BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
djeronimo
#2026 Re: MojaTv BH telecom
Arene (1,2,3,4) NECE biti naplacivane.
-
neki
#2027 Re: MojaTv BH telecom
Cuj placa telekom
sve to placa korisnik kroz pretplatu..ipak svaka cast telekomu sto je stavio premium kanale u osnovni paket, mada je pretplata na taj paket mozda malo veca nego kod konkurencije ali evo sad i cijena ima smisla
-
ivannn
#2028 Re: MojaTv BH telecom
briga mene i za bht i za arenuiceman2010 wrote:Za nabavku programa postoji sam jedno pravilo; cijena po korisniku. Sve ostalo je suplja prica. Mozda je telecom spreman platiti tu cijenu i staviti je u osnovni paket. Stvarno je ljubomora ovih koji su na alternativama cudo. Jeste se to prepali da ce telecom sve pregaziti? A vala bio bi i red. Ljudi ih pustili malo, a ovi se osilili. Ne valja mecku puno cackatiivannn wrote:http://www.tvarenasport.com/formular.html
evo ovdje možete vidjeti da su u svakom paketu naplaćuju posebno u bilo kojoj državi, samo arena1 je free a na njoj se nema što pametno pogledati
jednostavno to je takva politika arene u svim državama
oni se sami nazivaju premium kanalom, a to znači dodatna pretplata
može 2-3 mjeseca promotivno i nakon toga kapak
cijena po korisniku ide za obične pay-tv kanale, kao što su discovery, ngc, fox life...
dok sav (ili većina) novaca od paketa od AreneSport ide AreniSport, već sam dao primjer s HBO-om
eno mt:el koji je u dobrim vezama s AS-kanalima jer Telecom Srbije jednim djelom je suvlasnik tih kanala - isto naplaćuje ih posebno ali zato samo 3,5 km što je puno, puno jeftinije od 10-ak maraka koliko obično taj paket košta.
uglavnom vidjet ćemo za koji mjesec, ako cijena bude ispod cenera možete se udarati nogom po guzici od sreće
- hubke
#2029 Re: BIHnet primjedbe i komentari
hahahahahahahaahha ovaj je lud ali totalno. Sine moj da ti cika hubke nesto kaze. Nadprovider koji ima Telemach, BHT moze samo mastati o njemu. O tom provideru ne samo da BHT sanja vec sanjaju i T-HT i mt:sJohnny071 wrote:kome je telecom nadprovider ???link wrote:sve su to mali ISP-ovi kojima je opet telecom glavni nadprovajder.ladyblue18 wrote: Ali sto onda stopa i na HS-u i Telemachu, to mi nije jasno
-
Fozgen
#2030 Re: MojaTv BH telecom
Prosto nemam pojma oko tog prepucavanja sa Arenama.
Arenu 1,2,3 i 4 imam vec nekih 2 - 3 mjeseca dok je ovaj besplatni dio, nisam nesto pretjerano odusevljen i dalje vecinu utakmica gledam preko livestreaming-a
.
Sad ce ovi koa traziti oko 10KM dodatno za te kanale sto mi ne pada na pamet ni blizu, pa sve skupa mi se ne daje 16 KM a kamo li jos 10.
Elem ova stvar je poprilicno glupa, nema se tu sta neko ubjedjivati valja ne valja.
Meni je "Prevara MojaTV BHTelecom" a vi je mozete mjenjati u MojaTV BHTelecom koliko zelite.
Svako ima pravo na neko misljenje pa tako i ovi za i ovi protiv, vjerujem da i svako ima svoje razloge za za i protiv.
Ja danas nisam zadovoljan svojim providerom a jos manje BHTelecomom ali od dva zla cu uvijek izabrati ono manje pa kada ovi mozda pojeftine ja cu mozda i na BHT preci.
Arenu 1,2,3 i 4 imam vec nekih 2 - 3 mjeseca dok je ovaj besplatni dio, nisam nesto pretjerano odusevljen i dalje vecinu utakmica gledam preko livestreaming-a
Sad ce ovi koa traziti oko 10KM dodatno za te kanale sto mi ne pada na pamet ni blizu, pa sve skupa mi se ne daje 16 KM a kamo li jos 10.
Elem ova stvar je poprilicno glupa, nema se tu sta neko ubjedjivati valja ne valja.
