao,ili eventualno nisam pojasnio.
Znači ako ćemo da pričamo o nekim lijevim jedinicama,svidjalo se to nekome ili ne,te lijeve jedinice ama baš ništa nisu uradile pozitivno.Kad kazem ''lijeve'' zna se na koga mislim.Pljačkali su i hapali što su mogli pohapati i onda nestajali u vidu magle.Opet ponavljam,svidjalo se to tebi ili ne,to je tako !
Da budemo jasni i konkretni.Četnici nikada nisu ušli u Dobrinju,a niti u npr. C5. Gdje nestadoše mnogi automobili (golfovi),kućna tehnika iz napuštenih stanova itd,itd? Gdje nestadoše traktori iz poljoopreme u Dobrinji 2 B ?
Ja znam da ih nisu četnici uzeli,a itekako sam gledao ko je uzimao. Kojekakve mambe,vukovi,kurci palci.
Hocemo li se i dalje ubjedjivati kako recimo na Stupu,vukovi i kojekakve harambase Ede Omerovica nisu pohapale masu TV-a,iz skladista FE,ili masu druge opreme iz Sarabona?
Opet kažem,svidjalo se to tebi ili ne
I evo po ko zna koji put ti govorim o činjenicama.Navedi mi datum kada su četnici nakon 21-vog ,bili ponovo krenuli na bilo koji dio Dobrinje???
Jel treba dalje da nastavim?