moram priznati da je i meni, sve u svemu, kagawa ( bar po ovom do sada sto sam gledao) bolji. Pogotovo ako se prisjetimo perioda prije njegove povrede. A kod götze-a mi nije bas ni jasno otkud fama odjednom, bas mi se cini kao da je preko noci stvoren kult oko njega ( navijac sam dormunda, da neko ne pomisli da imam sta protiv götze-a, stavise drago mi je sto imamo ovakvih igraca ( navijac po svim pravilima, bio sam i na utakmicamaBHF_Manijak wrote:A-a, trebo si ga gledati na nekoj od proslih utakmica na kojima ga nije bas islo, ko recimo u kupu protiv Furtha.Baudelaire wrote:Ja sam ubijeđen da je Kagawa klasa za Gotzea, samo ovaj je tri godine mlađi, plus je Nijemac, zato je više na cijeni. Ali Kagawinu lakoću definitivno nema, kakav igrač.![]()
![]()
Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- fatality
#2026 Re: Bundesliga
- Gandalf
#2027 Re: Bundesliga
Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije "vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda"
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2028 Re: Bundesliga
budale klasične, obadvojicaGandalf wrote:Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije "vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda"
- Nogatrans
#2029 Re: Bundesliga
Ma dobro navijaju za Dottmund obojica,mada onaj fol voli Bayern a vristi na gol Dortmunda ko da mu ga je Babo dao..
Sasvim logicno da se pale na Dortmund radi Subotica,isto sto se nasi pale na Wolfsburg,Hoffenheim,Man City itd.
Bice ovo bas zanimljivo do kraja..
Sasvim logicno da se pale na Dortmund radi Subotica,isto sto se nasi pale na Wolfsburg,Hoffenheim,Man City itd.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2030 Re: Bundesliga
maneće, mlatnut će vas Dortmund ko maljem, i kraj pričeNogatrans wrote:Ma dobro navijaju za Dottmund obojica,mada onaj fol voli Bayern a vristi na gol Dortmunda ko da mu ga je Babo dao..![]()
- Dugi nožni nokti
#2031 Re: Bundesliga
Kagawa i društvo igraju za 10.
Nadam se da će na kraju osvojiti duplu krunu, prosto iz razloga što ne volim Bayern.
Nego, kako će samo naredne sezone izgledati navala Dortmunda. Gotze - Reus - Kagawa i gore Lewandowski.
Pa to je nehumano, čovječe. Naravno, pod uslovom da neko od engleskih ili španskih moćnika ne ukrade Kagawu ili Gotzea (ne bih volio da se ovo desi).
Nego, kako će samo naredne sezone izgledati navala Dortmunda. Gotze - Reus - Kagawa i gore Lewandowski.
- Nogatrans
#2032 Re: Bundesliga
Ako nas maltnu treba postenu ruku pruziti,al nesto sumnjam u to.. Smanjit ce se ova razlika do Derbija vidjet ces..
- pirmin
#2033 Re: Bundesliga
30.kolo
BVB-FCB X
100%
Da ne bude sto nam nisi ranije javio.

BVB-FCB X
100%
Da ne bude sto nam nisi ranije javio.
- odesveuhonduras
#2034 Re: Bundesliga
stuttgart kući i wolfsburg u gostima ?
hm.. ćemo da vidimo
hm.. ćemo da vidimo
- vicious
#2035 Re: Bundesliga
Jest, jestGandalf wrote:Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije "vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda"
A na samom početku, negdje 2.-3. minut, neka polušansa za Dortmund (doduše mislim da je ofsajd sviran), kaže onaj jedan: "I evo odmah je krenulo maltretiranje"
Znaju biti zabavni, nešto k'o na OBN-u Vugdalić i onaj, jel ono bi Avdić ?
