Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#2026 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by cyprus »

Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumu :-) pa nije vam babo igro :oops:
Qler

#2027 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Qler »

e drago mi je sto ih uzese, kao da je zeljo :) pobijedio. Posto pisem sa moba, ukratko, koji su mesari u rm-u, par puta je reziser prikazivao namjerna gazenja po nogama, koja sudije nisu vidjele. Sad mogu samo plakati...
ultima_palabra

#2028 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

don vito wrote:
ultima_palabra wrote: šteta što će se za 10 godina više pričati o sudijskim previdima u velikim utakmicama nego o njihovoj igri.
Pa, dobro, ti kao "objektivni" navijac Reala (kojem je cist penal za Real prije 10 dana u prvenstvu) sigurno ces pricati o tome, bice ti lakse nego da pricas o "frtalju" sanse za Real (udarac sa 25 metara i kilava intervencija Valdesa) u utakmici polufinala LP na domacem terenu, tri sastavljena dodavanja za 90 minuta...
Onaj ko objektivno prati fudbal sjecat ce se drugih stvari, a ako bas pozeli objektivno proanalizirati sudjenje doci ce do zakljucka da su veceras, osim Pepea, mozda trebali pocrvenjeti i Marcelo i Adebayor, da je di Maria odglumio dva faula u vrlo opasnoj zoni (zbog jednog takvog "faula" cak je Alves dobio karton) itd itd.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ovoliko neobjektivnosti se rijetko vidja
Pa objektivno, utakmica je bila kilava i teško se ulazilo u šanse do 60.minute... što me opet podsjeti na utakmicu Barcelona-Arsenal ;-)
lester burnham

#2029 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

darius_maximus wrote:
Dragi missko, sve kada bi se sabralo, igraci Barcelone bi morali jos puno pure pojesti da sustignu Real ...
:D
fixer

#2030 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumu :-) pa nije vam babo igro :oops:
Jucer Chelsea,Arsenal,danas Real...Ko je sljedeci?
shillen

#2031 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

fixer wrote:
cyprus wrote:Realno Real je pokraden... ali ne vidim smisao ovako žučne rasprave na forumu :-) pa nije vam babo igro :oops:
Man UTD za aBd titulu :thumbup:
cyprus

#2032 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by cyprus »

fixer wrote:
Manchester United. Njih mi bar neće biti žao :D
Saian

#2033 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Saian »

kompleksash morinjo umjesto da pusti stvarno talentirane igrache poput di marie, ozila, kake, pa i onog glumca ronalda da igraju fudbal, da pokazu sta znaju i umiju, on svom egu sve podchini i drka 70 minuta tjerajuci onakve igrace da igraju ko zadnje pichke, e pa sljedeci put igrajte lopte pa mozda i dobijete, dotad skontajte da vas speshl van, grobar igre, najvishe guzi u svemu ovome, jadovi, jebo vas morinjov ego , a vi njega

Messijev prvi gol, BETON, kroz nonice :D

P.S. stara kineska poslovica: hoce crveni kad se ide dzonom (obrazom) :oops:
skafiskafsnjak

#2034 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Hahahahaha ! Oj cudu se ne mogu nacuditi .... Pocinje mi biti zao Reala i realovaca... Kako ih uvijek pokradu kada izgube. A kada dobijaju suti se..pa makar ako se svira nepostojeci penal za njih .
Marcelo i Adebayor su trebali po crveni dobiti ....
pikoi

#2035 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by pikoi »

Po cemu ce ova generacija Barce ostati upamcena?

Bas se pitam....

:D
Last edited by pikoi on 28/04/2011 01:04, edited 1 time in total.
shillen

#2036 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

Saian wrote:kompleksash morinjo umjesto da pusti stvarno talentirane igrache poput di marie, ozila, kake, pa i onog glumca ronalda da igraju fudbal, da pokazu sta znaju i umiju, on svom egu sve podchini i drka 70 minuta tjerajuci onakve igrace da igraju ko zadnje pichke, e pa sljedeci put igrajte lopte pa mozda i dobijete, dotad skontajte da vas speshl van, grobar igre, najvishe guzi u svemu ovome, jadovi, jebo vas morinjov ego , a vi njega

Messijev prvi gol, BETON, kroz nonice :D

P.S. stara kineska poslovica: hoce crveni kad se ide dzonom (obrazom) :oops:
ja sam isto skoro to govorio poslije finala kupa , al jok bio sam izvizdan na forumu :D :D
Meni je sramotno da jedan REAL igra bunker protiv bilo bilo koje ekipe na svijetu ...
fixer

#2037 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

DrizzT wrote:
fixer wrote:
Man UTD za aBd titulu :thumbup:
Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.
5 0 5

#2038 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
http://liten.be//hOmHk Mourinho: “Si digo lo que pienso terminaría mi carrera”
xXBl0odXx

#2039 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by xXBl0odXx »

Dje ona hobotnica sada ? :D Da to bacimo na nesta i pojedemo :D
skafiskafsnjak

#2040 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

505sCrtom wrote:http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
Ucinio bi veliku uslugu nogometu kada bi zavrsio karijeru .
missko

#2041 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

Missko, hajd' molim te navedi mi jedan, samo jedan, prekrsaj igraca Barcelone koji se moze mjeriti sa "nevinim izbijanjem lopte, koje je samo za zuti" Pepea, rukom u lice Adebayora i kramponima Marcela. Dakle, mijenjam ova tri za jedan.

