Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote:
Nisam vecu glupost dugo procitao.
Imam pravo nasvoje misljenje. Amerikanci su arogantni, njihova pop kultura siri tu aroganciju kao epidemiju, pa se ona prima tamo gdje je narod primitivan. Kad mu kazes da je "demokratija" ond aon misli da moze raditi sta hoce, pa i pljuvati tudje svetinje. Inace sam primjetio da se tebi mora sve crtati.
Korisničkoime wrote:. Pjanić kao i Misimović su ofenzivni vezni iskreno ne leži ni jednom ta desna strana. Neko spomenu Medunjanina opet igrače bacamo kao grah po terenu, prošlu smo to radili s Lulićem sad s Medunjaninom. Medunjanin ne igra desno nije ni fer od momka očekivat da će odigrati svaku poziciju na koju se baci jednako dobro ili uopšte dobro.
This.
Svi poletili sa 'Lulica lijevo, Mujdza se vraca na desnog beka, a Misimovic umjesto Pjanica'. Kao da se taj Misimovic vraca na prirodnu poziciju playa, a ne ne krilo. Najsporiji covjek da igra krilo? Ovi trkaci ga krpe i sakrivaju njegove mane dok je play, a na krilu mu ne moze niko pomoci.
Jeste, ovo bi znacilo da mislim da Medunjanina ne treba zrtvovat, gurajuci ga na Pjaninu poziciju, da bi se Miske uguzio na playa.
Sto se tice brzih igraca kod nas, to je vec hronican problem. Vladavic je bio posljedji, a navodno i ovaj Zec posjeduje izvjesnu brzinu. (ali mu fali dosta toga) Potencijalni drugi napadac, takodjer ne postoji na radaru.
Rahim obavezno nek sad cisti kartone. Covjek me odusevljava; a bas je nedavno dosao na rijec, koliko jos moze izdrazati itd. Lik je jucer odrzao seminar 'uloga zadnjeg veznog na oba kraja terena - efikasno i efektno'.
Jest, ali Mujdza komotno pokriva cijelu duzinu terena, ne samo u odbrani. Mi smo u Minsku imali dva igraca desno, a ko da je jedan igro. Stavis Mujdzu desno, Medunjanina ostavis na istom, Misimovica malo isturenijeg od Pjanica (jer nam ionako fali neko istureniji) ali eto je to. Lulica i Salihovica lijevo.
jeza u ledja wrote:
Nisam vecu glupost dugo procitao.
Imam pravo nasvoje misljenje. Amerikanci su arogantni, njihova pop kultura siri tu aroganciju kao epidemiju, pa se ona prima tamo gdje je narod primitivan. Kad mu kazes da je "demokratija" ond aon misli da moze raditi sta hoce, pa i pljuvati tudje svetinje. Inace sam primjetio da se tebi mora sve crtati.
BTW Sta ces, nismo svi pametni ko ti.
Pa jeste, to je tacno. Upravo tako ko sto si rekao. Ali za to nemoj kriviti Amerikance, vec Balkance.
Korisničkoime wrote:. Pjanić kao i Misimović su ofenzivni vezni iskreno ne leži ni jednom ta desna strana. Neko spomenu Medunjanina opet igrače bacamo kao grah po terenu, prošlu smo to radili s Lulićem sad s Medunjaninom. Medunjanin ne igra desno nije ni fer od momka očekivat da će odigrati svaku poziciju na koju se baci jednako dobro ili uopšte dobro.
This.
Svi poletili sa 'Lulica lijevo, Mujdza se vraca na desnog beka, a Misimovic umjesto Pjanica'. Kao da se taj Misimovic vraca na prirodnu poziciju playa, a ne ne krilo. Najsporiji covjek da igra krilo? Ovi trkaci ga krpe i sakrivaju njegove mane dok je play, a na krilu mu ne moze niko pomoci.
Jeste, ovo bi znacilo da mislim da Medunjanina ne treba zrtvovat, gurajuci ga na Pjaninu poziciju, da bi se Miske uguzio na playa.
Sto se tice brzih igraca kod nas, to je vec hronican problem. Vladavic je bio posljedji, a navodno i ovaj Zec posjeduje izvjesnu brzinu. (ali mu fali dosta toga) Potencijalni drugi napadac, takodjer ne postoji na radaru.
Rahim obavezno nek sad cisti kartone. Covjek me odusevljava; a bas je nedavno dosao na rijec, koliko jos moze izdrazati itd. Lik je jucer odrzao seminar 'uloga zadnjeg veznog na oba kraja terena - efikasno i efektno'.
