Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
probook

#2026 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by probook »

Ja znam dosta auta od kramara i sva auta su ok. Prijazelj kupio auto kod njih sa 140 000, sada je na satu oko 210 000 nikakvih kvarova nije imao (uradio veliki servis i samo mali servisi).
Ali ja recimo ne bih nikada kupio auto na bilo kojem placu. Moj izbor je auto kupljeno u BiH ili uvezeno i koristeno u BiH par godina sa servisnom istorijom. I ja i brat smo nasli takva auta i extra smo zadovoljni.

A sa garancijom ste dosadili. To je polovno auto, moze nesto crknuti sutra, moze za 100 000 km niko to ne zna.
tempuser

#2027 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Kao i o svemu drugom, obicno o garanciji najvise diskutuju oni koji imaju malo ili nikako iskustva sa garancijama...
hladan.preminger

#2028 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

Jel ima neko da je kupio kod kramara auto sa tom famoznom garancijom da nam skenira o posta na forum da vidimo o čemu se radi? (Neka zaštiti lične informacije.)

Što neko reče, da sad prodajem svoje auto koje održavam ko apoteku ili hiruršku salu ne smio garantovati da nece nesto zakazati za mjesec ili dva. Mogao bi garantovati isto ono kao i kramar, prijeklo i kilometre.
tempuser

#2029 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

hladan.preminger wrote:Jel ima neko da je kupio kod kramara auto sa tom famoznom garancijom da nam skenira o posta na forum da vidimo o čemu se radi? (Neka zaštiti lične informacije.)

Što neko reče, da sad prodajem svoje auto koje održavam ko apoteku ili hiruršku salu ne smio garantovati da nece nesto zakazati za mjesec ili dva. Mogao bi garantovati isto ono kao i kramar, prijeklo i kilometre.
Ja sam to napisao, kupio sam ga novog, znam u ovih 10 god svaki saraf na njemu, sutra da ga prodajem mogu garantovati za porijeklo, godiste, kilometrazu i odrzavanje. Probaj, vozi na bilo koji servis koji hoces, nabrojacuti sta sam mijernjao na autu, ali ja bratu rodjenom ne mogu garantovati da mu nece za 2 dana zveknuti turbina, kvacilo, dizna, peto-desto. Auto je takav kavav je, to je moja cijena, garancije nema, hoces kupiti, neces kupiti tvoja stvar.
E sad mozes mislit' sta na autu moze garantovat neko kome prodje 20 auta dnevno kroz ruke... :-)
golfiista

#2030 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Garancija se odnosi samo na blok motora i kućište mjenjača, ništa više, u istoj je istaknuto i navedeno da ne vrijedi za pokretne dijelove mjenjača i motora, dakle samo ako ti pukne blok ili kutija mjenjača. Ali zar nije dovoljna garancija na kilometre, porijeklo i eventualnu havariju? Meni i više nego dovoljno, pa svjestan sam, da ti pokretni ili potrošni dijelovi nisu i ne mogu biti pouzdani. Ja sam prijatelju prodao svoju Octaviju sa 74k km na satu, kupio je novu, na 24k km ( nakon 26 mjeseci ) crko akumulator na 54k km procurio lijevi prednji amortizer. On na 80k km, mijenjao nekakv španer, sada radi veliki servis itd. Šta je trebalo, da mu ja kažem ja ti garantujem 6 mjeseci ili 50k km, da ne moraš ništa raditi? Dajte ba, uozbiljite se, ko me se ne sviđa ima Opela , renola, škoda, citroena za 25/30k KM kakvih hoćeš sa petogodišnjom garancijom, nula kilometara, nula vlasnika itd.
The BEN10

