Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Socijalista

#2026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Socijalista »

Pedja Kojovic wrote:vrhbosna

Mi imamo sasvim drugacije podatke/istrazivanja...

p.k.
Ko ce doviti izbore? ;-)
vrhbosna

#2027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrhbosna »

Dozer wrote:Generalno gledano, ovo je ispravno. Samo...malo je nejasno zasto se, kao po pravilu, na neki nacin uvijek izjednacava svaki secesionisticki istup bilo koga iz RS sa "nastojanjima" iz FBiH da se ta RS ukine...?
U cemu je poenta?
Znamo da je prica o ukidanju bajka isto kao i prica o otcjepljenju, kao i da su to zajednicke kreacije nacionalista na vlasti kojima vec 14 godina plase narod, povlaceci te price pred svake izbore i u pozadini gurajuci pricu o novom ratu.

RS je, kao i FBiH, Daytonska tvorevina. Samo BiH, kao drzava u svojim medunarodno priznatim granicama nije Daytonska kreacija. Isto tako, nije RS nije nikome otadzbina jer nije ni drzava, a nije ni dovoljno stara da bi se mogla nazivati otadzbinom (smijesno). S druge strane, sam nacin njenog nastanka je i te kako diskutabilan, a pogotovo ce biti nakon presuda Karadzicu, Stanisicu i Simatovicu, kojima ce zasigurno biti potvrdjen i genocid, a vrlo vjerovatno dobrim dijelom i agresija. Samim tim, i u skladu sa medjunarodno priznatim pravilima, u potpunosti ce postati jasna i jedna totalna nelegalnost postojanja RS, a po automatizmu i FBiH kao entiteta.

Ali, cak i bez ovih presuda vrlo je jasno stanje stvari, pa je stoga i vrlo cudno sto se stalno na neki nacin trazi nekakav balans kojim se uvijek kaze jedno o necemu (recimo FBiH), ali pridoda i drugo kontra toga (recimo o RS)...
Politikantstvo, ili...?
Zna se kako se ustav ove države može promijeniti :bih:
za Bosnu!

#2028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by za Bosnu! »

Sve BiH stranke kojima je BiH u srcu bi se trebale na neki nacin ujedinitijer nema logike razbijat glasove ovako. Pri tom ne mislim na gasenje nego nalazenje nacina da se Bosanski front ne slabi.Nsu sve BiH stranke iste jer se neki bore po svjetu a neki deru na stranu. Da nije bilo Harisa da pogura oko onog s Ganicem nista nebi bilo.
Znaci, i SDP i vasa stranka moraju u isti font sa patriotama !
vrhbosna

#2029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrhbosna »

p.k.
Bog te čuo.A slučaj qrac ću svoj na panj staviti ako sledeću vladu ili ti vijeće ministara ne budu sastavljali SNSD,SDA,S BiH,HDZ,HDZ 1990 i možda PDP pošto su oni vazda u vlasti(to je prava partija :lol: )
Pedja Kojovic

#2030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vrhbosna

Na vasem mjestu ja bih se kladio u nesto drugo....

p.k.
Pedja Kojovic

#2031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Nas cilj je formiranje koalicije koja ce nakon izbora omoguciti formiranje vlasti bez stranaka koje su sad na vlasti kao i onih koje nisu ali su nacionalisticke.

p.k.
za Bosnu!

#2032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by za Bosnu! »

Kakva koalicija??? Jedino sto ce bit je da ce se % Bosanskih glasova rasuti i zbog toga Bosanski blok dobija manje glasove. Dosta je bilo igranja politikom vala
Pedja Kojovic

#2033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vrhbosna

To je sada izvjesnije nego sto mnogi misle.

p.k.
felipe kajetano

#2034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

opomena pred trajni ban!
Last edited by Anonymous on 17/05/2010 13:47, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred trajni ban!
pshhh

#2035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pshhh »

pedja,

Ovo sto ti pricas je vec vidjeno ... mi cemo ovo, mi cemo ono, mi cemo 'vako, mi cemo 'nako ... :-)

Hajde konacno odradite nesto konkretno, inace vam je sve suplja ko i ostalima.

