Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
zonbirile

#2026 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@biosnolog
meni je potpuno jasno što se tebi sviđa pogibelj zvana Lepi Hare,ali stvarno je žalosno kako vješto skačeš sa priče o konkretnom prizemnom kriminalu u sferu "visoke" politike.To su priče za zimska sijela u zametenim bespučima bosanskih divljina među polupismenim plebstom,imalo pismeniji te moli,da ne nastavljaš tako na ovoj temi.
Suti i trpi

#2027 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

zonbirile wrote:@biosnolog
meni je potpuno jasno što se tebi sviđa pogibelj zvana Lepi Hare,ali stvarno je žalosno kako vješto skačeš sa priče o konkretnom prizemnom kriminalu u sferu "visoke" politike.To su priče za zimska sijela u zametenim bespučima bosanskih divljina među polupismenim plebstom,imalo pismeniji te moli,da ne nastavljaš tako na ovoj temi.
Bosnolog manervise poput Ajrtona Sene, pa se onda snazno zabije u zid. Dobar je Bosnlog, vec mi je posto simpatican, ne uzimam ga za ozbiljno kao ranije... Shvatio sam da se covjek samo sali :D .

Bosnolog je Bajicev covjek, to ce nam saopstit neposredno pred izbore :D .
privremeni

#2028 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

Nekako s proljeća wrote::)

Kralju, moj komentar je išao u prilog lične želje za uređenjem zemlje na jednostavniji način. Naravno, svjestan sam da se prije toga moraju izvesti reforme u Ustavu Bosne i Hercegovine a to se može očekivati tek nakon izbora u Oktobru. Znam da hoće, a realno je da ne znam kada.Jer nisam član Predsjedništva...

Tek član ovog sajta.

Slažeš li se da država Bosna i Hercegovina treba da ima jednog Predsjednika.?
Haj da ti odgovorim, iako mi je tvoj prethodni post bio samo slagvort.
Jedan predsjednik bi bio bolje rjesenje, ali samo kozmeticko.
Nazalost, pamcenje me jos ne izdaje dovoljno da mogu zaboraviti tu pricu o promjeni ustava pred izbore, koje to vec po redu? Tvoj optimizam, poslije toliko puta spomenutog predizbornog obecanja, ne prelazi na mene. Kao da je juce bilo, a prolazi vec cetvrta godina, halo 4 godine ljudskog zivota, mog zivota je neko i neki opet unazadio, obezvrijedio, drzao na leru i mazao mi oci pricom da ce ponuditi bolji prijedlog ustavnih izmjena. Do prije 6 mjeseci, osim kurtoaznih posjeta i slika sa tih sastanaka, od pomenutog ni traga ni glasa (zanemarit cu djelovanje stranke kao cjeline i sve skandale i promasaje).
Ima ona stara poslovica nasih mudrih predaka: Covijek se drzi za rijec a magarac za ular!!
Medjutim , to ne vrijedi za ovu nasu "politicku elitu". Oni se za nista ne vezuju, laz je njihovo prirodno stanje. Na kraju sam shvatio da nisu bez razloga bili na margini drustva prije vise od 20 godina, skupa sa svim ostalim sljamom.
Bosnolog

#2029 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:Bosnolog

Kako nije? Srbija je bila pod sankcijama, pod NATO bombama... Zadnjih 10 godina imaju demokratsku vlast i u tom periodu se nesto uradilo. U zadnjih par godina se dosta uradilo, a taj trend se i sada nastavlja. Hrvatska je daleko uradila i dosta ulozila u infrastrukturu. Plodove toga ce ubirat u narednom periodu. Te dvi drzave idu konstatno naprijed, a BiH ih sve vise gubi iz vida.

Silne firme koje su zatvorene NAKON rata nisu opljackali 'velikosrbi', nego su ih opljackali tajkuni i stranacke mafijaske perjanice. Oni su ovoj drzavi nanjeli vise materijalne stete nego 4 godine rata. Pljacka se nastavlja dok narod ne rekne STOP ili do konacne propasti.