#2031 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by The BEN10 »

golfiista wrote:Garancija se odnosi samo na blok motora i kućište mjenjača, ništa više, u istoj je istaknuto i navedeno da ne vrijedi za pokretne dijelove mjenjača i motora, dakle samo ako ti pukne blok ili kutija mjenjača. Ali zar nije dovoljna garancija na kilometre, porijeklo i eventualnu havariju? Meni i više nego dovoljno, pa svjestan sam, da ti pokretni ili potrošni dijelovi nisu i ne mogu biti pouzdani. Ja sam prijatelju prodao svoju Octaviju sa 74k km na satu, kupio je novu, na 24k km ( nakon 26 mjeseci ) crko akumulator na 54k km procurio lijevi prednji amortizer. On na 80k km, mijenjao nekakv španer, sada radi veliki servis itd. Šta je trebalo, da mu ja kažem ja ti garantujem 6 mjeseci ili 50k km, da ne moraš ništa raditi? Dajte ba, uozbiljite se, ko me se ne sviđa ima Opela , renola, škoda, citroena za 25/30k KM kakvih hoćeš sa petogodišnjom garancijom, nula kilometara, nula vlasnika itd.
Druže, sve je jasno o čemu pišeš. Radi se o tome da u narodu bruji priča o famoznoj garanciji. I vjerujem da veliki dio raje uopšte nije svjestan ove tvoje priče. Boga pitaj šta sve ljudi misle da pokriva garancija.
tempuser

#2032 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Sta bi mogla pokrivati garancija na autu za koji prodavac moze biti siguran u godiste, porijeklo i kilometrazu?????
Kramar vjerovatno ide na vjerovatnocu da na autu, koji je morao biti odrzavan po propisu, nakon 150k km na samom bloku i kucistu mjenjaca nije moglo biti nista i zato daje garanciju. Sto se ostalog tice, losim gorivom, neznanjem i dvljanjem, sve sto se tice pogona, prenosa, kvacila, trapova, turbina, dizni, pumpi itd mozes s*ebati haman za jednu noc!
NK33

#2033 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

Kupujes polovno auto i moras biti svjestan da ti niko nece dati garanciju na to auto. Ako je Kramar i spomenuo neku garanciju znas da to nije ni blizu one koju dobijes na novo auto i jasno ti je da moras fino procitati sta tu pise. Dakle, kupovina auto kod Kramara znaci samo da si 100% siguran u porijeklo vozila i kilometrazu. Garancija na blok motora i mjenjac je samo eto neki dodatni plus u odnosu na sve ostale dilere koji ne daju ni to.

Kramar nije nista bolji od bilo kojeg drugog dilera koji garantuje za porijeklo i kilometrazu a skuplji je mozda 500KM (uzevsi u obzir da se za svako njihovo auto cijena moze spustiti za najmanje 700KM) u odnosu na druge, sto je po meni ok s obzirom da imaju pet puta bolji izbor nego svi ostali trgovci.
condy

#2034 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Pedantnost kod odabira, gledanje u sve detalje i sitnice i naravno sreća je kod kupovina dobrog polovnog auta najvažnija. Nije jednostavno kupiti dobro polovno auto. Treba tu dosta strpljenja. Kramar ima svoje reklame, marketing, daje poklone pri kupovini i on ima potpuno pravo da se reklamira, da ulaže u svoju promociju i da ima svoj način poslovanja. Nije on jedini, koji preuveličava ono što nudi. Kupac treba zahtjevati više za svoj novac, biti izbirljiviji, a ne da kešira novac na nešto što je gledao 5-10 min, i što je probao par kilometara. Kad se promjeni ta svjest kod kupaca, tada će se tome prodavac odnosno Kramar morati prilagoditi jer se uvijek prodavac mora prilagoditi kupcima.
condy

#2035 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:Garancija se odnosi samo na blok motora i kućište mjenjača, ništa više, u istoj je istaknuto i navedeno da ne vrijedi za pokretne dijelove mjenjača i motora, dakle samo ako ti pukne blok ili kutija mjenjača. Ali zar nije dovoljna garancija na kilometre, porijeklo i eventualnu havariju? Meni i više nego dovoljno, pa svjestan sam, da ti pokretni ili potrošni dijelovi nisu i ne mogu biti pouzdani. Ja sam prijatelju prodao svoju Octaviju sa 74k km na satu, kupio je novu, na 24k km ( nakon 26 mjeseci ) crko akumulator na 54k km procurio lijevi prednji amortizer. On na 80k km, mijenjao nekakv španer, sada radi veliki servis itd. Šta je trebalo, da mu ja kažem ja ti garantujem 6 mjeseci ili 50k km, da ne moraš ništa raditi? Dajte ba, uozbiljite se, ko me se ne sviđa ima Opela , renola, škoda, citroena za 25/30k KM kakvih hoćeš sa petogodišnjom garancijom, nula kilometara, nula vlasnika itd.
Kad govoriš o porijeklu i kilometraži,

