The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- DanteX
#2026 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Tok te serije je kao vožnja rollercoastera. Ide uzbrdo, pa opet nizbrdo, pa opet uzbrdo i sve tako. Naravno da neće prva epizoda četvrte sezone odmah početi sa nekom mindblowing scenom i da to traje tokom cijele epizode i da se nastavi sa drugom epizodom.
Ono šta je u prvom kadru ove serije je odnos između ljudi u datoj situaciji. Kako se Rick kao vođa grupe može nositi sa tim pritiskom, kako je Carol ojačala (a svi mi znamo kakva je bila u prvoj epizodi prve sezone), kako se onaj njegov sin razvija (iako ga organski ne podnosim) i sl.
Tek onda su zombiji tu. Zatim, ova serija ne ide na to da se pronađe lijek (niti će se pronaći) ili da se pokaže kako je u drugim država/kontinentima. Već se samo radi o toj maloj zajednici.
Neko je pitao koja je svrha bila da prikažu onog momka i curu? (To da će oni umrijeti to je bilo jasno čim su pitali mogu li pomoći). Njihova svrha je bila da se gledateljima prikaže jača Carol. Kada je cura pitala da li su to njena djeca, Carol je odgovorila "No, thank God." Na to je nju Rick pogledao sa onim WTF pogledom. Razlog tome je bilo baš da se pokaže koliko se ona promijenila. Ona druga grupa koja je otišla po lijek, oni u toj epizodi nisu bili bitni kao Rick i Carol.
Sve u svemu, po meni serija se dobro razvija. Ide normalnim tempom, ništa pretjerano. Kad tad će ova sezona doživjeti svoj vrhunac, kao ostale.
Ono šta je u prvom kadru ove serije je odnos između ljudi u datoj situaciji. Kako se Rick kao vođa grupe može nositi sa tim pritiskom, kako je Carol ojačala (a svi mi znamo kakva je bila u prvoj epizodi prve sezone), kako se onaj njegov sin razvija (iako ga organski ne podnosim) i sl.
Tek onda su zombiji tu. Zatim, ova serija ne ide na to da se pronađe lijek (niti će se pronaći) ili da se pokaže kako je u drugim država/kontinentima. Već se samo radi o toj maloj zajednici.
Neko je pitao koja je svrha bila da prikažu onog momka i curu? (To da će oni umrijeti to je bilo jasno čim su pitali mogu li pomoći). Njihova svrha je bila da se gledateljima prikaže jača Carol. Kada je cura pitala da li su to njena djeca, Carol je odgovorila "No, thank God." Na to je nju Rick pogledao sa onim WTF pogledom. Razlog tome je bilo baš da se pokaže koliko se ona promijenila. Ona druga grupa koja je otišla po lijek, oni u toj epizodi nisu bili bitni kao Rick i Carol.
Sve u svemu, po meni serija se dobro razvija. Ide normalnim tempom, ništa pretjerano. Kad tad će ova sezona doživjeti svoj vrhunac, kao ostale.
- jasko_ba
#2027 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Onda tako mogu snimiti jos 10 sezona, vjerovatno im je to i plan. A taj vrhunac cekam od prve epizode ove serije i nikad docekati. Vise mi lici na reality show, samo jos ocekujem da ubace kadrove kad gledaju u kameru i pricaju o odnosima sa drugim ljudima. Imala je serija potencijala da bude vrhunska sa ovom temom, kad se samo sjetim one savrsene pilot epizode 
- DanteX
#2028 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Normalno je da serija izgubi na gledanosti nakon nekog vremena. Garantujem da će ova serija završiti na sedam sezona. I da će sedma sezona kratko trajati. I naravno, svi će na kraju umrijeti. Ovo je vrsta serije koja nema happy ending (lijek, sigurno mjesto i sl.)
Isto tako, u prvoj sezoni borili su se protiv zombija (glavna tema), u drugoj sezoni Rick se borio protiv Shane-a, svog najboljeg prijatelja (njihov prijateljski odnos i sl.), treća sezona protiv guvernera i četvrta sezona virus. Razumljivo je da se u svakoj novoj sezoni pojavi neka nova prijetnja. Da je non stop zombi u pitanju tek tako bi serija baš postala dosadna.
