Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hercegovac_pravi

#2026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

patria wrote:
hercegovac_pravi wrote:
patria wrote: Tu su, otprilike, otvorene karte znaci.
U principu ok, a sto se nije islo na to prije 3-4 mjeseca, tj. sta se cekalo?

Dalje, je li se ocekuje da posle 2-3 izborna ciklusa Hrvati u Grudama i okolini prihvate BiH kao domovinu?
kako misliš "otvorene karte"? Ti izgleda praviš zajeb pa misliš da sam ja nekakav "glasnogovornik" SDP-a, tako da ono što ti ja pišem nije zvaničan stav SDP-a (u suštini to ti znači "more da bidne ne mora da znači :mrgreen: ). Samo logički gledam stvari, ništa ni manje ni više od tog.
Zašto se čekalo? Pa nije bilo potrebe praviti radikalne poteze. Dovedeš HDZ u situaciju kad više ne mogu "ni naprijed ni nazad" i onda radiš onako kako tebi odgovra. Za naprijed nemaju snage (političkog kapitala) a nazad ih strah vlastitog biračkog tijela koje će ih razapeti "ko Isusa". Sami su sebi krivi što su na pogrešnoj premisi gradili izbornu kampanju nadajući se ponovnoj gluposti i zaboravu vlastite glasačke baze. Sad treba tražiti način i "pakovati entitete i stolne gradove u novu šarenu lažu koja će zabavljati široku narodnu masu". Kad jednom ambalaža spadne i nakon brojnih paketića, HDZ glasačko tijelo skonta da je svaki paket prazan, e onda nastupa belaj.
A da li će Hrvati u Grudama ili bilo gdje drugo "prihvatiti" BiH kao njihovu državu, pošteno da ti kažem svejedno mi je. Nisu je prihvatili zadnjih 20 godina, zašto bi je prihvatali sada..."psi laju na karavane a karavni prolaze"...
Nema zajeba, ja nemam pojma ko si ti, mozda pricam sa Tadicem ili Josipovicem - teoretski. Sto se ovo poklapa sa politikom SDP nije pitanje za mene. Uostalom, obrati paznju da ja pitam u vezi logike poteza SDP

Opet te pitam, zasto se cekalo pola godine, zasto bas pola godine? Poenta je bila tu i posle mjesec dana.
Dalje, koliki mali utjecaj Hrvata iz Gruda i okoline je prihvatljiV izrazeno, kvantificirano na neki nacin?
Ne kontam šta me pitaš? Pa već sam ti odgovorio da tih 6 mjeseci nema nikave simbolike. Ista stvar bi se desila prije 3 mjeseca da OHR nije "nametnuo" privremeni budžet" federacije. 2-3 mjeseca prije toga nametanja su bili pregovori među strankama nakon izbora.
Dakle nema simbolike u tih 6 mjeseci.
Za logiku sam, nadam se, već objasnio.
I čekalo se na stav Hrvatske, Njemačke, USA i drugih relavantnih zemalja u PIC-u. Njihov stav se izkristalizirao još prije od prilike 2-3 mjeseca i vrijeme je za drugu stepenicu što je faktički pravljenje vlasti bez HDZ-a

pe es pošteno da ti kažem mene je iznenadilo da je Čović krenuo "solo" i bez potpore značajne potpore MZ-a.
ovo zadnje pitanje nemam pojma šta znači? Pa ako može preformuliši ga.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Pa naravno da je utjecajan,bio je utjecajan i kad je bio u opoziciji a kamoli sad.Zato su svi njegovi potezi danas pod mnogo vecom lupom nego sto su bili prije.
U svjetlu toga a i ovih desavanja sa cika Jovom ne vidim bitnu razliku izmedju onog slikanja parmaka Ahmetovica sa Dacicem sto ovih dana svi zdusno koriste kao kritiku na njega (a s tom se kritikom i sam slazem,da ne bude zabune) i dvodnevnog Zlatkovog izleta u Atinu i sjedenje za istim stolom sa Tadicem.
Ono sto je tuzno u tom detalju,bar meni,nije toliko sto je on danas tamo a ne recimo na protestima u Sarajevu,nego sto ce vecina to opravdati a za neke stvari jednostavno nema opravdanja.
bas tako, vjerujem da ima opravdanje i da je odredjeno da je ovo vaznije
hoce li on tamo pricati s Borisom o Divjaku? ako je vec tako utjecajan..iskoristiti priliku dok je i Milanovic tu?