Daleko od toga da je Hare jedini krivac. Podjednaku krivicu snose SDS, SNSD, HDZ, HDZ1900, SDA, PDP,... Neko manje, neko vise, ali svi su krivi.
Nema napretka i ekonomje dok se radi na svaki moguci nacin da se dovrsi velikosrpski projekat,.....Srbija je opljackala svoje sujede pa je onda NATO skrhao ono opljackano i odneseno u Srbiju ali u mnogo manjem procenti ni 10% koliko je Srbija i velikosrbi unistila i razorila BH privredu,.....U Sarajevu nije bilo jednog zdravog stakla na kuci a da ne govorimoo razmjeri unistene privrede i opljackanih masina i svega sto je doslo pod ruke troprstasa tamo gdje su usli i slali majcici Srbiji i vlastitu kucu ispraznili i sada vam svako kriv,......

Niko ne opravdava propuste i kriminal dvodecenijske vladavine,mnoge treba procesuirati i doci ce i taj dan....

Najveci je prioritet dbrana i opstanak drzave a ta se borba vodi i ovog momenta dok vi salonci napadate i tucete konja koji vuce teret a onog drugog koji bi trebao da zajedno vuce savjetujete da ne vuce vec da prevrne tovar,vec naprotiv jos se podmecu klipovi u tockove i optuzuje onaj konj sto vuce kako ne vuce dovoljno brzo i premalo,.Izvinjavam se zbog usporedbe rijeci ali je to tako,.....Velikosrbi koce kola pod teretom uz brdo a dodaju gas niz brdo,prevedeno na atribute drzave.......

Dosta vaseg salonsog supljiranaj i napadanja Silajdzica, Na kraju krajeva sta vas zaboli racku ko ce u ime Bosnjaka sjediti u predsjednistvu,imate svog dinosaurusa Radmanovica i za njega glasajte ili dovedite koga imate svaki ce svakao raditi protiv BiH jer je to sve ove godine u programu SANU kuhinje zla i onda nam jos pricas kako smo i nekoj stvari iza svih ,...Vas cinizam protiv Harisa je jednak negiranju pocinjenog genocida i svog zla u ratu protiv vlastite drzave protiv koje i danas radite,.isti je to mentalni sklop,....

Ja bih Silajdzicu savjetovao samo da dovodi investitore u BiH tamo gdje imamo interes i kontorlisemo privredu i to iskljucivo one koji se vama se ne svidaju da imate dodatni razlog da ga mrzite i da budete frustrirani,........ :lol: :lol: :lol:
Bosnolog

#2030 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
zonbirile wrote:@biosnolog
Bosnolog manervise poput Ajrtona Sene, pa se onda snazno zabije u zid. Dobar je Bosnlog, vec mi je posto simpatican, ne uzimam ga za ozbiljno kao ranije... Shvatio sam da se covjek samo sali :D .

Bosnolog je Bajicev covjek, to ce nam saopstit neposredno pred izbore :D .
Ja bih reka da si ti Bajic a vidim da si i bosanske Ljiljane nabacio,valjda da se bolje maskiras ,Takav je i Bajic pod pricom o gradanskoj BiH nam pokusava prodati velikosrspku demagogiju s ciljem legalizacije genocidnog Karadzicevog ausvica,a Siljajdzica i njegovu stranku ne ispustas iz radara ;-) Sto li ?????? :lol: :lol:
Bosnolog

#2031 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Nekako s proljeća wrote::)

Kralju, moj komentar je išao u prilog lične želje za uređenjem zemlje na jednostavniji način. Naravno, svjestan sam da se prije toga moraju izvesti reforme u Ustavu Bosne i Hercegovine a to se može očekivati tek nakon izbora u Oktobru. Znam da hoće, a realno je da ne znam kada.Jer nisam član Predsjedništva...

Tek član ovog sajta.

Slažeš li se da država Bosna i Hercegovina treba da ima jednog Predsjednika.
?
:thumbup:

Ako bogda jednog dana a to ce vrijeme donijeti kao sto je u svakoj demokratskoj zemlji na Svijetu,da svaki gradanin zaokruzi svojom rukom po svom izboru ,i na krju zbrajanja ce se imati jedan predsjednik,....... ;-) :thumbup: :bih:
privremeni

#2032 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

Ja bih Silajdzicu savjetovao samo da dovodi investitore u BiH tamo gdje imamo interes i kontorlisemo privredu i to iskljucivo one koji se vama se ne svidaju da imate dodatni razlog da ga mrzite i da budete frustrirani,........
Problem je sto te Silajdzic nece za savjetnika, a mogla bi cijela BiH biti razvijena kao federalni dio u kojem sve vrije od stranih investicija i investitora koje je on doveo. Kazu da nam ponestaje radne snage za sva gradilista i pogone koji se otvaraju. :D :D
MrMaliJoe

#2033 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Bosnolog wrote: Silne firme koje su zatvorene NAKON rata nisu opljackali 'velikosrbi', nego su ih opljackali tajkuni i stranacke mafijaske perjanice. Oni su ovoj drzavi nanjeli vise materijalne stete nego 4 godine rata. Pljacka se nastavlja dok narod ne rekne STOP ili do konacne propasti.