Moje pitanje je navedi mi sta ste konkretno na terenu do sada uradili?
nezavisni

#2036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nezavisni »

Nasa stranka wrote:... a Nikolićev poziv na nezavisnost Republike Srpske, zapravo je poziv na novi rat. Po istom principu, ali s druge strane, smatram da poziv na ukidanje Republike Srpske isto tako znači poziv na novi rat.
Pitanje za Pedju:
Zasto se ove dvije stvari izjednacavaju? Jer... odcjepljenje RS-a znaci promjenu granica Drzave, dok bi ukidanje RS znacilo samo promjenu unutrasnjeg uredjenja. Zar su te dvije stvari jednake? Da li to znaci i da je poziv SDP-a na ukidanje kantona, takodjer poziv na rat? Da li bi eventualno neki zahtjev za osnivanje nove opcine takodjer znacio pozivanje na rat, jer se tu isto tako radi o promjeni unutrasnjeg uredjenja?
TRANCEMoDe

#2037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by TRANCEMoDe »

Nasa stranka ima sansu da dobije dosta glasova svih normalnih ljudi kojima je dosta ovakvog stanja i iste glupe price vec 20 godina o nacionalnim balansima i interesima, umjesto da se prica o rastu GDP-a, poticanju investicija, zaposljavanja i sl. Medjutim, BiH je realno zemlja polupismenog i zatucanog stanovnistva. Pogledajte bilo koju emisiju na televiziji u kojoj mozete vidjeti obicne gradjane i sve ce vam biti jasno. "Odavle, odanle, hin, u njiha, ojhaaa...". Tako govori jedno 70-80% stanovnistva, te zato zaista ne znam kako cete uspjeti dobiti glasove od tih nasih zivopisnih gradjana.
Stoga ce po svemu sudeci vjerovatno opet pobijediti iste face i iste stranke koje se vrte vec 20 godina na vlasti. Cobani ce glasati za iste, ostala raja nece ni izaci na izbore... Mozda ako bude kombinacija sunca i oblaka. Jer ako bude kisa, svi ce ostati kuci. Ako bude sunce, eto sviju u kafanu da za marku-dvije ubiju vrijeme i bosansku depresiju.

Moja vizija BiH na izborima 2050. godine: :mrgreen:
Hare iz invalidskih kolica porucuje da ima jos puno posla za uraditi, te da nam slijedi doba prosperiteta i blagostanja cim ukine RS u narednom mandatu, jer je losa ekonomska situacija posljedica genocida, agresije i rusilacke politike iz Banja Luke. Sulju su u medjuvremenu likvidirali Bakirovi ljudi, tako da Bakir kao nasljednik kraljevske dinastije Izetbegovica ima najvise sansi za pobjedu.
Mileta je nazalost 2013. mlatnulo srce zbog prekomjerne debljine i visokog holesterola u krvi, medjutim njegov sin, inace uspjesni biznismen i multimilioner, nastavlja zapoceti posao, te porucuje da ce povesti RS u samostalnost i osloboditi se uticaja zlih stranaca. Osim Rusa naravno...
HDZ na celu sa nekim Matom, vinarom iz Hercegovine, ce se u narednom mandatu konacno izboriti za treci entitet i vratiti ravnopravnost hrvatskom narodu.
A oni rijetki pametni i obrazovani koji su pobjegli odavde ce kao i dosad uzivati u suncu Kalifornije i smijati se budalama u "tamo nekakvoj" Bosni...
no_pasaran

#2038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

p.k.
Odvadi ba malo, na forumu si, nisu ovo Dani...

Čovjek je rekao sasvim realno, s izuzetkom da je pogriješio za SDP. SDP nije bio niti jedan mandat na vlasti, bio je godinu i pol na čelu najveće koalicije do sada pod nazivom Alijansa (mada su i u tako sakatom okruženju za tako kratko vrijeme udarili temelje bolje nego ovi za 17 godina)
Pedja Kojovic

#2039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nezavisni

Ono sto sam htio reci je receno precizno.
Vi naravno mozete iz toga izvlaciti svoje zakljucke.
Iz onoga sto ste napisali u svom postu ja mislim da prepojednostavljujete stvari i idete u pogresnom pravcu.

p.k.
klixober

#2040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Volio bih pitati Bojana Bajica da li je poziv na promjenu naziva i simbola entiteta tako da odrazava konstitutivnost svih naroda isto tako poziv na rat...ali Bojan nije na forumu,pa Pedja ti odgovori u ime NS ako moze.hvala..
TRANCEMoDe

#2041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by TRANCEMoDe »

