SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2026 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Canton wrote:Ne moze ni SDA saprati ljagu u vezi s tim sto su sve unistitli sto su Bosnjaci zajedno sa drugim narodima u BIH stvarali decenijama. Hiljade preduzeca, novac za povratak, novac za obnovu, da ne spominjemo nedoumice oko cjelovitosti Bosne i Hercegovine tokom rata, njenom karakteru, trampe srebrenica-vogosca da ne govorim itd...
U dijelu u kojem ima istine u navedenim optužbama, ja se ne osjećam ni sekunde odgovoran, jer jednostavno u tome nisam ni mogao učestvovati. Ipak, u tom slučaju ja se izvinjavam onima kojima je učinjena nepravda u moje ime.
Hiljade preduzeća su ionako sama od sebe nestala i treba da nestanu, barem u obliku u kojem su bila (perspektiva na tržištu, loše upravljanje - ne kriminalno) itd itd. Pogledaj statistike na Zapadu koliko preduzeća potone.
Trampa sre-vog: e gle, takve optužbe nosi na svojoj duši i mirno spavaj. Nemaš ni jednog čvrstog dokaza za to. Zato slobodno laji.
VjecitiStudent

#2027 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Canton wrote:Ne moze ni SDA saprati ljagu u vezi s tim sto su sve unistitli sto su Bosnjaci zajedno sa drugim narodima u BIH stvarali decenijama. Hiljade preduzeca, novac za povratak, novac za obnovu, da ne spominjemo nedoumice oko cjelovitosti Bosne i Hercegovine tokom rata, njenom karakteru, trampe srebrenica-vogosca da ne govorim itd...
U dijelu u kojem ima istine u navedenim optužbama, ja se ne osjećam ni sekunde odgovoran, jer jednostavno u tome nisam ni mogao učestvovati. Ipak, u tom slučaju ja se izvinjavam onima kojima je učinjena nepravda u moje ime.
Hiljade preduzeća su ionako sama od sebe nestala i treba da nestanu, barem u obliku u kojem su bila (perspektiva na tržištu, loše upravljanje - ne kriminalno) itd itd. Pogledaj statistike na Zapadu koliko preduzeća potone.
Trampa sre-vog: e gle, takve optužbe nosi na svojoj duši i mirno spavaj. Nemaš ni jednog čvrstog dokaza za to. Zato slobodno laji.
Mnoga preduzeca su trebala nestati na nacin da budu zamijenjena boljim, efikasnijim, ne da budu razvaljena samo zarad prodaje placa na kojem se nalaze.
Tu SDA, zajedno sa svojom sestrinjskom SBiH, snosi glavnu odgovornost, i opravdanja nikakvog nema.
madner

#2028 Re: SDA-All about

Post by madner »

Izgleda da se ovdje ne smije koristiti ironija bez prethodne najave.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2029 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Mislilo se vječno dojiti sa budžetske sise i zapošljavati familija i poslušnici redom ma o kakvim se nepismenim
uhljupima radilo,tako da je neprocjenjivo slušati ove žalopojke kako se i SDA portiri tjeraju sa radnih mjesta.
:lol: :lol: :lol:
Prođe haman i ovih 20 "najtežih godina" a za neke tek dolaze teške godine. :dance:
_Reds_

#2030 Re: SDA-All about

Post by _Reds_ »

prljavi Hare wrote:Mislilo se vječno dojiti sa budžetske sise i zapošljavati familija i poslušnici redom ma o kakvim se nepismenim
uhljupima radilo,tako da je neprocjenjivo slušati ove žalopojke kako se i SDA portiri tjeraju sa radnih mjesta.
:lol: :lol: :lol:
Prođe haman i ovih 20 "najtežih godina" a za neke tek dolaze teške godine. :dance:
20 godina imati vlast, i onda odjednom da je nemas, tesko je to. Pa vidis sta rade arpaski vlastodrzaci, oni vojskom brane fotelje.

Ne bi me cudilo da uskoro SDA pozove na rat za odbranu fotelja.
prljavi Hare

#2031 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

_Reds_ wrote: 20 godina imati vlast, i onda odjednom da je nemas, tesko je to. Pa vidis sta rade arpaski vlastodrzaci, oni vojskom brane fotelje.

Posljedica višedecenijske arogancije,lopovluka,nepotizma i svega ostalog što su radili "branioci" .Prava igranka
će tek biti kada se krene u oduzimanje opljačkane imovine osiromašenih i poniženih građana,tek tada će da
nastana skika i cika. :dance:
argyle

#2032 Re: SDA-All about

Post by argyle »

Nepotizam u našoj zemlji odavno je postao normalna stvar. Konkursi su samo formalnost, a vlastodršci nerijetko zapošljavaju i najbliže članove porodice u institucijama kojima rukovode. Takav primjer je načelnik Općine Kalesija Rasim Omerović, koji je kao svog saradnika zaposlio svoju suprugu.