ne treba mijesati kruske i jabuke, smijesno je to
i ne znam gdje su svi bili kad je Ilija gulio u Beogradu..joj, nemoj ba, sita sam propagande.. :x
patria

#2028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

hercegovac_pravi wrote:pe es pošteno da ti kažem mene je iznenadilo da je Čović krenuo "solo" i bez potpore značajne potpore MZ-a.
Ako je danas u Federaciji tu negdje 1/4 Hrvata, od kojih je preko 4/5 glasova otislo HDZu (pojednostavljujem, jer recimo HSP racunam kao stranku ciji su glasaci sa 'halal certifikatom'), koliko matematicki izrazeno treba da padne pa da bude prihvatljivo tebi ili SDPu?
Da pojasnim dalje: ja licno odgovor ne znam, bas hocu da razumim i prihvatim bit ovog koncepta.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

heckler wrote:
patria wrote:
hercegovac_pravi wrote: možeš očekivati blokiranje uspostave vlasti u HNK-u i SBK-u, možda nekih dodatnih 2-3 mjeseca. Poslije će uslijediti istinsko antiustavno djelovanje u ova dva kantona gdje će "koalicija" uspostaviti vlast bez HDZ-ova. Ali na to više niko neće obraćati pažnju pa će biti malo nekih "ko fol demonstracija" i prošo voz.
U ZHKU i Kantonu 10 će ostati na vlasti strukture iz ovog saziva vlasti i zbog toga je bilo bitno HDZ-u da skoro nasilno preuzme vlast u ZHK-u i to još prije izbora.
iz ovoga se može zaključiti šta je HDZ zacrtao kao tzv "treČi". Međutim, ponovo im slijedi zajeb i to golemi.
Tu su, otprilike, otvorene karte znaci.
U principu ok, a sto se nije islo na to prije 3-4 mjeseca, tj. sta se cekalo?

Dalje, je li se ocekuje da posle 2-3 izborna ciklusa Hrvati u Grudama i okolini prihvate BiH kao domovinu?
Cekalo se da se svi rokovi moguci probiju tako da apsolutno svima u svijetu bude jasno da je ova situacija planirana jos prije izbora a ne rezultat nekakvih "platformaskih" apetita.

Pod drugo, zaboli me neka stvar kako se hrvati u grudama osjecaju i prihvataju li BiH kao domovinu ili ne. Njeni zakoni se moraju postovati volio je ili ne, i kako god se "osjecao".

Hrvati sami sebi salju sizofrenicne poruke i konstantno bez imalo popustanja stvaraju psihozu prema vlastitoj domovini i sami sebe spustaju na to da su samo hrvatska dijaspora i nista vise.

Kao rezultat te psihoze imas i konstantno "curenje" populacije ka "matici".

Evo danas jedan primjer za ilustraciju koji me ubo u oko bas danas.
LJUBUŠKI
Profesori će besplatno pripremati svoje učenike za maturu

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a odlučilo je da ove godine neće plaćati honorarne sate profesorima SŠ koji će pripremati učenike za polaganje državne mature u RH.
.
.
.
.
Učenici se pripremaju za ispite iz hrvatskoga, engleskog i njemačkog jezika i matematike. Za polaganje su se prijavila 53 ljubuška gimnazijalca.
http://www.vecernji.ba/vijesti/profesor ... nak-260858

Nebih lijen pa nadjoh informacije o toj gimnaziji iz Ljubuskog.

Informacije sa pocetka 2010:
U 4 razredu je 87 učenika. Od toga je 24 muških i 63 ženskih. Odličnih je 21, vrlo dobrih je 35, 11 je dobrih ili ukupno 67. Prolaznost je 75,86 %.
http://ljubuski.info/3168-gimnazija-lju ... olugodista

Znaci, u ZHK, u Ljubiskom, "najhrvatskijem" od svih dijelova BiH, od ukupno 87 ucenika 4 razreda uz prolaznost od 76% znaci 66 ucenika ce je i zavrsiti i od tih 66 cak 53 idu u HR na studij!?!? Koliko ce ih se vratiti? Jedan ili nijedan?