Ako moze pitanje za Pedju...
Jos nisam shvatio koju ideologiju stranka zastupa osim anti-nacionalizma? Konzervatizam, socijaldemokratija, liberalizam, socijalizam, zelena politika...?
I jedno trik pitanje: :mrgreen:
Kakvi su stavovi stranke o poreznom opterecenju? Da li se zalazete za povecanje ili smanjenje poreza i na koji nacin to mislite ostvariti?
Takodjer, da li se zalazete za povecanje ili smanjenje regulacije trzista?
Unaprijed hvala
Pedja Kojovic

#2042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

trancedemode

Nasa stranka je lliberalno socijalna stranka.
Mi se zalazemo za progrsivnu poresku stopu.
Mi smatramo da se princip slobodnog trzista smije narusiti samo kada su naruseni oprincipi socijalne pravde.

p.k.
Pedja Kojovic

#2043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Ne.
Ustavni sud BiH bi takve simbole mogao ocjeniti neustavnim.

p.k.
h_poaro

#2044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by h_poaro »

Peđa,

1- Kako će se NS ponašati ako na oktobarskim izborima doživi debakl, potpun politički "poraz"?

2- Da li je u NS moguće "kupiti" pozicioniranje na kandidatsku listu, mjesto nosioca liste?
cyprus

#2045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

za Bosnu! wrote:Sve BiH stranke kojima je BiH u srcu bi se trebale na neki nacin ujedinitijer nema logike razbijat glasove ovako. Pri tom ne mislim na gasenje nego nalazenje nacina da se Bosanski front ne slabi.Nsu sve BiH stranke iste jer se neki bore po svjetu a neki deru na stranu. Da nije bilo Harisa da pogura oko onog s Ganicem nista nebi bilo.
Znaci, i SDP i vasa stranka moraju u isti font sa patriotama !
Gluho bilo :(
Pedja Kojovic

#2046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

cyprus

Nasa stranka i Stranka za BiH nisu i nece biti zajedno.
Haris Silajdzic i Milorad Dodik su za nas dvije strane iste regresivne ideologije.

p.k.
Real Khan

#2047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Ne.

p.k.
...što ukazuje na nužnost PROMJENE DISKRIMINATORNOG USTAVA...zar ne? Ali, imajući u vidu činjenicu da se Ustav ne može mijenjati u pozitivnom smjeru kojim bi se jačala država, i to zahvaljujući entitetskom glasanju (jer su RS-ovci zadovoljni ovim ustavno-pravnim haosom u kojem mogu neometano provoditi velikosrpsku hegemoniju kojom guše DRŽAVU Bosnu i Hercegovinu) onda se prema Vašoj stranci svi trebamo pomiriti sa postojećim stanjem i "gurati ekonomiju" koja bi, je l' te, EKONOMSKI OSNAŽILA GRAĐANE, DRUŠTVO i samim tim i DRŽAVU...ali, čekaj, pa neće moći ni to jer velikosrpskom elementu nešto NE ODGOVARA JAČANJE DRŽAVE, pa samim tim i njene ekonomije...

Pitanje za 1 milion KM:
KAKO NAŠA STRANKA (za ime Boga) OBJEKTIVNO MISLI OJAČATI EKONOMIJU DRŽAVE KADA SA DRUGE STRANE IMAMO SNAGE KOJIMA TO NE ODGOVARA I IMAJU USTAVOM PROPISANA SREDSTVA DA SPRIJEČE SVAKI TAKAV POKUŠAJ U STARTU? Kako to uraditi a barem ne staviti na stol i pitanje tog mehanizma (entitetskog glasanja)?
Znam da neću dobiti kvalitetan odgovor od p.k., ali mislim da ovo pitanje zaslužuje da ostane na forumu barem kao tema za razmišljanje...
klixober

#2048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Ne.

p.k.
Obzirom da u Ustavnom sudu BiH sjede Dodikovi i Covicevi ljudi,sasvim je izvjesno da ustavni sud nece donjeti odluku da naziv i simboli entiteta ne odrazavaju konstitutivnost naroda.Ustavni sud je do sada zabranio koristenje rba,ali ostavio trobojku,zabranio rijeci himne,ali ostavio melodiju...Znaci,realno receno,prave nas budalama i nema osnove da se mozemo osloniti na Ustavni sud.
Ali ja svejedno smatram da se normalne stranke trebaju boriti protiv te diskriminacije i zalagati se da imena entiteta/regija i simboli odrazavaju konstituttivnost sva 3 naroda.
Ali,obzirom da ste vi vec pozurili sa plakatima "Nasa Stranka Republike Srpske",sticem dojam da vam naziv entiteta i ne smeta pretjerano.Nazalost...podilazenje biracima.
zavrzlama

