Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bogumila wrote:nije bez vlade, stara radi dok se nova ne izabere
Ko snosi odgovornost ako u roku 30 dana ne bude izabrana nova Vlada KS? Postoji li uopće takva odgovornost?
Član 31.
Do imenovanja premijera i članova Vlade u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o Vladi Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 4/01), poslove iz nadležnosti Vlade vršit će Vlada u dosadašnjem sastavu. (zakon o vladi ks)
ne znam, mrsko mi da opet otvaram, imas na stranici od vlade ks.
04. 10. 2012. • 19:52
- Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo saopćeno je da su oni, sa svojim partnerima u novoformiranoj parlamentarnoj većini, u završnoj fazi razgovora oko formiranja Vlade u Kantonu Sarajevo te ovim putem žele informirati javnost da će skupštinska većina uskoro stati iza stručne i kompetentne Vlade po mjeri svih građana kantona.
Ističu da će već u idućoj sedmici dinamika formiranja Vlade i imenovanja njenog mandatara biti ubrzana i usmjerena ka okončanju procesa predlaganja kompetentnih osoba koje će svoj premijerski i ministarski mandat obavaljati timski i u punom stručnom kapacitetu.
- Imajući u vidu da je KO SDA Sarajevo insistirao na vladi eksperata, proces koji je prethodio zahtijevao opsežan politički dogovor s najvećom mogućom mjerom konsenzusa i provjere stručnosti osoba koje u Vladi Kantona Sarajevo trebaju popraviti i unaprijediti veliki broj procesa i projekata koje je u samo dva mjeseca svojim destruktivnim i nezakonitim ponašanjem uništila vlast na čelu s neprirodnom koalicijom SDP - SBB, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.
bogumila wrote:ne znam, mrsko mi da opet otvaram, imas na stranici od vlade ks.
04. 10. 2012. • 19:52
- Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo saopćeno je da su oni, sa svojim partnerima u novoformiranoj parlamentarnoj većini, u završnoj fazi razgovora oko formiranja Vlade u Kantonu Sarajevo te ovim putem žele informirati javnost da će skupštinska većina uskoro stati iza stručne i kompetentne Vlade po mjeri svih građana kantona.
Ističu da će već u idućoj sedmici dinamika formiranja Vlade i imenovanja njenog mandatara biti ubrzana i usmjerena ka okončanju procesa predlaganja kompetentnih osoba koje će svoj premijerski i ministarski mandat obavaljati timski i u punom stručnom kapacitetu.
- Imajući u vidu da je KO SDA Sarajevo insistirao na vladi eksperata... saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.
Kao da raniji saziv ministara nije bio kometentan I odkad su potrebni ministri stručnjaci da bi ministarstvo djelovalo uspješno
Koje ublehe i floskule bacaju, u pm. Ma treba im svima jebat m. na sljedećim izborima za dvije godine
Samo da podsjetim na svoje nedavno
predviđanje razvoja događaja.
brzica wrote: Elvedin Konaković : "- Ne mislim da ekspertna vlada znači limitirati neke osobe koji su do sada bili članovi neki stranaka. Termin ekspertna vlada treba detaljno definirati, ističe Konaković dodajući da je bolja opcija da u pregovorima o formiranju vlasti i u Vladi učestvuje više političkih partija nego da to radi jedna ili dvije partije."
Mislim da ćemo u narednim danima svjedočiti
jako fleksibilnom tumačenju riječi "ekspertna"
JoseMujica wrote:Post Postao/la JoseMujica dana 07/10/2012 16:13
u najgorem raspadu sistema obaraju vladu, a da nemaju unaprijed spremno rješenje da formiraju novu
diletanti
Imaju, imaju rjesenje. Nista ne brini, sve ce biti uradjeno u roku.
Samo se bojim, da ne bude mali problem. Ovi sto su smjenjeni, morali su podnijeti ostavke, a nisu.
onda je u skladu sa zlatkovim vizijama, sudeci po dosadasnjim, za ocekivati da sve stane dok se ne izabere onaj snsd/ov milutin iz novog sarajeva kao bosnjak, expert, i premijer. sve da stoji na svim nivoima dok se to ne desi.
Arzija je skinuta u zakonitoj proceduri i neće nikad, barem ne na ovaj način. A ni njoj nije zabranjeno da se javi na konkurs, kada sadašnjoj direktorici istekne mandat. A Meša, koliko god mi bio odvratan, je skinut mimo zakona. To što on ne voli mene ćafira, ne dozvoljava meni ćafiru, da se igram kadije.
Pravda funkcioniše samo dok je slijepa.