Meni je "Prevara MojaTV BHTelecom" a vi je mozete mjenjati u MojaTV BHTelecom koliko zelite.
Svako ima pravo na neko misljenje pa tako i ovi za i ovi protiv, vjerujem da i svako ima svoje razloge za za i protiv.
Ja danas nisam zadovoljan svojim providerom a jos manje BHTelecomom ali od dva zla cu uvijek izabrati ono manje pa kada ovi mozda pojeftine ja cu mozda i na BHT preci.
-
iceman2010
#2031 Re: MojaTv BH telecom
Ma ja ti kazem da Arenu samo zanima da dobije svoje pare po korisniku. Dakle ako BH Telecom ima 30.000 korisnika mora Areni platiti mjesecno lupam 30.000 x 5,00 KM= 150.000,00 KM i vozdra. Zaboli Arenu i sve ostale u kojem paketu ce biti. Zar ti nije vjerovatna i opcija dogovora. Recimo Areni se isplati za duplo manje para dobiti sve pretplatnike BH Telecom-a nego za neku cifru dobiti 1.000 BH Telecom-ovih korisnika nekog paketa. Vjerovatno ljudi imaju iskustva sa dosadasnjom prodajom njihovog paketa u BiH.ivannn wrote: briga mene i za bht i za arenu![]()
cijena po korisniku ide za obične pay-tv kanale, kao što su discovery, ngc, fox life...
dok sav (ili većina) novaca od paketa od AreneSport ide AreniSport, već sam dao primjer s HBO-om
eno mt:el koji je u dobrim vezama s AS-kanalima jer Telecom Srbije jednim djelom je suvlasnik tih kanala - isto naplaćuje ih posebno ali zato samo 3,5 km što je puno, puno jeftinije od 10-ak maraka koliko obično taj paket košta.
uglavnom vidjet ćemo za koji mjesec, ako cijena bude ispod cenera možete se udarati nogom po guzici od sreće
- BarbaDue
#2032 Re: MojaTv BH telecom
pa rekao si nam, ne moras 18 puta ponavljatiFozgen wrote:Prosto nemam pojma oko tog prepucavanja sa Arenama.
Arenu 1,2,3 i 4 imam vec nekih 2 - 3 mjeseca dok je ovaj besplatni dio, nisam nesto pretjerano odusevljen i dalje vecinu utakmica gledam preko livestreaming-a.
-
kone
#2033 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam potpisao ni s kim ugovor.Kablovski operater-Telekabl.Kako sam upratio i ti si iz Ze,tako da si upoznat sa svim.Presao bih na moja tv,ali me odbija STB i problemi sa istim.Ne da mi se gubiti zivce zbog toga,pa makar mi se desilo samo jednom ili dva puta(a desi se ko zna koliko puta,pa reset itd...).Vrlo vjerovatno cu preci na CS,jer je to najbolja solucija u svemu ovome..iceman2010 wrote:Jesi to ti potpisao sa nekim alternativcem takav ugovor pa ti sada krivo sto ga ne mozes raskinuti i preci na moja TV?kone wrote:Uveli su,ali vrlo lako bi se moglo desiti da u narednom periodu odrede pakete,kao sto to imaju skoro svi kablovski operateri i onda ce se znati koji im je cilj bio.Mislim da sad oni ovim padom cijena i pustanjem svih ovih kanala pokusavaju privuci sto vise ljudi da predju na moju tv.Kad zadovolje svoje apetite,onda ce biti:ovaj i ovaj kanal prelaze na ovaj i ovaj paket za koji treba mjesecno dati ? KM,ovaj ?KM itd...I onda nemas kud,jer ce svi imati potpisane ugovore sa njima i bice ili gledaj ovo sto smo ti odredili ili plati pa se klati_sonic_ wrote: evo drug maloprije vidim na portalu obavijest da je u osnovnoj ponudi (MojaTv basic).. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e6dcb05893.html
pozdrav...
Ti sad mislis da ja ovdje,je li, odbijam narod i da sma protiv BHT?!Fiksni,ADSL,mobilni,sve mi je preko BHT...Samo iznosim svoje misljenje povodom svega ovoga i mislim da sma upravu.Cim oni zadovolje svoje apetite za odredjenim brojem korisnika moje tv,oni ce odmah odrediti pakete za ovo ili ono...Ovo sad je samo navlakusa za narodne mase...Ali svako zna svoje i odlucuje u svoje ime.