Jest, ali Mujdza komotno pokriva cijelu duzinu terena, ne samo u odbrani. Mi smo u Minsku imali dva igraca desno, a ko da je jedan igro. Stavis Mujdzu desno, Medunjanina ostavis na istom, Misimovica malo isturenijeg od Pjanica (jer nam ionako fali neko istureniji) ali eto je to. Lulica i Salihovica lijevo.
Ja bih prije Ibricica stavio kao desno krilo jer zna finu loptu ubacit u peterac a kad prestane trcati odnosno kad crkne zaminiti ga Zecom:)
Last edited by BHanibal on 04/09/2011 00:54, edited 1 time in total.
ocigledno da je bilo namjere da kaze PIJETLOVI[/quote]
Nema to veze sa nadimkom tima vec nacinom ishrane, tako da su zabari(dobro je reko Jeza u ledja) u ostaktu svijeta francuzi, ali nekad se kaze i za italijane, uglavnom ista govna...
Ma ja imam osjecaj da je kod njih jos stroga policijska drzava, a da se zele svijetu predstaviti kao moderna i napredna drzava. Otud onako lijep stadion, otud vatrometi, ona djeca sa zastavicama, sletovi, oni pjevaci u smokinzima, otud one neke zastave "Belarus" i salovi svi ko po koncu, itd. Vjerovatno je strogo zabranjeno zvizdanje, oni drotovi sa onim starinskim sovjetskim sapkama, pa ko zvizne ide u gulag.
Al eto sto kaze ovaj gore mozda ta moderna perverzija zapada jos do njih nije dosla.
This.
Kako mislis ispred Pjanica? Onda je to...poluspic ili neka nova formacija. Nebitno je defanziva (bar se nadam) naravno da ce to Mujdza sam drzat, govorim o ucinku prema naprijed. Mada ce vjerovatno tako i biti - s Medom desno, u liniji s ostalom dvojicom (Misimovic, Salihovic) (2-3-1)
....rahim...zahir...
medo...misimovic...salih
...dijamant...
@komeba
@extraordinary
Nisma za Zeca. Mada...mozda bi i mogao. Ja bi prije Lulica pomjerio umejsto Pjanica, a vratio Salihovica na lijevog beka. (jbg, opet zavaljivanje, ali sta se moze). Samo ne znam koga onda umjesto Saliha. Opet napravih isti problem. Jbg, kad nemamo pismenih krila.
To i ja govorim to da Lulić ide lijevo da bi Papac mogao ići na štopera (kako ne bi igrali s Pandžom i Mravcem kao štoperskim parom) je sasvim ok kao i da Miujdža zauzme svoje standardno mjesto desnog beka ali Misimović na desnu stranu skroz loša zamisao tu se slažemo. Zec jest brz al je bio i ostao napadač, ali za Bjelorusiju možda bolje rješenje od Misimovića za desno. Drugi napadač također problem.
To tisni ga malo gore i Mujdža drži stranu za obojicu kao što neko reče je po meni više pusta želja nego realna opcija.
Jednostavno drzava shvata da se ne moze prepustiti navijackoj masi i njihovim vrijednostima da odlucuju kakav ce biti obraz drzave. Godina diplomatije bi trebala da popravi negativnu sliku sa stadiona. Zato je ispravno i mudro sprijeciti policijskim metodom takav eksces.
A sto se tice ove rupe na desnoj strani: pa jel problem pozvati najboljeg igraca kojeg imamo da mu je to prirodna pozicija, makar iz BiH lige dosao. Sigurno ce biti bolji na tom mjestu nego neko kome to ne lezi.
lord blackadder wrote:
Kako mislis ispred Pjanica? Onda je to...poluspic ili neka nova formacija. Nebitno je defanziva (bar se nadam) naravno da ce to Mujdza sam drzat, govorim o ucinku prema naprijed. Mada ce vjerovatno tako i biti - s Medom desno, u liniji s ostalom dvojicom (Misimovic, Salihovic) (2-3-1)
.
Ma mislio sam Misimovic je generalno opasniji po gol od Pjanica, cesce voli opucat i cesto igra nekog poluspica.
Sto se tice desne strane u ofanzivi, samo je pitanje ko ce ubacivati lopte, a ja mislim da je Mujdza tu dovoljan. Ili nije? Neki bekovi su jako aktivni i u defanzivi i naprijed, neki nisu. Mujdza je mescini dovoljno fit da ide gore dole. Jedino zbog ove povrede ne znam.
