Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Repetitor

#2026 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Dozer wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Dozer wrote:I 3 covjeka su prilicno kvalitetan recept za gubitke, a preko toga odlican recept za katastrofu :)
:thumbup:
Kad su Delte radile vraćanje Aerodromskog, osam snajperskih puški su pokrivale zgrade. Delte su morale preći brisani prostor i ući u zgrade, i ušli su a da niko nije uspio opucati metak na njih.
E to ja zovem pos'o ... :novine:
Hvala :-D
P.S. Njihov pravac, koji je bio desno od mojih, je bio najkraci za prelaz, a mogli su ih naprasiti samo iz objekata u koje su upadali moji. A ni na moje niko metka nije opalio na prelasku ;)

@Dozer
jel mene ili tebe sjećanje izdalo? :D
Pogledaj ovu mapu na foru nacrtanu :D

Image
1.Laste
2.Delte
3.Tvoji :-D

Zar ne?
felsh

#2027 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Eto zapade me ta obuka u vojsci federacije BiH i bila je zajebana razlozi za to su sljedeci:
-nosio PASP bez snajpera
-krio se
-sanjo da opalim iz istog
-krio se
-dobio Osip od umotavanja u vrbovo granje
-krio se u zari u krugu kasarne kraj vanjske hale 4 sata(tu sam supscima uzeo 4 dana nagradnog)
-nisam otisao na to nagradno
-krio se
-noso neki PRC75(inace nose ga u normalnim vojskama nissani patroli i sl.)
krio se
-optuzili me da se pravim pametan kad sam izgovorio:kordinatni sistem
-krio se opet u zari kraj hale i opet uspio da me ne nadju(mislili nisam lud da opet tu oteknem a jesam i lud i oteko)
-pobrajao sta vidim na neprijateljskoj strani svaki drugi dan naravno morao izmisljati ( svaki put narednik bi rekao na stanicu: ne seri vojnice ne pretjeruj :-D )
-krio se
-i na kraju krajeva kad mi dozer nesto prica ko tele gledam i pitam se Jesu li mene mozda obucavali da se krijem i testiram koliko Zara zari :D :D :D
Ali zato danas zmire rasturam hahahahah
smurf

#2028 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by smurf »

@felsh :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Gojeni H

#2029 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

felsh wrote:Eto zapade me ta obuka u vojsci federacije BiH i bila je zajebana razlozi za to su sljedeci:
-nosio PASP bez snajpera
-krio se
-krio se
-krio se u zari u krugu kasarne kraj vanjske hale 4 sata(tu sam supscima uzeo 4 dana nagradnog)
-krio se
krio se
-krio se opet u zari kraj hale i opet uspio da me ne nadju(mislili nisam lud da opet tu oteknem a jesam i lud i oteko)
-pobrajao sta vidim na neprijateljskoj strani svaki drugi dan naravno morao izmisljati ( svaki put narednik bi rekao na stanicu: ne seri vojnice ne pretjeruj :-D )
-krio se
-i na kraju krajeva kad mi dozer nesto prica ko tele gledam i pitam se Jesu li mene mozda obucavali da se krijem i testiram koliko Zara zari :D :D :D
@felsh
Ludjace jedan, prosu kafu po po stola. :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
mfeed

#2030 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mfeed »

[quote
Last edited by mfeed on 10/07/2014 23:08, edited 1 time in total.
Repetitor

#2031 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Koja specijalna?
medjutim

#2032 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by medjutim »

felsh wrote:Eto zapade me ta obuka u vojsci federacije BiH i bila je zajebana razlozi za to su sljedeci:
-nosio PASP bez snajpera
-krio se
-krio se
-krio se
krio se
-krio se
Ovo je humor mog druga :D
Dozer

#2033 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Repetitor wrote: @Dozer
jel mene ili tebe sjećanje izdalo? :D
Pogledaj ovu mapu na foru nacrtanu :D