#2049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

komeba wrote:

Ne.

p.k.
Obzirom da u Ustavnom sudu BiH sjede Dodikovi i Covicevi ljudi,sasvim je izvjesno da ustavni sud nece donjeti odluku da naziv i simboli entiteta ne odrazavaju konstitutivnost naroda.Ustavni sud je do sada zabranio koristenje rba,ali ostavio trobojku,zabranio rijeci himne,ali ostavio melodiju...Znaci,realno receno,prave nas budalama i nema osnove da se mozemo osloniti na Ustavni sud.
Ali ja svejedno smatram da se normalne stranke trebaju boriti protiv te diskriminacije i zalagati se da imena entiteta/regija i simboli odrazavaju konstituttivnost sva 3 naroda.
Ali,obzirom da ste vi vec pozurili sa plakatima "Nasa Stranka Republike Srpske",sticem dojam da vam naziv entiteta i ne smeta pretjerano.Nazalost...podilazenje biracima.
kakav naziv ..bitna je ekonomija..ako ekonomija ne uspije,nek se bar zna sta je cije..zato ne mijenjat ime,obiljezje i krsne slave malom ausvicu da se sa sigurnim mirazom i jakom startnom pozicijom udje u podjelu BIH..zna P.K. da su srbi u BIH pod komandom srbije i da nece lako(nikako i nikad) prihvatiti BIH i odreci se svojatanja rs-a za srpsko vlasnistvo.ali se pokusava omeksati druga strana da ne bi porazom velikosrpske politike bili porazeni srbi kao narod....nek Kojovic utice na srbe da se odreknu nepravde prema drugima a ne da tjera druge da prihvataju nepravdu i aparhejd uzrokovan velikosrpskom ideologijom....
jeza u ledja

#2050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

zavrzlama wrote:
kakav naziv ..bitna je ekonomija..
Bitne su obje stvari. Samo su neke stvari bitnije od drugih.

Kome je bitniji naziv od sustine nek glasa za one koji kazu da ce se promjeniti naziv.

@ Pedja,
Posto je na drugoj temi bilo price o ovome jedno pitanje.

Sta ce NS uraditi u slucaju da se nakon izbora nadje u pobjednickoj koaliciji sa SDPom u FBiH, a u RS vecinu uzmu SNSD i SDS? Odnosno kako ce prionuti problemu pravljenja Vijeca ministara te vecine u PSBiH? Da li smatrate da bi bilo moguce formirati koaliciju sa manjinskim strankama u RS (NSP, DP, PDP, SP, DNS) i na taj nacin formirati drzavnu vlast, dok bi istovremeno na entitetskom nivou u RS na vlasti ostali nacionalisti? (Na slican nacin na koji je formirana vlast u periodu 2000-2002). Da li je takvo nesto moguce i ostvarivo, te sta mislite kako bi se u tom slucaju ponasao Dodik&Co.?
Slozicemo se da je vrlo realna opcija da ce SDP osvojiti najvise glasova u FBiH, a SNSD u RS. Ako se i ne slozimo, uzmimo to kao jednu od opcija.

Jos jedna stvar. U slucaju takvog ishoda izbora u FBiH, da li bi vi ulazili u bilo kakvo formiranje vlasti sa ijednom od hrvatskih ili 'hrvatskih' stranaka (HDZ, HDZ1990, HSP ili Radom za boljitak), a uzimajuci u obzir opet da je vrlo realno da ce te stranke dobiti gro glasova u kantonima sa hrvatskom vecinom, a i to da se bez njih moze formirati funkcionalna vlast? Da li bi ignorisali tu stranu postizbornog mozaika na nacin na koji je to uradio SDP 2000-e?
(Vidjeli smo u Britaniji su Konzervativci i Liberali koalirali, mada su im mnogi stavovi izrazito suprostavljeni).

Jasno mi je da vjerovatno vi necete najvise odlucivati o tome, odnosno da ce takve odluke ovisiti od drugih, no zanima me kakvo je vase misljenje o tome?

I jos nesto, znam kakav ce biti odgovor, ali zanima me - da li postoji i 0.0001% sanse da na bilo kojem nivou (drzava, entiteti, kantoni) formirate vlast (mislim dobijete ministarska mjesta) u bilo kakvoj koaliciji sa sljedecim strankama: SDA, SBiH, SDS i SNSD?

Hvala na odgovorima. :)
Locked