Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
burekodsira

#2026 Re: Android OS

Post by burekodsira »

u network settings aktiviraj tj klikni "use packet data"

Image
dinoo1898

#2027 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

salih88 wrote:Jeste li još na verziji androida, koju ste dobili kada ste kupili svoj mobitel, ili ste instalirali neki od modova? Ima li kakvih pohvala, žalbi i tako dalje, dajte da malo prozborimo o ovome... :-D
ja sam svoj updateovao preko kies-a davno, jos nekada tamo u oktobru/novembru ali mi jos uvijek kies govori kako nema novih verzija a znam da ima :D

planirm ovih dana "rizikovati" preko odin-a iako da ti pravo kazem malo me strah :P
Chuckie

#2028 Android OS

Post by Chuckie »

Sta ce te biti strah ja sam odinom znao flashat stock rom dnevno i vise od 10 puta nakon probavanja nekih custom romova.

______
Sent from my iPhone
MGB

#2029 Re: Android OS

Post by MGB »

Vozdra raja, imam pitanje:

Imam Xperia Arc koji navodno omogućava opciju ''3D Sweap Panorama'', ali ne mogu nikako na mob-u da nadjem tu opciju, a kamo li da je koristim?! :?

ko zeli pomoci, evo neka slikovito vidi na sta mislim, hvala. Pozz.

http://latestmobiletechnology.com/sony- ... ramas.html
dinoo1898

#2030 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

Chuckie wrote:Sta ce te biti strah ja sam odinom znao flashat stock rom dnevno i vise od 10 puta nakon probavanja nekih custom romova.

______
Sent from my iPhone
ma sta ja znam, ono da ne sjebem nesto, znas da je nezgodno prvi put hahaha :D
ema_

#2031 Re: Android OS

Post by ema_ »

burekodsira wrote:u network settings aktiviraj tj klikni "use packet data"

Image
Nije to :-( Znam za taj glavni prekidač, ali meni "samo" aplikacije neće da se pokreću, samo što mogu preko običnog browsera, to radi :? Mobilni net je aktivan...

Anyone?
Gray

#2032 Re: Android OS

Post by Gray »

Mislim da je to opcija koja se zove allow background sync, ali ne mogu sada da se sjetim gdje je.
dinoo1898

#2033 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

ja ne mogu da vam opisem svoje odusevljenje kada sam nasao ovu aplikacijuuu!!
https://market.android.com/details?id=c ... 5ha2U5NyJd
ema_

#2034 Re: Android OS

Post by ema_ »

Gray wrote:Mislim da je to opcija koja se zove allow background sync, ali ne mogu sada da se sjetim gdje je.

Nije ni to.. :(
burekodsira

#2035 Re: Android OS

Post by burekodsira »

bezveze ovako naglabati sta bi moglo biti, ima milion razloga. najbolje daj ti to nekome da pogleda ko se razumije :lol:

a i pogledaj mozda imas neki ad blocker instaliran koji po svojoj funkciji blokira reklame u besplatnim aplikacijama tako sto im ne dozvoljava da se spoje na net, pa samim tim im mozda i ne da da vrse tu funkciju za koju im je potreban internet :-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2036 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Jesi gledala u opcijama aplikacije???
Pasha.car.aga

#2037 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Pozdrav,

Ovako novi sam korisnik SGSII, tako da imam jedno pitanje: Da li mi moze neko pomoci kako da se spojim na svoj privatni internet preko SGSII, da budemo jasni, telefon mi prepozna internet i sve, ali kad pokrenem browser nema nista, takodje sam citao po raznim forumima, kao kad telefon prepozna internet po pravilu izbaci prozorcic da se upise password za ulazak na internet, ali kod mene ne izbaci uopste nikakav prozorcic, s obzirom da za status mreze pise da je otvorena, a dobro znam da nije otvorena, jer kad se konektujem i preko laptopa, potrebno je da unesem user name i password, ako neko zna odgovor sta je u pitanju, please help... :?:

Hvala svima!
Chuckie

#2038 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Pasha.car.aga wrote:Pozdrav,