I ja i ti smo njegovi kupci, i ne znam da li si pokušao nešto detaljnije provjeriti oko porijekla auta sa njim. Vrlo teško je bilo šta izvući osim države iz koje je auto i lizing kuće. Ko je bio imenom i prezimenom vlasnik, kaže ti lizing kuća jer je na lizing kupljeno, koliko je vlasnika imao, kaže jednog tu lizing kuću, koliko je ljudi vozilo auto, on nema pojma. Ko je bio korisnik tog lizinga, on isto nema pojma. Praktično njegova auta mogu biti od jedne ruke ali i pet-šet i pitaj Boga koliko njih, a da je na papirima jedan vlasnik.Tako da ako govorimo o porijeklu, on bi trebao imati detaljne podatke o tome ko je vozio to auto, u koje svrhe je voženo, da li je bilo službeno ili privatno, da li je bilo rentacar ili nije, da li je bilo policijsko, od osiguranja, od trgovačkih putnika i sl. Ništa od toga od njega ne možeš saznati a ja pod tim podrazumjevam porijeklo.
golfiista

#2036 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:
Kad govoriš o porijeklu i kilometraži,

I ja i ti smo njegovi kupci, i ne znam da li si pokušao nešto detaljnije provjeriti oko porijekla auta sa njim. Vrlo teško je bilo šta izvući osim države iz koje je auto i lizing kuće. Ko je bio imenom i prezimenom vlasnik, kaže ti lizing kuća jer je na lizing kupljeno, koliko je vlasnika imao, kaže jednog tu lizing kuću, koliko je ljudi vozilo auto, on nema pojma. Ko je bio korisnik tog lizinga, on isto nema pojma. Praktično njegova auta mogu biti od jedne ruke ali i pet-šet i pitaj Boga koliko njih, a da je na papirima jedan vlasnik.Tako da ako govorimo o porijeklu, on bi trebao imati detaljne podatke o tome ko je vozio to auto, u koje svrhe je voženo, da li je bilo službeno ili privatno, da li je bilo rentacar ili nije, da li je bilo policijsko, od osiguranja, od trgovačkih putnika i sl. Ništa od toga od njega ne možeš saznati a ja pod tim podrazumjevam porijeklo.
Pa recimo, imaš sasvim normalnu četvoročlanu porodicu u kojoj svi imaju vozačku dozvolu i jedno sasvim pristojno novo vozilo, koje vozi otac, majka, kćerka i sin. Svi imaju svoj stil vožnje, drugačije potrebe i vozačke sklonosti. I takav auto kada se prodaje, prodaje ga recimo otac, i kaže ja ga novog kupio, vozio 100k km, garažiran i slično, a ti kažeš, čekaj malo, daj kućnu listu. Mislim, to veze nema sa porijeklom, ja kada kažem porijeklo, mislim na uredno vozilo u smislu dokumnetacije, broja šasije i sl. Recimo, ne znam koliko primjećujete, ali kod Kramara su vozila onakva kakva izađu iz fabrike sa tačno određenom opremom. Recimo na mom autu su i felge fabričke, došle potpuno nove gume itd itd. Dakle, meni dovoljno, znam i da je bio na lizingu, da je održavan u ovlaštenom servisu, da su oba branika i prednji desni i zadnji lijevi blatobran ofarbani, ali da nije pretrpio udar, auto pregledano u ovlaštenom temljito, bez primjedbi. Evo gazi dvije godine sa pristojnom godišnjom kilometražom, nemam primjedbi, nije pohaban, nije razgažen ne lupka ne cvrči, nema naznaka zamora itd itd. Šta me briga ko ga je vozio, jer kada sjedneš u auto, pogledaš, ako nisi mahnit možeš odnmah primejtiti jesu li ga jahali džiberi ili nisu. Jbg. i na mom novom autu kojeg sam samo ja vozio je bilo ostataka ožiljaka od cigarete, vina, ovog ili onog, zapni malo ovdje zapni malo ondje, naleti na ovo ili ono, itd. i šta sad, treba da vodim dnevnik...
Pa i njemu je u interesu da kupi dobro auto, pa vljada otvori oči kada kupuje, auta se pregledaju sigurno i ne kupuju baš kako to vi navodite đuture, jer moraš biti svjestan da je jedno loše prodato vozilo kao 100 dobrih. To što nekome smeta njegova poslovnost, reklama i masa prodati polovnih automobila to je već drugi para opanaka.
tempuser