Vasi politicari su vama najveci neprijatelji. Niko drugi.

E na ovo moram reagirati. Pošto sam upoznat sa situacijom što se tiče budućih studenata dosta njih je se prijavilo na državnu maturu samo zbog izleta do Splita :D bez ikakvog upisivanja faksa u Hrvatskoj (a i popušta im se u srednjoj školi zbog državne mature). Bar je tako bilo prošle godine što se tiče širokobrijeških srednjoškolaca. Brojke uopće nisu tako crne kao što izgleda. Dalje, i od toga broja od 76% onih koji polože državnu maturu nikome se ne garantira da će upasti na faks koji želi u hr od onih koji će i ići jer sama matura ništa ne garantira (dosta je jednostavna :D).

Što se tiče vraćanja studenata ovi što odu u Zagreb se slabo vraćaju (najmanje ovi iz Livna, Tomislava i sela, možda sveukupno 10%, ostali se više vraćaju), dok ovi što studiraju u Splitu, Dubrovniku ili drugim mjestima osim Zg-a se u pravilu uvijek vraćaju, pogotovo ovi iz Hercegovine tako da ove brojke treba dobro uzeti s rezervom...

Dalje, treba pridodati i one koji padaju godine (a ima ih dosta :-) )se uvijek vraćaju jer im je ovdje lakše završit faks....
hercegovac_pravi

#2030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
Pa naravno da je utjecajan,bio je utjecajan i kad je bio u opoziciji a kamoli sad.Zato su svi njegovi potezi danas pod mnogo vecom lupom nego sto su bili prije.
U svjetlu toga a i ovih desavanja sa cika Jovom ne vidim bitnu razliku izmedju onog slikanja parmaka Ahmetovica sa Dacicem sto ovih dana svi zdusno koriste kao kritiku na njega (a s tom se kritikom i sam slazem,da ne bude zabune) i dvodnevnog Zlatkovog izleta u Atinu i sjedenje za istim stolom sa Tadicem.
Ono sto je tuzno u tom detalju,bar meni,nije toliko sto je on danas tamo a ne recimo na protestima u Sarajevu,nego sto ce vecina to opravdati a za neke stvari jednostavno nema opravdanja.
hoce li on tamo pricati s Borisom o Divjaku? ako je vec tako utjecajan..iskoristiti priliku dok je i Milanovic tu?

i ne znam gdje su svi bili kad je Ilija gulio u Beogradu..joj, nemoj ba, sita sam propagande.. :x
Ma đžaba ti je...može Lagumđžija sada odletiti u Beč, natjerati Austrijance da izdaju zvanično izvinjenje i da Jovu dovede nazad u Sarajevo, znaš kakva bi onda bila priča?
Pa onda bi "mikroklipači" rekli kako Lagumđžija koristi Jovinu nesreće za ličnu promociju...tako ti to ide. U nas će ti bona sve oprostiti osim uspjeha. Tipična mahalska...
Co0l

#2031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:

Kazem ja,odmah ce se svaki potez Dragog Vodje opravdat,taman da ne znam ti sta uradi.Ipak ON zna najbolje :)
Ali,necemo vise dirat u njega,ipak je to samo propaganda i politiziranje.
Kako je krenulo jos malo pa ce svaka kritika svoj epilog imati u novcanoj kazni,u najmanju ruku.
Gandalf

#2032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Lagumdžija sada kad bi otišao u Srbiju i za vratove uhvatio i mladića i hadžića i odvuk'o ih u Hag, javio bi se neki pametnjaković da kaže da je Lagumdžija svo vrijeme u svom stanu skrivao haške bjegunce a sada ih koristi da za sebe izvuče političke poene.
patria

#2033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

Co0l wrote:parmaka Ahmetovica
Jes vala, a meni na u padne i koliki je parmak Komsic u odnosu na poziciju koju zauzima. Cisto profesionalno, posto vidim da je Ahmetovic parmak-defektolog iz Srebrenice. Cisto ovi dupli standardi bodu oci.
Co0l

#2034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

hercegovac_pravi wrote:
plain vanilla wrote:
Co0l wrote:

