Koja, čija kartica?marakes wrote:treba mi pomoc, prilikom placanja mi se pojavljuje ovo "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer..... je li vam se desavalo slicno?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Chuckie
#2026 Re: eBay - Vaša iskustva
- Benny Lava
#2028 Re: eBay - Vaša iskustva
Moze li biti da ti je reizdana katica, a nije aktivirana na bankomatu?marakes wrote:treba mi pomoc, prilikom placanja mi se pojavljuje ovo "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer..... je li vam se desavalo slicno?
-
marakes
#2029 Re: eBay - Vaša iskustva
ne moze 
da li je moguce zbog previse transakcija, ali cisto sumnjam da bi se to desilo bez nekog upozorenja od strane banke. Rjesenje je otici u poslovnicu RBB i traziti pojasnjenje
da li je moguce zbog previse transakcija, ali cisto sumnjam da bi se to desilo bez nekog upozorenja od strane banke. Rjesenje je otici u poslovnicu RBB i traziti pojasnjenje
- HaHaHa2
#2030 Re: eBay - Vaša iskustva
marakes wrote:ne moze
http://www.klix.ba/forum/raiffeisen-ban ... l#p7938815
-
motorola01
#2031 Re: eBay - Vaša iskustva
Vjerovatno nema dovoljno novca na kartici za tu kupovinu...marakes wrote:treba mi pomoc, prilikom placanja mi se pojavljuje ovo "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer..... je li vam se desavalo slicno?
- LilBear
#2032 Re: eBay - Vaša iskustva
raiffeisen je prošle sedmice blokirao plaćanje u funtama na nekoliko dana pa može biti da ponovo imaju 'problema s konverzijom'.marakes wrote:treba mi pomoc, prilikom placanja mi se pojavljuje ovo "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card. This happened because it has been denied by the card issuer..... je li vam se desavalo slicno?
-
mentalist
#2033 Re: eBay - Vaša iskustva
Jedno pitanj, je li ko naručivao nešto preko ebay-a a da nije kontaktirao prodavača. Pošto sam ja na vi sa engleskim teško će mi biti sporazumiti se sa prodavačem, a baš su mi te stvari neophodne. Mislio sam samo izvršiti tranksakciju i očekivati artikal
Ne se smijati

Ne se smijati
-
Chuckie
#2034 Re: eBay - Vaša iskustva
Nikad ne kontaktiram ako dostavlja ovamo i sve je u redu, ako ne dostavlja, onda ga kontaktiram i priupitam hoće li mu biti problem oko toga. Dakle, možeš slobotno platiti i ćao.mentalist wrote:Jedno pitanj, je li ko naručivao nešto preko ebay-a a da nije kontaktirao prodavača. Pošto sam ja na vi sa engleskim teško će mi biti sporazumiti se sa prodavačem, a baš su mi te stvari neophodne. Mislio sam samo izvršiti tranksakciju i očekivati artikal
Ne se smijati![]()
-
mentalist
#2035 Re: eBay - Vaša iskustva
Veoma korisna informacija, zahvaljujem na odgovoruChuckie wrote:Nikad ne kontaktiram ako dostavlja ovamo i sve je u redu, ako ne dostavlja, onda ga kontaktiram i priupitam hoće li mu biti problem oko toga. Dakle, možeš slobotno platiti i ćao.mentalist wrote:Jedno pitanj, je li ko naručivao nešto preko ebay-a a da nije kontaktirao prodavača. Pošto sam ja na vi sa engleskim teško će mi biti sporazumiti se sa prodavačem, a baš su mi te stvari neophodne. Mislio sam samo izvršiti tranksakciju i očekivati artikal
Ne se smijati![]()
-
mentalist
#2036 Re: eBay - Vaša iskustva
Ništa ne bih bio bolji
Sreća da ima ono sokoćalo da se mogu ovakvi kao ja nekako sporazumiti
Sreća da ima ono sokoćalo da se mogu ovakvi kao ja nekako sporazumiti
- 4m3l
#2037 Re: eBay - Vaša iskustva
Probat cu hvala!zgiba wrote:How do you disable the new checkout experience?4m3l wrote:Sta je ovo, sad ebay automatski skida lovu sa paypala kad nesto kupujem, ne trazi vise da ukucam password. Kako da ukinem ovo ?
You can disable the streamlined checkout experience while you’re on the last page in checkout at any time. Under the “Pay with” section, click Unlink accounts then select Remove your PayPal and eBay account from the options listed. Your accounts will then be unlinked, and you’ll be able to pay with PayPal just like you used to by logging in to PayPal.
