What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gospoda Ministarka

#2026 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

idealnolosa wrote:Meni niko ne rece ima li zimskih jakni i cizama negdje na snizenju?

U Mekuru na Stupu se otvorio Simecki outlet. Mozes naci jako dobrih koznih cizmi u rasponu 120-180 KM.
idealnolosa

#2027 Re: What to wear???

Post by idealnolosa »

Hvala puno.Otici cu da vidim.
alica.k

#2028 Re: What to wear???

Post by alica.k »

eto, izdrzala sam mjesec da nis ne kupim.
i danas se zadesim u azelu, i sestri kupim pantole.

mozda se ne pika? jer nije meni?
zamzija

#2029 Re: What to wear???

Post by zamzija »

pokloni i donacije se ne pikaju :D a to je baš lijepo ako se odvojila od love koju si čuvala i nešto sestri kupila :)
alica.k

#2030 Re: What to wear???

Post by alica.k »

zamzija wrote:pokloni i donacije se ne pikaju :D a to je baš lijepo ako se odvojila od love koju si čuvala i nešto sestri kupila :)
nosi stalno moje iste, pa da imamo dvoje :)

edit: btw, ja ne znam jel to inace nije obicaj medju sestrama...mi se tako pazimo i kupujemo jedna drugoj odjecu kad vidimo nes da bi se svidjelo onoj drugoj...i svi isto reaguju na to - kao da je skroz skroz cudno to :S.

neki dan sam cula kako je sestra sestri prodala auto koje je osvojila na nagradnoj igri...kako smo se samo pogledale nas dvije :S pa nema te sile koja bi me natjerala da sestri prodajem auto. ako cu njoj, radje cu joj dat.

elem: par slicica sa ulica
Image
Image
Image
Image
Image
Image
obozavam stajlis parove :)
alica.k

#2031 Re: What to wear???

Post by alica.k »

karlica :) jedina prava blogerica (po meni), koje se nije vremenom pretvorila u JOS JEDNU U MORU...nekad je kritikuju da je babasta :S ne znam, meni sta god obuce isto da je stvoreno za nju.
Image
Image
Image
Image
alica.k

#2032 Re: What to wear???

Post by alica.k »

betty, koju blago receno obozavam vec godinama iz meni jos nepoznatog razloga.
Image
Image
Image
alica.k

#2033 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Image
pandora, u zadnje vrijeme fura sve vise taj bas izrazito vintage stil...njene najbolje slike su u stvari sa streetstyle blogova jer tu nosi stvari koje su prakticne u zivotu, a ne ovo...
Image
chiara, il gospodjica "nabaci na sebe sve dizajnerske stvari sto imas i nazovi to stilom"
Image
Image
keiko, ona mi onako, nit smrdi nit mirise, al u svakom slucaju je volim pogledat s vremena na vrijeme
mrgreen

#2034 Re: What to wear???

Post by mrgreen »

alica, lol za chiaru. primijetila sam je na lookbooku i uvijek me nenormalno nervirala.. dobro si to formulisala :-D
alica.k

#2035 Re: What to wear???

Post by alica.k »

chiara mi je tipicna wannabe trendseterica, jedna u moru blogerica koje su samo kopija jedna druge.

imala sam tako taj ritual, napravim sebi caj, uzmem keks, i pregledam te blogove dok ispijam polako i grickam svoj keksic. bas ono mozak na pasu i ajmo...medjutim, u zadnje vrijeme sam se pravo zamorila od ovih silnih blogerica i svega toga...zgadio mi se taj svijet.
lookbook ne otvaram vise.

karlu i betty redovno pratim jer su mi one bile prve blogerice, zbog kojih sam se prakticno i zaljubila u modu, ali osim njih dvije smatram da malo ko zasluzuje da ih se stvarno naziva "modnom blogericom", jer kad otvoris tri bloga, naci ces tri iste ili jako slicne kombinacije koje su ono :S blejzer, majica, sorc, balerinke...il nesto u tom fazonu, odavno "vec vidjeno".

ja iskreno samo cekam da se i kod nas prosiri taj "fashion blog" trend (ako vec i nije, obzirom da znam par blogova nasih cura), gdje pisu na polupismenom engleskom, i toliko su u oblacima da misle da je njihov stil nesto originalno, specijalno i vrijedno gledanja...a u biti su vise trendfoloverice, nego trendseterice.
realno, na ulicama sarajeva vidim cure koje imaju vise stila u malom prstu nego ijedna od ovih tzv blogerica.

