Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#2026 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

odsutraopetultra wrote:
veljaca wrote:Saopstenje i nije lose, samo ima jednu mahanu:

Bilo bi puno bolje da su se osvrnuli na SVE navijace a ne samo na svoje, kao i na suspenziju za sve utakmice a ne na JEDNU ..... Time je ovo saopstenje izgubilo na argumentu neovisnosti i nepristrasnosti ....

Da su to uradili - ja bih prvi rekao - potez za 10 i pohvalu ....

Ovako - samo sopstvenicki interesi i sve dok je tako - tesko ce se nesto postici ....

Da su sa ovakvim saopstenjem ( zajednickim ) izasli svi prvoligasi - efekat bi bio puno veci .... A realno svi su manje vise osteceni ..... ( ako treba moze se i elaborirati i o broju utakmica na kojima su pojedini osteceni ) .....

Po meni FK Zeljeznicar je ostecen na vecem broju utakmica i ja bih ocekivao ovakvo saopstenje prije od njih .....

sto bi se osvrtali na lesinare i ultrase koji su direktni krivci za ovo sto se desava...jebat ih
Pa zato sto je ovo Drzava Bosna i Hercegovina .... a u njoj su i ovi koje si nabrojao ....

Mada shvatam i ovo saopstenje - jer je ciljano ka navijacima svoga tima - da se kod njih zarade pozitivni poeni .... jer se Uprave i smjenjuju pod uticajem tih navijaca ....
Last edited by veljaca on 31/10/2011 16:49, edited 1 time in total.
dobar,ti?

#2027 Re: Komitet za normalizaciju

Post by dobar,ti? »

FK Sarajevo stiti svoje i interese svojih navijaca, nek se drugi brinu o sebi.
LSD

#2028 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

odsutraopetultra wrote:

Bilo bi puno bolje da su se osvrnuli na SVE navijace a ne samo na svoje, kao i na suspenziju za sve utakmice a ne na JEDNU ..... Time je ovo saopstenje izgubilo na argumentu neovisnosti i nepristrasnosti ....

Ovako - samo sopstvenicki interesi i sve dok je tako - tesko ce se nesto postici ....

Da su sa ovakvim saopstenjem ( zajednickim ) izasli svi prvoligasi - efekat bi bio puno veci .... A realno svi su manje vise osteceni ..... ( ako treba moze se i elaborirati i o broju utakmica na kojima su pojedini osteceni ) .....

Po meni FK Zeljeznicar je ostecen na vecem broju utakmica i ja bih ocekivao ovakvo saopstenje prije od njih .....

sto bi se osvrtali na lesinare i ultrase koji su direktni krivci za ovo sto se desava...jebat ih
Ali Komitet tako ne gleda....oni se osvrcu i na vas i na lešinare i na ultrase isto.....sve tri grupe su upadale na teren (doduše HZ prošle godine) previle prekide a kasnije pizdarije po stadionu....tako to gleda Komitet, nema tu selekcije.
chsk

#2029 Re: Komitet za normalizaciju

Post by chsk »

Objektivno i argumentovano za razliku 2 komentara iznad ovog. Slažem se da su se MOŽDA i mogli spomenuti ostali premijerligaši ali misilim da su ljudi u Upravi kluba isfrustrirani time što navijači Sarajeva ispaštaju zbog u daleko manjem broju degenerika iz Mostara, Banja Luke i sl. Niko nije više oštećen od nas, Veležovi svakako ne stižu u velikom broju, a mostarski derbi nije ni približan sarajevskom. Po svemu.

Neka svaki klub piše saopštenje zasebno, koliko vidim ni Veležovci se nisu posebno bunili što nisu prisustvovali onom uzvratu.

Uglavnom, sad mi, navijači Sarajeva treba da još jednom ne odemo na Grbavicu zato što su retardirani nacionalisti iz Banja Luke, Mostara uletili na teren?