-
Melami
#2038 Re: eBay - Vaša iskustva
Nemas potrebe kontaktirati prodavca ako je sve uredu.mentalist wrote:Jedno pitanj, je li ko naručivao nešto preko ebay-a a da nije kontaktirao prodavača. Pošto sam ja na vi sa engleskim teško će mi biti sporazumiti se sa prodavačem, a baš su mi te stvari neophodne. Mislio sam samo izvršiti tranksakciju i očekivati artikal
Ne se smijati![]()
-
PeppermintSA
#2039 Re: eBay - Vaša iskustva
registrovao sam se danas i hoću neke stvari da naručim iz SAD-a.
Koliko se prosjećno čeka za pakete iz SAD-a?
Koliko se prosjećno čeka za pakete iz SAD-a?
-
quarterback
#2040 Re: eBay - Vaša iskustva
zavisi na koji nacin ti posalju, desetak dana obicno
- Miki123
#2041 Re: eBay - Vaša iskustva
E trebam pomoć.
Jarant me zamolio da mu kupim ram memoriju i naletim na identičan njegovom. Sad tamo piše:
Seller refurbished: An item that has been restored to working order by the eBay seller or a third party not approved by the manufacturer. This means the item has been inspected, cleaned, and repaired to full working order and is in excellent condition. This item may or may not be in original packaging. See the seller’s listing for full details.
Da li je to u redu? šta bi doslovno značilo ovo seller refurbished?
Jarant me zamolio da mu kupim ram memoriju i naletim na identičan njegovom. Sad tamo piše:
Seller refurbished: An item that has been restored to working order by the eBay seller or a third party not approved by the manufacturer. This means the item has been inspected, cleaned, and repaired to full working order and is in excellent condition. This item may or may not be in original packaging. See the seller’s listing for full details.
- stranac2
#2042 Re: eBay - Vaša iskustva
znaci kupuj ako je jeftino .. jer funkcionise sigurnoMiki123 wrote:E trebam pomoć.
- skafiskafsnjak
#2043 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja ne bih ... pise da je prepravio prodavac. Ako vec kupujem prepravljenu, kupim ako je fabricki prepravljena
- holowey
#2044 Re: eBay - Vaša iskustva
ne mora znaciti da je roba sa greskom... da je manufacturer refurbished onda je moguce da je bila sa greskom, vracena ili tako nesto...R_v_P20 wrote:Znaci da je bila roba s greskom i da je ispravljena i da se kao takva ne moze prodavati pod novo.
ali s obzirom da je u pitanju seller refurbished onda je velika vjerovatnoca da je to sa lagera dijelova polovnih racunara... znaci potpuno ispravno samo polovno...
naurucivao sam nekoliko puta ram za lapotpe i samo jednom mi se desilo da memtest86 prijavi gresku...vratio prodavcu, dobio drugu plocicu i sve bilo ok....
kad dodje, stavis u racunar, pokrenes memtest i tjeras ga cijeli dan-dva-tri... ako za to vrijeme ne prijavi nikakvu gresku, sigurno je ispravno...
-
Melami
#2045 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znaci da je to roba sa greskom vec da je polovno al kao polovno provjereno. Nije neko samo izvadio iz nekog racunara i tebi prodaje, vec je projerio lijepo, ocistio itd, sta se sve radi sa konkretnim predmetom.
Ja sam kupovao polovan RAM i radio mi je i radi jos uvijek.
Ja sam kupovao polovan RAM i radio mi je i radi jos uvijek.
- skafiskafsnjak
#2046 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa valjda se to stavi pod "used"
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
- holowey
#2047 Re: eBay - Vaša iskustva
tako ces staviti ti kao privatni seller, a firma ce to usminkati i prodati pod refurbishedL00d wrote:Pa valjda se to stavi pod "used"
-
Melami
#2048 Re: eBay - Vaša iskustva
pa ovo ti je kao neka bolja verzija za used.L00d wrote:Pa valjda se to stavi pod "used"
-
Chuckie
#2049 Re: eBay - Vaša iskustva
Često su takve stvari bolje od novih, naročito ako je factory refurbished, jer prolaze rigoroznije kontrole provjere kvaliteta nego na standardnoj proizvodnoj traci, jer su proizvodi vraceni radi neke falinke da se dorade/poprave.
- skafiskafsnjak
#2050 Re: eBay - Vaša iskustva
da da, ali to je Manufacturer refurbished . Cini mi se da je ovdje prica bila o Seller refurbishedChuckie wrote:Često su takve stvari bolje od novih, naročito ako je factory refurbished, jer prolaze rigoroznije kontrole provjere kvaliteta nego na standardnoj proizvodnoj traci, jer su proizvodi vraceni radi neke falinke da se dorade/poprave.