Isto tako, u prvoj sezoni borili su se protiv zombija (glavna tema), u drugoj sezoni Rick se borio protiv Shane-a, svog najboljeg prijatelja (njihov prijateljski odnos i sl.), treća sezona protiv guvernera i četvrta sezona virus. Razumljivo je da se u svakoj novoj sezoni pojavi neka nova prijetnja. Da je non stop zombi u pitanju tek tako bi serija baš postala dosadna.
- dječak sa šibicama
#2029 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja sam se vec pomirio sa tim da ce ovu sezonu ispucati na jebenu gripu.
Kako rekoh, ko auto koje slajdra u blatu, svasta se desava, a auto ne mrda sa mjesta.
E da, fantasticna mi je Rickova reakcija na Carolino priznanje da je ona ubila ono dvoje zarazenih... regularano je odjebao jer "drugi nece htjeti da budes sa nama u drustvu"... zasto? zato sto je skratila muke vec polumrtvim osobama, cije je gusenje u krvi i pretvaranje u zombije bilo vec aktuelno i bilo je pitanje samo sata.... sa druge strane, Rickov simpaticni i drazesni sincic Carl upuca u glavu mladog, zdravog, poletnog i potpuno nevinog decka, ali to nema veze, sa malim drazesnim ubicom Carlom svi zele biti u drustvu.
Ozbiljno razmisljam da batalim gledanje ove serije.
Kako rekoh, ko auto koje slajdra u blatu, svasta se desava, a auto ne mrda sa mjesta.
E da, fantasticna mi je Rickova reakcija na Carolino priznanje da je ona ubila ono dvoje zarazenih... regularano je odjebao jer "drugi nece htjeti da budes sa nama u drustvu"... zasto? zato sto je skratila muke vec polumrtvim osobama, cije je gusenje u krvi i pretvaranje u zombije bilo vec aktuelno i bilo je pitanje samo sata.... sa druge strane, Rickov simpaticni i drazesni sincic Carl upuca u glavu mladog, zdravog, poletnog i potpuno nevinog decka, ali to nema veze, sa malim drazesnim ubicom Carlom svi zele biti u drustvu.
Ozbiljno razmisljam da batalim gledanje ove serije.
-
zamzija
#2030 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
SundanceKid wrote:Mucno za gledat, toliko je razvuceno i glupo postalo. Nekakve eticke dileme, moralni dijalozi, monolozi, Rick vise cmizdri nego sto bilo sta radi, Carlu i dalje niko nije opalio dva samara, zombiji nekad prepametni nekad glupi, nekad brzi nekad spori...cijela serija je usmjerena tako da razgovorima pokrije nedostatak akcije....
Sve skupa, iako sam veliki ljubitelj zombi filmova i serija, ne bi mi bilo ni zao da se ovo ukine...
E vidiš sto ljudi sto ćudi
Ja znam da vi muški volite akciju i samo akciju - ali bi po meni tako serija bila površna i prazna, ne bi uopšte trebalo razrađivati likove, nego samo zombi napadaju , pa udri po zombijima.
Moramo malo vidjeti i na koji način se snalaze ljudi u tom nenormalnom svijetu, kako se ponašaju u grupi, šta se dešava kada izgube svoje najmilije itd itd....
Mene nervira što taman razrade neki lik i onda ga ubiju, taman skontaš kakav je neko - nema ga više
Ali stoji to što ti kažeš, nema kontinuiteta u zombijima, nekad su prebrzi nekad su prespori, nekad glupi...
Ima mnogo nelogičnosti....
-
BadBoy
#2031 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nemam ja problema sa dramom. Ali kvalitetnom dramom. Ovo je fakat trakavica i razvučeno radi razvučenosti.zamzija wrote:SundanceKid wrote:Mucno za gledat, toliko je razvuceno i glupo postalo. Nekakve eticke dileme, moralni dijalozi, monolozi, Rick vise cmizdri nego sto bilo sta radi, Carlu i dalje niko nije opalio dva samara, zombiji nekad prepametni nekad glupi, nekad brzi nekad spori...cijela serija je usmjerena tako da razgovorima pokrije nedostatak akcije....
Sve skupa, iako sam veliki ljubitelj zombi filmova i serija, ne bi mi bilo ni zao da se ovo ukine...
