Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#2026 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

I to je samo zato jer ste u Novom Gradu, tamo niti jedan ulaz nema upravitelje, a sve cvjeta :D sama sam se uvjerila kad me jedan forumas provodao po Dobrinji i sve mi ovo pokazao :D
novi.dan.nova.nafaka

#2027 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bellica wrote:I to je samo zato jer ste u Novom Gradu, tamo niti jedan ulaz nema upravitelje, a sve cvjeta :D sama sam se uvjerila kad me jedan forumas provodao po Dobrinji i sve mi ovo pokazao :D
Jesi li bila sarkastična ili nisi ne znam, ali mi imamo upravitelja, a sve što možemo radimo sami (mnogo je jeftinije). Inače, hvala za mnogo savjeta što sam dobio od tebe, u početnoj fazi preuzimanja PEV dužnosti... :)
Bellica

#2028 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ma jesam nego sta, jer je postojao ako se sjecas onaj neki forumas koji je tvrdio da nemaju upravitelje i da ih pola opcine Novi grad nema. Izvini ako je bilo uvrjedljivo, salila sam se. Nema na cemu, meni je isto bilo neobicno sto me niko ne trazi, odnosno sto niko nista ne pita. Nego, je li se spremas za ispit?
novi.dan.nova.nafaka

#2029 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Ma jesam nego sta, jer je postojao ako se sjecas onaj neki forumas koji je tvrdio da nemaju upravitelje i da ih pola opcine Novi grad nema. Izvini ako je bilo uvrjedljivo, salila sam se. Nema na cemu, meni je isto bilo neobicno sto me niko ne trazi, odnosno sto niko nista ne pita. Nego, je li se spremas za ispit?
Sve OK, imaš pp. :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2030 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Gdje se može pogledati poziv/oglas ministra solidnog za polaganje ispita za PEV?
Bellica

#2031 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Gdje se može pogledati poziv/oglas ministra solidnog za polaganje ispita za PEV?
Jos nigdje, svi cekamo, u Zakonu pise da cemo polagati, a kada, gdje i kako niko ne zna, Ministar ce uputiti poziv putem novina nama PEV pa ko prije sazna neka objavi na forumu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2032 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Hvala, izgleda da ću se i ja prijaviti, pa da barem negdje budem PEV NAMETNUTI.
Bellica

#2033 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Hvala, izgleda da ću se i ja prijaviti, pa da barem negdje budem PEV NAMETNUTI.
E hajde da konacno postanemo kolege :)
PipiDugaDevetka

#2034 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Hvala, izgleda da ću se i ja prijaviti, pa da barem negdje budem PEV NAMETNUTI.
Savjet ministru solidnom iz SDA:
Obavezno kao jedan od uslova tražiti ljekarsko uvjerenje za zapošljavanje (stotinjak KM). Tako ćeš eliminisati starce od 80 godina da se petljaju,...samo s naporom ispisuju neki tekst pisanim slovima-krasnopisom.
Moj PEV baš ove godine navršava 80 godina. Već 10 godina muči EV u mojoj zgradi potkradanjem. ''Slizao'' se sa direktorom Muharemović Enverom (SBB). Niko im ništa ne može.

Kao kriminalni elemnat, pozvan sam na sud zbog neplaćanja, a sve ostale obaveze plaćam. Sistem se raspada, država je žestoko upitna. SVI ĆETE IZGUBITI RADNA MJESTA!
Bellica

#2035 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:
Obavezno kao jedan od uslova tražiti ljekarsko uvjerenje za zapošljavanje (stotinjak KM). Tako ćeš eliminisati starce od 80 godina da se petljaju,...samo s naporom ispisuju neki tekst pisanim slovima-krasnopisom.
Moj PEV baš ove godine navršava 80 godina. Već 10 godina muči EV u mojoj zgradi potkradanjem. ''Slizao'' se sa direktorom Muharemović Enverom (SBB). Niko im ništa ne može.