Nemam vremena da pišem duži post ali to je otprilike to. Pozdrav.
chsk

#2030 Re: Komitet za normalizaciju

Post by chsk »

LSD wrote:
odsutraopetultra wrote:

Ali Komitet tako ne gleda....oni se osvrcu i na vas i na lešinare i na ultrase isto.....sve tri grupe su upadale na teren (doduše HZ prošle godine) previle prekide a kasnije pizdarije po stadionu....tako to gleda Komitet, nema tu selekcije.
Komitet ovim odlukama ništa ne postiže, osim što umanjuju i ovu daleko smiješnu i mizernu posjetu na stadionima. Sve dok ne počnu lupati kazne, a ne kaznice od par hiljaka KM, nema napretka. Može se na još sto i jedan način riješiti ovaj nered, ali ovaj na koji su se odlučili i nije baš najbolji i najrelevantniji.
LSD

#2031 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

@chsk....slažem se

Ja sam davno pisao da se upadi navijaca sankcionišu žestokim novcanima kaznama i udarati klubove organizatore/domacine po ušima (tako ce natjerati same klubove da se bore protiv takvih navijaca)....a nacionalizam, šovinizam/nacizam/fašizam automatskim izbacivanjem iz lige....svaka druge kazna je preblaga i nema smisla (nema nikakvog efekta), pa tako i ove aktuelne.
veljaca

#2032 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

chsk wrote:
Komitet ovim odlukama ništa ne postiže, osim što umanjuju i ovu daleko smiješnu i mizernu posjetu na stadionima. Sve dok ne počnu lupati kazne, a ne kaznice od par hiljaka KM, nema napretka. Može se na još sto i jedan način riješiti ovaj nered, ali ovaj na koji su se odlučili i nije baš najbolji i najrelevantniji.
Ako iko napada odluku Komiteta za normalizaciju o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca od njenog samog pocetka - to sam ja .... i zato me mnogi ovdje napadaju ....
Pojedinci su se ukljucili kada je rijec SAMO o utakmici Zeljo - Sarajevo .... I to je najveca njihova greska ....

Jedino sto su postigli ovom odlukom je da nema vise ulijetanja navijaca i prekidanja utakmica ....

Ali ovom odlukom su skinuli odgovornost sa sebe - a prebacili odgovornost i probleme na organizatore tj. domacine .....

Zato me ne bi iznenadilo da domacin oko terena postavi sve specijalca do specijalca .... pa neka onda neko pokusa uci u teren .... a neka to fakturisu Komitetu ....
Last edited by veljaca on 31/10/2011 17:04, edited 1 time in total.
Corola

#2033 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

LSD wrote:
odsutraopetultra wrote:

A sta ako se ta suspenzija odlaska gostujucih navijaca ukine na proljetnu sezonu ukine.
Tek bi onda ispalo njesra i nekorekrektan potez komiteta prema navijacima koji uopste nisu upleteni u to,kao i prema pojedinim klubovima.
Kako neko rece visina novcane kazne i ostalih nacina kazne tim klubovima koji su i napravili to zakuhavanje citaj navijacima je najveci razlog zasto se to ponavlja i ponavljat ce se i opet.

dino84

#2034 Re: Komitet za normalizaciju

Post by dino84 »

Ama dzaba pricat vise,ne vide ljudi dalje od sebe i gotovo,cast pojedincima.Sta da se prvi derbi igra na Kosevu,da nije ovako grah pao,bi li tada izdavali saopstenja.Bi ali u limburgu.
JThomas wrote:onaj ko misli da bi nešto drukčije bilo da je, ne znam, sami zijad blekić na čelu komiteta taj nema više od 11 godina.

politika NIJE sjahala, to je sad jasnije nego ikad, sve je i dalje organizovano po principu 1+1+1, gdje najmanje dva sabirka ne žele dobro ovoj državi i ovoj ligi. ko misli da je zabrana gostovanja momenat željo protiv sarajeva, u najmanju je ruku naivan, da ne kažem šta ružnije.
FIno covjek sve jucer rekao i gotovo.

Sto se mene tice,ova prica je zavrsena.Politika je tako odlucila i gotova stvar.
Jedino sto me od ovog mometa interesuje je to kako ce moj klub organizovati utakmicu,kako ce se sprijeciti eventualni neredi na sjeveru sa naviajcima FCS koji dodju bez obiljezja na tribinu.

Ne govorim bez veze,bio je vec jedan derbi kad je bio belaj sa paljenjem stolica koji se milijardu posto ne bi desio da je Sarajevo pobijedilo.Na prvi incident na Sjeveru,raja na Jugu ce pobudalit i eto jos veceg belaja.
Ako bude frke gubimo za zelenim stolom,dobijamo novcanu kaznu i ne gine nam suspenzija par utakmica.