Image
1.Laste
2.Delte
3.Tvoji :-D
Zar ne?
Tebe je izdalo :D :D :D
1. Laste
2. Vikicevi
3. Delte
S jos jedim malim dodatkom - mi smo imali dvije grupe - jedna je upadala u objekte na koje si postavio strelicu, a druga u one desno od njih, prema Deltama, one male kockaste :)

@mfeed
mlad, neiskusan I radoznao, sto je ta akcija propala ako niko ni na koga nije opalio metka, mi u specijalnoj imali nekoliko ranjenih, sreca niko nije poginuo na tom brisanom prostoru sto su pretrcali tamo I nazad. jesu li sami sebe ranili, ili ih je tih 8 snajpera ranilo greskom? nista licno, samo radoznao.
Svi nasi su ranjeni na kraju, kada su se izvlacili, a samo jedan unutra prilikom razmjena kasikara kroz rupe u podovima, i cekajuci da se Laste i Delte poravnaju po planu. Na ulasku na njih bukvalno nije ispalio niko ni metka, jer nije ni stigao ni mogao ;)
Ovo sam vec negdje opisao, mislim na onoj temi o Dobrinji, pa mozes tamo zraknuti detalje.
mfeed

#2034 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mfeed »

@mfeed
[quote]
Last edited by mfeed on 10/07/2014 23:02, edited 1 time in total.
Repetitor

#2035 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ja koliko znam ,sto se tice ''Vikicevih'' ,znam za tog jednog momka,upravo o kojem Dozer govori.Taj momak je ranjen bio cini mi se u nogu od kašikare.

Znam druge neke koji su iz Delti tada ranjeni ali pri povlačenju,i to od granata,kako obično i biva.
Ali Dozer,i dalje mi nije ovo bas jasnije,ili me fakat pamet izdaje :)
Ja sam se taj dan nalazio na rejonu koji je označen brojem 3.
A u rejonu koji je oznacen brojem 2,ranjeni su ovi iz Delte. Znači lično sam se poznavao(poznajemo se) sa ovim koji su taj dan ranjeni(iz Delti).Ranjeni iza Tiffany-ja...
Po zgradi ispred pravca 3,tukla naša samohodka.( ja dan danas ne znam kome je pripadala,jel vasoj jedinici?)

Taj dan Laste nisu krenule,i jel ta akcija jel zbog toga i propala? Navodno kako sam ja bio dobio informacije,nisu bili dobili lanč pakete???
Dozer

#2036 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

@mfeed
Da, zato je sve propalo, a to gnijezdo se nalazilo na strani Lasta, ako me sjecanje dobro sluzi... I nisu uspjeli uzeti taj objekat iako su ga skoro potpuno srusili...
Btw, ja nisam ni rekao da je bilo 8 snajpera koji su sve to pokrivali, to je rekao @Repetitor. Ja znam za nasa 2, od kojih jedan na oznacenim pravcima, drugi je bio lijevo. Praga je izasla dva puta, a prestala nakon sto je fasovala par komada kroz sube ispred vozaca i strijelca.

A ovako je to izgledalo (moguce je da nisam dobro oznacio pravac Lasta. Mislim da su oni isli na onu jednu isturenu kucu i da je gnijezdo bilo u njoj):
Image

@Repetitor
100% su Delte radile pravac 3, krajnji desni, a koliko se sjecam samohotka je radila po Lastinim objektima, ne Deltinim.
A Laste jesu krenule, ali s pucanjem, ne i sa kretanjem. Zato je Rus navecer, nakon izvlacenja, popio sljagu od Keme jer su nasi poranjavani na prelasku nazad upravo iz Lastinog objekta.
Dozer

#2037 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

-nosio PASP bez snajpera
-krio se
-krio se
-krio se
krio se
-krio se
:lol: :lol: :lol:
Ovo tek vidjeh :D
Ma nista se ti meni ne sekiraj, naucice cika Dozer sve ako zatreba. I to free of charge :D
trocadero

