Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#2026 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:Već sad ga nemaju, bar po mom sudu. Pa treba samo pogledati sastave ekipa. United ima smiješan sastav, za sastave kakve je imao prije koju godinu, Chelsea također, Arsenal je suvišno i spominjati. Tottenham je jači nego ranije, a City jedini djeluje kao klub koji bi mogao na evropskoj sceni praviti ozbiljnije rezultate u budućnosti.

Ne znam na osnovu čega Premiership uživa status najjače lige na svijetu, kad u evropskim takmičenjima 5-6 godina unazad Španci uvijek ostvaruju bolje rezultate.
Manchester United, Chelsea i Arsenal jesu u drastičnom padu i sa njihovim padom opada i kvalitet EPL logično... ali opet EPL ima ono što druge lige nemaju: 6-7 vrhunskih klubova (ako ne i više), koji su bez ikakve dileme kvaliteta za makar prolazak u osminu finala...
Baudelaire

#2027 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

6-7. Pa koji su to klubovi, i gdje su te osmine finala? :D Liverpool? Brukao se u posljednje vrijeme. Arsenal? Vidjeli smo večeras osminu finala. Vrhunski nastup. United? Odlično, zaista, nemam riječi. Chelsea tek treba da se pokaže, ne sumnjam da će muku mučiti protiv Napolija. City i Tottenham su ok, po mom mišljenju bar, mada se obrukao ove sezone. Tottenhamu fali jedan klasan igrač da budu ozbiljni na evropskom nivou, a Sitiju dobar trener. A ko je sedmi klub, Everton? :oops:

Premiership je značajno izgubio na kvalitetu, to je činjenično stanje. A ja baš ne vidim da će se vući neki potezi da se to u budućnosti promijeni. Mislim da smo osuđeni na surovu dominaciju Reala i Barcelone u godinama pred nama.
Ali_G

#2028 Champions League 2011/12

Post by Ali_G »

Milaj je Milan. I kad su najlosiji oni su po meni uvijek kandidati da doguraju do kraja:)) po meni Alegri radi dobar posao. Postepeno teziste prebacuje sa ovih penzionera na mlade igrace. Ove sezone ga malo hebu povrede, al kad su komplentni ubojita su ekipa.
Usudit cu se reci da ce hladno dogurati do polufinala, a uz malo sportske srece i Ibrine lucidnosti ni finale nije daleko:))
Madrid

#2029 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Po tome je najbolja Bundesliga, svake godine neko lijevi uleti među prve 3, a od ove godine ce biti i siri prostor od 4 mjesta :lol: :lol:
LSD

#2030 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Ma sve lige petice su u par deka - ako cemo suditi po nastupima predstavnika tih liga u LP...Marsej izbaci prvaka Njemacke Dortmund, Leverkusen izbaci Valenciju, Napoli Citya i tako ukrug...Barca i Real su odskocili od citavog svijeta :!: , a ne samo od ostatka španske Primere - samo to ljudi ne mogu da shvate...ali i oni se mogu pobjediti, jest da je to veoma teško - ali mogu....pokazali su neku klubovi u Španiji , da mogu.
cyprus

#2031 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:6-7. Pa koji su to klubovi, i gdje su te osmine finala? :D Liverpool? Brukao se u posljednje vrijeme. Arsenal? Vidjeli smo večeras osminu finala. Vrhunski nastup. United? Odlično, zaista, nemam riječi. Chelsea tek treba da se pokaže, ne sumnjam da će muku mučiti protiv Napolija. City i Tottenham su ok, po mom mišljenju bar, mada se obrukao ove sezone. Tottenhamu fali jedan klasan igrač da budu ozbiljni na evropskom nivou, a Sitiju dobar trener. A ko je sedmi klub, Everton? :oops:

