GRAS - karte
- BHF_Manijak
#2026 Re: GRAS - karte
Ko ti je kriv sto nisi studiro, pa bi i ti nagguzove prolazio!
Nisam vise student, ali ne kontam ovakve postove, ako se ljudi uspiju izboriti za neke povlastice, ne vidim sto bi se ti ili neko treci bunio, kad mogu stenad zivjeti na grbaci gradjana ovog grada ne vidim zasto ne bi mogli i studenti, i da se razumijemo, nisu svi studenti sa strane, ima i domacih tako da vam je bezze prica! 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2027 Re: GRAS - karte
Ma jeb'ga buraz, neki ljudi vise vole vidjet lutalicu u Ferhadiji nego studenta.BHF_Manijak wrote:Ko ti je kriv sto nisi studiro, pa bi i ti nagguzove prolazio!![]()
Nisam vise student, ali ne kontam ovakve postove, ako se ljudi uspiju izboriti za neke povlastice, ne vidim sto bi se ti ili neko treci bunio, kad mogu stenad zivjeti na grbaci gradjana ovog grada ne vidim zasto ne bi mogli i studenti, i da se razumijemo, nisu svi studenti sa strane, ima i domacih tako da vam je bezze prica!

- rajv0sa
#2028 Re: GRAS - karte
BHF_Manijak wrote:Ko ti je kriv sto nisi studiro, pa bi i ti nagguzove prolazio!![]()
- Melodicni
#2029 Re: GRAS - karte
Bole me brige odakle je koji student,svi koji zele dobro Sarajevu su dobro dosli al to je druga tema. A sto se tice karte za studente ne vidim niti jedan razlog zasto da bude jeftinija. A studirao sam i ja pa nisam trazio nista jeftinije mislim glupa ti je ova skroz.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2030 Re: GRAS - karte
Pa treba da bude jeftinija jer smo mozda STUDENTI, ne padaju nam pare sa neba, ili ces mi mozda tvrditi da trebam biti REDOVAN student i raditi u isto vrijeme ?
- kokuz_sa
#2031 Re: GRAS - karte
ko brat bratu studenti sada malo pretjeruju..
ja kad sam studirao
karta bila 33KM mjesecna..sada im spuste na 16KM mjesecu i njima opet puno
da im covjek prst oni ruku iz ramena hoce..
ja kad sam studirao
-
sarajevsko_pivo
#2032 Re: GRAS - karte
Evo novi tramvaja u Beogradu:

-
trokut
#2033 Re: GRAS - karte
stvarno su zaista, imaju bolji prevoz nego ti, udobniji,redovniji, cistiji i jos se nesto bune, ja stvarno ne znam zasto se svi u SA bune jer gras hoce da digne cijenu karte na 2KM, sram nek na sviju budekokuz_sa wrote:ko brat bratu studenti sada malo pretjeruju..
ja kad sam studirao
Trebalo bi karte vratiti na 33KM i dio tih para dati azilu za kerove da nam ova pascad po ulici ne gladuje, ko je jos vidio hajra od obrazovanja (sta znaju oni na zapadu) ionako samo treba stela da se ima plata od 1500KM
- BHF_Manijak
#2034 Re: GRAS - karte
Jer je tako u svakoj NORMALNO UREDJENOJ drzavi i zato sto su studenti svugdje POSEBNA kategorija ljudi u zemlji, ali Bosna odavno nije NORMALNA, tacnije na aparatima je, tako da te razumijem i takve kao ti! Svugdje se studenti vide kao potencijal i investicija samo kod nas kao trosak, i sa takvim nakaradnim rezonom i ne cudim se sto smo ovdje, gdje vec jesmo, tj nigdje! Mnogo uredjenije i naprednije zemlje, svjetlosnim godinama ispred nas, imaju povlastice za svoje studente samo je to kod nas problem, ali sta znaju jedni Njemci ili Svedjani, mi smo mjera!(al' u nazadluku!)Melodicni wrote:Bole me brige odakle je koji student,svi koji zele dobro Sarajevu su dobro dosli al to je druga tema. A sto se tice karte za studente ne vidim niti jedan razlog zasto da bude jeftinija. A studirao sam i ja pa nisam trazio nista jeftinije mislim glupa ti je ova skroz.
