Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kemal Malovčić

#2026 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

kačket zukanović :mrgreen:

pregledo sam gore ovaj video

i mnijenja sam da treba zovnut zukanovića

iako je igro u želji

eto pape ne bi bio prvi put da me poslušaš hae sad
KPNCTNJAH

#2027 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Pozove ga Pape i on ovako kiksa protiv Grcke u Zenici za 1:1 :run: pa jos i onaj indirekt :roll: (i ona situacija kad je dobio zuti bi vrlo lako bila penal kod nekih sudija)
bar kod nas ima ko izvesti slobodan udarac, tako da to sto je on dao gol iz slobodnjaka ne igra nikakvu ulogu u ocjenjivanju njega kao odbrambenog igraca, a i ranije su pojedinci spominjali da ga treba zvati jer zabija golove... ovakve greske u odbrani moze napraviti samo epizodni igrac, 2-3 utakmice za reprezentaciju do prvog veceg kiksa i onda ce mu svi psovati i ismijavati ga... a na kraju ce opet najveci krivac biti Pape sto ga je pozvao... volio bih da grijesim, pa da vremenom bude bolji od Spahica, ali s ovim greskama je jos dalje od reprezentacije, ako ga je uopste i pratio neko kao moguceg reprezentativca (mislim na ljude iz saveza, ne forumase)
ganjeta

#2028 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Po jednoj greški si zaključio da je epizodan igrač?!
To što je u timu sezone to ništa :-) . Je li možda po tome zalužio da dobije poziv?

Niko ne kaže da treba igrati umjesto bezgrešnog Spahića :roll: ali treba probati momka jer sigurno nije slabiji ni od Pandže, Vranješa i Šunjića. Niko ne traži da se proba protiv Grčke, prijateljske zato služe a ne da se igraju na rezultat.

On i Cocalić neće dobiti poziv dok je Sušić selektor, jer Sead traži pare da igraju!
Nebitan32

#2029 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nebitan32 »

KPNCTNJAH wrote:Pozove ga Pape i on ovako kiksa protiv Grcke u Zenici za 1:1 :run: pa jos i onaj indirekt :roll: (i ona situacija kad je dobio zuti bi vrlo lako bila penal kod nekih sudija)
bar kod nas ima ko izvesti slobodan udarac, tako da to sto je on dao gol iz slobodnjaka ne igra nikakvu ulogu u ocjenjivanju njega kao odbrambenog igraca, a i ranije su pojedinci spominjali da ga treba zvati jer zabija golove... ovakve greske u odbrani moze napraviti samo epizodni igrac, 2-3 utakmice za reprezentaciju do prvog veceg kiksa i onda ce mu svi psovati i ismijavati ga... a na kraju ce opet najveci krivac biti Pape sto ga je pozvao... volio bih da grijesim, pa da vremenom bude bolji od Spahica, ali s ovim greskama je jos dalje od reprezentacije, ako ga je uopste i pratio neko kao moguceg reprezentativca (mislim na ljude iz saveza, ne forumase)

Iskreno, on i nije jedini krivac za primljeni gol. Tesko je bilo "zakaciti" onu loptu. Pratim belgijsku ligu i imao sam priliku gledati uzivo kako igra. Kao sto sam napisao iznad, ono sto mi se najvise svida kod njega je njegova kondicija i borbenost. Kad je bh. ekipa u pitanju, jedino Salihovic je na njegovoj razini.

A iskreno, to je nas najveci manjak. To jeste nemamo "trkackih" igraca. Jedino Salihovic i Lulic odskacu dok su ostali izuzetno slabi po tom pitanju. To se dalo vidjeti u vise prilika a mozda najbolje kad smo igrali protiv Francuske u Parizu. Gledao sam snimak na francuskom kanalu TF1 i jedan od komentatora je bio i Arsen Wenger. Upravo je govorio da Francuzi trebaju ici na solo prodore i izbjegavati kombinacije jer je primjetio da su nasi igraci sporiji i slabiji u duelima.

Sto se tice Emira Spahica. On ima 32 godine i on je blizi kraju karijere nego pocetku. Jos +- 2 godine i to je to.
A i on sam je napravio gresku u Parizu koja nas je kostala plasmana na europsko. To je najveca greska koju je ikad iko napravio u reprezentaciji. Medutim ne mozemo mu suditi samo po tome vec po cjelokupnom doprinosu a on je u globalu pozitivan.

Pa i Dzeko protiv Latvije promasi a bio je 50cm od linije gola. Desi se. Ispravio je to naknadno.

Kao sto rekoh Spahic je pri kraju karijere i vec sada bi trebali imati njegovu zamjenu na klupi. Imamo li je?

Meni je jedino cudno sto taj Zukanovic nije pozvan u nekoj prijateljskoj (rezultat nebitan) ili u nekoj utakmici protiv slabije ekipe (pobjeda garantirana). To je apsolutno nelogicno.

A cisto sumnjam da ga iko prati iz saveza. Ja naprotiv pratim belgijsku ligu nekih 20 godina. Uzivo sam gledao sve i jednu ekipu.
amoninan

#2030 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amoninan »

Zukanović je, realno, od svih tih silnih imena koja cirkulišu jedini možda i neopravdano zaobiđen. Imao je sjajnu sezonu iza sebe, igra na nama deficitarnoj poziciji, trebalo ga je probat jbg. Osim toga i ljevak je, i može krpiti i poziciji lijevog beka - mnogo bolje od Bešića npr.