#2038 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

Јах,Доз друг мој,
Ту ти и ја укрстишмо пушке, улица нас дјелила! Само код тебе август, упекао звиздан а код мене снијег наваљао пола метра :D . Мало си више уцртао заузетих објеката на карти него што их је било! Исправи то молим те, немој ми грешака после у књизи :D
Иначе акција вам је добро осмишљена и могло је то доста боље а и доста горе....све у свему свака вам част на момачком рокању :thumbup:
Repetitor

#2039 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Počeo je ovaj Dozer opasno da me sikira :D

Što se tiče ovih zadnjih komentara,prenosim moj odgovor u temu vezano za Dobrinju :-D
felsh

#2040 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Gojeni
Sve se nema kafa se po sebi prosipa heheheheh
Dozer

#2041 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

trocadero wrote:Јах,Доз друг мој,
Ту ти и ја укрстишмо пушке, улица нас дјелила! Само код тебе август, упекао звиздан а код мене снијег наваљао пола метра :D . Мало си више уцртао заузетих објеката на карти него што их је било! Исправи то молим те, немој ми грешака после у књизи :D
Иначе акција вам је добро осмишљена и могло је то доста боље а и доста горе....све у свему свака вам част на момачком рокању :thumbup:
Nisam nista fulio ba...
Moji u desnom pravcu usli do zamisljenje linije u roku 2 min, bukvalno, a u lijevom se poravnali i ostao jos kraj zgrade.
Delte jesu uzele prvu, a nisu drugu zgradu.
Laste, koliko se sjecam, ne uzese nista.
A nije bilo snijega, Tita mi... mozda je bio Mart, ali snijega nije bilo. To si sad ti malo fulio :thumbup:
A rokanje i nije bilo neko... Azici su bili neuproedivo bolji :D
Ovdje su, nakon sat-dva, vatru s bokova trpili najvise moji koji su bili u klinu. Pozadina, tj. nase polazne linije tu vise nista nisu mogle...
Ramzess Veliki

#2042 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

mfeed wrote:
Dozer wrote:
Ramzess Veliki wrote: :thumbup:
Kad su Delte radile vraćanje Aerodromskog, osam snajperskih puški su pokrivale zgrade. Delte su morale preći brisani prostor i ući u zgrade, i ušli su a da niko nije uspio opucati metak na njih.
E to ja zovem pos'o ... :novine:
Hvala :-D
P.S. Njihov pravac, koji je bio desno od mojih, je bio najkraci za prelaz, a mogli su ih naprasiti samo iz objekata u koje su upadali moji. A ni na moje niko metka nije opalio na prelasku ;)
mlad, neiskusan I radoznao, sto je ta akcija propala ako niko ni na koga nije opalio metka, mi u specijalnoj imali nekoliko ranjenih, sreca niko nije poginuo na tom brisanom prostoru sto su pretrcali tamo I nazad. jesu li sami sebe ranili, ili ih je tih 8 snajpera ranilo greskom? nista licno, samo radoznao.
Nije to ta akcija.
Ovdje smo uzeli u prvom naletu čeone zgrade do sljedeće ulice i zadržali do Daytona.
@Dozer:
Skica nije dobra, treba da je pomjerena još desno. Imali smo onaj brisani prostor, sjećaš se? Desno je zgrada u kojoj sam za tu priliku svio toplo gnijezdo. Tu nisam učestvovao u planiranju napada tako da ne znam sve detalje, po običaju su nas safatali i u zadnji trenutak rekli da ima neka akcija, a mi smo po običaju odma' otrčali i sami se rasporedili. Znaš da iz moje tačke gledišta možeš vidjeti samo dio pravca. Čak ni neki naš tenk koji spominju nisam mogao vidjeti.
Ramzess Veliki

#2043 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Ja koliko znam ,sto se tice ''Vikicevih'' ,znam za tog jednog momka,upravo o kojem Dozer govori.Taj momak je ranjen bio cini mi se u nogu od kašikare.