P.S. Hvala sa-xovicma na lijepim rijecima za prethodni post... :)[/quote]
Kad je Mascerano koji je mesar ako ne i veci od Pepea ovog vec pomenutog opalio po sred cjevanice.[/quote]

Mascherano jeste napravio prekrsaj i kaznjen je zbog toga, ali ako ces biti posten morat ces priznati da je on to uradio jer nije stigao loptu, a ne zato sto je htio koga povrijediti u tom slucaju. Slazem se ja inace da on nije bas najsretniji izbor za odbranu, ali drugog nazalost nije bilo. S druge strane, svi igraci Reala su postavljeni bas s tom ulogom u tim...

Hocemo li dalje? Je li guranje Puyola rukama u lice, metar od linijskog sudije za karton? Da predjemo na faulove i udvajanja nad Messiem, koje je on koliko-toliko izbjegavao, samo zato sto je od gume sacinjen? :D

Dragi missko, sve kada bi se sabralo, igraci Barcelone bi morali jos puno pure pojesti da sustignu Real u ovom aspektu igre. Mozda bi Barcelona i igrala tako, iako cisto sumnjam, da su fizicki jaci od svojih protivnika, ali jako je tesko naci ekipu koju bi Barcelona mogla fizicki (silom) nadjacati... Zato oni samo vezu i traze rupe... :D[/quote]
Utakmica je bila prljava u granicama sve do iskljucenja a kasnije stvari koje su se desile desile su se u afektu na groznu sudijsku odluku koja ubija moral svim juznjackim ekipama, sreca da ce ih u finalu cekati ManU gdje nece biti ovakvih emotivnih ispada mada ce biti fudbalerima tesko shvatiti bit ovog valjanja i glumatanja katalonskih patuljcica. :evil:
Last edited by missko on 28/04/2011 00:55, edited 1 time in total.
5 0 5

#2042 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

L00d wrote:
505sCrtom wrote:http://liten.be//I3Ix8 Messi rules at the Bernabéu (0-2)
Ucinio bi veliku uslugu nogometu kada bi zavrsio karijeru .

82% possession
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2043 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:
fixer wrote:
Manchester United. Njih mi bar neće biti žao :D
jel i prošlo finale Macho bio pokraden? igro lopte u Sarkozijevim kopačkama da bi ga mogo glavom zabiti? :oops:

jah... čovjek bi možda mogao pričati o lošim stranama koje pokazuju igrači, ali i navijači Barce (ovdje mislim na one prave, dakle, Katalonce), ali bi se onda trebalo pričati i o političkoj pozadini ovog derbija koja nije zanemariva. i gdje bi postojao rivalitet da se igra klisa.

no, neki forumaši jednostavno nisu veliki u porazu. žao mi je... trenirajte i dalje... a te rasprave ostavimo kada se strasti ohlade...

ali ono što me najviše fascinira - ja nisam NIGDJE vidio trun nade u idućoj utakmici... pa će se valjda opet pričati na Realovoj temi kako sve ekipe spuste gaće Barci prije ngo utakmica i počne... i samo zato Barca pobijedi. jest da i forumaši i "veliki" Mou to isto rade... al' eto... sudija...

samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirodne ili natprirodne sile već...

:roll:
lester burnham

#2044 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

xXBl0odXx wrote:Dje ona hobotnica sada ? :D Da to bacimo na nesta i pojedemo :D
dobro je maradona rek`o za onu proslu, polija,
kad su mu rekli da je umro

"e neka je vise...!"
skafiskafsnjak

#2045 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

lester burnham wrote:messi nije dao gol u zadnja tri polufinala koje je barca igrala, odnosno nije ga dao u tih sest polufinalnih utakmica...
:D :D
Baltazar_khan

#2046 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

fixer wrote: Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.
popij lozu za nervozu :mrgreen:
lester burnham

#2047 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

L00d wrote:
lester burnham wrote:messi nije dao gol u zadnja tri polufinala koje je barca igrala, odnosno nije ga dao u tih sest polufinalnih utakmica...
:D :D
samo se nametalo...
cyprus

#2048 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirorodne ili natprirodne sile već...

Nako objektivno imaju dva najbolja igrača današnjice - Messija i Xavija :) Bez njih dvojice čitava priča i fama oko Barcelone bi bila totalno drugačija
missko

#2049 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

Ko bi se poslije svega nadao nekom rezultatu u uzvratu kad ovi imaju zivce trljati loptu i padati ne 90 min nego hevtu i koliko imas onda efektivno igre tj sanse da zabijes gol.? Gotovo nimalo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2050 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:
Chmoljo wrote:samo da mi je znati šta to Barca ima, a Real (ili ultramegagiga parali Chelsea) nema da imaju takvu prođu kod Platinija, sudija, UEFE ili koje prirorodne ili natprirodne sile već...

Nako objektivno imaju dva najbolja igrača današnjice - Messija i Xavija :) Bez njih dvojice čitava priča i fama oko Barcelone bi bila totalno drugačija
marketing? jel to? :roll:
Locked