ne kazem da sam ja ista drugacija, odma da se razumjemo, ja za sebe apsolutno mislim, pa ne da nemam stila, vec ja ne razmisljam toliko o tome sta cu obuci, bacam na sebe sve sto mi se nadje na putu, ali meni isto tako nikad nije palo na pamet da pravim blog na kojem ce me svi obozavat zbog mog bozantvenog stila. neke od nasih cura na lookbooku, btw :S to je HOROR cisti...zao mi je, ali poderane carape i halteri koji se vide NISU SEXY a nisu vala ni nesto pretjerano estetski lijepi :S. i bez obzira koliko komada dizajnerske odjece i obuce bacis na sebe (da, imamo i takvih, miu miu i louboutin cipelice, prada torbice itd itd)...to nije stil, to je razbacivanje para u pogresne svrhe. stil se ne moze kupiti.

elem, kasno je, ne znam ni sto sam sve ovo napisala...odo spavat napokon :)
zamzija

#2036 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote: nosi stalno moje iste, pa da imamo dvoje :)
edit: btw, ja ne znam jel to inace nije obicaj medju sestrama...mi se tako pazimo i kupujemo jedna drugoj odjecu kad vidimo nes da bi se svidjelo onoj drugoj...i svi isto reaguju na to - kao da je skroz skroz cudno to :S.
ma meni nije to uopšte čudno :) Primjetila sam da pričaš o sekama na forumu, i podsjećaš me na moju sestru, ona se isto tako brine o meni :-D Doduše sestra i ja smo različite i karakterom i stilom koji nosimo - malo smo i različite građe tijela - ali to nije razlog da se ne pazimo... Uvijek kada ona vidi neko sniženje javi meni ili me zamoli nešto da joj pogledam...
Znala me toliko puta nazvati i reći mi: kupila sam ti nešto...i to ne samo za posebne prilike ( rođendan...nego i onako )
Koliko mi je puta pomogla da na njeno ime kupim neki odjevni predmet ili cipele na rate - nekad joj dajem mjesečno, a većinom mi dio oprosti... Tako i ja njoj kupim, i to ne vrijedi samo za odjeću nego i za hranu mislim one obične sitnice...

A uvijek kada mijenjamo odjeću za sezone, ona meni prvo daje da sebi proberem i obrnuto...pa tek onda rodicama i prijateljicama :)

I ja znam da nas neki čudno gledaju, ali meni je pravo lijepo kad se tako neko voli i pazi :D
zamzija

#2037 Re: What to wear???

Post by zamzija »

:)
Last edited by zamzija on 19/09/2011 18:25, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#2038 Re: What to wear???

Post by Ma.Le.Na »

Image

:D
KiSSgirl

#2039 Re: What to wear???

Post by KiSSgirl »

zamzija wrote:
alica.k wrote: nosi stalno moje iste, pa da imamo dvoje :)
ma meni nije to uopšte čudno :) Primjetila sam da pričaš o sekama na forumu, i podsjećaš me na moju sestru, ona se isto tako brine o meni :-D Doduše sestra i ja smo različite i karakterom i stilom koji nosimo - malo smo i različite građe tijela - ali to nije razlog da se ne pazimo... Uvijek kada ona vidi neko sniženje javi meni ili me zamoli nešto da joj pogledam...
Znala me toliko puta nazvati i reći mi: kupila sam ti nešto...i to ne samo za posebne prilike ( rođendan...nego i onako )
Koliko mi je puta pomogla da na njeno ime kupim neki odjevni predmet ili cipele na rate - nekad joj dajem mjesečno, a većinom mi dio oprosti... Tako i ja njoj kupim, i to ne vrijedi samo za odjeću nego i za hranu mislim one obične sitnice...