Ma đžaba ti je...može Lagumđžija sada odletiti u Beč, natjerati Austrijance da izdaju zvanično izvinjenje i da Jovu dovede nazad u Sarajevo, znaš kakva bi onda bila priča?
Pa onda bi "mikroklipači" rekli kako Lagumđžija koristi Jovinu nesreće za ličnu promociju...tako ti to ide. U nas će ti bona sve oprostiti osim uspjeha. Tipična mahalska...
Da,moze.Stavise,i trebalo bi ali ipak je izabrao Atinu.Ugodnija klima tamo,sta li.
plain vanilla

#2035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote: Kazem ja,odmah ce se svaki potez Dragog Vodje opravdat,taman da ne znam ti sta uradi.Ipak ON zna najbolje :)
Kako je krenulo jos malo pa ce svaka kritika svoj epilog imati u novcanoj kazni,u najmanju ruku.
naravno da cu opravdati
vise moze koristiti da razgovara s Tadicem nego da je isao na prosvjed
ako ti to ne mozes razumjeti, onda stvarno :-)

A Bakir I. neka ne ide nigdje, neka samo naspe vodu u usta i neka drzi do kraja mandata..
patria

#2036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

Gandalf wrote:Lagumdžija sada kad bi otišao u Srbiju i za vratove uhvatio i mladića i hadžića i odvuk'o ih u Hag, javio bi se neki pametnjaković da kaže da je Lagumdžija svo vrijeme u svom stanu skrivao haške bjegunce a sada ih koristi da za sebe izvuče političke poene.
U pravu si, ali ima tu jos neesto. Kad stvari postanu mutne i nejasne prati tokove novca, a ja bih dodao gledaj sta rade.
Zlatko nije uhvatio Mladica nego se istakao sa Arapima, odlicni rezultati. Pricamo realno.
plain vanilla

#2037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Da,moze.Stavise,i trebalo bi ali ipak je izabrao Atinu.Ugodnija klima tamo,sta li.
a lijepo od tebe sto smatras da je Lagumdzija najbolji i najutjecajni bh politicar :mrgreen:
hercegovac_pravi

#2038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

patria wrote:
hercegovac_pravi wrote:pe es pošteno da ti kažem mene je iznenadilo da je Čović krenuo "solo" i bez potpore značajne potpore MZ-a.
Ako je danas u Federaciji tu negdje 1/4 Hrvata, od kojih je preko 4/5 glasova otislo HDZu (pojednostavljujem, jer recimo HSP racunam kao stranku ciji su glasaci sa 'halal certifikatom'), koliko matematicki izrazeno treba da padne pa da bude prihvatljivo tebi ili SDPu?
Da pojasnim dalje: ja licno odgovor ne znam, bas hocu da razumim i prihvatim bit ovog koncepta.
Nemoj bogati o meni lično. Ja sam nebitan u svemu ovom a šta je prihvatljivo SDP-u neka SDP sam odluči.
Logično gledajući, treba im pripasti onoliko koliko imaju glasova u DN-u. Ništa ni manje ni više od toga. Zašto? Pa zato što se na izborima ne vrši kandidovanje "narodnih poslanika" već stranačkog kadra. Zato, što se konstitutivnost i ravnopravnost jednog naroda štiti upravo u DN-u, instituciji vlasti koju HDZ pokušava obesmisliti isključivo vođen idejom "Bošnjakizacije" SDP-a.
Vrlo je teško licitirati specifičnim procentima jer ni politički uticaj svake stranke nije isti niti se može mjeriti isključivo brojem osvojenih glasova. Takva licitacija je samo navlakuša za naivne. Npr. ukoliko obratiš pažnju na SZBiH, katastrofalna stranka, porazni izborni rezultati ali zbog "Lepog" još uvjek imaju uticaj na politička zbivanja u BiH i taj uticaj višestruko prevazilazi izborne rezultate.
patria

#2039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

1pajdo wrote: E na ovo moram reagirati. Pošto sam upoznat sa situacijom što se tiče budućih studenata dosta njih je se prijavilo na državnu maturu samo zbog izleta do Splita :D bez ikakvog upisivanja faksa u Hrvatskoj (a i popušta im se u srednjoj školi zbog državne mature). Bar je tako bilo prošle godine što se tiče širokobrijeških srednjoškolaca. Brojke uopće nisu tako crne kao što izgleda. Dalje, i od toga broja od 76% onih koji polože državnu maturu nikome se ne garantira da će upasti na faks koji želi u hr od onih koji će i ići jer sama matura ništa ne garantira (dosta je jednostavna :D).