- _sonic_
#2034 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Momcino bez paketa.. dobro procitaj..ako je navlakusa sto ih koristis onda..kratko jasno odgovori ??kone wrote: Nisam potpisao ni s kim ugovor.Kablovski operater-Telekabl.Kako sam upratio i ti si iz Ze,tako da si upoznat sa svim.Presao bih na moja tv,ali me odbija STB i problemi sa istim.Ne da mi se gubiti zivce zbog toga,pa makar mi se desilo samo jednom ili dva puta(a desi se ko zna koliko puta,pa reset itd...).Vrlo vjerovatno cu preci na CS,jer je to najbolja solucija u svemu ovome..
Ti sad mislis da ja ovdje,je li, odbijam narod i da sma protiv BHT?!Fiksni,ADSL,mobilni,sve mi je preko BHT...Samo iznosim svoje misljenje povodom svega ovoga i mislim da sma upravu.Cim oni zadovolje svoje apetite za odredjenim brojem korisnika moje tv,oni ce odmah odrediti pakete za ovo ili ono...Ovo sad je samo navlakusa za narodne mase...Ali svako zna svoje i odlucuje u svoje ime.
ocigledno neki se ne mogu pomiriti sa tim da bhtelecom ima jednu programsku semu bez paketa koju nadogradjuje i davno su ukinuli to sa paketima.. Isplati se i bez paketa tih (naknadnog placanja) zbog velikog prihoda od preko 15 000 korisnika mojatv (ovo je racunica do nove godine) sad je oko 20 000 sa tendencijom rasta.. Pa tehnicari na terenu nemogu savladati prijave tolike.. prijavljuje se ko da je djaba.. al djaba ovo spominjati ljudima koji imaju IQ ispod 20..
- _sonic_
#2035 Re: MojaTv BH telecom
potpisujem..iceman2010 wrote:Za nabavku programa postoji sam jedno pravilo; cijena po korisniku. Sve ostalo je suplja prica. Mozda je telecom spreman platiti tu cijenu i staviti je u osnovni paket. Stvarno je ljubomora ovih koji su na alternativama cudo. Jeste se to prepali da ce telecom sve pregaziti? A vala bio bi i red. Ljudi ih pustili malo, a ovi se osilili. Ne valja mecku puno cackatiivannn wrote:http://www.tvarenasport.com/formular.html
evo ovdje možete vidjeti da su u svakom paketu naplaćuju posebno u bilo kojoj državi, samo arena1 je free a na njoj se nema što pametno pogledati
jednostavno to je takva politika arene u svim državama
oni se sami nazivaju premium kanalom, a to znači dodatna pretplata
može 2-3 mjeseca promotivno i nakon toga kapak
mnogi ne koriste mojatv i mnogima je mojatv trn u oku.. ovim potezom bhtelecom samo moze vise korisnika zadobiti.. broj korisnika mojatv je petocifren.. preko 20 000 korisnika sa tendencijom rasta, isplati im se itekako ubacivati u jednu programsku semu koja se stalno nadogradjuje sa novim kanalima.. a arenu boli briga je li u paketu ili nije, u ugovoru je dogovorena cijena,a sta ce telecom raditi kasnije to njih ne zanima .. nemojte biti toliko primitivni ..
@ivann
napisali bi u obavijestenju da je promotivno a ne da je u mojatv basic programskoj semi.. uradi IQ test pa javi koji je rezultat..
-
iceman2010
#2036 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam iz Zenice. Nesto si pomjesao. Iz Sarajeva sam ali sam jako dobro upoznat sa situacijom u kablovskim kucama i BH Telecomu. Tacnije, strucno sam vezan za ovu oblast, pa sam familijaran sa problematikom. Prica se da ce Telemach kupiti i Telekabl. Ovo je jos na nivou spekulacija, ali me ne bi iznenadilo da je istina. Telemach je kupio i Monet iz Mostara, a vjerovatno je i ART Company jedna od opcija. Opet kazem, da me neko ne bi drzao za rijec, da su ovo jos uvijek samo spekulacije osim ovoga za Monet. To je provjerena informacija.kone wrote: Nisam potpisao ni s kim ugovor.Kablovski operater-Telekabl.Kako sam upratio i ti si iz Ze,tako da si upoznat sa svim.Presao bih na moja tv,ali me odbija STB i problemi sa istim.Ne da mi se gubiti zivce zbog toga,pa makar mi se desilo samo jednom ili dva puta(a desi se ko zna koliko puta,pa reset itd...).Vrlo vjerovatno cu preci na CS,jer je to najbolja solucija u svemu ovome..