Kao kriminalni elemnat, pozvan sam na sud zbog neplaćanja, a sve ostale obaveze plaćam. Sistem se raspada, država je žestoko upitna. SVI ĆETE IZGUBITI RADNA MJESTA!
Ne treba ljekarsko, ispit mogu polagati samo ljudi koji imaju do 60 godina starosti. I ne diraj bas u svaku stranku, nisu svi oni krivi sto je onaj vas PEV takav kakav je, sto bi rekao moj jedan prijatelj "...a zasto su ga izabrali ako im ne valja?"
PipiDugaDevetka

#2036 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote: E hajde da konacno postanemo kolege :)

Ne treba ljekarsko, ispit mogu polagati samo ljudi koji imaju do 60 godina starosti. I ne diraj bas u svaku stranku, nisu svi oni krivi sto je onaj vas PEV takav kakav je, sto bi rekao moj jedan prijatelj "...a zasto su ga izabrali ako im ne valja?"
Nije bilo dovoljno glasova za SDP da samostalno ''poklopi'' i Ministarstvo SP u Kantonu. Morali su koalirati sa veleizdajnicima.
Koalirati, ne znači roditi koalu.
:mrgreen:
vryzas

#2037 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

StupskaBitanga wrote:ni moja zgrada nema upravitelja samo ženu koja čisti
Zgrada je "nova" ima joj 6god

Opština Novi Grad garant? :D Puuuu sto je los sistem :D

:zzzz:
PipiDugaDevetka

#2038 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

vryzas wrote:

He,he,he,...Kako se zove otac Suljagine Fate iz romana Na Drini ćuprija?

:D
Stup je na IlidžU.
Bellica

#2039 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

vryzas wrote:

Ma ja u Novom Gradu sve cvjeta kao i kod tebe ulazu.
PipiDugaDevetka

#2040 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Samo su me četnički velikosrbi ''iščerali'' iz mog naslijeđenog stana, pa sam ratni period proveo kao prognanik u sopstvenom gradu.

Sada, ponovo, 16 godina nakon reintegracije,....moram preseljavati u stan gdje nema upravitelja.

:x :x :evil:
°°/*'?kghrgrrrrxfff Ko tri puta preseljava, kao da je jednom gorio!ččččllllkghrrrrrrrrrrg!"#$%&/()=?***%/;-
Bellica

#2041 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Pipi ne panici, ja sam u svom zivotu, a ima skoro 24 godine preseljavala 14 puta i evo sad zivim u maminom stanu, ne vjerujem da se vise nikada necu preseliti, zato, nije to nista, ipak sam ja u prednosti 14:3 :D
PipiDugaDevetka

#2042 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Pipi ne panici, ja sam u svom zivotu, a ima skoro 24 godine preseljavala 14 puta i evo sad zivim u maminom stanu, ne vjerujem da se vise nikada necu preseliti, zato, nije to nista, ipak sam ja u prednosti 14:3 :D
Nisi rZUmjela, ja hoću da kažem da je ova sadašnja vlast u Kantonu ista kao fašističko velikosrpska genocidna vlast.
Jošte sam glasao za njihA,...QQ-le-le...šta uradih! Tješi me činjenica da su i neki forumaši koji su naj-političari na Forumu isto tako uradili.
:(
Bellica

#2043 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Pipi ne panici, ja sam u svom zivotu, a ima skoro 24 godine preseljavala 14 puta i evo sad zivim u maminom stanu, ne vjerujem da se vise nikada necu preseliti, zato, nije to nista, ipak sam ja u prednosti 14:3 :D
Nisi rZUmjela, ja hoću da kažem da je ova sadašnja vlast u Kantonu ista kao fašističko velikosrpska genocidna vlast.
Jošte sam glasao za njihA,...QQ-le-le...šta uradih! Tješi me činjenica da su i neki forumaši koji su naj-političari na Forumu isto tako uradili.
:(
Ma Pipi nije tako crno. Sta, svi smo glasali i svi se kuhamo u istom sosu. Nisi sam ako ce te utjesiti :)
PipiDugaDevetka

#2044 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Sveopšta bruka i sramota gramzive porodice Kolar. Prigradski seljaci su najlukaviji vazda bili. Jednom nogom u gradu, a dušom i srcem na selu, otuđeni hojrati koji nikada nisu prihvatili i prilagodili se životu u gradu = HOJRATI, što bi rekao Valerijan.
http://www.sutra.ba/novost/61677/najvec ... na-prevara
Brat Bajrin, Ismet je PEV u mojoj zgradi. Slika i prilika ovog prevaranta Bajre. Neka im je bog na pomoći i dabogda naredne generacije srušile one apartmane bjelašničke jer su izgrađeni na vodozaštitnom području. Ništa da ne nadoknade vlasnicima, ratnim i poratnim profiterima (čast izuzecima=zaHebali ih trnovski primitivci).