Rasim Omerović, načelnik Općine Kalesija, za svog saradnika za personalne poslove i radne odnose zaposlio je svoju suprugu Mersiju Omerović, iako ona nije imala najviše bodova na raspisanom konkursu. Načelnik Omerović tu svoju odluku pojašnjava nam na sljedeći način: „Lista se pravi po abacednom redu, a ne po bodovima. Odabrao sam one za koje sam smatrao da će najkvalitetnije ispunjavati uslove i one poslove koje treba da rade."

Najviše bodova dobio je Fahrudin Mustafić. Unatoč tome, nije primljen. „Na stučnom dijelu ispita pokazao sam najbolje znanje i osvojio najviše bodova, što je načelnika općine Kalesija i njegovu suprugu razljutilo, jer su me sutradan u zgradi Općine Kalesija na krajnje brutalan, drzak i bezobziran način verbalno napali, uz prijetnju da će me istući i išamarati, te nazivajući me četnikom. Načelnika i njegovu suprugu sam prijavio policiji i u toku je procesuiranje“, kaže Mustafić.

Mustafića, pak, nije iznenadila ovakva Omerovićeva odluka. I put do diplome Omerovićeve supruge djelimično su finansirali građani ove općine. „Načelnikova supruga je iz Banje Luke donijela diplomu diplomiranog pravnika, za koju je načelnik Općine Kalesija, tj. njen suprug davao određena novčana sredstva iz budžeta općine na ime stručnog usavršavanja. Istina je da je načelnik raspisao navedeni konkurs za prijem državnih službenika, ali isključivo za prijem svoje supruge i konkurs je naštiman“, kaže Mustafić.

Zbog očiglednog nepotizma u ovom slučaju, Mustafić će se žaliti Odboru državne službe za žalbe Federacije, od kojeg traži da poništi Omerovićevu odluku.
DELEGACIJA

#2033 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

prljavi Hare wrote:
_Reds_ wrote: 20 godina imati vlast, i onda odjednom da je nemas, tesko je to. Pa vidis sta rade arpaski vlastodrzaci, oni vojskom brane fotelje.

Posljedica višedecenijske arogancije,lopovluka,nepotizma i svega ostalog što su radili "branioci" .Prava igranka
će tek biti kada se krene u oduzimanje opljačkane imovine osiromašenih i poniženih građana,tek tada će da
nastana skika i cika. :dance:
Ma ne mogu da vjerujem da nakon 20 godina "vladavine" imaju neke nove ideje za izlazak iz ovoga danas, a još ima ublehaša koji im vjeruju (ovde mislim na SDA ali ni SDP nije stranka od jučer)......
Po meni svi oni koji ne znaju hljeb zaraditi drugačije osim politikom (čitaj uglavnom lopovluk), nakon 8 godina učešća u istoj i uglavnom šupljom i šutnjom, i sada kao oni imaju riješenje samo se mogu slaaaaatko
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#2034 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Načelnik Omerović tu svoju odluku pojašnjava nam na sljedeći način:
Lista se pravi po abacednom redu, a ne po bodovima.
Odabrao sam one za koje sam smatrao da će najkvalitetnije ispunjavati uslove i one
poslove koje treba da rade."
A,B,C,od ljubavi do seksa! :wink:

P.S.I onda se pitaju:"Nedime dragi,šta nam ovo rade?" :lol: :lol: :lol:
DELEGACIJA

#2035 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

prljavi Hare wrote:
Odabrao sam one za koje sam smatrao da će najkvalitetnije ispunjavati uslove i one

Znači kod odabira za bilo šta, ne biraj prvu/og jer ko zna :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
prljavi Hare

#2036 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

DELEGACIJA wrote:
prljavi Hare wrote:

Znači kod odabira za bilo šta, ne biraj prvu/og jer ko zna :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Biraju kao i do sada:supruge,djecu,amidžiće,dajdžiće i inu familiju i rođake,bez da su ikada ikome morali
račune polagati.Na isti način je ova banda razbojnika dijelila novčana i sva druga sredstva koja su u ovu napaćenu
zemlju stigla a riječ je o milijardama maraka,samo ni u najgorim snovima nisu pomišljali da bi se za to jednoga
dana moglo i odgovarati.Vjerovatno to nije pomišljao ni Sanader u Hrvatskoj,pa dođe red da se polože računi.
Tako će biti i sa našim banditima,prije ili kasnije. :wink:
kix.ba

#2037 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Sreća pa je SDP tu da nam pokaže da može i drugačije. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2038 Re: SDA-All about

Post by Truba »