Premiership je značajno izgubio na kvalitetu, to je činjenično stanje. A ja baš ne vidim da će se vući neki potezi da se to u budućnosti promijeni. Mislim da smo osuđeni na surovu dominaciju Reala i Barcelone u godinama pred nama.
Manchester, Manchester United, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool, pa i Newcastle i Everton su zasigurno timovi koji kvalitetom mogu proć grupnu fazu... Slažem se da su ofalili,. i da ako se nastavi ovaj trend za godinu dvije ovo što sam sad reko sigurno više neće važiti, ali mislim da sad itekako važi...
Last edited by cyprus on 16/02/2012 00:38, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2032 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:6-7. Pa koji su to klubovi, i gdje su te osmine finala? :D Liverpool? Brukao se u posljednje vrijeme. Arsenal? Vidjeli smo večeras osminu finala. Vrhunski nastup. United? Odlično, zaista, nemam riječi. Chelsea tek treba da se pokaže, ne sumnjam da će muku mučiti protiv Napolija. City i Tottenham su ok, po mom mišljenju bar, mada se obrukao ove sezone. Tottenhamu fali jedan klasan igrač da budu ozbiljni na evropskom nivou, a Sitiju dobar trener. A ko je sedmi klub, Everton? :oops:

Svabo nikada odustai nece! 8-) :mrgreen: :skoljka:

Pripremite se za skoru dominaciju Svaba u Evropi, vidjet ces ti za godinu-dvije Bayern, Dortmund, Schalke... :mrgreen:
Richard Wagner

#2033 Re: Champions League 2011/12

Post by Richard Wagner »

samo da se oće juve vrnuti, pa da bude dernek
hau jes no

#2034 Re: Champions League 2011/12

Post by hau jes no »

1pajdo wrote:
hau jes no wrote:serie a > premiership :D
Schalke>Inter

Milan>Arsenal

Bundesliga>Serie a>Premiership

:D
milito>bayern>schalke
milito>milan
milan>arsenal

milito>serie a>bundesliga>premiership :mrgreen:
ganjeta

#2035 Re: Champions League 2011/12

Post by ganjeta »

Ali_G wrote:Milaj je Milan. I kad su najlosiji oni su po meni uvijek kandidati da doguraju do kraja:)) po meni Alegri radi dobar posao. Postepeno teziste prebacuje sa ovih penzionera na mlade igrace. Ove sezone ga malo hebu povrede, al kad su komplentni ubojita su ekipa.
Usudit cu se reci da ce hladno dogurati do polufinala, a uz malo sportske srece i Ibrine lucidnosti ni finale nije daleko:))
:thumbup:

O ovome ja pričam cijele sezone.
Korisnicko ime

#2036 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

Richard Wagner wrote:samo da se oće juve vrnuti, pa da bude dernek
:thumbup:
Korisnicko ime

#2037 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

Comandini wrote:Istina je , San Siro, em je u Milanu, ne baš sunčanom dijelu Italije, em 2 kluba igraju na njemu pa shodno tome dupli broj utakmica svake godine pa još konstrukcija krova dosta zaklanja sunce.
U vezi terena na San Siru...glavni problem je krov koji iz nekog razloga smeta travi. Znam (sjecam se :mrgreen: ) da su to odmah rekli nakon njegove izgradnje. Cak se govorilo i da je jedino rjesenje da ga potpuno uklone (zamjene nekim drugim)...
ultima_palabra

#2038 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Kad su dodali treći nivo trEbina, uoči SP 1990. onda su počeli problemi sa terenom... nema dovoljno sunčeve svjetlosti.
dragonz

#2039 Re: Champions League 2011/12

Post by dragonz »

trol nastavlja po starom
Baudelaire

#2040 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

dragonz wrote:

trol nastavlja po starom
Ja trol? Haj bolan razguli.
BadBoy

#2041 Re: Champions League 2011/12

Post by BadBoy »

Pa mislim da je već dobro poznato ono "pravilo" da se lige petice svakih otprilike 5-6 godina smjenjuju po primatu. Bila je Bundesliga, pa Seria A, pa La liga a evo i sada gledamo polako zalazak EPL-a. Iako je najviše volim i pratim, i boli me to priznati, osjetno je da kvalitetom sve teže i teže pariraju klubovima iz ostalih liga. S druge strane, ona je po meni i dalje zanimljiva u internom smislu jer se najviše klubova bori za različite pozicije (prvaka, mjesta za LS, pa onda bitka na začelju). Treba isto tako reći i da je teško donositi sud na osnovu jedne, dvije sezone LS-a, možda slijedeće godine engleski klubovi zablistaju i iznenade.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2042 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Milan je sinoc ocitao lekciju Arsenalu. Mada to nije bilo ni tesko, Arsenovi momci ni ne lice na ozbiljnu fudbalsku ekipu.
Boateng se pretplatio na lude golove. Sjajan volej!
SaPnA

