Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#2026 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumu
pa nije vam babo igro 
- Qler
#2027 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
e drago mi je sto ih uzese, kao da je zeljo
pobijedio. Posto pisem sa moba, ukratko, koji su mesari u rm-u, par puta je reziser prikazivao namjerna gazenja po nogama, koja sudije nisu vidjele. Sad mogu samo plakati...
- ultima_palabra
#2028 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa objektivno, utakmica je bila kilava i teško se ulazilo u šanse do 60.minute... što me opet podsjeti na utakmicu Barcelona-Arsenaldon vito wrote:Pa, dobro, ti kao "objektivni" navijac Reala (kojem je cist penal za Real prije 10 dana u prvenstvu) sigurno ces pricati o tome, bice ti lakse nego da pricas o "frtalju" sanse za Real (udarac sa 25 metara i kilava intervencija Valdesa) u utakmici polufinala LP na domacem terenu, tri sastavljena dodavanja za 90 minuta...ultima_palabra wrote: šteta što će se za 10 godina više pričati o sudijskim previdima u velikim utakmicama nego o njihovoj igri.
Onaj ko objektivno prati fudbal sjecat ce se drugih stvari, a ako bas pozeli objektivno proanalizirati sudjenje doci ce do zakljucka da su veceras, osim Pepea, mozda trebali pocrvenjeti i Marcelo i Adebayor, da je di Maria odglumio dva faula u vrlo opasnoj zoni (zbog jednog takvog "faula" cak je Alves dobio karton) itd itd.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ovoliko neobjektivnosti se rijetko vidja
- lester burnham
#2029 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
darius_maximus wrote:
Dragi missko, sve kada bi se sabralo, igraci Barcelone bi morali jos puno pure pojesti da sustignu Real ...
-
fixer
#2030 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
-
shillen
#2031 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Man UTD za aBd titulufixer wrote:Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
- cyprus
#2032 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Manchester United. Njih mi bar neće biti žaofixer wrote:Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
- Saian
#2033 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kompleksash morinjo umjesto da pusti stvarno talentirane igrache poput di marie, ozila, kake, pa i onog glumca ronalda da igraju fudbal, da pokazu sta znaju i umiju, on svom egu sve podchini i drka 70 minuta tjerajuci onakve igrace da igraju ko zadnje pichke, e pa sljedeci put igrajte lopte pa mozda i dobijete, dotad skontajte da vas speshl van, grobar igre, najvishe guzi u svemu ovome, jadovi, jebo vas morinjov ego , a vi njega
Messijev prvi gol, BETON, kroz nonice
P.S. stara kineska poslovica: hoce crveni kad se ide dzonom (obrazom)
- skafiskafsnjak
#2034 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hahahahaha ! Oj cudu se ne mogu nacuditi .... Pocinje mi biti zao Reala i realovaca... Kako ih uvijek pokradu kada izgube. A kada dobijaju suti se..pa makar ako se svira nepostojeci penal za njih .cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
Marcelo i Adebayor su trebali po crveni dobiti ....
-
pikoi
#2035 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Po cemu ce ova generacija Barce ostati upamcena?
Bas se pitam....

Bas se pitam....
Last edited by pikoi on 28/04/2011 01:04, edited 1 time in total.
-
shillen
#2036 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ja sam isto skoro to govorio poslije finala kupa , al jok bio sam izvizdan na forumuSaian wrote:kompleksash morinjo umjesto da pusti stvarno talentirane igrache poput di marie, ozila, kake, pa i onog glumca ronalda da igraju fudbal, da pokazu sta znaju i umiju, on svom egu sve podchini i drka 70 minuta tjerajuci onakve igrace da igraju ko zadnje pichke, e pa sljedeci put igrajte lopte pa mozda i dobijete, dotad skontajte da vas speshl van, grobar igre, najvishe guzi u svemu ovome, jadovi, jebo vas morinjov ego , a vi njega
Meni je sramotno da jedan REAL igra bunker protiv bilo bilo koje ekipe na svijetu ...
-
fixer
#2037 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.DrizzT wrote:Man UTD za aBd titulufixer wrote:Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
-
5 0 5
#2038 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
http://liten.be//hOmHk Mourinho: “Si digo lo que pienso terminaría mi carrera”
- xXBl0odXx
#2039 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Dje ona hobotnica sada ?
Da to bacimo na nesta i pojedemo 
- skafiskafsnjak
#2040 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ucinio bi veliku uslugu nogometu kada bi zavrsio karijeru .505sCrtom wrote:http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
-
missko
#2041 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Missko, hajd' molim te navedi mi jedan, samo jedan, prekrsaj igraca Barcelone koji se moze mjeriti sa "nevinim izbijanjem lopte, koje je samo za zuti" Pepea, rukom u lice Adebayora i kramponima Marcela. Dakle, mijenjam ova tri za jedan.
P.S. Hvala sa-xovicma na lijepim rijecima za prethodni post...
[/quote]
Kad je Mascerano koji je mesar ako ne i veci od Pepea ovog vec pomenutog opalio po sred cjevanice.[/quote]
Mascherano jeste napravio prekrsaj i kaznjen je zbog toga, ali ako ces biti posten morat ces priznati da je on to uradio jer nije stigao loptu, a ne zato sto je htio koga povrijediti u tom slucaju. Slazem se ja inace da on nije bas najsretniji izbor za odbranu, ali drugog nazalost nije bilo. S druge strane, svi igraci Reala su postavljeni bas s tom ulogom u tim...