Daleko od toga da je Hare jedini krivac. Podjednaku krivicu snose SDS, SNSD, HDZ, HDZ1900, SDA, PDP,... Neko manje, neko vise, ali svi su krivi.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Misliš koalicioni partneri !!!!

Bosnolog wrote: Najveci je prioritet odbrana i opstanak drzave .......
Od koga da branimo državu. Ja jedino vidim odbranu države od kriminalaca ali Hare100% je duboko zaglibio u kriminal, kako će nas on braniti od kriminala.
Bosnolog wrote:
Dosta vaseg salonsog supljiranaj i napadanja Silajdzica, Na kraju krajeva sta vas zaboli racku ko ce u ime Bosnjaka sjediti u predsjednistvu,imate svog dinosaurusa Radmanovica i za njega glasajte ili dovedite koga imate svaki ce svakao raditi protiv BiH jer je to sve ove godine u programu SANU kuhinje zla i onda nam jos pricas kako smo i nekoj stvari iza svih ,...Vas cinizam protiv Harisa je jednak negiranju pocinjenog genocida i svog zla u ratu protiv vlastite drzave protiv koje i danas radite,.isti je to mentalni sklop,....
Jel salonsko šupljiranje to što je čovjek za prošle izbore obećao izgradnju autoputa 5c i LUKU u Neumu, što se dogovara sa Dodom da se malo napadaju pa onda u koaliciju, ili je možda salonsko šupljiranje što Haretova 100% stranka nije ispunila niti jednu stavku od svih predizbornih obećanja!!!
Bosnolog wrote: Ja bih Silajdzicu savjetovao samo da dovodi investitore u BiH tamo gdje imamo interes i kontorlisemo privredu i to iskljucivo one koji se vama se ne svidaju da imate dodatni razlog da ga mrzite i da budete frustrirani,........ :lol: :lol: :lol:
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Misliš li da bi Hare100% trebao dovesti Kuvajćane da konačno naprave tu LUKU U NEUMU ili će kupiti neku firmu kao što je MITAL pa će je prodati MITAL-u uz malu kamaticu gdje je meni Haretu100%. Vidim kako MITAL sjajno radi u Zenici. Možda će ove godine Kuvajćani dotjerati još puno junica za glasove.
Bosnolog

#2034 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

privremeni wrote:
Ja bih Silajdzicu savjetovao samo da dovodi investitore u BiH tamo gdje imamo interes i kontorlisemo privredu i to iskljucivo one koji se vama se ne svidaju da imate dodatni razlog da ga mrzite i da budete frustrirani,........
Problem je sto te Silajdzic nece za savjetnika, a mogla bi cijela BiH biti razvijena kao federalni dio u kojem sve vrije od stranih investicija i investitora koje je on doveo. Kazu da nam ponestaje radne snage za sva gradilista i pogone koji se otvaraju. :D :D
Sta tebe briga za federacijom imas ti Dodika on gradi aerodrome,aVtoiputeVe,dijeli vladikama dozivotne bslosnovne penzije,to je svakako stabilniji i prosperitetniji dio BiH -e,...... :mrgreen:
nadrndan

#2035 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nadrndan »

Preozbiljno uzimate ovog bosnologa i previse mu vremena posvecujete.
Kao ne skontate da se radi o djetetu. Sve na to ukazuje.
Besposlen - ljetnji raspust, sklonost ka photoshopu, nivo pismenosti, otac mu u SBiH...
Suti i trpi

#2036 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog
Niko ne opravdava propuste i kriminal dvodecenijske vladavine,mnoge treba procesuirati i doci ce i taj dan....
Sa SDA i SzBiH na vlasti, NIKADA!!
Najveci je prioritet dbrana i opstanak drzave a ta se borba vodi i ovog momenta dok vi salonci napadate i tucete konja koji vuce teret a onog drugog koji bi trebao da zajedno vuce savjetujete da ne vuce vec da prevrne tovar,vec naprotiv jos se podmecu klipovi u tockove i optuzuje onaj konj sto vuce kako ne vuce dovoljno brzo i premalo,.Izvinjavam se zbog usporedbe rijeci ali je to tako,.....Velikosrbi koce kola pod teretom uz brdo a dodaju gas niz brdo,prevedeno na atribute drzave.......
Zar se ne mogu naci neki branioci drzavni interesa koji ne potkradaju drzavu i narod? Je l 'branioci' moraju biti kriminalci?