#2043 Re: Champions League 2011/12

Post by SaPnA »

Tomahawk11 wrote:Milan je sinoc ocitao lekciju Arsenalu. Mada to nije bilo ni tesko, Arsenovi momci ni ne lice na ozbiljnu fudbalsku ekipu.
Boateng se pretplatio na lude golove. Sjajan volej!
covjek igra petama :D
skenderija04

#2044 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

Odgovotiti na pitanje koja je liga najbolja je gotovo nemoguce a i nije dovoljno samo uzimati u obzir rezultate u evrokupovima. Po meni je najvaznija organizacija takmicenja i ostavljanje mogucnosti svim sudionicima ravnopravno ucesce u istome. Tu dolazi do izrazaja raspodjela prihoda a najvazniji su oni od televizije. U Njemackoj i Engleskoj oni su pravedno podjeljeni. U Spaniji nisu. U Engleskoj i Njemackoj imamo izjednacenije prvenstvo a u Spaniji trku Barcelona - R.Madrid. Ja sam uvijek za ovo prvo pa makar predstavnici tih liga i nemali velikih izgleda u Evropi. Vise volim takmicenje u kome mozda i nedostaje kvaliteta ali ima neizvjesnosti. U Spaniji nema neizvjesnosti i tako dolazimo do komicnih situacija kao prosle godine kada su treneri ovih manjih ekipa protiv Barce i Reala izvodili neke kombinovane sastave. Kada su pitali jednog od njih zasto je to tako doslovno je rekao da oni protiv Madrida i Barce gube 100% i da mu je vaznije imati odmorne igrace za sljedece kolo gdje igra protiv direktnog protivnika za plasman. Znaci osim novca,spanski vodeci dvojac i u LS ima prednost jer igra vise , hajde da ih nazovemo laksih utakmica. Kako to funkcionise vidjeli smo ove godine gdje je treceplasirani spanski klub Valencia izbacen od Leverkusena, a taj isti Leverkusen protiv drugoplasiranog spanca nema sta da trazi. E sad dolazimo do klasicne dileme koja je nista drugo nego stvar ukusa. Sta vise volis, neizvjesnost ili spektakl?
Lakat Jebić

#2045 Re: Champions League 2011/12

Post by Lakat Jebić »

dragonz wrote:

trol nastavlja po starom
:-) :-) :-)
ultima_palabra

#2046 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Odgovotiti na pitanje koja je liga najbolja je gotovo nemoguce a i nije dovoljno samo uzimati u obzir rezultate u evrokupovima. Po meni je najvaznija organizacija takmicenja i ostavljanje mogucnosti svim sudionicima ravnopravno ucesce u istome. Tu dolazi do izrazaja raspodjela prihoda a najvazniji su oni od televizije. U Njemackoj i Engleskoj oni su pravedno podjeljeni. U Spaniji nisu. U Engleskoj i Njemackoj imamo izjednacenije prvenstvo a u Spaniji trku Barcelona - R.Madrid. Ja sam uvijek za ovo prvo pa makar predstavnici tih liga i nemali velikih izgleda u Evropi. Vise volim takmicenje u kome mozda i nedostaje kvaliteta ali ima neizvjesnosti. U Spaniji nema neizvjesnosti i tako dolazimo do komicnih situacija kao prosle godine kada su treneri ovih manjih ekipa protiv Barce i Reala izvodili neke kombinovane sastave. Kada su pitali jednog od njih zasto je to tako doslovno je rekao da oni protiv Madrida i Barce gube 100% i da mu je vaznije imati odmorne igrace za sljedece kolo gdje igra protiv direktnog protivnika za plasman. Znaci osim novca,spanski vodeci dvojac i u LS ima prednost jer igra vise , hajde da ih nazovemo laksih utakmica. Kako to funkcionise vidjeli smo ove godine gdje je treceplasirani spanski klub Valencia izbacen od Leverkusena, a taj isti Leverkusen protiv drugoplasiranog spanca nema sta da trazi. E sad dolazimo do klasicne dileme koja je nista drugo nego stvar ukusa. Sta vise volis, neizvjesnost ili spektakl?
To je sve istina, ali manjak jakih utakmica može biti i dvosjekli mač. Ono što je Barca odigrala protiv Leverkusena ne bi bilo dovoljno protiv jače evropske ekipe... uostalom sad nije dovoljno ni protiv Osasune ili Getafea.