Što se tiče vraćanja studenata ovi što odu u Zagreb se slabo vraćaju (najmanje ovi iz Livna, Tomislava i sela, možda sveukupno 10%, ostali se više vraćaju), dok ovi što studiraju u Splitu, Dubrovniku ili drugim mjestima osim Zg-a se u pravilu uvijek vraćaju, pogotovo ovi iz Hercegovine tako da ove brojke treba dobro uzeti s rezervom...

Dalje, treba pridodati i one koji padaju godine (a ima ih dosta :-) )se uvijek vraćaju jer im je ovdje lakše završit faks....
Pajdo,

Najbolji recept da se raspricate, koliko sam upratio, je da vam neko dirne u vase brojke i koliko vas je.

I mogu ti rec da vam ide to od ruke, bas sam malo citao, te ovi se ovdje radjaju, te oni ondje, te ovi prelijecu dolijecu, cuda... Do sad vam se obilo o glavu, kako ce biti u buducnosti ne znam
hercegovac_pravi

#2040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Co0l wrote:
plain vanilla wrote:
Co0l wrote:

Kazem ja,odmah ce se svaki potez Dragog Vodje opravdat,taman da ne znam ti sta uradi.Ipak ON zna najbolje :)
Čovječe hebo dragog vođu kako više ne možeš shvatiti :-)
Kažem ja svaki potez Mrskog Majorizatora će se popljuvati taman da lično dovede Divjaka u Sarajevo, on u svakom slučaju ne zna šta radi. ON ništa ne zna.
Co0l

#2041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

patria wrote:
Co0l wrote:parmaka Ahmetovica
Jes vala, a meni na u padne i koliki je parmak Komsic u odnosu na poziciju koju zauzima. Cisto profesionalno, posto vidim da je Ahmetovic parmak-defektolog iz Srebrenice. Cisto ovi dupli standardi bodu oci.
Pa ima i Komso svojih aferima sigurno ali za razliku od Ahmetovica bar ima malo nekog dostojanstva.
hercegovac_pravi

#2042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Co0l wrote:
hercegovac_pravi wrote:
plain vanilla wrote:

Pa nije lud da ti i ostali "mikroklipači" ovuda vrištite kako narcis koristi ljudsku nesreću za ličnu pormociju.... :-)
palermo

#2043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

1pajdo wrote:
E na ovo moram reagirati. Pošto sam upoznat sa situacijom što se tiče budućih studenata dosta njih je se prijavilo na državnu maturu samo zbog izleta do Splita :D bez ikakvog upisivanja faksa u Hrvatskoj (a i popušta im se u srednjoj školi zbog državne mature). Bar je tako bilo prošle godine što se tiče širokobrijeških srednjoškolaca. Brojke uopće nisu tako crne kao što izgleda. Dalje, i od toga broja od 76% onih koji polože državnu maturu nikome se ne garantira da će upasti na faks koji želi u hr od onih koji će i ići jer sama matura ništa ne garantira (dosta je jednostavna :D).

Je, ovo si ti prilično korektno napisao, mislim da je to tu negdje, neki zadnji podatak koji sam ja čuo je da u zagrenu ostaje 84 % studenata koji odu tamo (iz splita i dubrovnika je postotak mnogo veći, kao što si i sam rekao)). Al ti si zapravo ovdje okrio najveći problem Hrvata (i Srba,ali sad ne pričamo o njima), nije toliko problem odliv Hrvata iz zapadne hercegovine, ona će ostati hrvatska (u etničkom smislu) ali odlaze najbolji. I najbolji ostaju u Hrvatskoj.