A uvijek kada mijenjamo odjeću za sezone, ona meni prvo daje da sebi proberem i obrnuto...pa tek onda rodicama i prijateljicama :)

I ja znam da nas neki čudno gledaju, ali meni je pravo lijepo kad se tako neko voli i pazi :D
malo je off ali eto :cry: :cry: blago se vama, zavidim vam .. :sad:
Nadinka

#2040 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Hej drage moje,d obro jutro, vidim vi sebas raspricale dok me nije bilo :D
Elem, evo malo se vracam sonovnim komadima, danas kombinacije na temu uske suknje : http://malezensketeme.com/post/5737

Sto se tice ovog sestrinskog pazenja, ja imam malu seku, 17 godina maldju od mene, al mi redovno pokupi pola ormara a ja onda najsretnija :D

Sto se tice blogerica, ja iskrneo to nisma nikad pratila, neki dan sam lsucajno naletila na kayture.com i svidjela mi se djevojka i njen stil. Bas kao sto kaze Alica, koliko sma primjetila, veeeliki dio tih blogerica (sto vidim kroz njihve slike na poliju) samo vrti iste stvari,bas po onoj Alicinoj listi, ili se trudi da bude totlno vintage pa izgubi prakticni smisao.
pin-up

#2041 Re: What to wear???

Post by pin-up »

KiSSgirl wrote:
:cry: :cry: blago se vama, zavidim vam .. :sad:
I ja isto :zoka:

Nadinka, lijepe kombinacije :)
Nadinka

#2042 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

pin-up wrote:
KiSSgirl wrote:
:cry: :cry: blago se vama, zavidim vam .. :sad:
I ja isto :zoka:

Nadinka, lijepe kombinacije :)
Hvala, nadam se da su i korisne, kao i info i cijene :)

p.s. cijene koje nedostaju trenutno cemo dodati u toku dana ;)
Last edited by Nadinka on 19/09/2011 10:23, edited 1 time in total.
pin-up

#2043 Re: What to wear???

Post by pin-up »

Jesu, posebno jer ja često ne primjetim neke komade, pa ovo pomaže upotpunjavanju slike
Majlo

#2044 Re: What to wear???

Post by Majlo »

alica.k wrote:karlica :) jedina prava blogerica (po meni), koje se nije vremenom pretvorila u JOS JEDNU U MORU...nekad je kritikuju da je babasta :S ne znam, meni sta god obuce isto da je stvoreno za nju.
Image
Image
Image
Image
Meni je ovo sve prekrasno. Moze li link za blog?
alica.k

#2045 Re: What to wear???

Post by alica.k »

jap, karla je stvarno <3<3<3

blog od karle je http://karlascloset.blogspot.com/
a od betty http://www.leblogdebetty.com/en/

i to su po meni jedina dva koja vrijedi pratiti.
Majlo

#2046 Re: What to wear???

Post by Majlo »

alica.k wrote:jap, karla je stvarno <3<3<3

Hvala :)
Posebno mi se svidja njezina frizura :) (dosadilo mi je vise moje okruzenje koje samo dugu kosu smatra zenstvenom)
pin-up

#2047 Re: What to wear???

Post by pin-up »

Možda bih prvo trebala otvoriti blog i bolje pogledati, ali ova Karla me podsjeća na glumicu iz "Rome", što je glumila Kleopatru
Image
hadzinicasa

#2048 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

idealnolosa wrote:Meni niko ne rece ima li zimskih jakni i cizama negdje na snizenju?
Tamaris čizme kožne 71 KM. pogledaj po njihovim radnjama (imaš 3 u Sa) na snižnju su im čizme od prošle godine. A dobiješ i ljetne cipelice gratis. Samo nema velikih brojeva.
alica.k

#2049 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Majlo wrote:
alica.k wrote:jap, karla je stvarno <3<3<3

Hvala :)
Posebno mi se svidja njezina frizura :) (dosadilo mi je vise moje okruzenje koje samo dugu kosu smatra zenstvenom)
ja sam se osisala ko ona :)
i fino je bilo jedno vrijeme, al to treba stalno odrzavati...sad pustam da mi izraste. btw, pogledaj joj frizuru iz nekad maja pretprosle (il prosle) godine...tek je to savrsena frizura...

pin-up, ma ne lici uopste :) karla je specificna stvarno
Lipstick Jungle

#2050 Re: What to wear???

Post by Lipstick Jungle »

alice,
ova karla je bas zanimljiva cura.
ja inace pratim bloggerice i npr. chiaru gledam ne zbog njenog stila nego zbog silnih putovanja i evenata koje posjecuje, koza jedna :lol:

meni je jos recimo draga Emily sa cupcakes and cashmere,
opet ne zbog samog stila nego zbog bloga i rubrika jer ima i recepte i dizajn interijera i 5 things i tako svasta nesto :)
Post Reply