Silajdzic ce nazalost dobit izbore za predsjednika, ali to nije toliko vazno u cijeloj prici. Vazno je da njegova lopovska stranka ode na politicki otpad, kao uostalom i njihova bratska SDA.
Ja bih reka da si ti Bajic a vidim da si i bosanske Ljiljane nabacio,valjda da se bolje maskiras ,Takav je i Bajic pod pricom o gradanskoj BiH nam pokusava prodati velikosrspku demagogiju s ciljem legalizacije genocidnog Karadzicevog ausvica,a Siljajdzica i njegovu stranku ne ispustas iz radara Sto li ??????
Zasto bi se maskiro? To je moj identitet. Zar se Kotromanic nije proglasio kraljem svih Srba? Zivo kralj - zivio :D !

P.S. Genocidni ausvic je vec legalizovan, Hare ga legalizovo.
privremeni

#2037 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

Bosnolog wrote:
privremeni wrote:
Sta tebe briga za federacijom imas ti Dodika on gradi aerodrome,aVtoiputeVe,dijeli vladikama dozivotne bslosnovne penzije,to je svakako stabilniji i prosperitetniji dio BiH -e,...... :mrgreen:
Nestade 100% BiH, kao i moj raniji post na ovaj, jos jedan tvoj bezobrazluk. Uglavnom, da ponovim, ovaj "moj" Dodik je ostvario ono sto su i zacrtali. Stasala je generacija nadobudnih neznalica u cijoj glavi je vlastita zemlja za 49% manja nego sto u stvari jeste. Pa se ti i dalje prosipaj.
drndalo

#2038 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Super, i meni nestade sve sto sam se nasrao Bosnologu na njegovo Mega-sranje namijenjeno meni...

Ne da mi se opet tipkati, posebno ne kada se ne vidi na sta odgovaram... :evil:
Bloger

#2039 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Dodik je od Republike Srpske napravio šuplju ljušturu-sve je rasprodao što je vrijedilo pa je polako ali sigurno Republika Srpska sve manje srpska a sve više tuđinska. Suvereniteta nema bez ekonomskog suvereniteta, a RS u svojim rukama, zahvaljujući Dodiku, nema više ništa što iole vrijedi.
privremeni

#2040 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

Bloger wrote:Dodik je od Republike Srpske napravio šuplju ljušturu-sve je rasprodao što je vrijedilo pa je polako ali sigurno Republika Srpska sve manje srpska a sve više tuđinska. Suvereniteta nema bez ekonomskog suvereniteta, a RS u svojim rukama, zahvaljujući Dodiku, nema više ništa što iole vrijedi.
Ne znam detaljnije stanje u RS-u, kao sto ne mogu odgonetnuti ni da li ti je zbog navedenih cinjenica drago ili zao.
Sta god bilo, ne zaboravi da je i to dio tvoje domovine,makar se taj dio i ne znam kako zvao, kao i da niko nema prava vise na njega od tebe. I obrnuto.
zonbirile

#2041 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

privremeni wrote:
Bloger wrote:Dodik je od Republike Srpske napravio šuplju ljušturu-sve je rasprodao što je vrijedilo pa je polako ali sigurno Republika Srpska sve manje srpska a sve više tuđinska. Suvereniteta nema bez ekonomskog suvereniteta, a RS u svojim rukama, zahvaljujući Dodiku, nema više ništa što iole vrijedi.
Ne znam detaljnije stanje u RS-u, kao sto ne mogu odgonetnuti ni da li ti je zbog navedenih cinjenica drago ili zao.
Sta god bilo, ne zaboravi da je i to dio tvoje domovine,makar se taj dio i ne znam kako zvao, kao i da niko nema prava vise na njega od tebe. I obrnuto.
-----------------------------------------
ma ja nikako da zaboravim da mi je domovina zadnja u Evropi po svim mjerilima,a da su nam svi Očevi Nacije i političari im, dobri pošteni i pametni.Logika nameće pitanje-ko je tu u pravu.
privremeni