Znam druge neke koji su iz Delti tada ranjeni ali pri povlačenju,i to od granata,kako obično i biva.
Ali Dozer,i dalje mi nije ovo bas jasnije,ili me fakat pamet izdaje :)
Ja sam se taj dan nalazio na rejonu koji je označen brojem 3.
A u rejonu koji je oznacen brojem 2,ranjeni su ovi iz Delte. Znači lično sam se poznavao(poznajemo se) sa ovim koji su taj dan ranjeni(iz Delti).Ranjeni iza Tiffany-ja...
Po zgradi ispred pravca 3,tukla naša samohodka.( ja dan danas ne znam kome je pripadala,jel vasoj jedinici?)

Taj dan Laste nisu krenule,i jel ta akcija jel zbog toga i propala? Navodno kako sam ja bio dobio informacije,nisu bili dobili lanč pakete???
Stani, o'šli ste na drugu akciju ... :shock:
Ova o kojoj govorite je bila mnogo kasnije. Poznata po Alihodžinom slavnom planiranju - "Nafatati mačaka u vreće i poslati na neprijateljsku liniju da nagaze na mine ..." i sličnim glupostima.
U ovoj akciji nismo učestvovali.
Ramzess Veliki

#2044 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

trocadero wrote:Јах,Доз друг мој,
Jaro, ta akcija je bila taraba žestoka. :lol: :lol: :lol:
Iskreno provalili smo se tu žestoko.
Kad imaš k...čev komandni kadar ništa drugo nismo mogli ni očekivati. :roll:
Great Cornholio

#2045 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Great Cornholio »

Ja mislio opet rat izbio, kakvi rekoh sad snajperisti u Sarajevu :?

Dobro je, nije izbio rat, a što se tiče snajperista oni su potrebni, posebno u Policiji, jer oni iz velike udaljenosti mogu onesposobiti nekog ko neko zlo čini, a da ga ne ubiju, mogu ga npr. pogoditi u ruku kojom drži oružje kojim se sprema da nekog ubije.

Npr, imamo neku talačku krizu, neko drži taoce, naoružan je, prijeti da će pobiti taoce ako mu se neko približi, i tu na scenu stupa policijski snajperista, sa velike udaljenosti onesposobi teroristu i spasi živote njegovih talaca.
direstraits0078

#2046 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by direstraits0078 »

Respect za ljude koji nisu zloupotrijebili ovo opasno zvanje.
Great Cornholio

#2047 Re: Snajperisti u Sarajevu..

direstraits0078 wrote:Respect za ljude koji nisu zloupotrijebili ovo opasno zvanje.
A za one koji jesu, koji su ubijali civile, djecu, žene, ljude koji su stajali u redu za hljeb ili vodu, doživotna zatvorska kazna.
Ramzess Veliki

#2048 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:
direstraits0078 wrote:Respect za ljude koji nisu zloupotrijebili ovo opasno zvanje.
A za one koji jesu, koji su ubijali civile, djecu, žene, ljude koji su stajali u redu za hljeb ili vodu, doživotna zatvorska kazna.
U ratu je jedno nepisano pravilo - snajperista se ne razmjenjuje. Odma' kugla u vugla.
Great Cornholio

#2049 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Ramzess Veliki wrote: U ratu je jedno nepisano pravilo - snajperista se ne razmjenjuje. Odma' kugla u vugla.
Postoje i pisana pravila ratovanja, po tim pravilima je ratni zločin i ubijanje zarobljenika. Uglavnom, nije dobro što se ljudi toliko "pale" na oružje, ratove, slave bitke, vojskovođe itd.
karanana

#2050 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

ali je zato i tesko zarobiti snajperistu jer on obicno djeluje iza linija.
osim u nasem slucaju s pocetka rata kada ih je bilo svudgje.
Post Reply