E vidiš sto ljudi sto ćudiMeni je baš serija dobila na "težini" jer se počela baviti malo pitanjima odnosima u grupi i tim moralnim vrijednostima kako postupati u nemogućim situacijama, da li će preovladavati jači opstaju, i da li ljudi u takvim situacijama gledaju samo sebe, ili se zadrži ono malo ljudskosti što je preostalo.
Ja znam da vi muški volite akciju i samo akciju - ali bi po meni tako serija bila površna i prazna, ne bi uopšte trebalo razrađivati likove, nego samo zombi napadaju , pa udri po zombijima.
Moramo malo vidjeti i na koji način se snalaze ljudi u tom nenormalnom svijetu, kako se ponašaju u grupi, šta se dešava kada izgube svoje najmilije itd itd....
Mene nervira što taman razrade neki lik i onda ga ubiju, taman skontaš kakav je neko - nema ga više![]()
Ali stoji to što ti kažeš, nema kontinuiteta u zombijima, nekad su prebrzi nekad su prespori, nekad glupi...
- DanteX
#2032 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Šta se tiče ponašanje zombija, ima kompletna lista posvećena toj vrsti čudovišta. Zombi ne mora biti samo spor, ima i brzi zombija, jaki zombija, ludi zombija, pametni zombija... Potpuna lista se nalazi ovdje:
http://zombie.wikia.com/wiki/Types_of_Zombies
http://zombie.wikia.com/wiki/Types_of_Zombies
-
SundanceKid
#2033 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma i razvuceno i prozirno, daleeeko je to od neke kvalitetne drame, tekstova i filozofskih pogleda. Ovo je bukvalno samo da se pokrije epizoda, i izmedju scena se ubaci po koji zombi, kojeg onako efektno neko sasjece il ubode u glavu (cisto da se i taj element zadovolji i sve super) i ostatak opet u nisko-kvalitetnoj govoranciji i nadmudrivanju...BadBoy wrote:Nemam ja problema sa dramom. Ali kvalitetnom dramom. Ovo je fakat trakavica i razvučeno radi razvučenosti.zamzija wrote:SundanceKid wrote:Mucno za gledat, toliko je razvuceno i glupo postalo. Nekakve eticke dileme, moralni dijalozi, monolozi, Rick vise cmizdri nego sto bilo sta radi, Carlu i dalje niko nije opalio dva samara, zombiji nekad prepametni nekad glupi, nekad brzi nekad spori...cijela serija je usmjerena tako da razgovorima pokrije nedostatak akcije....
E vidiš sto ljudi sto ćudiMeni je baš serija dobila na "težini" jer se počela baviti malo pitanjima odnosima u grupi i tim moralnim vrijednostima kako postupati u nemogućim situacijama, da li će preovladavati jači opstaju, i da li ljudi u takvim situacijama gledaju samo sebe, ili se zadrži ono malo ljudskosti što je preostalo.
Mene nervira što taman razrade neki lik i onda ga ubiju, taman skontaš kakav je neko - nema ga više![]()
Nisam ja mislio da sam samo za akcije, ali radnja je toliko usporila, da je to sad vec nivo Vize za buducnost... Nije tu oslikana nikakva psihologija grupe, barem ne na kvalitetan nacin. To neko bogatstvo koje se dobije gledajuci seriju ovdje je zanemarivo, jer je sve zasnovano na kojekakvim kliseima, ispraznim govorancijama i dijalozima koji se jednu epizodu kasnije zaborave kao da nikad nisu postojali. Serije koje ozbiljnije analiziraju psihologiju grupe su one poput OZ-a ili Wirea. Jasno naravno da se tipski ne mogu porediti sa Walking deadom, drugi je to par cipela i koncept opcenito i WD nije koncipiran tako uopste - to je jasno, ali hocu reci da nije realno uopste ovom tipu serije davati znacaj na nekom planu umnog i eticko-moralnog doprinosa. A oni se sad, vjerovatno zbog nedostatka ideja i ponajvise novca da snimaju svaku epizodu u razlicitom okruzenju (kad smo zadnji put uopste vidjeli neko urbano okruzenje, grad, sve neke kucice i sela?!), upravo fokusiraju na tome da pokusaju napraviti neki doprinos dublji, sto je zapravo presmijesno. U jednom momentu gledas maksimalno djecije scene kasapljenja glava zombijima, u drugom te Rick suznim ocima ko fol baca u dubiozu i navodi na razmisljanje o na ruke opranim temama tipa - gdje treba podvuci granicu u vanrednim okolnostima, koliko daleko je predaleko, koliko vrijedi prijateljstvo (i drugi klisei)...