#2042 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

[quote="zonbirile]

ma ja nikako da zaboravim da mi je domovina zadnja u Evropi po svim mjerilima,a da su nam svi Očevi Nacije i političari im, dobri pošteni i pametni.Logika nameće pitanje-ko je tu u pravu.
[/quote][/quote][/quote]Ne spominji mi. :x
Kad su hostapleri bez dana radnog staza dosli na vlast,bio sam na vrhuncu radnih sposobnosti i u najboljim 8-) godinama.
A oni i danas isto pricaju, samo ja vise nemam vremena za cekanje na ispunjenje njihovih lazi. :zzzz:
Bloger

#2043 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Ma nisi valjda dvadeset godina čekao?
privremeni

#2044 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

Bloger wrote:Ma nisi valjda dvadeset godina čekao?
dal to pokusavas biti duhovit?
Proveo sam samo 20 godina sa debilima na vlasti jer ih je vecina, demokratski htjela, izabrala i smatrala ih i jos smatra najboljim sto ova zemlja ima.
Postoji nesto sto se zove samoizolacija, ali nije dovoljna da bi se izbjegle reperkusije ovakve vlasti u svim sferama zivota, svakog od nas. A ono sto je najteze posmatrati ste upravo vi, mlada generacija kojoj je uzeto ili uskraceno bukvalno sve, od djetinjstva, pravog obrazovanja, pa da ne nabrajam jer nista nije slucajno, a da toga uopce niste ni svjesni, vec ste u stanju da do besvijesti branite neke politike ili neke pojedince za koje niste vise od statistickog broja ili moguceg topovskog mesa.
Zelim vam ugodne naredne dane, odoh na zasluzeni odmor "tocat noge", kao i svi pomenuti :mrgreen: gradjani. ;-)
Bloger

#2045 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Ma kakavi, nego ne mogu da vjerujem da ti je trebalo 20 godina da progledaš?!
ibizza

#2046 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

lerdi wrote:Jel te stid postaviti tu sliku? Pa do kojeg stepena vaš obraz može trpiti? FUJ :x
Nije me stid.Covcjek se druiz sa obicnim ljudima,dok drugi sjede u svojim domovima i *urce se kako su vece patriote od Harisa.
Kad bi ti samo znao neke stvari vezane za ovaj Mars,mislim da ne bi pisao ovako ;-)
ibizza

#2047 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

MrMaliJoe wrote:
MrMaliJoe wrote:
bermiin wrote:Image

Gdje li su Fahro,Suljo i Zlaja bili za vrijeme Marsa :D
Vjerovatno si ti ovo slikao i cilj ti je da kažeš kako je Hare 100% aktivan za vrijeme predizborne kampanje pa se slika na svakom koraku.
malo googlaj i vidi ko je bio predhodna 3 marsa......;) Nije valjda svake godine predizborna :P :D
ibizza

#2048 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

drndalo wrote:
bermiin wrote:Naravno,covjek nasao 7 milijardi,al ga optuzise da je kriminalac prve klase...Sada cekamo druge da obezbjede toliko novca za nase projekte :thumbup:
Gdje boga ti zavrsi tih 7 milijardi, a da nije 7 milijardi krvni zrnaca...? Sta se gadjas milijardama k'o da rastu svuda oko nas ??? Ti boga mi kao da i sam vjerujes u tih 7...???

Image
Nego interesuje me jel' Hare stvarno marširao s ljudima, ili se samo zajebavao s njima ??? :dance:
e tih 7 milijardi nije zavrsilo u BiH zbog SDA-SDP-a...ipak je to bio "kriminal stoljeca" :D
hercegovac_pravi

#2049 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Ma pričajte šta god hoćete...valja vama gledati "Lepog" još najmanje desetak godina. Poslije više neće biti potreban.
Bloger

#2050 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Što se tiče onih sedam milijardi KM, nijr ih niko vidio zato što su Lagumdžija i Tihić procijenili da bi bilo opasno ako bi Silajdžić nešto dobro uradio. Jer su mislili da ih u tom slučaju ne bi bilo na mapi. Nikako da skontaju da ih ni ovako ni onako nema na mapi.
Post Reply