Dakle kako to izbjeci i sta ce nasa Uprava uraditi,to je ono sto me interesuje a nerazumnom covjeku ne vrijedi 5 puta objasnjavati istu stvar.
LSD

#2035 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

dino84 wrote:Ama dzaba pricat vise,ne vide ljudi dalje od sebe i gotovo,cast pojedincima.Sta da se prvi derbi igra na Kosevu,da nije ovako grah pao,bi li tada izdavali saopstenja.Bi ali u limburgu.
JThomas wrote:onaj ko misli da bi nešto drukčije bilo da je, ne znam, sami zijad blekić na čelu komiteta taj nema više od 11 godina.

politika NIJE sjahala, to je sad jasnije nego ikad, sve je i dalje organizovano po principu 1+1+1, gdje najmanje dva sabirka ne žele dobro ovoj državi i ovoj ligi. ko misli da je zabrana gostovanja momenat željo protiv sarajeva, u najmanju je ruku naivan, da ne kažem šta ružnije.
FIno covjek sve jucer rekao i gotovo.

Sto se mene tice,ova prica je zavrsena.Politika je tako odlucila i gotova stvar.
Jedino sto me od ovog mometa interesuje je to kako ce moj klub organizovati utakmicu,kako ce se sprijeciti eventualni neredi na sjeveru sa naviajcima FCS koji dodju bez obiljezja na tribinu.

Ne govorim bez veze,bio je vec jedan derbi kad je bio belaj sa paljenjem stolica koji se milijardu posto ne bi desio da je Sarajevo pobijedilo.Na prvi incident na sjeveru,raja na Jugu ce pobudalit i eto jos veceg belaja.
Ako bude frke gubimo za zelenim stolom,dobijamo novcanu kaznu i ne gine nam suspenzija par utakmica.

Dakle kako to izbjeci i sta ce nasa Uprava uraditi,to je ono sto me interesuje a nerazumnom covjeku ne vrijedi 5 puta objasnjavati istu stvar.
Fino brate...bice policija svakako, angažuje klub zaštitare i pojacaju taj sektor, odmah na ulazu (ispred stadiona) razdvojiti a na samoj tribini udariti tu tzv "tampon zonu"...pa sam je Muharemović izjavio da ce Željo ovu utakmicu tretirati ( u organizacionom i bezbjedonosnom smislu) kao i svaki normalan derbi dosad i time je sve rekao ;-) , kao da dolaze organizovano gostujuci navijaci i još pozvao javno (i još naglasio na kraju) da ce oni ulazi na koje su godinama ulazili biti otvoreni za njih....mislim da je time sve rekao i da ne treba crtati šta je mislio.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2036 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

@LSD sveje to ok sto ti kazes..ali sta ce se desiti onog momenta kada pocne utakmica a mi se grupisemo,ustanemo i pocnemo navijati?? Hoce li delegat utakmice taj nas cin ,bez obzira sto niko nema salove,dresove,transparetne i zastave Sarajeva...protumaciti kao cin organizovane navijacke skupine,i hoce li delegat prekinuti utakmicu i traziti od policije da isprazni taj dio tribine gdje je grupa,bez obiljezja,ali NAVIJA ???

A saopstenej moga kluba u punom kapacitetu podrzavam i licno stojim iza njega ,kao i 99% drugih navijaca Sarajeva. Uprava :thumbup:
LSD

#2037 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:@LSD sveje to ok sto ti kazes..ali sta ce se desiti onog momenta kada pocne utakmica a mi se grupisemo,ustanemo i pocnemo navijati?? Hoce li delegat utakmice taj nas cin ,bez obzira sto niko nema salove,dresove,transparetne i zastave Sarajeva...protumaciti kao cin organizovane navijacke skupine,i hoce li delegat prekinuti utakmicu i traziti od policije da isprazni taj dio tribine gdje je grupa,bez obiljezja,ali NAVIJA ???

A saopstenej moga kluba u punom kapacitetu podrzavam i licno stojim iza njega ,kao i 99% drugih navijaca Sarajeva. Uprava :thumbup:
E jbg care, nemam kristalnu kuglu i nisam prorok ;-) ...pitaš me o stvarima za koje nisam zadužen, niti sam ja (niti bilo ko od željovaca) donio ove odluke....ako smatraš da ce vas izbaciti u slucaju navijanja, onda je logicno da neces dolaziti i placati kartu....ja samo znam ono što je crno na bijelo: da je zabranjem samo organizovan dolazak gostujucih navijaca (dakle korteo sa policijskom pratnjom) i navijacki rekviziti i obilježja (šalovi, zastave,transparenti, koreografije, bubnjevi itd itd)....nigdje dosad nisam procitao da je komitet udario zabranu i na samo navijanje (bilo gostujucih, bilo domacih navijaca) i ne znam kako može neko nekome zabraniti da navija :? :shock:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2038 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Pa buraz ne pitam te direktno,vie onako razmisljanje "na glas",dilema...razgovaramo ;-)
ultima_palabra