#2037 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Gro firmi koristi auta sa lizinga, vlasnik leasing kuca, korisnik firma, a u firmi ga koristi x ljudi po potrebi. Ti ga skines sa lizinga, i nikog neces slagati ako kazes da je prije tebe je bio jedan vlasnik i jedan korisnik jedan, koliko je vozaca je bilo sasvim druga stvar i to niko ne moze znati.
Kao sto @golfista napisa, moj auto od 1. dana, jedan vlasnik, ali su s tim autom sigurno po nekoliko hiljada napravili stari, stara i buraz.
direstraits0078

#2038 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

Samo da priupitam, je li bio njemaĆki kumulator? Jer ako nije, onda je normalno da crkne. :oops:
amar1994

#2039 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

golfiista

#2040 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

direstraits0078 wrote:
Samo da priupitam, je li bio njemaĆki kumulator? Jer ako nije, onda je normalno da crkne. :oops:

Žalosno je kako ti traćis vrijeme u svom životu.
direstraits0078

#2041 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

golfiista wrote:
direstraits0078 wrote:

Žalosno je kako ti traćis vrijeme u svom životu.
:lol: :ljubi1: :violina: :suplja: :pisnuo: :pisnula:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2042 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Nevjerovatno porazavajuca cinjenica je, kako covjek hvali pregazeno aut, koje je prefarbano sa svih strana, i pokusava podvaliti ovdje raji, kako je on napravio dobar izbor, tj. pametnu kupovinu. Mi smo fakat, k'o drustvo zglajzali opasno, jer je ovakvih na svakom cosku. :zoka:
amar1994

#2043 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Nevjerovatno porazavajuca cinjenica je, kako covjek hvali pregazeno aut, koje je prefarbano sa svih strana, i pokusava podvaliti ovdje raji, kako je on napravio dobar izbor, tj. pametnu kupovinu. Mi smo fakat, k'o drustvo zglajzali opasno, jer je ovakvih na svakom cosku. :zoka:
+1
post iznad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
Naslovnica

#2044 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Naslovnica »

Na stranu sve, ali zašto kupci Kramar vozila besplatno reklamiraju Kramara u vidu naljepnica po autu?!
Kada bih kupovao tamo izričito bih zahtijevao da na vozilu ne smije biti niti jedna njihova naljepnica, ili da potpišemo ugovor o reklamiranju. Kako vi na to gledate?
8-)
tempuser

#2045 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

To radi svaki prodavac, bilo novih bilo polovnih, on je naljepio naljepnice dok je auto bio njegov, ako ti se ne svidjaju skines kad kupis.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2046 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by un1ted »

Zato sto je debilima to dodje kao neki statusni simbol. Kupio sam u Kramaru a ne kod Juke iz Kiseljaka.
Naslovnica

#2047 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Naslovnica »

Nisam baš siguran da se one naljepnice mogu tako lako skinuti? Da ne ostane nijansa ili nešto?
Šta ga ima lijepiti koji qratz?!
tempuser

#2048 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Sto ne bi lijepo?
Ima pravo od svog auta da radi sta hoce, a ko ne skine to je Kramaru vozajuca besplatna reklama, sto vise "Kramara" po cesti njemu ce reputacija rasti.
Idemedosumom

#2049 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Idemedosumom »

Ovdje k'o da pojedini forumaši rade za Kramar :-D
tempuser

#2050 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Boli me dupe za Kramara, ali sve sto on radi je cista logika ukljucujuci i naljepnice i ne znam zasto pitanja i podpitanja, ko ne konta nek se zamisli...
Locked