Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
klif

#2026 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by klif »

PipiDugaDevetka wrote:
dzindic mahala wrote: evo link skracena verzija http://tvthek.orf.at/programs/1211-ZIB- ... 3075-ZIB-2 ,ukoliko slucajno direktno ne otvori,na desnoj strani ekrana imate ordner o Jovanu Divjaku
Pogledao sam ovo sa ORF TV, ali ne znam njemački...
- Dobar dan. (Fritz Orther)
- Dobar dan. (Jovan Divjak)
- Selam alejkum. (Jovan Divjak)

General koji je izašao iz ćelije. Jovan Divjak, branilac Sarajeva, napustio je nakon pet dana zatvor u Korneuburgu. (Fritz Orther)

- Radujemo se da je general Divjak oslobođen uz kauciju i imamo puno povjerenje u austrijski pravosudni sistem. (Haris Hrle)

- Sretan, zadovoljan, neovisan…(Jovan Divjak)
- Zadovoljan činjenicom da imam veliku podršku. Prvo od ljudi iz vlasti, eto, Ministarstva vanjskih poslova, imam veliku podršku od Vas i od moje (austrijske) drugarice i naravno od naših izbjeglica, dijaspore, u Švajcarskoj, Švedskoj, Beču; iz Francuske sam dobio poruke od njihovih intelektualaca…(Jovan Divjak)

Odlikovan francuskim ordenima, visko cijenjen sa udrugom za pružanje pomoći siročadi, Divjak je, s mjestom rođenja u Beogradu, za srpske nacionaliste izdajnik. Za vrijeme troipogodišnje opsade bosanskog glavnog grada nalazi se u rovovima oko Sarajeva na strani Bosanaca. (Fritz Orther)

- Ali ljudi ne shvataju da sam ja poreklom Bosanac. Otac mi je bio učitelj. Iz Bosne. I on je samo jedno vreme od tri godine službovao i bio učitelj u Srbiji. Posle toga smo se opet vratili u Bosnu. Sad on mene pita, kako sam ja prešao iz JNA u bosansku vojsku. Ja sam u Bosni bio stacioniran (prevod), 27 godina pre početka agresije sam živeo u Sarajevu; i on kaže što se nisi vratio u Srbiju? Šta ću ja tamo, tamo nemam nikoga. Znači, moje korenje je u Bosni Hercegovini.

A ovdje se čika Jovo, po rođenju Srbin, slavi kao heroj slobode (Fritz Orther – idu slike demonstracija podrške)

16 godina nakon završetka rata je pravosudni sistem na potezu. (Fritz Orther)
Dasi

#2027 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Dasi »

DODIK: Uhapsićemo Ganića, Divjaka i sve druge ukoliko stupe na teritoriju RS
http://www.banjalukain.com/front/uhapsi ... itoriju-rs
AliceInChains

#2028 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Dasi wrote:DODIK: Uhapsićemo Ganića, Divjaka i sve druge ukoliko stupe na teritoriju RS
Hoce li nam institucija za sprdanje, tj. OHR pomoci iz ovog politickog "corsokaka"? :mrgreen:
ROTOR 9

#2029 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

Vuk Draskovic u martu 2002 primo je neke americke goste u Beogradu pa izjavio pred medijima., srbija je preuzela vodecu ulogu u borbi protiv terorizma u jugoistocnoj evropi.. (pametnom i jedna dosta.. ) :!:
Samo nece oN da kaze istinu., ko su bili teroristi u Bosni.. nece ista je to skola.. SANU ;-)

Dodik se hvata za bilo koje pitanje., pada vlast... juzni dio manjeg entiteta sve do bijeljine (ukljucujuci istu..) mnogi okrecu mu ledja.. 40-50 ljudi dnevno im ostaje bez posla..

