Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2026 Re: Papanluk na automobilima
Auto jede malu djecu... Odlicna Jetta... Meni jedino felge ne pasu nikako na nju, a unutrasnjost mi je super sa tom crvenom bojom... Otkad crvena i smedja ne idu skupa...
-
GaRGa
#2027 Re: Papanluk na automobilima
najbolje Jetta u BiH sto sam do sad vidjeo... prvi put cujema da se BBS felge nekome ne svidjaju 
- johntra
#2028 Re: Papanluk na automobilima
Ma ko će ovo kupiti kod nas? Cijena jeste realna uloženom, ali bolje mu je da ovo prodaje negdje drugo, Njemačka ili Austrija...
-
goran16v
#2029 Re: Papanluk na automobilima
muha_sa wrote:Bakir1 wrote:razvalio papak trokut da napravi macije oci![]()
![]()
![]()
tek sad prepoznah trokut![]()
![]()
upišah se
![]()
Al zato nema steku da bude aerodinamicniji na nurburgringu!
- O'zone
- Globalni moderator
#2030 Re: Papanluk na automobilima
Inače volim vozila sa fabričkim izgledom uparena sa malo odnosno nimalo vanjskih modifikacija a sa zvijeri ispod haube. Ova Jetta je pravo blizu toga ja bih joj po vlastitom ukusu vratio stare farove
. Unutrašnjost je fino odrađena (boja je stvar ličnog ukusa).
Vezano za sleeper-e jedan video
Nisam znao da Kadett može da preživi 300 km/h. Mene je mog bilo strah i na 120
Vezano za sleeper-e jedan video
Nisam znao da Kadett može da preživi 300 km/h. Mene je mog bilo strah i na 120
Last edited by O'zone on 03/12/2013 11:42, edited 1 time in total.
-
SSemir
#2031 Re: Papanluk na automobilima
zbog ovakvih kao punta je meni ova tema papanluk. pljuj po svemu sto je drugacije.. a nije ovaj @punta jedini ovdjepunta wrote:boja koze unutrasnjosti na crvenu boju auta fuj
http://www.pik.ba/artikal/9880760/jetta-vr6-turbo/
a cijena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- johntra
#2032 Re: Papanluk na automobilima
Ko su drugi, slobodno ih nabroj...
- insomnia78
#2033 Re: Papanluk na automobilima
Ma momak ima neki opasan kompleks u vezi auta
Vidis bolan da on hoda s aparatom i slika narod gdje je ko parkiran
Kme, kme il est vraiment méchant
- O'zone
- Globalni moderator
#2034 Re: Papanluk na automobilima
Sliko bi i ti da nisi u slobodarskoj Francuskojinsomnia78 wrote:Ma momak ima neki opasan kompleks u vezi auta
- johntra
#2035 Re: Papanluk na automobilima
Možda momak nekad zna i fuliti sa kojim autom, ali je uradio mnogo više nego mnogi dežurni kritičari...doduše, ima tu i onih koji su se uvrijedili jer su skontali da zaista imaju papanski ukus za ćuniranje auta...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2036 Re: Papanluk na automobilima
cijena nije ni blizu ulozenogjohntra wrote:Ma ko će ovo kupiti kod nas? Cijena jeste realna uloženom, ali bolje mu je da ovo prodaje negdje drugo, Njemačka ili Austrija...
samo prerade na motoru kostaju minimalno 6000€
da ne govorim o ostalim dijelovima okolo motora, tipa kocnice od S3, i sl...
- johntra
#2037 Re: Papanluk na automobilima
i da ga prodaje za još manje para, nismo mi tržište za ovo...u tome je bit, koliko god da je on uložio, nebitno je...
-
goran16v
#2038 Re: Papanluk na automobilima
U vecini slucajeva dodatna oprema, ulaganja i prerade se ne priznaju prilikom prodaje.
- Bakir1
#2039 Re: Papanluk na automobilima
kada imas auto koje je orginalno imalo max 139 KS i auto koje ima preko 300 KS nije isto.
sem toga taj auto nece kupiti niko ko ne zna cijeniti te prerade a to se najbolje moze vidjeti po pojedinim forumasima kojem je isti auto papanluk
sem toga taj auto nece kupiti niko ko ne zna cijeniti te prerade a to se najbolje moze vidjeti po pojedinim forumasima kojem je isti auto papanluk
-
goran16v
#2040 Re: Papanluk na automobilima
Sve je to tako, ali nikad neces prodati za cifru koja je srazmjerna ulozenom (ulozeno minus starost itd). Cim krenes u prerade i ulaganja te vrste budi siguran da ti se dobar dio toga nikad nece vratiti prilikom prodaje.Bakir1 wrote:kada imas auto koje je orginalno imalo max 139 KS i auto koje ima preko 300 KS nije isto.
- johntra
#2041 Re: Papanluk na automobilima
I onaj ko cijeni ovakve prerade, neće ga kupiti...prvi razlog je, jer vjerovatno nema toliko para, a drugi razlog proizilazi iz prvog, to jeste da on želi praviti auto po svom ukusu, naravno, za manje para...pritom ne mislim samo na kineske bljeskalice i plastik-fanatik, nego, recimo za cifru od pet milja, može se komotno srediti neko auto i da liči na nešto...isto tako, ne treba ni zaboraviti na ukus pojedinaca, neko voli ovako, neko onako...
