Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zeko2008

#2026 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zeko2008 »

Imam pitanje. Narucio bih drustevnu igru Risk ( Riziko) preko interneta.

Postoji li neka stranica sa koje se mogu naruciti ovakve drustevene igre i slicno, da to nije ebay?

Lp.
ACCEND

#2027 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ACCEND »

Pozdrav narode,
ukoliko nekog zanima narucivanje sa neta dodataka prehrani , evo mojih iskustava :
naručivao sam do sada ukupno 6 puta pakete sa suplementima ,iskljucivo se radi o omega 3 kapsulama, multivitamini, antioksidansi i sl.

Prvo sam narucio par puta sa bodybuilding.com, posiljke su uredno stigle i to sve i jedna bukvalno za 30 dana (dan manje više ali otprilike je tako bilo). Šalju putem DHL Global Maila , paket dostavi lokalna pošta (inače sam iz Banjaluke), dakle ne DHL, i nikada nisam platio ni KM carine i PDV-a (iznosi narudžbe su bili od 45-80 KM), samo taksu pošti od 1-2KM.

Zatim sam naručio zadnje 2 pošiljke sa iherb.com, i sa te stranice ću nastaviti i dalje.
Isti je princip dostave kao i sa bodybuilding.com (DHL Global Mail) ali paketi su došli duplo brže (za 15-ak dana), paketi su u boljem pakovanju, u kutiji nego u običnoj omotnici kao prije!! Isto tako na stranici za svaki proizvod se moze vidjeti njegov rok trajanja.
Drugo po čemu je iherb bolji je sigurno to što imaju fiksnu cijenu poštarine od 4$ za narudžbe od preko 40$, a prihvatljivih 6$ fiksno za manje vrijednosti. Jedan paket mi je bio dodataka prehrani , drugi su bile raznorazne kreme za lice is sl.(nije za mene 8-) vrijednosti 70-80 KM i carinu nisam placao vec je postar samo ostavio paket pred vratima!
Ukoliko neko bude narucivao sa iherb. com moze iskoristiti kupon WNG271 kojim dobijaju extra 10$ popust kod prve kupovine i jos 5$ ako naruce preko 40$.
Ako nekog još nešto zanima neka mi se obrati slobodno na pp,
Pozdrav :) !
Royale

#2028 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Royale »

ACCEND wrote:Pozdrav narode,
ukoliko nekog zanima narucivanje sa neta dodataka prehrani , evo mojih iskustava :
naručivao sam do sada ukupno 6 puta pakete sa suplementima ,iskljucivo se radi o omega 3 kapsulama, multivitamini, antioksidansi i sl.

Prvo sam narucio par puta sa bodybuilding.com, posiljke su uredno stigle i to sve i jedna bukvalno za 30 dana (dan manje više ali otprilike je tako bilo). Šalju putem DHL Global Maila , paket dostavi lokalna pošta (inače sam iz Banjaluke), dakle ne DHL, i nikada nisam platio ni KM carine i PDV-a (iznosi narudžbe su bili od 45-80 KM), samo taksu pošti od 1-2KM.

Zatim sam naručio zadnje 2 pošiljke sa iherb.com, i sa te stranice ću nastaviti i dalje.
Isti je princip dostave kao i sa bodybuilding.com (DHL Global Mail) ali paketi su došli duplo brže (za 15-ak dana), paketi su u boljem pakovanju, u kutiji nego u običnoj omotnici kao prije!! Isto tako na stranici za svaki proizvod se moze vidjeti njegov rok trajanja.
Drugo po čemu je iherb bolji je sigurno to što imaju fiksnu cijenu poštarine od 4$ za narudžbe od preko 40$, a prihvatljivih 6$ fiksno za manje vrijednosti. Jedan paket mi je bio dodataka prehrani , drugi su bile raznorazne kreme za lice is sl.(nije za mene 8-) vrijednosti 70-80 KM i carinu nisam placao vec je postar samo ostavio paket pred vratima!
Ukoliko neko bude narucivao sa iherb. com moze iskoristiti kupon WNG271 kojim dobijaju extra 10$ popust kod prve kupovine i jos 5$ ako naruce preko 40$.
Jel isto vaši i za proteine ? :)
ACCEND