To za hapsenje., bas je cool.. ima jedno najmanje 30.000 razloga da hapsimo sve iz manjeg entiteta.. 8)
slobodni armirach

#2030 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by slobodni armirach »

eno Seno vec hrli u DC da pita drzavnika jeli istina da ce bit solucije i kad ce slozit zabranu izvoza vode :D

hipiteticki, da je Sarajeva kojim slucajem reklo, 'Ma nek ide Jovo za Srbiju da mu se sudi?
onda bi drzavnik izasao sa suprotnim stavom 'Da ne treba Jovu izruciti Srbiji'

drzavnik mora u svom relity showu neshto da radi, dok mane pemzija
mO k3

#2031 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by mO k3 »

zoom66 wrote:
Dasi wrote:DODIK: Uhapsićemo Ganića, Divjaka i sve druge ukoliko stupe na teritoriju RS
jel ovo objava rata? :oops:
pa kako mi se chini jeste ... ili je izgubio kormilo...
amrica

#2032 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by amrica »

Nista dodo nije izgubio, ni kormilo ni kompas. :|
Strucnjak za manipuliranje ostrascenim kokuznim masama, koje se hrane mitovima i lazima generacijama. Da sakrije svoje lopovluke.
Pise u tekstu da CE TRAZITI na sjednici sve to sto je napisano, a da li ce to fakat biti ili ce sve pojesti maca, vidjecemo. A do tad, tema za novinare i sirenje mrznje, maestralno. I niko mu nista ne moze, bar ne direktno.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2033 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by prljavi Hare »

Ženski Dr.Med wrote:
zoom66 wrote:
pa kako mi se chini jeste ... ili je izgubio kormilo...
Povod ne bi bio los ali sacekajmo.
U medjuvremenu....podmazite....
Image

OPREMU!!! :thumbup: :bih: :bih: :bih:
AliceInChains

#2034 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

amrica wrote:Nista dodo nije izgubio, ni kormilo ni kompas. :|
Strucnjak za manipuliranje ostrascenim kokuznim masama, koje se hrane mitovima i lazima generacijama. Da sakrije svoje lopovluke.
Pise u tekstu da CE TRAZITI na sjednici sve to sto je napisano, a da li ce to fakat biti ili ce sve pojesti maca, vidjecemo. A do tad, tema za novinare i sirenje mrznje, maestralno. I niko mu nista ne moze, bar ne direktno.
Nista ne brinite, institucija za sprdnju, tj. OHR ce iniciirati ucjenjivanje SDP-a.....khm....izlazak iz politickog corsokaka u vezi drzavnog nivoa tj. popustanju fasistima....i sve ce biti fino i super, kao i dosad. :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 10/03/2011 17:17, edited 1 time in total.
mO k3

#2035 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by mO k3 »

zoom66 wrote:
i ne brine o, shto bi rotor rekao, 30000 razloga da to ne chini... no, hajde, chekamo josh referendum... :zzzz:
Aj vidi taj referendum ja i zaboravih... cek,cek zar nece biti neka odluka u parlamentu da se nesto izbrise :? neka odredba ,datum ovo ono...
Dasi

#2036 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Dasi »

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je danas da će zatražiti vanredno zasjedanje Narodne skupštine RS na kojem bi bilo razmotreno dosadašnje procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima u proteklom ratu, te ponašanje visokih predstavnika u BiH.

On je naglasio da se ne može vjerovati Tužilaštvu BiH da će do polovine godine završiti istrage protiv Ejupa Ganića, Jovana Divjaka i Atifa Dudakovića, te da očekuje da policija RS uhapsi Divjaka i Ganića, ali i druga lica za kojima je Srbija raspisala potjernicu, čim se pojave u Srpskoj i da ih isporuči Srbiji.

"Atmosfera koju su stvarali razni visoki predstavnici i ambasade o srpskoj krivici dovela nas je u poziciju da su Sud i Tužilaštvo isključivo procesuirali samo Srbe za počinjene ratne zločine", rekao je Dodik i ocijenio da BiH u slučaju "Divjak" brani zločin i da kao takva nikom ne treba.
"Kao predlagač odrediću dnevni red, a to je - informacija u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina nad Srbima i ponašanje organa BiH u tom pogledu. Ja sam već osudio, i mislim da će i parlament osuditi, ponašanje ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića", rekao je Dodik.

