solo2 wrote:bosnovizija wrote:Barbarez: Remi bi bio kiks!
Kiks sebi ne smijemo dozvoliti. A, kiks bi po meni bio i remi, istakao je u Bukureštu za Scsport.ba Sergej Barbarez
Sergej Barbarez prilikom današnjeg dolaska u hotel Crowne Plaza
Ikona bh. fudbala optimista
Piše: Bakir Tiro
02.06.2011 u 14:28 sati.
Ovdje smo došli sa ambicijamom da pobijedimo. Svaki rezultat donosi određene kalkulacije. Pobjedom ih trebamo utišati, rekao je u Bukureštu za SCsport.ba Sergej Barbarez, ambasador bh. fudbala.
Naš ponajbolji fudbaler svih vremena kaže da iz objektivnih razloga trebamo jurišati na tri boda.
„Devedeset posto njihovog kadra je iz rumunske lige. Nepoznanica su, ali sigurno je da smo u ovom trenutku bolji od njih. Ipak, jedna utakmica nešto je posebno. Međutim, kako god bilo kiks sebi ne smijemo dozvoliti. A, kiks bi po meni bio i remi“, kazao je Barbarez koji se istinski nada da će naš državni tim na koncu kvalifikacija izboriti baraž za EURO „Ukrajina i Poljska 2012“.
Izvor: SCsport.ba
Cuj kiks remi protiv Rumunije u Bukurestu -

pa nismo Spanija
Nismo Španija, ali nismo ni San Marino. Ovo se zove jednostavno pobjednički mentalitet, i mislim da svaka ekipa koja želi na EP mora ići na pobjedu protiv ovakve Rumunije od koje je ostalo samo još ime i ništa više.
Mi treba da se prestanemo bojati ekipa koje imaju jednu (polu)zvijezdu i 80% prosječnih igrača jer u najmanju ruku imamo ravnopravan tim (imamo i mi anonimusa, što jes jes) koji treba da respektuje, ali da se postavi kao jača ekipa na terenu.
Priča o "strašnim" selekcijama se kod nas uvijek ponavlja, te Wales ima Garetha Balea (ili nekada Giggsa), te Bjelorusija ima Hleba (igr'o u Barceloni, heeej), te Makedonci imaju Pandeva, Albanci Canu,pa hebote svi imaju nekog igrača od koga mi umremo od straha i uvijek "oprezno, idemo na bod, bla bla bla", a to je jednostavno kompleks malih reprezentacija.
Ja znam samo da mi kad god idemo na bod - zijanimo, i fakat već 15 godina otkad pratim ovu reprezentaciju muka mi je od tog straha od "utakmice u gostima", pogotovo jer imamo dovoljno dobre igrače koji su navikli da u svojim klubovima uvijek igraju na pobjedu.
Pustiću da me Sušić iznenadi, ali otom-potom.