A to ujedno znači da se ne stvara mogućnost kreiranja atuhtone, kvalitetne hrvatske elite koja će biti sposobna da odgovori izazovima politike u BiH.
Co0l

#2044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

hercegovac_pravi wrote: Čovječe hebo dragog vođu kako više ne možeš shvatiti :-)
Kažem ja svaki potez Mrskog Majorizatora će se popljuvati taman da lično dovede Divjaka u Sarajevo, on u svakom slučaju ne zna šta radi. ON ništa ne zna.
Ja nit se slazem sa tim da ga hebo nit sam rekao da je majorizator niti da nema dobrih poteza niti da ne zna sta radi.Samo kazem da mu pojedinci ovdje polako izgradjuju kult licnosti i nazor pokusavaju svaki njegov potez opravdati dok se svaka kritika na njegov racun odmah proglasava napadom na drzavu :-) Dovoljno je samo nekoliko zadnjih postova kao odgovor na moj pogledat pa da odmah sve bude jasno.Niko se nije ni sekunde zapitao jel bas uredu da on bude dva dana na nekom sastanku i to stranackom a ne drzavnickom (sto bi se moglo nekako i opravdat) dok se hiljade ljudi mrznu na demonstracijama a heroj odbrane lezi u celiji sa petoricom kojekakvih probisvjeta.
Ne,on zna sta je vaznije,jelde,a onaj ko mu to prigovori je trol i neprijatelj drzave.'Mikro klipac' jel,sta god to znacilo.
plain vanilla

#2045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Ja nit se slazem sa tim da ga hebo nit sam rekao da je majorizator niti da nema dobrih poteza niti da ne zna sta radi.Samo kazem da mu pojedinci ovdje polako izgradjuju kult licnosti i nazor pokusavaju svaki njegov potez opravdati dok se svaka kritika na njegov racun odmah proglasava napadom na drzavu :-) Dovoljno je samo nekoliko zadnjih postova kao odgovor na moj pogledat pa da odmah sve bude jasno.Niko se nije ni sekunde zapitao jel bas uredu da on bude dva dana na nekom sastanku i to stranackom a ne drzavnickom (sto bi se moglo nekako i opravdat) dok se hiljade ljudi mrznu na demonstracijama a heroj odbrane lezi u celiji sa petoricom kojekakvih probisvjeta.
Ne,on zna sta je vaznije,jelde,a onaj ko mu to prigovori je trol i neprijatelj drzave.'Mikro klipac' jel,sta god to znacilo.
Evo jos jednom

Da si ti objektivan i da je onaj post izraz tvoje brige za Divjaka ti bi se lijepo upitao:
Gdje su Lagumdzija, Komsic, Bakir, Suljo, Haris, Fahra, pa i reis,kardinal, pa...da ne nabrajam dalje

a ti hop..Lagumdzija..i ti objektivan? Nisi
samo si trazio povod da pljuckas po Zlaji i koristis tudju nesrecu, bas kao Mirnes
toliko
Co0l

#2046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote: Kazem ja,odmah ce se svaki potez Dragog Vodje opravdat,taman da ne znam ti sta uradi.Ipak ON zna najbolje :)
naravno da cu opravdati
vise moze koristiti da razgovara s Tadicem nego da je isao na prosvjed
ako ti to ne mozes razumjeti, onda stvarno :-)

A Bakir I. neka ne ide nigdje, neka samo naspe vodu u usta i neka drzi do kraja mandata..
A tu smo znaci.A bez zadrske se pozdravljao Komsin ''necu ja ni sa kim da pricam iz Srbije i da idem u Beograd dok ne puste Iliju'' stav dok je slucaj Jurisic bio aktuelan.Ili opet mjesam kruske i jabuke? Necu ni pitati imal onda za to opravdanje posto bi u tom slucaju ta dva stava potpuno bila kontradiktorna jer sam uvjeren da ce se i tu naci opravdanje.Kao i za sve ostalo,kao sto vidimo :)
plain vanilla

#2047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
A tu smo znaci.A bez zadrske se pozdravljao Komsin ''necu ja ni sa kim da pricam iz Srbije i da idem u Beograd dok ne puste Iliju'' stav dok je slucaj Jurisic bio aktuelan.Ili opet mjesam kruske i jabuke? Necu ni pitati imal onda za to opravdanje posto bi u tom slucaju ta dva stava potpuno bila kontradiktorna jer sam uvjeren da ce se i tu naci opravdanje.Kao i za sve ostalo,kao sto vidimo :)
Na slucaju Ilije su svi pali..i tu nema price
cast izuzecima, jer da nije njih, Ilija bi dosad umro
hercegovac_pravi

#2048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

palermo wrote:
1pajdo wrote:

Je, ovo si ti prilično korektno napisao, mislim da je to tu negdje, neki zadnji podatak koji sam ja čuo je da u zagrenu ostaje 84 % studenata koji odu tamo (iz splita i dubrovnika je postotak mnogo veći, kao što si i sam rekao)). Al ti si zapravo ovdje okrio najveći problem Hrvata (i Srba,ali sad ne pričamo o njima), nije toliko problem odliv Hrvata iz zapadne hercegovine, ona će ostati hrvatska (u etničkom smislu) ali odlaze najbolji. I najbolji ostaju u Hrvatskoj.