čuj psovali četničku majku

pa ti ljudi misle da je još 1995. :roll: :roll: :roll:

a diploma joj nije četnička
DELEGACIJA

#2039 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

kix.ba wrote:Sreća pa je SDP tu da nam pokaže da može i drugačije. :lol:
To ti nešto na "našeg" premijera FBiH...... :razz: :razz: :razz: :razz:
Canton

#2040 Re: SDA-All about

Post by Canton »

novi.dan.nova.nafaka wrote: U dijelu u kojem ima istine u navedenim optužbama, ja se ne osjećam ni sekunde odgovoran, jer jednostavno u tome nisam ni mogao učestvovati. Ipak, u tom slučaju ja se izvinjavam onima kojima je učinjena nepravda u moje ime.
Ja tebe uopste ne optuzujem niti imam pravo na to. Govorim da SDA a i njeni clanovi i simpatizeri trebaju prvo pogledati sta su uradili u svojoj visegodisnjoj vladavini a onda nekome drugom drzati pridike. SDA u ratu i nakon rata imala gotovo plebiscitarnu podrsku prvenstveno u Bosnjackom narodu, zatim su imali najvecu mogucu podrsku u medjunarodnoj zajednici i institucijama medjunarodne zajednice koje pruzaju novcanu i drugu pomoc. Mnogo je sansi propusteno zahvaljujuci njihovoj nesposobnosti. Tu prvenstveno mislim na period 1995-2000.
Pa pogledaj jedina firma na svijetu koja je imala monopol a propala je, jeste Energopetrol. Ima tu jos stvari...
Na zapadu firma potone zbog milion razloga, u BiH je to uglavnomiz nesposobnsti i namjernog unistavanja.

Ali sve je to bilo i proslo. SDA se mora poceti ponasati odgovorno. SDP ne radi dobro, ja nisam zadovoljan ali ne mogu podrzati blokade koje SDA cini, kao sto nisam podrzavao ni blokade HDZa. SDA ima mehanizam da obori svaki zakon koji ide na stetu BiH i Bosnjaka, i to je donekle dobro, ali je lose sto SDA nema mehanizam da donosi i sprovodi donosene zakone. Ova borba za fotelje ne ide ni ciju korist osim tih koji su na budzetskoj sisi zahvaljujuci toj stranci.

Ovo sto SDA danas radi je dodavanje municije SNSDu i podrska prici da BiH ne moze normalno funkcionirati.
Ono sto me brine jeste da SNSD u skorijoj buducnosti ne bude radio slicne stvari kao SDA a da bude sve po zakonu.
To nam zaista ne treba.
Akibh

#2041 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

prljavi Hare wrote:
Biraju kao i do sada:supruge,djecu,amidžiće,dajdžiće i inu familiju i rođake,bez da su ikada ikome morali
račune polagati.
Opet vi na premijera, nije prava tema...
ultima_palabra

#2042 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pauza na početku sjednice, Zukić se žalio što je sjednica prvi dan ramazana
Opet ugrozba... isti su HDZ :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#2043 Re: SDA-All about

Canton wrote:Ali sve je to bilo i proslo. SDA se mora poceti ponasati odgovorno. SDP ne radi dobro, ja nisam zadovoljan ali ne mogu podrzati blokade koje SDA cini, kao sto nisam podrzavao ni blokade HDZa. SDA ima mehanizam da obori svaki zakon koji ide na stetu BiH i Bosnjaka, i to je donekle dobro, ali je lose sto SDA nema mehanizam da donosi i sprovodi donosene zakone. Ova borba za fotelje ne ide ni ciju korist osim tih koji su na budzetskoj sisi zahvaljujuci toj stranci.

Ovo sto SDA danas radi je dodavanje municije SNSDu i podrska prici da BiH ne moze normalno funkcionirati.
Ono sto me brine jeste da SNSD u skorijoj buducnosti ne bude radio slicne stvari kao SDA a da bude sve po zakonu.
To nam zaista ne treba.
Da ne citiram čitav post, u mnogočemu se slažemo, naročito oko nesposobnosti upravljanja firmama - činjenica je, i to priznajem i ja, i vjerujem većina normalnih SDA simpatizera i birača: previše karijerista se kroz stranku prošetalo, ali tako je kako je. No, činjenica je također da je SDA najviše uradila na uspostavi zajedničkih državnh institucija - njih 56. Da, niko to ne vidi, a to je ono što daje snagu državi, i sigurnost bošnjačkom narodu.
Što se tiče borbe za fotelje - ne mogu vjerovati da si razočaran time što SDA neće da napusti nekoliko fotelja i ostavi ih SDP-u koji potpisuje kapitalne dokumente sa firmama osnovanim az par stotina €!? Ne mogu vjerovati da tako razmišljaš - a činiš se od grupe normalnih simpatizera drugih opcija, sa kojima se da argumentovano diskutovati...
addem

