novi.dan.nova.nafaka wrote: U dijelu u kojem ima istine u navedenim optužbama, ja se ne osjećam ni sekunde odgovoran, jer jednostavno u tome nisam ni mogao učestvovati. Ipak, u tom slučaju ja se izvinjavam onima kojima je učinjena nepravda u moje ime.
Hiljade preduzeća su ionako sama od sebe nestala i treba da nestanu, barem u obliku u kojem su bila (perspektiva na tržištu, loše upravljanje - ne kriminalno) itd itd. Pogledaj statistike na Zapadu koliko preduzeća potone.
Trampa sre-vog: e gle, takve optužbe nosi na svojoj duši i mirno spavaj. Nemaš ni jednog čvrstog dokaza za to. Zato slobodno laji.
Ja tebe uopste ne optuzujem niti imam pravo na to. Govorim da SDA a i njeni clanovi i simpatizeri trebaju prvo pogledati sta su uradili u svojoj visegodisnjoj vladavini a onda nekome drugom drzati pridike. SDA u ratu i nakon rata imala gotovo plebiscitarnu podrsku prvenstveno u Bosnjackom narodu, zatim su imali najvecu mogucu podrsku u medjunarodnoj zajednici i institucijama medjunarodne zajednice koje pruzaju novcanu i drugu pomoc. Mnogo je sansi propusteno zahvaljujuci njihovoj nesposobnosti. Tu prvenstveno mislim na period 1995-2000.
Pa pogledaj jedina firma na svijetu koja je imala monopol a propala je, jeste Energopetrol. Ima tu jos stvari...
Na zapadu firma potone zbog milion razloga, u BiH je to uglavnomiz nesposobnsti i namjernog unistavanja.
Ali sve je to bilo i proslo. SDA se mora poceti ponasati odgovorno. SDP ne radi dobro, ja nisam zadovoljan ali ne mogu podrzati blokade koje SDA cini, kao sto nisam podrzavao ni blokade HDZa. SDA ima mehanizam da obori svaki zakon koji ide na stetu BiH i Bosnjaka, i to je donekle dobro, ali je lose sto SDA nema mehanizam da donosi i sprovodi donosene zakone. Ova borba za fotelje ne ide ni ciju korist osim tih koji su na budzetskoj sisi zahvaljujuci toj stranci.
Ovo sto SDA danas radi je dodavanje municije SNSDu i podrska prici da BiH ne moze normalno funkcionirati.
Ono sto me brine jeste da SNSD u skorijoj buducnosti ne bude radio slicne stvari kao SDA a da bude sve po zakonu.
To nam zaista ne treba.