Ne kontam šta me pitaš? Pa već sam ti odgovorio da tih 6 mjeseci nema nikave simbolike. Ista stvar bi se desila prije 3 mjeseca da OHR nije "nametnuo" privremeni budžet" federacije. 2-3 mjeseca prije toga nametanja su bili pregovori među strankama nakon izbora.patria wrote:Nema zajeba, ja nemam pojma ko si ti, mozda pricam sa Tadicem ili Josipovicem - teoretski. Sto se ovo poklapa sa politikom SDP nije pitanje za mene. Uostalom, obrati paznju da ja pitam u vezi logike poteza SDPhercegovac_pravi wrote:kako misliš "otvorene karte"? Ti izgleda praviš zajeb pa misliš da sam ja nekakav "glasnogovornik" SDP-a, tako da ono što ti ja pišem nije zvaničan stav SDP-a (u suštini to ti znači "more da bidne ne mora da značipatria wrote: Tu su, otprilike, otvorene karte znaci.
U principu ok, a sto se nije islo na to prije 3-4 mjeseca, tj. sta se cekalo?
Dalje, je li se ocekuje da posle 2-3 izborna ciklusa Hrvati u Grudama i okolini prihvate BiH kao domovinu?). Samo logički gledam stvari, ništa ni manje ni više od tog.
Zašto se čekalo? Pa nije bilo potrebe praviti radikalne poteze. Dovedeš HDZ u situaciju kad više ne mogu "ni naprijed ni nazad" i onda radiš onako kako tebi odgovra. Za naprijed nemaju snage (političkog kapitala) a nazad ih strah vlastitog biračkog tijela koje će ih razapeti "ko Isusa". Sami su sebi krivi što su na pogrešnoj premisi gradili izbornu kampanju nadajući se ponovnoj gluposti i zaboravu vlastite glasačke baze. Sad treba tražiti način i "pakovati entitete i stolne gradove u novu šarenu lažu koja će zabavljati široku narodnu masu". Kad jednom ambalaža spadne i nakon brojnih paketića, HDZ glasačko tijelo skonta da je svaki paket prazan, e onda nastupa belaj.
A da li će Hrvati u Grudama ili bilo gdje drugo "prihvatiti" BiH kao njihovu državu, pošteno da ti kažem svejedno mi je. Nisu je prihvatili zadnjih 20 godina, zašto bi je prihvatali sada..."psi laju na karavane a karavni prolaze"...
Opet te pitam, zasto se cekalo pola godine, zasto bas pola godine? Poenta je bila tu i posle mjesec dana.
Dalje, koliki mali utjecaj Hrvata iz Gruda i okoline je prihvatljiV izrazeno, kvantificirano na neki nacin?
Dakle nema simbolike u tih 6 mjeseci.
Za logiku sam, nadam se, već objasnio.
I čekalo se na stav Hrvatske, Njemačke, USA i drugih relavantnih zemalja u PIC-u. Njihov stav se izkristalizirao još prije od prilike 2-3 mjeseca i vrijeme je za drugu stepenicu što je faktički pravljenje vlasti bez HDZ-a
pe es pošteno da ti kažem mene je iznenadilo da je Čović krenuo "solo" i bez potpore značajne potpore MZ-a.
ovo zadnje pitanje nemam pojma šta znači? Pa ako može preformuliši ga.