#2044 Re: SDA-All about

Post by addem »

Haha. Omerovic je pravo lice SDA. E sad da je SDA normalna stranka, oni bi ovog Omerovica sami izbacili. Cuj nacelnik opcine izabrao svoju zenu da mu bude savjetnik. Sramota. :x :x
CaCO3

#2045 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Na redovnoj sjednici Vijeca Ustavnog Suda BiH odbacena je apelacija bivseg predsjedavajuceg Zastupnickog doma Parlamena FBiH Denisa Zvizdica i bivseg podpredsjedavajuceg istog doma Stanka Primorca od 26.juna.
novi.dan.nova.nafaka

#2046 Re: SDA-All about

argyle wrote:Nepotizam u našoj zemlji odavno je postao normalna stvar. Konkursi su samo formalnost, a vlastodršci nerijetko zapošljavaju i najbliže članove porodice u institucijama kojima rukovode. Takav primjer je načelnik Općine Kalesija Rasim Omerović, koji je kao svog saradnika zaposlio svoju suprugu.
Ono što je bitno ovdje reći je sljedeće:
Naime, ne radi se o tome da je nacelnik zaposlio svoju suprugu, vec je Opcina Kalesija raspisala konkurs, ne za prijem novih radnika u Opcini, vec je konkurs raspisan radi uskladjivanja radnih mjesta sa strucnom spremom. Mersija Omerovic, nacvelnikova supruga, u Opcini radi vise od 10 godine. Dakle, daleko prije nego sto je njen muz postao nacelnik. Mustafic ne goovori istinu kad kaze da je bio prvi na rang llisti jer Agencija za zaposljavanje pravi listu svih kandidata koji ispunjavaju uslove i lista se dostavi po abecednom redu, a nacelniku se ostavlja pravo da sa te liste uposlih bilo koga ko ispunjava uvjete.
kix.ba

#2047 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Jao jao jao :lol: :lol:
Platformas

#2048 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
argyle wrote:Nepotizam u našoj zemlji odavno je postao normalna stvar. Konkursi su samo formalnost, a vlastodršci nerijetko zapošljavaju i najbliže članove porodice u institucijama kojima rukovode. Takav primjer je načelnik Općine Kalesija Rasim Omerović, koji je kao svog saradnika zaposlio svoju suprugu.
Ono što je bitno ovdje reći je sljedeće:
Naime, ne radi se o tome da je nacelnik zaposlio svoju suprugu, vec je Opcina Kalesija raspisala konkurs, ne za prijem novih radnika u Opcini, vec je konkurs raspisan radi uskladjivanja radnih mjesta sa strucnom spremom. Mersija Omerovic, nacvelnikova supruga, u Opcini radi vise od 10 godine. Dakle, daleko prije nego sto je njen muz postao nacelnik. Mustafic ne goovori istinu kad kaze da je bio prvi na rang llisti jer Agencija za zaposljavanje pravi listu svih kandidata koji ispunjavaju uslove i lista se dostavi po abecednom redu, a nacelniku se ostavlja pravo da sa te liste uposlih bilo koga ko ispunjava uvjete.

Pa DA, SDAovac je postupio po zakonu, kako drugacije :-)

Canton

#2049 Re: SDA-All about

Post by Canton »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Da ne citiram čitav post, u mnogočemu se slažemo, naročito oko nesposobnosti upravljanja firmama - činjenica je, i to priznajem i ja, i vjerujem većina normalnih SDA simpatizera i birača: previše karijerista se kroz stranku prošetalo, ali tako je kako je. No, činjenica je također da je SDA najviše uradila na uspostavi zajedničkih državnh institucija - njih 56. Da, niko to ne vidi, a to je ono što daje snagu državi, i sigurnost bošnjačkom narodu.
Što se tiče borbe za fotelje - ne mogu vjerovati da si razočaran time što SDA neće da napusti nekoliko fotelja i ostavi ih SDP-u koji potpisuje kapitalne dokumente sa firmama osnovanim az par stotina €!? Ne mogu vjerovati da tako razmišljaš - a činiš se od grupe normalnih simpatizera drugih opcija, sa kojima se da argumentovano diskutovati...

Koji su to kapitalni dokumenti? Necemo valjda nasjedati na medijske spekulacije. Tender za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla je raspisan javno i postoje kriteriji oko koji se svi mozemo sloziti da su dobri i puno bolji i jasniji od kretirija kojima se vodio Vahid Heco iz SBiH sa Kazahstancima.To je cinjenica. Eh sad jel tebi vazniji kojekakav protokol od javno raspisanog tendera sa jasnim kriterijima ja ne znam.
novi.dan.nova.nafaka

#2050 Re: SDA-All about

Za dva koplja skandaloznije!
Post Reply