#2029 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ACCEND »

Kao što rekoh, vezano za iherb.com, naručivao sam dodatke prehrani koji su uglavnom bili u tabletama, dakle manje težine. I na to ide fiksno 4-6$ poštarine (krajem prošle godine su imali akciju free shipping ali je to zavrseno).
Uglavnom, ova fiksna postarina se odnosi na pakete tezine do 1,8KG, za šta se može uzeti gomila tableta ili krema.
Mogu se i poruciti proteinski prahovi ali oni automatski dizu cijenu postarine, kao uostalom i na svim stranim prodavnicama. Jednostavno se ne isplate narucivati velike pakete od preko 2,3 kg.Sigurno nece biti skuplje nego ovdje (jer ovdje realno deru sa cijenama :| ) ali ni nesto posebno jeftinije da se isplati narucivati (mozda par procenata).
Za manje pakete se isplati, recimo mene je omega 3 izasla bukvalno 3x jeftinije nego da sam ovdje nastavio kupovati najjeftiniju omegu, i sl..
Pozdrav,
marulic96

#2030 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marulic96 »

Jel mi moze neko samo ovdje napisati da ne potrazujem,KINESKE sajtove za kupovinu iskljucivo odjece da su provjerene
bumboo

#2031 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bumboo »

ACCEND wrote:Pozdrav narode,

Baš ti hvala za info o ovoj stranici, extra je! Totalno sam se zarazila, naručila svašta - kozmetiku, šampone, esencijalna ulja :) Radi i onaj kupon, doduše nisu mi baš dali 10$ popust nego 7$ ali i to je odlično. Pozz
LekiCA_

#2032 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by LekiCA_ »

Da li je neko narucivo sa stranice ae.com (american eagle),super jeftinih casual stvari :)
zgiba

#2033 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zgiba »

LekiCA_ wrote:Da li je neko narucivo sa stranice ae.com (american eagle),super jeftinih casual stvari :)
Malo im je postarina skupa (50$), isplati se narucivati samo ako narucuje vise ljudi zajedno.

A onda dolazi pitanje nase carine i poreza .... :x
LekiCA_

#2034 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by LekiCA_ »

zgiba wrote:
LekiCA_ wrote:Da li je neko narucivo sa stranice ae.com (american eagle),super jeftinih casual stvari :)
Malo im je postarina skupa (50$), isplati se narucivati samo ako narucuje vise ljudi zajedno.

Nista,to sam otpisala...interesuje me free s. ili neka povoljna postarina :)
zgiba

#2035 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zgiba »

LekiCA_ wrote:
zgiba wrote:

Nista,to sam otpisala...interesuje me free s. ili neka povoljna postarina :)
Onda su ti izbor britanske stranice, jer imaju povoljniju postarinu.

Neke od stranica za npr. kozmetiku imaju i free shipping worldwide
EdnaMaric

#2036 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by EdnaMaric »

Ja kupujem dosta preko www.ebay.com Uglavnom kozmetiku americkog Strawberry-a koji prodaje i preko ebay-a. Cijene su super, besplatna isporuka, garancija autenticnosti proizvoda.
Kada je kozmetika u pitanju, narucujem jos sa www.eyeslipsface.co.uk - postarina 2-3 funte.
LekiCA_

#2037 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by LekiCA_ »

Interesuje me iskustvo sa Kitbag-a,za koliko odprilike stize?!
Sinoc je poslata posiljka, vrijednosti sa postarinom 58 KM,dvije stvari i to DHL.Nadam se da me nece carina zahvatit,jer prvi put preko njih kupujem :)
hzsa22

#2038 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hzsa22 »

Je li ima neko dobar site za suncane naocale ?:)
LekiCA_

#2039 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by LekiCA_ »

hzsa22 wrote:Je li ima neko dobar site za suncane naocale ?:)
Pregledaj malo starije postoje,neko je kupovao i postavio link
motorola01