- Bakir1
#2042 Re: Papanluk na automobilima
individualna je stvar koliko ko ima novca i za koje prerade.
sloziti turbo motor, vr, uz koristenje kvalitetnih komponenti nije jeftino i taj motor ce uvijek vrijediti vise od pola ulozenog.
ukus, svi mastaju da imaju auto od sto vise KS, oni koji pate na vw i rezu vene na isti, da je kojim slucajem BiH u EU taj auto bi vec bio u HR, a nasi trkaci se ocitavaju u onoj plavoj dvicini i kljucu jal 17 jal 19 u cilju odvrtanja bosch pumpe do kraja.
moze se auto za male pare srediti da izgleda, ali srediti kao ova dzeta ne moze.
sloziti turbo motor, vr, uz koristenje kvalitetnih komponenti nije jeftino i taj motor ce uvijek vrijediti vise od pola ulozenog.
ukus, svi mastaju da imaju auto od sto vise KS, oni koji pate na vw i rezu vene na isti, da je kojim slucajem BiH u EU taj auto bi vec bio u HR, a nasi trkaci se ocitavaju u onoj plavoj dvicini i kljucu jal 17 jal 19 u cilju odvrtanja bosch pumpe do kraja.
moze se auto za male pare srediti da izgleda, ali srediti kao ova dzeta ne moze.
- EdoSP
#2043 Re: Papanluk na automobilima
Za ove pare sto bi neko kupio ovu Jettu,mozes dodati nesto sitno i imati M3 e46,al znas ti nas,VW no1

- johntra
#2044 Re: Papanluk na automobilima
Pa niko mu ne brani da je sada ovakvu proda u EU, postoje specijalne vrste uvoza...može se uvesti kao showcar ili slično...urađeno je auto kvalitetno i volio bi ja da izvuče on sve što je uložio u nju, ali nema od toga ništa...Bakir1 wrote:individualna je stvar koliko ko ima novca i za koje prerade.
- Bakir1
#2045 Re: Papanluk na automobilima
tako se isto govorilo za onog golfa 1 gti po cijoj se cijeni od 9000 KM pljuvalo, koliko me sjecanje sluzi otisao je taj golf u DE za 5000 eur-a.
ne vidim cemu osudjivati cijenu, ne polazemo ni mi nikome racune a kome ce on prodati i za koliko to je njegova stvar.
ne vidim cemu osudjivati cijenu, ne polazemo ni mi nikome racune a kome ce on prodati i za koliko to je njegova stvar.
-
goran16v
#2046 Re: Papanluk na automobilima
Hoce vrijediti 1/2 ulozenog samo je pitanje hoces li to dobiti.Bakir1 wrote:individualna je stvar koliko ko ima novca i za koje prerade.
- johntra
#2047 Re: Papanluk na automobilima
ma ne osuđujem ja cijenu, cijena je realna, rekao sam to već...ja malo možda osuđujem kokošarenje, jbga, uložio si 18 milja ili više u auto, a nisi u stanju platiti oglas u nekim njemačkim ili inim tuning magazinima...nego ga kači po piku i sebi dopušta da ima onakve komentare ili dosadna pitanja...opet, možda griješim, možda je to već uradio, ali ja ga ne bi nikada stavio na pik, jer od prodaje preko njega nema ništa...Bakir1 wrote:tako se isto govorilo za onog golfa 1 gti po cijoj se cijeni od 9000 KM pljuvalo, koliko me sjecanje sluzi otisao je taj golf u DE za 5000 eur-a.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2048 Re: Papanluk na automobilima
Večina na ovoj temi ne bi znala da ćunira ni biciklo, a da o stylingu i tuningu auta i ne pričamo. Svojevremeno sam u jednom autu na mjestu rezervisanom kao opcionalni vazdušni jastuk napravio policu. Sve je bilo urađeno kvalitetno.
Dežurni kritičari su odmah rekli da ne izgleda lijepo.
I naravno čim su spustili dupe u moje auto ubacoli su neke stvari u novu kaseu.
Dežurni kritičari su odmah rekli da ne izgleda lijepo.
I naravno čim su spustili dupe u moje auto ubacoli su neke stvari u novu kaseu.
- johntra
#2049 Re: Papanluk na automobilima
A šta ćemo sa onima koji se uopšte ne furaju na ćuning i to im nema smisao na serijskom automobilu? Jesu li i oni totalne neznalice ili?
- klaki
#2050 Re: Papanluk na automobilima
Nije losa Jetta. Mislim meni licno se ne svidja! Ja ne bi vozio takvo auto, ali vidi se da je istinski trud ulozen. Samo koliko je posla trebalo oko motora.
Naravno ja bi joj promjenio farove, stavio stock ili neke "ciste". Isto tako unutrasnjost je mogla biti neke druge boje ali to je sve subjektivno
Ali volim sleeper auta, koji imaju stock izgleda a zvijer su ispod haube.
Evo ovaj momak, imao neko kanta auto ali zato ispod haube nedo bog
Naravno ja bi joj promjenio farove, stavio stock ili neke "ciste". Isto tako unutrasnjost je mogla biti neke druge boje ali to je sve subjektivno
Ali volim sleeper auta, koji imaju stock izgleda a zvijer su ispod haube.
Evo ovaj momak, imao neko kanta auto ali zato ispod haube nedo bog
Pa sta se treba ćunirati? Skupa/rijetka/stara auta? Da se sto prije istrijebe :/ ?johntra wrote:A šta ćemo sa onima koji se uopšte ne furaju na ćuning i to im nema smisao na serijskom automobilu? Jesu li i oni totalne neznalice ili?
Last edited by klaki on 03/12/2013 13:20, edited 1 time in total.