Ali ako postoje neke mutne radnje, onda on sigurno neće zaigrati. Odnosno neće nikom pfeninga dati iako može, niti tražiti bilo kakve veze. Taman nikad ne zaigrao za repku, takav je jednostavno karakter. I u Želji ih je odmah poslo u pm kad su mu tražili pare i zaputio se po probama na Zapad.
ultima_palabra

#2031 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Loose cannon što bi rekle kolege Englezi :-D Ali ima nekog fakinluka u sebi, sad nam možda to toliko i ne treba, ali će trebati pravo kad se oprosti Spaha.
amoninan

#2032 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amoninan »

Tako nekako :)
Imao je uvijek svoje neke principe i od njih nikad nije odstupao čak ni kao tinejdžer. Znam ga lično -iako se nismo vidjeli zadnjih 2-3 godine. Ali znam ga kakav je, nema šanse da on nekom plati ili traži nekakve veze za poziv. Sjećam se i za juniore kad ej trebao, Nikić mu rekao da će dobiti poziv. Dobije njegov saigrač. Zove ga Nikić bogara, ko mu je promjenio spisak :lol: Na kraju, hu-ha cijena ta i ta, doviđenja prijatno reprezentacija.
ganjeta

#2033 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Pa Zukanović je igrao prvi tim Želje, jedino kasnije da mu je neko tražio lovu da igra u ona "divna" vremena.
just principe

#2034 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

ultima_palabra wrote:Loose cannon što bi rekle kolege Englezi :-D Ali ima nekog fakinluka u sebi, sad nam možda to toliko i ne treba, ali će trebati pravo kad se oprosti Spaha.

Dotad veliki Zuka ce pronaci angazman u tzv ligama petice i eto hop u reprezentaciju. Naravno ukoliko je kvalitet za te lige koliko ga pojedinci prozivaju
KPNCTNJAH

#2035 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

ganjeta wrote:Po jednoj greški si zaključio da je epizodan igrač?!
Samo za jednu gresku je kaznjen, a indirekt, "penal" i odmahivanje nakon zutog kartona je bonus... mozda mu je ovo najgora utakmica u karijeri (sto se tice odbrambenih zadataka) a mozda je ovo ipak samo jos jedna njegova standardna tekma...
Koshpa

#2036 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Koshpa »

Samo da spomenem da nase dame vode protiv grcke :D 1-0 :thumbup: :bih:
ganjeta

#2037 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Ovu Grčku svi mlate, mladi, žene. Vala je red i na A tim :dance: .
Koshpa

#2038 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Koshpa »

ganjeta wrote:Ovu Grčku svi mlate, mladi, žene. Vala je red i na A tim :dance: .

Polako, doci ce red i na njih :mrgreen: :dance: :bih:
ganjeta

#2039 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Primiše ga naše :D .
ganjeta

#2040 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Kolašinac u igri 90. minut :thumbup: .
tm-maglaj

#2041 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tm-maglaj »

info: snimak utakmice BiH - Latvija danas na BHT-u od 13.45.. ako neko nije odgledao jos uvijek iz ko zna kojih razloga..
Djubre_

#2042 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

malo sam kruzio.. koliko utakmica nismo bili pobjedili.. kako rece komentator, do lihtenstajna nismo imali godinu dana pobjede.. i to se odrazilo na tabelu.. sa 19 mjesta na 31..

Image

ispravljam se haha :) evo koliko bih mogli imati poena.. tako kaze kalkulator na fifa stranici..

Image

znaci 2 mjesta gore... stim da ovi ne mrdaju :D

Paragvaj ga ispusio i pada na tabeli..

Image

Algeria dobila i ostaje iznad nas :)

Image

I ko ce mi sad objasniti ovu metodu racunanja.. spanija dobila 2 utakmice.. a oduzimaju se bodovi..

Image
Infaze Studio

#2043 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Ukucaj u to racunalo Greece - Bih 1-3 i Bih - Lithuania 3-0 pa da vidimo gdje smo onda. :razz:
Djubre_

#2044 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

Infaze Studio wrote:Ukucaj u to racunalo Greece - Bih 1-3 i Bih - Lithuania 3-0 pa da vidimo gdje smo onda. :razz:
hehe.. ne mozes kucati rezultate.. oni ponude prosle dvije utakmice.. ili koliko ih je odigrano, i to izracunaju..

http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... nosis.html

eto racunaj :)
Infaze Studio

#2045 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

protiv Arabije mnoze tu nesto sa 0.93...Ne treba igrati protiv takvih uopste... :-) Samo zijanis
Djubre_

#2046 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

Sto znaci, ni nama se ovaj Lihtenstajn ne racuna u bodove.. pihh.. sta ga onda trpaju u kvalifikacije.. samo djaba pare na prevoz trose i hotele.. navijaci na prevoz ulaznice hranu..

evo nasao sam kako se racuna..

http://www.fifa.com/worldranking/proced ... index.html

pa ko razumije..
Mustang1

#2047 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Cisto onako :D :oops: 8-)
BHF80

#2048 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF80 »

zukanovic ne igra u super jakom klubu ali igra 90 minutai to je glavno visok je jak :bih: :bih:
bachje

#2049 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bachje »

Ugovorena prijateljska utakmica
REPREZENTACIJA BIH 14. NOVEMBRA PROTIV ALŽIRA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 14. novembra će igrati prijateljski meč sa Alžirom, potvrđeno je na službenoj stranici Fudbalskog saveza Alžira.

Meč će se igrati povodom 50. godišnjice nezavisnosti ove sjevernoafričke države.

I prije ove zvanične potvrde legendarni Vahid Halilhodžić, trenutno selektor Alžira, potvrdio je da su izmežu dva saveza uspostavljeni kontakti.
Post Reply