Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zenickaraja wrote:Koje gume preporucujute za skodu okataviju facelift, godiste 2011. U dvoumici sam dali kupiti 205/55 ili 215/55 R16...
Mislim da je najbolje ljetne gume Continental 205/55/16 na alu felgama,a zimske Goodyear 195/65/15 na celicnim felgama. Tu ja kombinaciju imam na octaviji FL,a i na prethodnoj je isto tako bilo.
Jeftinije i efikasnije gume zimi, stabilnije i ljepse ljeti i to je to. Plus sto ne moras skidati gume prilikom zamjene ljeto zima,ne ostecujes felgu i manje kosta zamjena. Imas dosta celicnih felgi za octaviju na piku i novih i polovnih.
To je oznaka za stari model koji se prodaje paralelno sa novim modelom. Obicno ima jedinstven paket opreme, neke detalje iz novog modela da se razlikkuje od standardnog starog modela i neke motore iz novog modela.
tempuser wrote:To je oznaka za stari model koji se prodaje paralelno sa novim modelom. Obicno ima jedinstven paket opreme, neke detalje iz novog modela da se razlikkuje od standardnog starog modela i neke motore iz novog modela.
Tiger 033 wrote:Zna li neko koje su preporucene dimenzije guma za fabiju 1 sdi
165/70-14 pa sve do 215/50-16. Trebalo bi ti pisati na poklopcu rezervara.
Ja vozim 165 i ljeti i zimi, a ako imaš original felge, moj savjet je da kupiš 175 jer je felga 6" pa ćeš imati manje problema sa struganjem od ivicnjake.
Koliko se sjecam, na Mk1 1,9 SDI ide iskljucivo 185/50 R14, mislim da su 165/70 R14 isle na slabiji 1,4 MPI u osnovnoj opremi, a mislim da je 175 znatno skuplja od ove 165 tj da kosta isto kao ova 185.
Vidis da je 175/65 R14 nema nikako. a da li 165 ili 185 zavisi od opreme i godista, ja sam imao 10-ak sluzbenih Fabia, motori od 1,2 HTP do 1,9 TDI, u sva 3 paketa opreme i sve su bila na 185/60 R14 osim jednog 1,4 MPI sa slabijim motorom koji je imao 165.
maxell_sarajevo wrote:Fabija 2006 godiste,1.2 benzin, prvi vlasnik, nagurao sam 100.000km, treba li nesto posebno servisirati?
Do sada sam redovno mjenjao ulje svakih 10.000km i ono standardno diskove, disk plocice, selene, bobmbinu, filtere, nikad neki ozbiljniji kvar.
Piše ti u knjižici...obrati pažnju na interval zamjene antifriza, vodene pumpe, tečnosti za kočenje. Taj motor ima lanac i on se mijenja po potrebi - kada krene da tandrče.
Ja sam na octaviji 2004 godiste isto karavan skinuo taj tapacirung, aj i nije toliko tesko ali vracao sam ga pola sata, jer nema sanse da ude, i dode mi jaran (automehanicar) uze onaj tapacirung i uglavi ga savijo onu plastiku ja reko puci ce to, kaze moras ovako ne ulazi drugacije
ne radi grijac zadnje šoferšajbe, zbog toga
ako neko ima drugi prijedlog bujrum
Mozda mozes odvojiti prvi dio tapacirunga na dijelu gdje se zatvara vrata od gepeka onda provuci ruku unutra. Probaj tako meni je jednom uspjelo sa sijalicom od tablica koja se uvukla unutar svog lezista.