#2040 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

LekiCA_ wrote:Interesuje me iskustvo sa Kitbag-a,za koliko odprilike stize?!
Sinoc je poslata posiljka, vrijednosti sa postarinom 58 KM,dvije stvari i to DHL.Nadam se da me nece carina zahvatit,jer prvi put preko njih kupujem :)
Trebalo bi doci za 2-3 dana ako ti dhl ne ustopa isporuku.
djes_ba

#2041 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by djes_ba »

mala pomoc
imam namjenu kupovati sa sportdirect strnice medjutim tamo je po meni prejeftino
ima stvari od 5 do 10 funti za nepovjerovati
znam da ide preko dhl i da ima troskova
ima li jos dodatnih troskova
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2042 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

djes_ba wrote:mala pomoc
imam namjenu kupovati sa sportdirect strnice medjutim tamo je po meni prejeftino
11 funti dostava u bih. Na narudbzu skupa s dostavom 160KM 78KM carine pdv-a i spediterskih usluga....
djes_ba

#2043 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by djes_ba »

un1ted wrote:
djes_ba wrote:mala pomoc
11 funti dostava u bih. Na narudbzu skupa s dostavom 160KM 78KM carine pdv-a i spediterskih usluga....
hvala :thumbup:
ACCEND

#2044 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ACCEND »

http://img803.imageshack.us/img803/7192/captureoii.png

Moja zadnja narudzba sa iherb-a.Naruceno danas i trebalo bi doci za 4-5 dana. Sad me bas interesuje kak ce biti, jer nisam narucio shipping putem DHL Global Maila vec putem DHL Express. Ne bi me iynenadilo da platim carinu i PDV, i dalje je to jako isplativo, ali ukoliko kurirska sluznba bude trazila vise od par KM za svoje usluge morace vrate posiljku.
Urbana

#2045 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Urbana »

Evo i moj kod za http://www.iherb.com GHF647

Za narudžbe ispod 40$ kod vrijedi 5$ a preko 40$ popust sa kodom je 10$.
Shipping im je 6$ za pakete tezine ispod 1.9 kg.
Ja sam uzimala multivitamine, steviu i odlicne realtechniques cetkice za sminkanje i stranica je odlicna.
Paketi su obicno stizali za 2 sedmice.
art vandeley

#2046 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by art vandeley »

Apsolutno nemam iskustva sa online kupovinom pa bih zamolio neke malo iskusnije da me upute o cemu se ovdje radi?

Naisao sam na stranicu na kojoj je nevjerovatan popust na suncane naocale, evo link : http://like-here.com/

Da li se radi o nekom spamu, jel moguce na neki nacin skontati jel se radi o kopijama itd...

Pise da je shiping free ako se uzme 5 ili vise komada, za ovu cijenu nebi bilo problem skupiti 5 ljudi da zajedno narucimo.
anonimnaosoba

#2047 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

http://pokit.org/get/img/059811d0ba1a33 ... 01e0f3.jpg

velika je slika, pa je neću staviti u Img kod... uglavnom, ne bih čeprk'o (doduše, ja ne mogu i kad bih htio, slika sve kaže :D )
adnansax

#2048 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adnansax »

Danas dosle neke "djakonije" sa iherba, narucene prije tacno 15 dana.Nije bila velika vrijednost,ocekivano bez carine,samo 3,5 KM za postara.Nije lose za pocetak kupovine na ovaj nacin. :thumbup:
BJB

#2049 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BJB »

Ako na website-u sa kojeg nesto zelim kupiti pise ovako,
The value of your package will be declared for the full order amount. Sigma is NOT responsible for any additional fees charged by the postal service and /or customs upon arrival.
DA li to znaci da cu platiti carinu i pdv i sta se vec placa kad ovo primim?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2050 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Ako sam uspio procitati, to pise da ce naznaciit punu cijenu narudzbe na pakovanju. Kako god, naznacili ili ne ti ces platiit carinu i pdv ako je narudzba veca od 50KM
Post Reply