Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gora sorta od cetnika su samo balije.
Na ovakvom danu isti vaze o nekim nebulozama.
Sto se tice ovih povampirenih cetnika i njihovih komentara nista iznenadjujuce. Odavno sam svjestan s kim posla imam.
A sto se nas tice bosanaca/bosnjaka kao i svih drugih koji vole ovu drzavu ...nek' je prokleta svaka nasa kuca koja puske nema. Naivni smo do pm. Poslije svega i dalje smo telad...
62 osuđene osobe i 4 godine vremena je očito dovoljna cijena da dobiješ pola teritorije jedne neovisne države. Dayton, međunarodna zajednica i Haag nisu zadovoljili nikakvu pravdu, već su na našem primjeru pokazali da se zločin isplati.
Tribunal se zatvara, čitav tadašnji vojni i politički vrh RS-a je u Haagu - ako sada nije pravi trenutak da se uz potporu međunardone zajednice/saveznika ospori postojanje entiteta/autonomije/države u državi koja je nastala na genocidu i etničkom čišćenju nesrpskih civila i da se napokon počne graditi država koja bi bila domovina svih normalnih ljudi, onda ni ja ne znam kad bi taj trenutak trebao doći i hoće li ikad doći.
Ali Bošnjo nema saveznike niti utjecaja na bilo šta. Bošnjo umjesto da je naučio nešto iz 90ih i ulagao maksimalne napore da se te 90e više nikad ne ponove, on je zadnje 22 godine radije razvijao sadaka mentalitet do perfekcije, radio na tome da bude podjeljen međusobno i da obogati pojedince. Steže mu u duši što smo naivan i nesposoban narod i što ništa nismo naučili iz prošlosti. Možemo se tješiti civilizacijskim vrijednostima i da nismo u ratu radili svinjarije kao oni, ali te civilizacijske vrijednosti nam neće biti od pretjerano velike pomoći ako dođe ponovo do sranja.
mO k3 wrote:bosnjaci moraju da imaju dugorocni plan kakop i sta , prva stvar namjenska industrija , jacanje ekonomije na terotoriji gdje smo vecina da bi se sprijecio odliv naroda , poklapanje u Mostaru i Brckom , lobiranje po svijetu uz pomoco dijaspore ...
ah da nikako vise na neke kredite od mmf pristrajati gdje genocidasi imaju neki korist
on se i krsti prdi...takvi su to ljudi...na Yootube sam ga mnogo gledao i kako je to bio ohol i samo uvjeren covjek a sad mu od toga generalskog nije ostalo nista...to govori o covjeku gnjidi koji je hrabar u choporu i kad ima vlast a inace jadan i bijedan.....nig od generala
Tribunal je do sada izrekao pet pravosnažnih doživotnih kazni.
Svih pet osuđenih su bili pripadnici VRS.
Dvojica su imala čin generala u vrijeme na koje se odnosi optužnica.
Dvojica su bili članovi Glavnog štaba VRS.
Trojica od njih su osuđeni za genocid u Srebrenici. Mladić će biti šesti, i posljednji, osuđen na doživotni zatvor. U to nimalo ne sumnjam. Jedina neizvjesnost je za koje zločine sve će biti potvrđena krivica (genocid u Srebrenici, to je gotovo sigurno).
by It_is_a_Leclerc » 07/11/2017 23:05
It_is_a_Leclerc wrote:
mO k3 wrote:
iskreno mislim da on cak nece dozivjeti ni 22.11 toga se pribojavam vec duze vrijeme
sto se tice ustasa njih ce osloboditi ..
A čujte... Očito je da je ovako brza presuda (očekivala se u proljeće 2018.) do kraja prestravila zvanični Beograd i očito je da bi, da su znali za nju ranije, malo se ozbiljnije potrudili da likvidiraju Mladića.
Ovako, sad bi to već predstavljalo vrlo ozbiljan rizik. Ja se nadam i vjerujem da će sekreterijat preduprijediti svaku mogućnost šverca lijekova i sl., i da će Mladić dočekati izricanje presude. To su još dvije sedmice.
Jer, njega će sudija Orie ionako izbaciti nakon pet minuta čitanja presude.
Ta kompanija je ganjala moga oca jedno vrijeme , on je bio jos jedini ostao iza nas , uglavnom se sakrivao po bosnjackim kucama dok mu nismo garanciju poslali i jedva ga izvukli
Ironman_88 wrote:62 osuđene osobe i 4 godine vremena je očito dovoljna cijena da dobiješ pola teritorije jedne neovisne države. Dayton, međunarodna zajednica i Haag nisu zadovoljili nikakvu pravdu, već su na našem primjeru pokazali da se zločin isplati.