Ponavljam ti, nisam vise student, mogo bi reci boli me djon za njih, ali mi smeta ovakav nacin gledanja na stvari "ja sam moro placat pa placajte i vi", umjesto da se tim mladim ljudima obebjede svi uslovi, minimalni troskovi svega, kvalitetno obrazovanje, pravo usmjeravanje da bi oni sutra to visestruko vratili i odveli ovu zemlju naprijed, raspodjelili studente sirom zemlje i obezbjedili im radna mjesta(a ne samo da se ostane u Sarajevu
- Melodicni
#2035 Re: GRAS - karte
Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
-
MiMi988
#2036 Re: GRAS - karte
I ti si kao jel kupovao svaki mjesec kupon (prije je bilo oko 33-35 km za studente mjesecno)?Melodicni wrote:Bole me brige odakle je koji student,svi koji zele dobro Sarajevu su dobro dosli al to je druga tema. A sto se tice karte za studente ne vidim niti jedan razlog zasto da bude jeftinija. A studirao sam i ja pa nisam trazio nista jeftinije mislim glupa ti je ova skroz.
- Melodicni
#2037 Re: GRAS - karte
Nisam kupovao nikakav kupon jer mi nije trebao.nego da ne duljim i ne idem u off. Vecina koja studira se sam bezveze zali i kofrci i daj svega guzovace ne samo Gras karte.
-
The Realist
#2038 Re: GRAS - karte
Kakve veze ovo ima sa kartama?Melodicni wrote:Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
- nellington
#2039 Re: GRAS - karte
Melodicni wrote:Vecina koja studira se sam bezveze zali i kofrci i daj svega guzovace ne samo Gras karte.
- Melodicni
#2040 Re: GRAS - karte
Procitas sve i bude ti puno jasnije.The Realist wrote:Kakve veze ovo ima sa kartama?Melodicni wrote:Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
-
The Realist
#2041 Re: GRAS - karte
A šta to imamo besplatno, ako se može znati?Melodicni wrote:Nisam kupovao nikakav kupon jer mi nije trebao.nego da ne duljim i ne idem u off. Vecina koja studira se sam bezveze zali i kofrci i daj svega guzovace ne samo Gras karte.
Stanove plaćamo, hranu plaćamo, režije plaćamo, knjige plaćamo, studiranje (o ovome se može puno toga napisati).
Razlog zašto se daju subvencije je taj što oni koji studiraju u tom periodu nisu u mogućnosti da zarađuju novac i budu na trošku roditeljima, ili kome već i naravno da to stvara probleme porodicama.
Da možemo zarađivati, ne bi ni tražili povlastice.
- Melodicni
#2042 Re: GRAS - karte
Otvori drugu temu da se ova ne unisti i mozemo nastavit pricatThe Realist wrote:A šta to imamo besplatno, ako se može znati?Melodicni wrote:Nisam kupovao nikakav kupon jer mi nije trebao.nego da ne duljim i ne idem u off. Vecina koja studira se sam bezveze zali i kofrci i daj svega guzovace ne samo Gras karte.
Stanove plaćamo, hranu plaćamo, režije plaćamo, knjige plaćamo, studiranje....
Razlog zašto se daju subvencije je taj što oni koji studiraju u tom periodu nisu u mogućnosti da zarađuju novac i budu na trošku roditeljima, ili kome već i naravno da to stvara probleme porodicama.
Da možemo zarađivati, ne bi ni tražili povlastice.
-
The Realist
#2043 Re: GRAS - karte
Nema potrebe, ovdje se i ranije o sličnim stvarima pisalo, tako da neće se lockati radi ovoga.Melodicni wrote: Otvori drugu temu da se ova ne unisti i mozemo nastavit pricat
Ja znam da SVE plaćam od kada studiram i baš ne znam kakve imam pogodnosti.