- ExNihilo
- vee-jay
#2035 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja ovu seriju na zalost ne mogu prestati gledati jer sam bio njen fan puno prije je neko razmisljao o tome da je napravi.
ali da je sranje, jeste.
ali da je sranje, jeste.
-
darker105
#2036 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Meni je ova cetvrta sezona za sada solidna.Pojavilo se nekoliko zamiljivih likova poput one Lizzie ili Boba.Ne zna covjek sta da ocekuje od njih.Takodje,imamo i taj novi zaplet s gripom i svime.Mislim da se previse ocekuje od serije,ne mogu oni sada citavo vrijeme trcati s mjesta na mjesto,jednostavno nije realno.Da vise epizode bude slicnih ovoj posljednjoj,serija bi sigurno bila zanimljivija,ali kada 5-6 epizoda zaredom prikazuju samo zatvor,povraca mi se.Jednostavno,trebaju pokazati s vremena na vrijeme da Rick i kompanija nisu jedini prezivjeli.Malo mi je glupo sto se drze one neke unutrasnjosti SAD-a.Idi brate do obale,nadji kakav otocic.I da,mislim da bi i ova tema bila zanimljivija kada bi se vise raspravljalo o dogadjajima u seriji,a ne samo o tome kako je serija losa ili dobra.Mislim,nidje veze ovo za spoilere,ako ne gledas seriju sta ces na ovoj temi.
-
SundanceKid
#2037 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Upravo to, dosadilo ljudima gledat selendre i zatvor...treba malo ubacit opet urbanog okruzenja, ubacit pokoju scenu razrusenih gradova, auta...necega, a ne samo ovako, psihologija grupe i unutar grupe, kretanje unutar 2 kilometra lijevo i desno...darker105 wrote:Meni je ova cetvrta sezona za sada solidna.Pojavilo se nekoliko zamiljivih likova poput one Lizzie ili Boba.Ne zna covjek sta da ocekuje od njih.Takodje,imamo i taj novi zaplet s gripom i svime.Mislim da se previse ocekuje od serije,ne mogu oni sada citavo vrijeme trcati s mjesta na mjesto,jednostavno nije realno.Da vise epizode bude slicnih ovoj posljednjoj,serija bi sigurno bila zanimljivija,ali kada 5-6 epizoda zaredom prikazuju samo zatvor,povraca mi se.Jednostavno,trebaju pokazati s vremena na vrijeme da Rick i kompanija nisu jedini prezivjeli.Malo mi je glupo sto se drze one neke unutrasnjosti SAD-a.Idi brate do obale,nadji kakav otocic.I da,mislim da bi i ova tema bila zanimljivija kada bi se vise raspravljalo o dogadjajima u seriji,a ne samo o tome kako je serija losa ili dobra.Mislim,nidje veze ovo za spoilere,ako ne gledas seriju sta ces na ovoj temi.
-
kakavdanakneiskustvu
#2038 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
SundanceKid wrote:Upravo to, dosadilo ljudima gledat selendre i zatvor...treba malo ubacit opet urbanog okruzenja, ubacit pokoju scenu razrusenih gradova, auta...necega, a ne samo ovako, psihologija grupe i unutar grupe, kretanje unutar 2 kilometra lijevo i desno...darker105 wrote:Meni je ova cetvrta sezona za sada solidna.Pojavilo se nekoliko zamiljivih likova poput one Lizzie ili Boba.Ne zna covjek sta da ocekuje od njih.Takodje,imamo i taj novi zaplet s gripom i svime.Mislim da se previse ocekuje od serije,ne mogu oni sada citavo vrijeme trcati s mjesta na mjesto,jednostavno nije realno.Da vise epizode bude slicnih ovoj posljednjoj,serija bi sigurno bila zanimljivija,ali kada 5-6 epizoda zaredom prikazuju samo zatvor,povraca mi se.Jednostavno,trebaju pokazati s vremena na vrijeme da Rick i kompanija nisu jedini prezivjeli.Malo mi je glupo sto se drze one neke unutrasnjosti SAD-a.Idi brate do obale,nadji kakav otocic.I da,mislim da bi i ova tema bila zanimljivija kada bi se vise raspravljalo o dogadjajima u seriji,a ne samo o tome kako je serija losa ili dobra.Mislim,nidje veze ovo za spoilere,ako ne gledas seriju sta ces na ovoj temi.