Hocemo li dalje? Je li guranje Puyola rukama u lice, metar od linijskog sudije za karton? Da predjemo na faulove i udvajanja nad Messiem, koje je on koliko-toliko izbjegavao, samo zato sto je od gume sacinjen?
Dragi missko, sve kada bi se sabralo, igraci Barcelone bi morali jos puno pure pojesti da sustignu Real u ovom aspektu igre. Mozda bi Barcelona i igrala tako, iako cisto sumnjam, da su fizicki jaci od svojih protivnika, ali jako je tesko naci ekipu koju bi Barcelona mogla fizicki (silom) nadjacati... Zato oni samo vezu i traze rupe...
[/quote]
Utakmica je bila prljava u granicama sve do iskljucenja a kasnije stvari koje su se desile desile su se u afektu na groznu sudijsku odluku koja ubija moral svim juznjackim ekipama, sreca da ce ih u finalu cekati ManU gdje nece biti ovakvih emotivnih ispada mada ce biti fudbalerima tesko shvatiti bit ovog valjanja i glumatanja katalonskih patuljcica.
P.S. Hvala sa-xovicma na lijepim rijecima za prethodni post...
Kad je Mascerano koji je mesar ako ne i veci od Pepea ovog vec pomenutog opalio po sred cjevanice.[/quote]
Mascherano jeste napravio prekrsaj i kaznjen je zbog toga, ali ako ces biti posten morat ces priznati da je on to uradio jer nije stigao loptu, a ne zato sto je htio koga povrijediti u tom slucaju. Slazem se ja inace da on nije bas najsretniji izbor za odbranu, ali drugog nazalost nije bilo. S druge strane, svi igraci Reala su postavljeni bas s tom ulogom u tim...
Hocemo li dalje? Je li guranje Puyola rukama u lice, metar od linijskog sudije za karton? Da predjemo na faulove i udvajanja nad Messiem, koje je on koliko-toliko izbjegavao, samo zato sto je od gume sacinjen?
Dragi missko, sve kada bi se sabralo, igraci Barcelone bi morali jos puno pure pojesti da sustignu Real u ovom aspektu igre. Mozda bi Barcelona i igrala tako, iako cisto sumnjam, da su fizicki jaci od svojih protivnika, ali jako je tesko naci ekipu koju bi Barcelona mogla fizicki (silom) nadjacati... Zato oni samo vezu i traze rupe...
Utakmica je bila prljava u granicama sve do iskljucenja a kasnije stvari koje su se desile desile su se u afektu na groznu sudijsku odluku koja ubija moral svim juznjackim ekipama, sreca da ce ih u finalu cekati ManU gdje nece biti ovakvih emotivnih ispada mada ce biti fudbalerima tesko shvatiti bit ovog valjanja i glumatanja katalonskih patuljcica.
Last edited by missko on 28/04/2011 00:55, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#2042 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
L00d wrote:Ucinio bi veliku uslugu nogometu kada bi zavrsio karijeru .505sCrtom wrote:http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
82% possession
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2043 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
jel i prošlo finale Macho bio pokraden? igro lopte u Sarkozijevim kopačkama da bi ga mogo glavom zabiti?cyprus wrote:Manchester United. Njih mi bar neće biti žaofixer wrote:Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumupa nije vam babo igro
jah... čovjek bi možda mogao pričati o lošim stranama koje pokazuju igrači, ali i navijači Barce (ovdje mislim na one prave, dakle, Katalonce), ali bi se onda trebalo pričati i o političkoj pozadini ovog derbija koja nije zanemariva. i gdje bi postojao rivalitet da se igra klisa.
no, neki forumaši jednostavno nisu veliki u porazu. žao mi je... trenirajte i dalje... a te rasprave ostavimo kada se strasti ohlade...
ali ono što me najviše fascinira - ja nisam NIGDJE vidio trun nade u idućoj utakmici... pa će se valjda opet pričati na Realovoj temi kako sve ekipe spuste gaće Barci prije ngo utakmica i počne... i samo zato Barca pobijedi. jest da i forumaši i "veliki" Mou to isto rade... al' eto... sudija...
samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirodne ili natprirodne sile već...
- lester burnham
#2044 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
dobro je maradona rek`o za onu proslu, polija,xXBl0odXx wrote:Dje ona hobotnica sada ?Da to bacimo na nesta i pojedemo
kad su mu rekli da je umro
"e neka je vise...!"
- skafiskafsnjak
#2045 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
lester burnham wrote:messi nije dao gol u zadnja tri polufinala koje je barca igrala, odnosno nije ga dao u tih sest polufinalnih utakmica...
- Baltazar_khan
#2046 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
popij lozu za nervozufixer wrote: Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.
- lester burnham
#2047 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
samo se nametalo...L00d wrote:lester burnham wrote:messi nije dao gol u zadnja tri polufinala koje je barca igrala, odnosno nije ga dao u tih sest polufinalnih utakmica...![]()
- cyprus
#2048 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nako objektivno imaju dva najbolja igrača današnjice - Messija i XavijaChmoljo wrote:samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirorodne ili natprirodne sile već...
-
missko
#2049 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ko bi se poslije svega nadao nekom rezultatu u uzvratu kad ovi imaju zivce trljati loptu i padati ne 90 min nego hevtu i koliko imas onda efektivno igre tj sanse da zabijes gol.? Gotovo nimalo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2050 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
marketing? jel to?cyprus wrote:Nako objektivno imaju dva najbolja igrača današnjice - Messija i XavijaChmoljo wrote:samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirorodne ili natprirodne sile već...
Bez njih dvojice čitava priča i fama oko Barcelone bi bila totalno drugačija