-
Fozgen
#2037 Re: MojaTv BH telecom
Ma sta ponavljati. nacrtati treba.BarbaDue wrote:
pa rekao si nam, ne moras 18 puta ponavljati
Arena arena samo to citam kao da je BHT osnovao Arenu.
-
zilog
#2038 Re: MojaTv BH telecom
U cemu je problem?
Ja sam shvatio da ce Arene 2,3 i 4 biti u osnovnom MojaTV paketu, bez dodatne naplate. Makar tako pise i ako bude nesto drugo, to bi bila katastrofa. Za sada prihvatam ono sto pise.
Ja sam shvatio da ce Arene 2,3 i 4 biti u osnovnom MojaTV paketu, bez dodatne naplate. Makar tako pise i ako bude nesto drugo, to bi bila katastrofa. Za sada prihvatam ono sto pise.
-
iceman2010
#2039 Re: MojaTv BH telecom
Imas li mozda podatak koliko LOL ili HS placaju Arenu (mislim na sve cetiri). Koliko bi okvirno one mogle kostati po korisniku?zilog wrote:U cemu je problem?
- neo7
#2040 Re: MojaTv BH telecom
http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-odgovoriZanima me da li će na Moja TV bit uvijek dostupni svi kalani Arena Sport?
Siniša, Sarajevo
Zanima me da li će na Moja TV bit uvijek dostupni svi kalani Arena Sport?
2011-02-23 Odgovor: #11400
Da li će kanali naše televizije biti u osnovnom paketu ili će se dodatno naplaćivati digitalni kanali Arena 2, 3 i 4 zavisi isključivo od vašeg operatera pa vas molimo da se o ovom pitanju bliže informišete na broj 0800/20002. Programsku šemu možete videti na linku TV program
- _sonic_
#2041 Re: MojaTv BH telecom
Bravo @neo7 za post !!
sve zavisi od operatera do operatera.. kod nekih je u paketu,neki nude probni rok a kod nekih je u osnovnoj ponudi.. nema tu dileme oko toga
sve zavisi od operatera do operatera.. kod nekih je u paketu,neki nude probni rok a kod nekih je u osnovnoj ponudi.. nema tu dileme oko toga
- afannedim
#2042 Re: MojaTv BH telecom
A kod nekih ih nema nikako. 
-
ivannn
#2043 Re: MojaTv BH telecom
ne treba to u množinu ići, samo je kod bht u osnovnom_sonic_ wrote:Bravo @neo7 za post !!
-
kone
#2044 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao...._sonic_ wrote: Momcino bez paketa.. dobro procitaj..ako je navlakusa sto ih koristis onda..kratko jasno odgovori ??
ocigledno neki se ne mogu pomiriti sa tim da bhtelecom ima jednu programsku semu bez paketa koju nadogradjuje i davno su ukinuli to sa paketima.. Isplati se i bez paketa tih (naknadnog placanja) zbog velikog prihoda od preko 15 000 korisnika mojatv (ovo je racunica do nove godine) sad je oko 20 000 sa tendencijom rasta.. Pa tehnicari na terenu nemogu savladati prijave tolike.. prijavljuje se ko da je djaba.. al djaba ovo spominjati ljudima koji imaju IQ ispod 20..
Drugi bold....Cini se da spadas u ovu kategoriju......