-
RLewis
#2039 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Upravo gledam seriju i uporedo ciram stare postove iz teme, dosao sam do 50 strane i 8 epizode iz sezone 3, sve u svemu dobra serija, bar doovdje, kako je dalje neznam ali mislim da cu vas stici za par dana lol
Sent from my L920 Tapatalk
Sent from my L920 Tapatalk
- amidzazeher
#2040 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Prosla epizoda cim su malo otisli od zatvora, odmah zanimljivija, napeta. A plus sto sam seriju i poceo gledati zbog tih scena napustenosti, prazni gradovi i sl.
Nadati se da ce fakat vise napustiti onaj zatvor i siguran sam da ce tada i sve biti zanimljivije! Ne vjerujem da je i njima cilj da seriju naprave dosadnom a cim nadju kao neko sigurno utociste serija gubi u intenzitetu, onda im ostanu samo ti neki licni konflikti i prepucavanja i to vec prelazi u saFunicu!
Nadati se da ce fakat vise napustiti onaj zatvor i siguran sam da ce tada i sve biti zanimljivije! Ne vjerujem da je i njima cilj da seriju naprave dosadnom a cim nadju kao neko sigurno utociste serija gubi u intenzitetu, onda im ostanu samo ti neki licni konflikti i prepucavanja i to vec prelazi u saFunicu!
-
DON_eARL
#2041 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ti bi garant u slučaju apokalipse bježao iz sigurnog utočišta, da ti život bude zanimljiviji.amidzazeher wrote:Prosla epizoda cim su malo otisli od zatvora, odmah zanimljivija, napeta. A plus sto sam seriju i poceo gledati zbog tih scena napustenosti, prazni gradovi i sl.
Prošla epizoda nije bila loša. Očekivao sam da Rik smakne Kerol, ali izgleda da će ona imati neku zanimljivu ulogu u epizodama koje slijede.
- amidzazeher
#2042 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
A ti izgleda vjerujes u zombijeDON_eARL wrote:Ti bi garant u slučaju apokalipse bježao iz sigurnog utočišta, da ti život bude zanimljiviji.amidzazeher wrote:Prosla epizoda cim su malo otisli od zatvora, odmah zanimljivija, napeta. A plus sto sam seriju i poceo gledati zbog tih scena napustenosti, prazni gradovi i sl.
Nadati se da ce fakat vise napustiti onaj zatvor i siguran sam da ce tada i sve biti zanimljivije! Ne vjerujem da je i njima cilj da seriju naprave dosadnom a cim nadju kao neko sigurno utociste serija gubi u intenzitetu, onda im ostanu samo ti neki licni konflikti i prepucavanja i to vec prelazi u saFunicu!![]()
Prošla epizoda nije bila loša. Očekivao sam da Rik smakne Kerol, ali izgleda da će ona imati neku zanimljivu ulogu u epizodama koje slijede.
Serija je jebo ga ti, valjda bi trebalo biti zanimljivo a ne obratno!
- ExNihilo
-
smijesni_ste
#2044 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Hahaha odlična

- ćiribiribela
#2045 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
E nek' su se sjetili da mogu poubijati one sa ograde. 
-
kakavdanakneiskustvu
#2046 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ExNihilo wrote:
- Jack Be Nimble
#2047 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Opet guverner 
- ExNihilo
#2048 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Konačno nešto bolja epizoda
Konačno malo akcije.
-
Mr. Brightside
-
dezurni_ucenik
#2050 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Epizoda od prije 7 dana nije losa toliko bila.Zbog onog zatvora depresija hvata gledajuci,a i skonto sam koliko je epizoda bolja bila bez Glen i Megie odnosno koliko su njih dvoje iritantni i retardirani likovi.
Ja bih ostavio na zivotu samo Ricka,Deryla,Michone,Hershyla, haj moze i onaj bokser iz The Wire(uvijek mu ime zaboravim)ove ostale nek ih zombiji gricnu malo.
Ja bih ostavio na zivotu samo Ricka,Deryla,Michone,Hershyla, haj moze i onaj bokser iz The Wire(uvijek mu ime zaboravim)ove ostale nek ih zombiji gricnu malo.