#2039 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Eki presumpcija krivice :lol: Nelegalna, nelegitimna i neustavna - ko da HDZ slušam :-)

Iako bih volio da obje grupe budu na derbiju, zakoni i odluke nadležnih organa se trebaju poštovati i kad ne idu nama u prilog. A komitet je fudbalska vlast i ima pravo uraditi bilo šta u interesu bezbjednosti... zatvoriti čitav stadion, tribinu, izmjestiti utakmicu 100 km od određenog mjesta, ne dozvoliti dolazak gostima, isprazniti neku od tribina, ne dozvoliti uopšte igranje neke utakmice... sve je to u njihovoj nadležnosti, jer se liga igra pod organizacijom N/FSBiH.

Toliko bi i pravnik brucoš mogao reći.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2040 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Meni samo nije jasno sto se pojedini navijaci plavoga kluba bezveze stavljaju u ulogu advokata i zastitnika saveza.

Je l' se ko obratio vama,navijacima Zeljeznicara,vasem klubu....?? Nije!!

Dovidjenja i prijatno ..ha ja :D ;-)
LSD

#2041 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:Pa buraz ne pitam te direktno,vie onako razmisljanje "na glas",dilema...razgovaramo ;-)
Šta da ti kažem :roll: znam samo da je Muharemović javno izjavio da ce svi oni ulazi na koje HZ inace ulaze biti otvoreni ;-) da ce Željo kao organizator tretirati ovaj derbi kao i svaki dosad u organizacionom i bezbjednosnom smislu...to znaci da ce biti snage bezbjednosti na stadionu (policija, redari i zaštitari)...i još pozvao javno navijace Sarajeva da dođu da gledaju svoj tim, nagslasivši da Željo niti jednom sarajliji (građaninu grada Sarajeva) neće zabraniti dolazak na ovu utakmicu - mislim da je time sve rekao...e sad jel on mislio na navijace tifoze ili na simpatizere koji ce sjesti i grickati košpice, u to ne ulazim....znam samo da mu je veoma stalo (kao i njegovom šefu Žuji, a njemu pogotovu) da vaših para :lol: ...što je i normalno svuda u svijetu.
Last edited by LSD on 31/10/2011 18:04, edited 1 time in total.
ganjeta

#2042 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

A stani,zašto mi nebi glumili advokate, kad vi glumite žrtve? Pravna država :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2043 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Sve to ja znam drugar ;-) . Nije ni do Muharemovica,ni do vase uprave,niti do policije (direktno). Sve je do delegata na utakmici i instrukcija kakve je dobio iz saveza ako se desi scenario kakav sam napisao prije,i da l' ce delegat utakmice traziti da se izbacimo napolje. To je poenta price ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2044 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

ganjeta wrote:A stani,zašto mi nebi glumili advokate, kad vi glumite žrtve? Pravna država :oops:
Pravna drzava?? Ja bih ovo sto je proglasio komitet nazvao prije svega generalizacija i diktatura.

Nisam za ne kaznjavanje pocinitelja nereda i sankcionisanja istih,svak neka odgovara za ucinjena djela. Ali ako komitet misli da sveopstom zabranom dolaska i navijanja za svoj klub,samo zato sto si u ulozi gosta,moze rijesiti situaciju oko huliganstva,e onda ne znam stvarno. Jos ako se doda da ni jedan incident koji se desio ,a zbog kojeg je proglasena zabramna gostujucim navijacma,NISU IZAZVALI GOSTUJUCI NAVIJACI... :-) :shock: e pa Hebi ga onda.

Prije svga je i Mostar i Banja Luka,zbog kojih je i proglasena ova zabrana,direktan propust domacih klubova,tj organizatora meca,kao i propust policije ..samo sto to svi presucuju i potiskuju u drugi plan.
ultima_palabra

#2045 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:Meni samo nije jasno sto se pojedini navijaci plavoga kluba bezveze stavljaju u ulogu advokata i zastitnika saveza.

Je l' se ko obratio vama,navijacima Zeljeznicara,vasem klubu....?? Nije!!