A to ujedno znači da se ne stvara mogućnost kreiranja atuhtone, kvalitetne hrvatske elite koja će biti sposobna da odgovori izazovima politike u BiH.
I samo da dodam na ovaj post, koliki je kvalitet i onih što se vraćaju? Kolika je njihova sposobnost da urade nešto smišljeno i produktivno?
Većina njih se vraća vođena ličnim neuspjehom a ne "patriotskim porivom". Ljudi koji nisu mogli preboliti kompleks "dotepenca", niti su mogli izmiliti iz svoje "malograđanske ljušture" u koju su "ušuškavani" prvih 18-19 godina svoga života. I onda ih spuca ona "Kako mali Jure vidi stvarnost" pa se skontaju da će čitav život biti neprimjetni u npr. Zagrebu a nazad u "domu svome" nemaju prostora za "ličnu promociju". I onda iz jednog takvog kompleksa i odbojnosti prema spoznaji da nisu "bogom dati" pođu dizati svoje glasove koji u suštini vrište od mržnje prema svemu što izlazi van njihovih nakaradnih okvira realnosti. Oni mrze i Bošnjake, mrze i Srbe, mrze i Zagrepčane i većinu ljudi koja živi u Hrvatskoj. Elementaro, što bi u nas rekli, "oni do podne mrze sve osim sebe a od podne mrze i sami sebe".
I kakav onda kvalitetan politički diskurs možeš očekivati od takvih individua?....Znam ih, nek su živi i zdravi ali daleko im kuća od moje bila..
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

palermo wrote:
1pajdo wrote:

Ne bih se složio. Dosta dobrih studenata ostaje, nemaju potrebu ići u Hrvatsku, a treba dodati i one koji nisu u mogućnosti studirati u hr zbog financija pa studiraju u BiH. Ostaje dobra baza i u BiH koja može odgovoriti izazovima politike u BiH. Mislim da nije problem u politici nego u drugim disciplinama, kao tehničkim disciplinama, znanstvenom radu, medicini i sl. Dakle stručnom kadru...

Uostalom je li to problem i u hr, srbiji, pa i u cijeloj BiH jer i dio njihovih najboljih studenata ide u europu i ostaje tamo...
hercegovac_pravi

#2050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Co0l wrote:
hercegovac_pravi wrote: Čovječe hebo dragog vođu kako više ne možeš shvatiti :-)
Svašta....
De ovako, hajde sada zamisli da su Lagumđžija i ostali iz vodstva SDP-a stali na čelo demonstranata i prošetali malo od Austrijske do Srbijanske ambasade. Zamisli kakve političke konotacije u ovome momentu bi takav potez proizveo. Već mogu zamisliti naslove u sutrašnjim novinama.
- Lagumđžija i SDP koriste "čika Jovinu " nesreću u bijednom pokušaju promocije propale politike
- Lagumđžija izveo ljude na ulice
- Počelo je, Tripoli na ulicama Sarajeva
- Uprokos upozeorenju MZ-a Lagumđija ipak krenuo sa prosvjedima
....itd..itd...dalje dopiši sam..

pe es "mikroklipači" su osobe koje uopšte nemaju rezona u svojim kritikama. Njima je samo bitno da se kritikuje. I oni to vrlo rado rade. U procesu "pljuvačine" vrlo rijetko koriste osnovane teze bazirane na konkretnim argumentima a osnov njihove kritike su nekakve "polu-insinuacije".
Znači ubacuju male klipove pod točkove nečeg što se kreće i zato "mikroklipači". U osnovi, njima nije ni bitno šta je to što se kreće ali dokle god se kreće to "nešto" uvjek će biti vremena i mjesta za njihovu "kritiku" a to je jedina stvar do koje im je stalo.
Locked