Dodik smatra da ponašanje Valentina Incka u slučaju "Divjak" pokazuje navijački položaj visokih predstavnika u BiH i potvrđuje da međunarodna zajednica u BiH nikad nije bila objektivna i neutralna.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2037 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Državljanin BiH Jasmin Rendić konačno je pušten iz ekstradicionog pritvora u Sremskoj Mitrovici, gdje je boravio od aprila prošle godine, potvrdio je za Sarajevo-x.com ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut.
mashala
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2038 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

zoom66 wrote:
i ne brine o, shto bi rotor rekao, 30000 razloga da to ne chini... no, hajde, chekamo josh referendum... :zzzz:
krenemo od uposlenih u državnim institucijama :oops:
Dasi

#2039 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Dasi »

ne znam jel neko postavio

BEOGRAD - Nepoznati šaljivdžija našalio se sa tužiocem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem kada je tokom današnje konferencije za štampu u Vukčevićev kabinet stavio dvije flaše vina sa naljepnicama na kojima su Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Dok je Vladimir Vukčević govorio o generalu Armije BiH Jovanu Divjaku neko je na poslužavnik stavio flaše na čijim naljepnicama se nalaze najtraženiji haški bjegunac Ratko Mladić i Radovan Karadžić, kome se trenutno sudi u Hagu.

Reporter AP, koji je ove flaše i fotografisao, kaže da ih srpski tužilac nije ni primijetio, a autor ove smicalice vjerovatno je htio da pokaže kako Srbija traži bjegunce, a ne vidi ni ono što joj je "pred nosom".
hercegovac_pravi

#2040 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

zoom66 wrote:
Ma kavi...popizdio Milodod..nije politika doratovo prkno pa da prdi kad se ko nadme....ne ide kao što je planirao..opet ta "vatikanskoustaškoĐemahirijskovatikanska" urota protiv "cveckog" naroda....
valterbranisarajevo

#2041 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by valterbranisarajevo »

Divjak: Hvala za 'Jovo Srbine čaršija je uz tebe'!

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6463766,00.html
vee-jay

#2042 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by vee-jay »

hercegovac_pravi wrote:
zoom66 wrote:
Ma kavi...popizdio Milodod..nije politika doratovo prkno pa da prdi kad se ko nadme....ne ide kao što je planirao..opet ta "vatikanskoustaškoĐemahirijskovatikanska" urota protiv "cveckog" naroda....
jest objava rata onoliko koliko je je bilo i bacanje zastave bih i hiljade drugih izjava dodika. samo da se pali raja da se nebi razmisljalo na prazan stomak.
iPod

#2043 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

U tom slucaju, znaci, ukoliko smetljar Dodik stupi na teritoriju FBiH, biti ce uhapsen i procesiran za sav kriminal koji je pocinio u RS-u.
astala_vistala

#2044 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by astala_vistala »

zoom66 wrote:
iPod wrote:U tom slucaju, znaci, ukoliko smetljar Dodik stupi na teritoriju FBiH, biti ce uhapsen i procesiran za sav kriminal koji je pocinio u RS-u.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
I do cega onda dolazi ? na sta se sve svodi ? :-)
iPod

#2045 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

astala_vistala wrote:
zoom66 wrote:
iPod wrote:U tom slucaju, znaci, ukoliko smetljar Dodik stupi na teritoriju FBiH, biti ce uhapsen i procesiran za sav kriminal koji je pocinio u RS-u.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
I do cega onda dolazi ? na sta se sve svodi ? :-)
Oko za oko, ne uciniti nista vise prije nego oni ucine, znace uhapse nekog ko je drzavljanin BiH, isporuce srbiji, kad isti taj neki glavešina iz Šumske stupi na teritoriju FBiH , " Dobar dan gospodine, pa malo ste brzo vozili! Da, ali ja sam poslanik u parlamentu BiH!!! Izvolite predjite sa nama u vozilo! "

A ti mene pitas na sta se to svodi ?! Koliko dobro me sluzi Vid i razum, ovo je PRVO izjavio Predjsednik RS-a, sto znaci on ima namjeru ili je spreman to uciniti, pa ako je on spreman, valjda nisu ni ovi nasi pizde da sjede skrstenih ruku!!! U Sarajevu svaki dan imas pola Pala i Istocnog Sarajeva!!!

Predati u nadleznost Kantonalnog ili Federalnog tuzilastva, podici optuznicu!

Ne samo da je ostetio proracun RS-a vec i proracun BiH!!!

Sto je najgore, on samo laprda jer nije postigao zeljeni efekat, a prizeljkivao je, da ce na proteste izaci 20.000 na ulice i da ce sravniti sa zemljom Ambasadu Srbije, na njegovu zalost, malo se zayebao, to se nije dogodilo, vec nasuprot, narod u Sarajevu pokazao da je civiliziran, ponosan i dostojanstven prije svega! Ohhh da, baceno je par grudvica snjega, i famozne narandze, koje se samo pojavljuju u umovima onih koji kroje vijesti na RTRS-u.