Dovidjenja i prijatno ..ha ja :D ;-)
A ko je vama kriv što vam uprava izdaje nebulozna saopštenja? I još ih vi ponosno kačite ovdje :roll:

Jel mene to što sam željovac diskvalifikuje da pričam o tome? Pa nemoj tako drug, kršiš mi ustavna prava i namećeš presumpciju krivice :mrgreen:
LSD

#2046 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Pa tom logikom, trebali su se i Željo kao klub a i manijaci kao navijaci žaliti i pisati javna saopštenja jer im nije dozvoljen odlazak u Lukavicu , dajem primjer samo...pa jesmo li i mi ovom odlukom zakinuti da damo navijacku podršku svojoj ekipi u Lukavicu :? jesmo li ili nismo :shock: ...a to je prakticno identicna stvar kao i sa navijacima Sarajeva.
Isto tako i bilo koji klub u državi i bilo koja navijacka skupina- kad su u pitanju gostujuce utakmice.
Svi oni bi imali puno pravo da pišu identicna ovakva saopštenja kao sad FKS.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2047 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Ja ne vidim razloga da raspravljamo po tom pitanju uopste. Nas klub je dao saopstenje. Uprava kluba stoji iza saopstenja. Navijaci stoje iza uprave. I to je to.

To sto vas klub je ovo,ili ono..to sto ste vi (kao navijaci) ovo ili ono...to je licno vasa stvar.

Javno saopstenje je upuceno savezu i komitetu,ne vidim potrebu za daljnjim nastavkom rasprave sa vama,navijacim Zeljeznicara,po ovom pitanju.

Toliko od mene :D ;-)
sistematski pregled

#2048 Re: Komitet za normalizaciju

Post by sistematski pregled »

-LIBERO- wrote:
ganjeta wrote:A stani,zašto mi nebi glumili advokate, kad vi glumite žrtve? Pravna država :oops:
Pravna drzava?? Ja bih ovo sto je proglasio komitet nazvao prije svega generalizacija i diktatura.

Nisam za ne kaznjavanje pocinitelja nereda i sankcionisanja istih,svak neka odgovara za ucinjena djela. Ali ako komitet misli da sveopstom zabranom dolaska i navijanja za svoj klub,samo zato sto si u ulozi gosta,moze rijesiti situaciju oko huliganstva,e onda ne znam stvarno. Jos ako se doda da ni jedan incident koji se desio ,a zbog kojeg je proglasena zabramna gostujucim navijacma,NISU IZAZVALI GOSTUJUCI NAVIJACI... :-) :shock: e pa Hebi ga onda.

Prije svga je i Mostar i Banja Luka,zbog kojih je i proglasena ova zabrana,direktan propust domacih klubova,tj organizatora meca,kao i propust policije ..samo sto to svi presucuju i potiskuju u drugi plan.
Ili sam ja nešto propustio ili ova tvoja konstatacija nije tačna. Apsurd ove odluke je to što je ona došla nakon nereda pred odigravanje jedne međunarodne prijateljske utakmice. I mi ćemo ispaštati zbog toga što su se dvije grupe (koje su inače poštovale jedne drugu, haman pa bratske bile :D ) pošibale na međunarodnoj prijateljskoj utakmici.
Čini mi se da je tek nakon ovih događaja donesena famozna odluka a ne nakon Mostara i BL.
ultrajvosa 1987

#2049 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultrajvosa 1987 »

Kakvi likovi :-)

Uprava FKS se oglasila, navijaci FKS se u dva navrata oglasili.... u cemu je problem ???
Navijacima i upravi Zeljeznicara nisu, nego komitetu, imate potrebu da branite komitet ???

Veci je problem sto se niko drugi nije ni oglasio, sto znaci da je vama odluka extra... jes' al' u qrcu...vi niste pogodjenji odlukom ??? Vama super sto ne mozete ici i pratiti voljeni klub, vasim igracima bolje bez vase podrske ???
Ne pravite se ludi, da nije Osim na celu komiteta isto bi radili sto i mi, ali ovako lafo kulirate... a i vama je vatra sto ne mozete na tekme, samo valja stisnut' pa reci koju , a ne zamjeriti se Osimu.

Pa bolan odlucuje komitet od 8 clanova, i moze Osim biti ZA da dodju navijaci FKS , ali jednostavno ga preglasaju ...
Znaci ako se ne slazete sa komitetom mozete to i javno reci, nije Osim komitet, ili se jednostavno slazete (cisto sumnjam) ???
glade

#2050 Re: Komitet za normalizaciju

Post by glade »

Haj mi ISKRENO odgovorite.

Da li bi na isti nacin gledali na ovu odluku da se derbi igra na Kosevu i da Ivica Osim nije u komitetu?

Dobro razmislite o ovome.
Last edited by glade on 31/10/2011 20:38, edited 1 time in total.
Locked