@HAVANA, sigurno će neka buduća Vlada odlučiti da se ruše apartmani na Bjelašnici, tebi, koji si krv svoju propišao dok si zaradio taj apartmančić savjetujem da djecu svoju upoznaš šta će se desiti.
Bellica

#2045 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Pipi, hajde mi objasni ovo iznad, ja sam bila relativno mala curica kad se sve ovo desilo. Cula sam da je taj Tunel sad pripao Ministarstvu, ali mi nije jasno sta se krije iza toga, novinari pisu izmedju redova, a ne direktno!
PipiDugaDevetka

#2046 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Pipi, hajde mi objasni ovo iznad, ja sam bila relativno mala curica kad se sve ovo desilo. Cula sam da je taj Tunel sad pripao Ministarstvu, ali mi nije jasno sta se krije iza toga, novinari pisu izmedju redova, a ne direktno!
Pročitaj, piše da ULAZ U TUNEL NIJE U KUĆI KOLAREVIH, NEGO U SUSJEDNOJ KUĆI....Žestoka prevara turista koji plaćaju po 5€ za ulaznice kojih nije bilo jer su radili kao Muzej ilegalno-neprijavljeno. Toliko su bili gramzivi da su zaradili milionske iznose u KM varajući državu koja im je otkupila kuću, i sve one borce koji su kopali tunel. Toliko su se obogatili da su kupili dva ili tri apartmana na Bjelašnici-rodna im opština Trnovo.

Znam da brat Bajrin nema ništa s tim, ali ja samo opisujem o kakvim se ljudima radi jer im je brat Ismet isti ovaj Bajro po shvatanju života i morala. Krade struju državnu, koristi kao nulovod uzemljenje zgrade i tako sve nas u zgradi ugrožava. Začas može nastati kvar, pa da se struja pojavi na svim el. bojlerima u zgradi ili pećnicama koje imaju metalni oklop=šasiju.

I on to zna jer je izvrstan tehničar-VKV električar, bivši direktor EDP Novi Grad SA (Kolege koje dođu da prekontrolišu krađu struje mu tolerišu jer ga poznaju) i opet krade državnu struju, a pola mu porodice poginulo za ovu državu. Praktično, mokri se po tim poginulim iz njegove porodice. To sam u u svađi i rekao.

I nije mu dosta pokradenog, pa muči EV u dogovoru sa FAMOSGRADNJOM. Nikada nije prikazana u god. izvještajima izolacija nadograđenog sprata stiroporom iz 2003.g. Samo mogu da sumnjam da su to toplinsko izoliranje naplatili od nas starih vlasnika zgrade. Znači, ja sam potpomagao nekoga ko ima piceriju i nekoga ko je imao dva automobila, jedan za sina studenta, drugi za sebe.
HALO.BA

#2047 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by HALO.BA »

Info: U sluzbenim novinama kantona Sarajevo br 15/12 mozete procitati:

*PRAVILNIK O UVJETIMA ZA OBAVLJANJE POSLOVA UPRAVITELJA
*UPUTSTVO O IZRADI OBRASCA "ZAPISNIK SA SKUPA ETAŽNIH VLASNIKA"
*UPUTSTVO O NAČINU PROMJENE UPRAVITELJA
*UPUTSTVO O OSNOVNIM ELEMENTIMA ZAJEDNIČKOG UGOVORA
*UPUTSTVO O SADRŽAJU OBRASCA "GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU UPRAVITELJA"
*UPUTSTVO O SADRŽAJU OBRASCA "EVIDENCIJA STANOVA, POSLOVNIH PROSTORA I GARAŽA I EVIDENCIJA ETAŽNIH VLASNIKA, KOJU JE DUŽAN VODITI UPRAVITELJ"
*INSTRUKCIJU O NAČINU PRIJAVE I OTKLANJANJA KVARA

pardon zbog velikih slova (copy/paste)

pozdrav
PipiDugaDevetka

#2048 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

HALO.BA wrote:Info: U sluzbenim novinama kantona Sarajevo br 15/12 mozete procitati:

*PRAVILNIK O UVJETIMA ZA OBAVLJANJE POSLOVA UPRAVITELJA
*UPUTSTVO O IZRADI OBRASCA "ZAPISNIK SA SKUPA ETAŽNIH VLASNIKA"
*UPUTSTVO O NAČINU PROMJENE UPRAVITELJA
*UPUTSTVO O OSNOVNIM ELEMENTIMA ZAJEDNIČKOG UGOVORA
*UPUTSTVO O SADRŽAJU OBRASCA "GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU UPRAVITELJA"
*UPUTSTVO O SADRŽAJU OBRASCA "EVIDENCIJA STANOVA, POSLOVNIH PROSTORA I GARAŽA I EVIDENCIJA ETAŽNIH VLASNIKA, KOJU JE DUŽAN VODITI UPRAVITELJ"
*INSTRUKCIJU O NAČINU PRIJAVE I OTKLANJANJA KVARA

pardon zbog velikih slova (copy/paste)

pozdrav
Službene novine nisu besplatne ni putem interneta. Nadam se da će se ovi Pravilnici naći nekada na web. stranici Ministarstva, ako već nisu?
Ništa ne vrijedi dok se PEV-ovski ispiti ne obave. Dosta više tiranje 80-godišnjih staraca (dobro situiranih) koji su se ''slizali'' sa direktorima upraviteljskim. Takav slučaj kod mene. Neka polaže ispit...Čuj on hoće da mu upravitelj plati popravak vrata garaže koja je sam još prije rata popravio, pa da onda prijavi svoju garažu u evidenciju upraviteljsku i da plaća upraviteljninu shodno tome koliko m2 vlasništva ima u zgradi. Nikako mu nije jasno kako to da plaća ''za garažu, a ne može očekivati njen popravak''.

Gurbet đuturumski još nije postavio Godišnji izvještaj za 2011. - Sad je to već inat jer sam ja jedini u zgradi koji traži Izvještaje. Vidjećemo šta će sud reći. Dvoumim se da li da ikako idem na pripremno ročište? Znam da ću izgubiti na sudu, ali ne plaćam ni jedne KM, taman sve zaplijenili iz kuće. Ko ih beje!
novi.dan.nova.nafaka

#2049 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

PipiDugaDevetka wrote:Gurbet đuturumski još nije postavio Godišnji izvještaj za 2011. - Sad je to već inat jer sam ja jedini u zgradi koji traži Izvještaje.
:shock: :shock: :shock:
Ne mogu vjerovati da ima takvih PEV-ova. To je baš prestrašno. Kod nas su se čak neki stanari pobunili radi postavljanja izvještaja - meni su jednom sa table strgnuli, ali ja sam ih onda zaključao i želim da pod svaku cijenu budu postavljeni: radi transparentnosti!
Inače, unervozim se ako ne stignem postaviti izvještaj do 10-tog u mjesecu za prošli mjesec, a to se desi malo iz zaborava malo zbog obaveza.
PipiDugaDevetka

#2050 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Pa, baš ta sramota od komšija koji pročitaju da je neko ''neplatiša'' ih mora natjerati da postanu platiše. Ako je ko tužen zbog neplaćanja dobro bi bilo da staviš napomenu da će sud riješiti to neplaćanje ili slično.
Dobro je da se bune jer znaju da nisu sami u zgradi,...misle na svoj obraz i poštenje.
Dobro bi bilo da okačiš i parolu kojom objašnjavaš da komšije neplatiše zakidaju i sve ostale komšije, a ne samo upraviteljsku firmu jer:
MANJE NOVCA ZA ODRŽAVANJE=>LOŠIJE ODRŽAVANJE ZGRADE=>MANJA TRŽIŠNA VRIJEDNOST SVIH STANOVA U ZGRADI!
Ovim bi se odbranio od prigovora što postavljaš mjesečne izvještaje upraviteljske.
Post Reply