Mislio sam da si iz Ze,jer si nekad imao nick icemanZE,ako se ne varam...Ja ne bih imao nista protiv da ih i kupe,jer bi imali ipak malo bolju programsku shemu i veci izbor kanala...iceman2010 wrote: Nisam iz Zenice. Nesto si pomjesao. Iz Sarajeva sam ali sam jako dobro upoznat sa situacijom u kablovskim kucama i BH Telecomu. Tacnije, strucno sam vezan za ovu oblast, pa sam familijaran sa problematikom. Prica se da ce Telemach kupiti i Telekabl. Ovo je jos na nivou spekulacija, ali me ne bi iznenadilo da je istina. Telemach je kupio i Monet iz Mostara, a vjerovatno je i ART Company jedna od opcija. Opet kazem, da me neko ne bi drzao za rijec, da su ovo jos uvijek samo spekulacije osim ovoga za Monet. To je provjerena informacija.
- _sonic_
#2045 Re: BIHnet primjedbe i komentari
bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu...kone wrote: Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao....
-
iceman2010
#2046 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam taj. To je neko drugi.kone wrote: Mislio sam da si iz Ze,jer si nekad imao nick icemanZE,ako se ne varam...
-
kone
#2047 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nemoj zaboraviti resetovati STB i zipa da ne padne gol prilikom reseta_sonic_ wrote:bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu...kone wrote: Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao....
-
The Realist
#2048 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A vidi, sve se da riješiti to. Kako sam ja shvatio, kod mnogih su problemi na početku i onda treba biti uporan, ali se da sve riješiti (istina, kod mene je trebalo 5 mjeseci da se napravi i ja sam odjavio svoje, a sada je mislim ipak manje), ali mislim da uglavnom uspiju naći rješenje.kone wrote:Nemoj zaboraviti resetovati STB i zipa da ne padne gol prilikom reseta_sonic_ wrote:bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu...kone wrote: Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao....
Drugi bold....Cini se da spadas u ovu kategoriju.........Telekabel,arena1,2,3,4...Nema samo moja tv arene
...Pogresno si sve skontao
...Govorim o nemogucnosti stabilnosti veze(nisam neki strucnjak),jer vidim da se dosta ljudi zali na stalno resetovanje STB-a..Eh sad platiti nesto sto ce ti stopati i sto ces morati malo-malo resetovati itd
...Dok se sve to neustabili,nema prelaska na MTV....
Sada, kome se da s tim boriti je druga stvar.
-
miop
#2049 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Druze,u ovom tvom slucaju i po tvojoj prici se mogu zakljuciti samo dvije stvari:kone wrote:Nemoj zaboraviti resetovati STB i zipa da ne padne gol prilikom reseta_sonic_ wrote:bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu...kone wrote: Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao....
Drugi bold....Cini se da spadas u ovu kategoriju.........Telekabel,arena1,2,3,4...Nema samo moja tv arene
...Pogresno si sve skontao
...Govorim o nemogucnosti stabilnosti veze(nisam neki strucnjak),jer vidim da se dosta ljudi zali na stalno resetovanje STB-a..Eh sad platiti nesto sto ce ti stopati i sto ces morati malo-malo resetovati itd
...Dok se sve to neustabili,nema prelaska na MTV....
prva je da si TI placenik ovdje,a druga da si dobar komad budale...Trece ne postoji...
PS:Mislim da si ipak ovo prvo,jer cisto sumnjam da si toliko glup....Pozdravi u firmi ko uSpita
-
kone
#2050 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nemoj zaboraviti resetovati STB i zipa da ne padne gol prilikom resetamiop wrote:[
bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu...
Druze,u ovom tvom slucaju i po tvojoj prici se mogu zakljuciti samo dvije stvari:
prva je da si TI placenik ovdje,a druga da si dobar komad budale...Trece ne postoji...
PS:Mislim da si ipak ovo prvo,jer cisto sumnjam da si toliko glup....Pozdravi u firmi ko uSpita
O kopijo
@realist..o tome ja i govorim svo vrijeme...kome se da zezati,neka se zeza...Meni trenutno ne..
Evo ovdje u boldiranom pise sve..Ali sta ces,pametnjakovici se digli isto da si im u mater dirnuokone wrote: Nisam potpisao ni s kim ugovor.Kablovski operater-Telekabl.Kako sam upratio i ti si iz Ze,tako da si upoznat sa svim.Presao bih na moja tv,ali me odbija STB i problemi sa istim.Ne da mi se gubiti zivce zbog toga,pa makar mi se desilo samo jednom ili dva puta(a desi se ko zna koliko puta,pa reset itd...).Vrlo vjerovatno cu preci na CS,jer je to najbolja solucija u svemu ovome..