Madrid je razvio ružnu naviku primanja gola na početku utakmice u Ligi, i ne uzbuđuju se previše jer znaju da se mogu vratiti. Takve stvari mogu koštati u nokaut fazi LP.
skenderija04

#2047 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

@ Ultima

Tacno je to,ali ja mislim da taj nedostatak koncentracije u LS neces vidjeti. Drugi ambijent, drugo takmicenje a i znaju da nema puno vremena za ispravljanje gresaka. Madrid u Moskvi nece sebi dozvoliti taj luksuz. Izgleda da putuju u Moskvu dva dana prije utakmice radi adaptacije na klimu i upravo to sto kazes da ne bi bilo "lako cemo"
- Barcelona je druga prica ove godine. Svi smo mislili da Mourinho ide ali izgleda da je onaj koji odlazi Pep. Smrdi dosta izvan terena a teren je pokazatelj kako funkcionisu stvari u Barceloni
ultima_palabra

#2048 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:@ Ultima

Tacno je to,ali ja mislim da taj nedostatak koncentracije u LS neces vidjeti. Drugi ambijent, drugo takmicenje a i znaju da nema puno vremena za ispravljanje gresaka. Madrid u Moskvi nece sebi dozvoliti taj luksuz. Izgleda da putuju u Moskvu dva dana prije utakmice radi adaptacije na klimu i upravo to sto kazes da ne bi bilo "lako cemo"
- Barcelona je druga prica ove godine. Svi smo mislili da Mourinho ide ali izgleda da je onaj koji odlazi Pep. Smrdi dosta izvan terena a teren je pokazatelj kako funkcionisu stvari u Barceloni
Dobro, ako iko može iskorijeniti tu naviku to je Mourinho.

Što se tiče Barce, mislim da je Pep može ispraviti situaciju uz dva uslova: da on sam ima motiva da radi kao nikad prije, i da su glavni igrači dovoljno fizički spremni... džaba im sve bez Xavija i Inieste u timu.
skenderija04

#2049 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:@ Ultima

Dobro, ako iko može iskorijeniti tu naviku to je Mourinho.

Što se tiče Barce, mislim da je Pep može ispraviti situaciju uz dva uslova: da on sam ima motiva da radi kao nikad prije, i da su glavni igrači dovoljno fizički spremni... džaba im sve bez Xavija i Inieste u timu.
Sve sto je tehnicki i takticki se da ispraviti ali ovo sto se desava zadnjih dana nije normalno. Juce u povratku iz Njemacke, u avionu , Estiarte daje objasnjenja Piqueovom ocu sta Guardiola misli o njegovom sinu. Novinari snime razgovor i kako su ovi iz Barce skontali da su ih snimili traze da im daju snimak i stavljaju veto na njegovo objavljivanje. Gianluca Vialli u prenosu utakmice za Talijanski SKY kaze da ce Guardiola biti novi trener intera i da ce mu pomocnik biti Roberto Baggio!!!Ako ti ponudi takav detalj znaci da nesto zna. I da, Pep jos nije obnovio ugovor sa Barcom a vec je sredina februara. Sve to utice na ambijent u klubu. Zato ti kazem, da je samo teren problem vec bi se nasao nacin da se situacija ispravi ali izgleda da je samounistenje sudbina svih Barcinih uspjesnih generacija.
- Da se vratim temi, u LS, ako Milan ili Bayern uhvate barcu ili reala u jednom od onih dana kada sve polazi od noge e onda mozemo pricati o nekom iznenadjenu, ako se to ne desi mrka kapa.
ultima_palabra

#2050 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:I da, Pep jos nije obnovio ugovor sa Barcom a vec je sredina februara.
Da ne znaš možda u kom je mjesecu produžavao ugovor prethodnih godina?
Locked