Ma mislim igraci nisu staticni na terenu pa da kajes tu igras i ne mrdaj al eto.
Nisma za Zeca. Mada...mozda bi i mogao. Ja bi prije Lulica pomjerio umejsto Pjanica, a vratio Salihovica na lijevog beka. (jbg, opet zavaljivanje, ali sta se moze). Samo ne znam koga onda umjesto Saliha. Opet napravih isti problem. Jbg, kad nemamo pismenih krila.
Kako sad
Mujdža,Pandža,Papac,Salihović
Zahirović, Rahimić
Lulić,Misimović,Medunjanin
Džeko
jesi li tako kontao il sam te ja fulio.
Možda Medunjaninu bolje odgovara lijeva od desne strane.
Ma jbt. i žute više
Kako sad
Mujdža,Pandža,Papac,Salihović
Zahirović, Rahimić
Lulić,Misimović,Medunjanin
Džeko
jesi li tako kontao il sam te ja fulio.
Možda Medunjaninu bolje odgovara lijeva od desne strane.
Ma jbt. i žute više
Pa rekoh, ne znam koga bi ispred Saliha. (u tom slucaju, Medunjanin ostaje gdje jeste, a Misimovic na klupi)
Mozda moj ljubimac, kao i jos nekih koliko mi je poznato, gosn:
Ibricic.
Ili da Papac ostane gdje jeste, kao i Salih...a da se Pandzi pridruzi...gosn. Mravac. Sve bolje od boljeg.
Ma mislim da smo mi isuvise jaki za Bjeloruse (realno) da bi se zamarali sad ovim finesama. Mada ostaje bojazan zbog cinjenice da su vajtrasani bolji na strani.
Kako će izgledati fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak na Bilinom polju, bilo je pitanje koje su postavili svi navijači našeg državnog tima u trenutku kada je Viktor Kassai, mađarski sudija našem kapitenu pokazao žuti karton, što je značilo da će propustiti „revanš“ sa Bjelorusima u Zenici.
“Možda je bilo malo prestrogo, ali šta se sada može. Morao sam tako intervenisati, jer je bila situacija dva na jedan i jednostavno, morao sam prekinuti akciju“, opisao je Spahić situaciju nakon koje je dobio karton.
Iako neće biti na terenu, Spahić će biti uz svoje saigrače na zeničkom Bilinom polju.
“Uvijek sam bio i uvijek ću biti uz njih! Nije odbrana samo Emir Spahić i Miralem Pjanić, nego svih 11 igrača koji izađu na teren. Imamo prave igrače koji uvijek mogu odgovoriti zadatku i niko nije slučajno ovdje gdje je sada. Svi to zaslužuju!“, istakao je Spahić.
Što se tiče večerašnje pobjede u Minsku, kapiten Zmajeva prezadovoljan je konačnim ishodom utakmice.
„Najbitniji je rezultat, a on kaže 0:2. Igra i sve ostalo zaboravit će se već sutra, a bodovi ostaju. Ekipi koja je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija primila samo dva gola, mi smo postigli isto toliko. Naravno, imali smo i malo sreće, a bilo je i vrijeme da nas sreća posluži. Postigli smo golove u ranoj fazi utakmice i to je promijenilo sve. Bilo je greškica, počevši od mene, a koje su nas mogle koštati bodova, sve ostalo je dobro“, kazao je Spahić.
Tokom razgovora sa kapitenom našeg državnog tima u njegovom glasu moglo se osjetiti da ga nešto tišti… Za SCSport.ba otvorio je dušu:
“Malo je zbog kartona, zbog činjenice što neću igrati u Zenici, ali i zbog svega što se danas dešavalo. Pročitao sam na forumu mnogo ružnih stvari o meni i Kenanu Hasagiću. Sve me to duboko potreslo! Zašto meni koji bi za ovaj dres dao sve!? Razmišljao sam o svemu… Moram prespavati, naspavati se i pokušati to zaboraviti. Mada je zaista teško, jer ne dešava se ovo prvi put. Možda to više nije ljubomora. Možda pojedinci zaista misle tako“, govorio je Spahić, a na našu konstataciju da je veća satisfakcija kada cijeli stadion, bez obzira koliko on prima gledalaca, skandira njegovo ime, uz duboki naklon, odgovorio je:
“Sreća pa postoje iskreni navijači. Sreća pa imam dečke (reprezentativci, op.a) koji su uz mene. Sreća je što imam porodicu koja me također podržava i u najtežim trenucim. Sreća da su tu moji iskreni prijatelji. Jer da nije njih…“.