Ovako novi sam korisnik SGSII, tako da imam jedno pitanje: Da li mi moze neko pomoci kako da se spojim na svoj privatni internet preko SGSII, da budemo jasni, telefon mi prepozna internet i sve, ali kad pokrenem browser nema nista, takodje sam citao po raznim forumima, kao kad telefon prepozna internet po pravilu izbaci prozorcic da se upise password za ulazak na internet, ali kod mene ne izbaci uopste nikakav prozorcic, s obzirom da za status mreze pise da je otvorena, a dobro znam da nije otvorena, jer kad se konektujem i preko laptopa, potrebno je da unesem user name i password, ako neko zna odgovor sta je u pitanju, please help... :?:

Hvala svima!
Za početak na ruteru podesi routed konekciju, umjesto bridge, pa da pričamo dalje, a sad je to vjerovatno špansko selo za tebe?

Otvorena ti je wireless mreža tj ta lokalna bežična, a ne adsl mreža na koju se konektuješ sa username i passwordom sa laptopa.
Pasha.car.aga

#2039 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Chuckie wrote:
Pasha.car.aga wrote:Pozdrav,

Hvala svima!
Za početak na ruteru podesi routed konekciju, umjesto bridge, pa da pričamo dalje, a sad je to vjerovatno špansko selo za tebe?

Otvorena ti je wireless mreža tj ta lokalna bežična, a ne adsl mreža na koju se konektuješ sa username i passwordom sa laptopa.

Upravo tako prijatelju moj hahaha :mrgreen:

Sad mi samo kazi kako da podesim to na ruteru? :mrgreen:
Chuckie

#2040 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Ajd probaj za početak u browseru ukucati

192.168.1.1

i ako izbaci neki prozor, probaj se ulogovat username: admin, password: admin

ps: Imaš li MojaTV?
zateznistub

#2041 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Ajd probaj za početak u browseru ukucati

192.168.1.1

Ako ima MojaTV nece moci prebaciti modem u PPPoE
Pasha.car.aga

#2042 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Chuckie wrote:Ajd probaj za početak u browseru ukucati

192.168.1.1

Ukucao u browser i pokusao se ulogovati, medjutim kaze da mi je pogresan user name ili password!

Imam MojaTV.
Chuckie

#2043 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Dakle piši propalo, kažu da ako imaš MojuTV onda ne možeš nabacit routed konekciju da bi koristio wireless. Zovi telekom i pitaj. Ja nemam MojaTv zato ništa ne rizikuj sa tim opcijama routera. Pozz.
Last edited by Chuckie on 06/02/2012 18:36, edited 1 time in total.
Pasha.car.aga

#2044 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Internet mi nije preko bh telecoma, vec onako privatni :mrgreen:

Predpostavljam da je i to problem :):)
Chuckie

#2045 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Kakav ti je internet privatni?
Pasha.car.aga

#2046 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Chuckie wrote:Kakav ti je internet privatni?

Ne razumijem u kom smislu?
Chuckie

#2047 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Kakav internet koristiš, da bi imao internet na mobitelu preko wirelessa moraš imat ADSL internet + wireless router.
Pasha.car.aga

#2048 Re: Android OS

Post by Pasha.car.aga »

Nije ADSL, a wireless je :)

Jbg :|
zateznistub

#2049 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Dakle piši propalo, kažu da ako imaš MojuTV onda ne možeš nabacit routed konekciju da bi koristio wireless. Zovi telekom i pitaj. Ja nemam MojaTv zato ništa ne rizikuj sa tim opcijama routera. Pozz.
Ja sam na ovom forumu citao oprecne informacije, od toga da moze do toga da ne moze. Meni je prijatelj, inace magistar el. tehnke pokusao pomoci doduse u razgovoru preko telefona i nije uspio. OPet kazem citao sam na forumu da moze e sad...

On the topic,

ko mi moze preporuciti neku navigaciju za sgs plus
threshold

#2050 Re: Android OS

Post by threshold »

Ja koristim http://www.sygic.com/en/android ,
a imas i http://www.navigon.com/portal/uk/produk ... droid.html .

Prvi radi dosta solidno i stabilno, samo sto kod mene nova krakovana verzija nije dobro funkcionisala pa sam nabacio stariju koja dobro obavlja svoj posao. Sa drugom nemam iskustva, al citajuc recenzije, ne bi trebala da je losa.

Za Sygic takodjer imas 7 dana test period pa probaj svakako.

:thumbup:
Post Reply