Tribunal se zatvara, čitav tadašnji vojni i politički vrh RS-a je u Haagu - ako sada nije pravi trenutak da se uz potporu međunardone zajednice/saveznika ospori postojanje entiteta/autonomije/države u državi koja je nastala na genocidu i etničkom čišćenju nesrpskih civila i da se napokon počne graditi država koja bi bila domovina svih normalnih ljudi, onda ni ja ne znam kad bi taj trenutak trebao doći i hoće li ikad doći.
Ali Bošnjo nema saveznike niti utjecaja na bilo šta. Bošnjo umjesto da je naučio nešto iz 90ih i ulagao maksimalne napore da se te 90e više nikad ne ponove, on je zadnje 22 godine radije razvijao sadaka mentalitet do perfekcije, radio na tome da bude podjeljen međusobno i da obogati pojedince. Steže mu u duši što smo naivan i nesposoban narod i što ništa nismo naučili iz prošlosti. Možemo se tješiti civilizacijskim vrijednostima i da nismo u ratu radili svinjarije kao oni, ali te civilizacijske vrijednosti nam neće biti od pretjerano velike pomoći ako dođe ponovo do sranja.
Rs je sa svojom ekoniom i demografiom sam sebi najveci problem. Ne trebaju tu Bosnjaci nista spektakularno raditi, jer vremenom, izuzev Banja Luke i Bijeljine, taj prostor ostaje pust i prazan, ekonomski neodrziv. Nema ljudi, a nemas koga ni naseliti da bi podigao kakav takav rast (privredni, ekonomski...).
Kinaski wrote:Sta Bosna i Hercegovina dobija ovom presudom konkretno osim moralne satisfakcije sto je po meni suplja prica
Dobija odgovor na pitanje o karakteru rata koji se u BiH vodio 90-tih. Da nije ove i slicnih presuda i dalje bi slusali kafanske komentare iz Beograda i Banja Luke... Ko nas bre zavadi. I sto je jos vaznije, dobija Medjunarodnu presudu za Genocid i ratne zlocine od strane vojske, a prije je vec osudjen i politicki vrh rs tog vremena. Ipak to nesto znaci!
spreca wrote:
on se i krsti prdi...takvi su to ljudi...na Yootube sam ga mnogo gledao i kako je to bio ohol i samo uvjeren covjek a sad mu od toga generalskog nije ostalo nista...to govori o covjeku gnjidi koji je hrabar u choporu i kad ima vlast a inace jadan i bijedan.....nig od generala
Pa to sam ja govorio...ovo danas što je izvodio cijelom svijetu je opet pokazalo kakav je kukavica i usranko. Svi, SVI osuđeni u Hagu su do sada mirno saslušali presudu, od njemu potčinjenih generala, predsjednika, do silovatelja iz Foče i čuvara u Omarskoj, pa čak i ono smeće Milan Lukić. Samo je on morao da izvodi bijesne gliste misleći da će iskusne sudije nasjesti na kokošarske fazone. Uzor su mu mogli biti njegovi vlastiti generali, kao recimo Galić ili Milošević, koji su stoički saslušali riječi koje su objavljivale da ih čeka višedecenijska robija, vjerovatno do smrti. Mogao je i on tako, ali krmak ostaje krmak.
Menije satisfakcija sto ce se u udbenicima civiliziranog svijeta uciti da su ratni zlocinci i to pod nazivima... ratko krvnik iz bosne... radovan mesar iz bosne... slobodan balkanski kasapin... a za ove balkanske volove kako ce ih zvat zivo me zaboli qurac
pici wrote:Menije satisfakcija sto ce se u udbenicima civiliziranog svijeta uciti da su ratni zlocinci i to pod nazivima... ratko krvnik iz bosne... radovan mesar iz bosne... slobodan balkanski kasapin... a za ove balkanske volove kako ce ih zvat zivo me zaboli qurac
Kinaski wrote:Sta Bosna i Hercegovina dobija ovom presudom konkretno osim moralne satisfakcije sto je po meni suplja prica
Dobija odgovor na pitanje o karakteru rata koji se u BiH vodio 90-tih. Da nije ove i slicnih presuda i dalje bi slusali kafanske komentare iz Beograda i Banja Luke... Ko nas bre zavadi. I sto je jos vaznije, dobija Medjunarodnu presudu za Genocid i ratne zlocine od strane vojske, a prije je vec osudjen i politicki vrh rs tog vremena. Ipak to nesto znaci!
Dakle nista materijalno, neka presuda kojom bi Srbija morala platiti ratnu odstetu.
Dakle nista materijalno, neka presuda kojom bi Srbija morala platiti ratnu odstetu.
Ja to ne znam, nisam pravnik! Ali, da li postoji mogucnost da porodice zrtava tuze rs za nadoknadu stete, nakon ovakve presude, neko bi trebao odgovoriti - ko se u to razumije.