Koliko se sjecam kad se bilo koja crkva pravoslavna otvarala, poslije izgradnje ili renoviranja ( malo ih je bilo za renovirati, jer mi nismo palili, rusili, kao oni sto su rusili bogomolje ), narocito u Mostaru dole kad su radili, nije bio niti jedan incident.

Odavde ljudi odose u Banjaluku, kada se polagao kamen temeljac za izgradnju porusene dzamije Ferhadije, ubise covjeka, zapalise autobuse, to je ogledalo tog naroda! I jos da bude gore, nisu se promjenili ama bas niti jedne sekunde!!!

helem, ne zapocinjati prvi, ali dostojanstveno odgovoriti istom mjerom! Ako ima namjeru da hapsi drzavljane BiH u drzavi BiH i isporucuje ih drugim drzavama, treba uraditi isto.

Montevideo, Dodik poludeo :)
Last edited by iPod on 10/03/2011 22:41, edited 5 times in total.
vonSchtigliz

#2046 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by vonSchtigliz »

Ovaj Krmoglavi mora da se sali :-) , pa znali on i njegove pristalice kome prijeti. Prije ce biti nabijen na kolac nego sto ce on gradjane BiH isporucivati Srbiji i to mu se porucuje da nebude zablude ne iz Teherana nego Seher-Libana Banjaluke samo za informaciju :D
popajic

#2047 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by popajic »

Nas Pipi svugdje - u Danima, S.Bosni... :D
A u vezi Generala, Ljudine ,Patriote Divjaka...toliko i znane i neznane gadosti isplivava i bar kod mene stvara nesto vrlo gorko ( i pored radosti njegovog , djelimicnog, pustanja na slobodu )
Ipak dobro rece Avdic - mnogi ovog ljudinu, Sarajliju , Bosanca upotrebljavaju kao ikebanu da bi pokazali i dokazali nesto sasvim trece. Da bi kamuflirali svoje gnjida karaktere i politiku.
Fuj, koliko gadosti i kaljuge ce jos gooodinama isplivavati :x
Gospodine Jovo :thumbup:
jarancuga

#2048 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by jarancuga »

da smo musko ko sto nismo davno bi dodik sapro svoja smrdljiva usta....ovako nas punoglavac handri kad i kako stigne....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2049 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

popajic wrote:Nas Pipi svugdje - u Danima, S.Bosni... :D
A u vezi Generala, Ljudine ,Patriote Divjaka...toliko i znane i neznane gadosti isplivava i bar kod mene stvara nesto vrlo gorko ( i pored radosti njegovog , djelimicnog, pustanja na slobodu )
Ipak dobro rece Avdic - mnogi ovog ljudinu, Sarajliju , Bosanca upotrebljavaju kao ikebanu da bi pokazali i dokazali nesto sasvim trece. Da bi kamuflirali svoje gnjida karaktere i politiku.
Fuj, koliko gadosti i kaljuge ce jos gooodinama isplivavati :x
Gospodine Jovo :thumbup:
e vidiš, kod mene je obratno. sve se ovo desilo davno i za sve ovo se znalo. da kod nas postoji normalan sistem vrijednosti, Jovo bise mogao osjećati kao pobjednik, jer ga danas brane oni kojima je bio četnik i petokolonaš, a vlasti mu plaćaju novac za kauciju.

ovo je Jovina moralna pobjeda.

ono što je problem, što ti gadovi sasvim sigurno mirno spavaju i ne osjećaj nikakvu grižu savjesti i da su licemjerni... to su jednostavno takvi ljudi: lagaće i kad ga uhvatiš u laži.
popajic

#2050 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by popajic »

gomilego wrote:
imali gdje u SA ulica koja nosi njegovo ime, ili trg? bista?

fakat je zasluzio,
veliki covjek
NEMA, a ne vjerujem da ce je ikad biti !
Ali, ima Azize Sacirbegovic :-)
Zasto ?
Jer je Aziza pravila dobre pite za Aliju , a i majka je kockara i lopuze , Alijine desne Daytonske ruke !
A general Jovan ?
Eeeee moj brate...Ne bi BIH bila ovo sto jeste kad bi se ulice nazivale po imenima ljudi kao sto je Ljudina Jovan :(
Post Reply