- Melodicni
#2044 Re: GRAS - karte
Pa nastavi placat sve tako i treba.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2045 Re: GRAS - karte
Pa jel' to treba i da budem redovan i da radim i da spavam i da polazem ispite ?Melodicni wrote:Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
Ne mogu da vjerujem da vam je problem sto trazimo manju cijenu za karte
-
The Realist
#2046 Re: GRAS - karte
Ali shvataš li ti da studenti ne mogu zarađivati i da radi toga njima trebaju te povlastice? Puno duže budu na teretu skrbnicima, nego što je to kod onih koji počnu ranije raditi.Melodicni wrote:Pa nastavi placat sve tako i treba.
- Melodicni
#2047 Re: GRAS - karte
Kad moze onaj ko hoce trebao bi da moze i onaj koji nece. Znas sta kazu na sjeveru: "ko hoce naci ce nacin ko nece naci ce izgovor"leet wrote:Pa jel' to treba i da budem redovan i da radim i da spavam i da polazem ispite ?Melodicni wrote:Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
- bosnianidiot
#2048 Re: GRAS - karte
Poslusajte Nelletov savjet, na neke ljude ne treba ni trositi rijeci 
- kokuz_sa
#2049 Re: GRAS - karte
ima raje koja sve to uspije sto si ti nabrojao ali nije to poenta..leet wrote:Pa jel' to treba i da budem redovan i da radim i da spavam i da polazem ispite ?Melodicni wrote:Kakve veze ima sto si redovan student? Nisi na fakultetu 24 sata
poenta je da ste dobili jeftinije karte znaci sa 33KM na 16 mjesecne kupone..i opet studentima malo
da je neko meni dok sam studirao ponudio kuon za 16KM mjesecno objerucke bi prihvatio..al sad ni 16 nije dovoljno..
volio bi ja da studenti se izbore za svoja prava ne samo za karte nego sva..ali nekad nemaju mjere hoce sve besplatno..
kad je meni prijava na faksu bila 5KM mislis da je ono udruzenje studenata imalo mrdnulo da sta uradi i pobuni se..kad su se studenti mog faksa pobunili i otisli dekanu dobije se odg
"sta zelite mozete imat auto i po 2 mob..onda imate para i za prijave..i dragi studenti fax nije obavezan"
to je bio odg naseg dekana..
-
The Realist
#2050 Re: GRAS - karte
Na kojem fakultetu, ako mogu znati? Kod mene takvih nema. Da, ima ih koji rade, ali se zato i godine teško daju, ako se uopšte daju.kokuz_sa wrote: ima raje koja sve to uspije sto si ti nabrojao ali nije to poenta..
Ovdje bih se i složio, ja sam zadovoljan ovim cijenama, iako jeste problem što moram dvije karte kupovati odmah, ali OK. Međutim, problem bude što se mora recimo odmah za pola godine kupiti i ja moram 200KM dati u cugu (192karte, 3KM potvrde, fotografije 10KM, čak malo više izađe).poenta je da ste dobili jeftinije karte znaci sa 33KM na 16 mjesecne kupone..i opet studentima malo
da je neko meni dok sam studirao ponudio kuon za 16KM mjesecno objerucke bi prihvatio..al sad ni 16 nije dovoljno..
volio bi ja da studenti se izbore za svoja prava ne samo za karte nego sva..ali nekad nemaju mjere hoce sve besplatno..
A btw. ne pijemo, ne pušimo, na kafe jedva izlazimo, tako da nije da živimo luksuzno.
No, u suštini se slažem da 16KM mjesečno nije puno (istina, GRAS ne izvršava svoje obaveze, ali to je već drugo pitanje koje treba odvojeno rješavati), ali ja ionako ne sporim to, nego to da ne treba nikako davati subvencije.
Da, ali to ne znači da je dobro i da se to nije trebalo mijenjati. Kod nas je obnova i po 600-700KM (zavisi kako je ko riješio ispite), a zabrane ti dolazak na predavanja i vježbe (mada se možeš prošvercovati, ali ako ti treba mikroskop, nećeš ga dobiti) i isto tu ništa ne možemo napraviti.kad je meni prijava na faksu bila 5KM mislis da je ono udruzenje studenata imalo mrdnulo da sta uradi i pobuni se..kad su se studenti mog faksa pobunili i otisli dekanu dobije se odg
"sta zelite mozete imat auto i po 2 mob..onda imate para i za prijave..i dragi studenti fax nije obavezan"
to je bio odg naseg dekana..