- salihamidžić 20
#2036 Re: Bundesliga
To samo mogu izjaviti ova dvojica na EUROSPORTU 2Gandalf wrote:Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije "vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda"
- ultima_palabra
#2037 Re: Bundesliga
Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
- salihamidžić 20
#2038 Re: Bundesliga
Bayern poslije BVB-a gostuje kod Mainz-a i Werder-a. BICE ZANIMLJIVO... Vece sanse ima Bayern za osvajanje ligeultima_palabra wrote:Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
- vox-populi
#2039 Re: Bundesliga
To i ja govorim. Dortmund ima dosta tezi raspored do kraja. Mada, ako dobiju Bayern kuci onda su osigurali titulu. Bayern ima jednu tesku utakmicu a to je gostovanje kod Bremena. Ostalo je manje-vise sigurno. Dortmund ceka Bayern i Gladbach, ide Wolfsburgu i Schalkeu.... Jedna od ove tri utakmice ce zavrsiti nerjeseno, a to je sve sto Bayernu treba. Uz pobjedu u Dortmundu, naravno.brrzzy_tesanj wrote:Bayern poslije BVB-a gostuje kod Mainz-a i Werder-a. BICE ZANIMLJIVO... Vece sanse ima Bayern za osvajanje ligeultima_palabra wrote:Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
- BHF_Manijak
#2040 Re: Bundesliga
Evo sad pogledah utakmice i po svemu sudeci kljucan je utakmica u Dortmundu! BvB u slucaju nerijesenog ili pobjede, ima gotovo sigurne sanse za titulom, recimo da i izgube onda sljedece kolo od Schalkea, siguran sam da ce nakon toga uzeti Gladbacha tako da se opet vraca prednost u odnosu na Bayern. Medjutim ako Bayern kojim slucajem dobije u gostima Dortmunda, ja sam 99% siguran da uzimaju titulu.
Bayern od gostovanja ima Nurnberg, Dortmund, Werder i Koln, teska gostovanja i vec ovo prvo ce im biti presudno. Sto se domacih utakmica tice, mislim da ce oba tima lagano rijesiti te zadatke, iako obje ekipe igraju sa Stuttgartom, i to se cini kao teza utakmica, mislim da ce dobiti glatko s obzirom na promjenjivu formu Stuttgarta. Danas recimo jedva dobise Nurnberga.
Bayern od gostovanja ima Nurnberg, Dortmund, Werder i Koln, teska gostovanja i vec ovo prvo ce im biti presudno. Sto se domacih utakmica tice, mislim da ce oba tima lagano rijesiti te zadatke, iako obje ekipe igraju sa Stuttgartom, i to se cini kao teza utakmica, mislim da ce dobiti glatko s obzirom na promjenjivu formu Stuttgarta. Danas recimo jedva dobise Nurnberga.
- citadela
#2041 Re: Bundesliga
Pa gledajuci citavu sezonu, Stuttgart mozda ima promjenjivu formu, ali mislim da u zadnjih pet dobise cetiri utakmice uz jednu nerijeseno; doduse, to su bile i relativno lahke utakmice.
- ultima_palabra
#2042 Re: Bundesliga
Zaboravljate činjenicu da Dortmundova igra ne odgovara Bayernu... trče i zatvaraju ko ludi i kontriraju odlično. Međusobni dueli u ove dvije sezone dovoljno govore 
- fosil
-
missko
#2044 Re: Bundesliga
Ne mislim da se BvB toliko zamar titulom i Bayernom, mislim da je tesko da ih Bayern uzme kuci jedino ako imali kakav peh ali nadigrat ih ne mogu, jos kad se uzme da je bayernkatastrofalan u gostima ovu polusezonu. Salke je smijesna ekipa za Dortmund i prije ce negdje odigrat 0-0 sa nekim levatima nego sa Salkeom.
- citadela
#2045 Re: Bundesliga
Pa sto bi se zamarali titulom i Bayernom kad imaju preca posla od toga -recimo LP 
- Nogatrans
#2046 Re: Bundesliga
Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
- ledeni_caj
#2047 Re: Bundesliga
Prvo golcina Zicklera u 91 min za 2:1 protiv Kaiserslauterna i onda zadnje kolo 1:1 protiv HSV i go u 94 min.Nogatrans wrote:Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
- Gandalf
#2048 Re: Bundesliga
Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet 
- ultima_palabra
#2049 Re: Bundesliga
Čak ih ismijavaju u Njemačkoj, jer iz kola u kolo govore kako ih titula ne zanima, kako gledaju samo na sljedeću utakmicu itd...Gandalf wrote:Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet
- vicious
#2050 Re: Bundesliga
Najbolja je bila Kloppova izjava prije početka ove sezone: Ovo je vjerovatno prvi put u istoriji Bundeslige da prvak ulazi u novu sezonu kao autsajderultima_palabra wrote:Čak ih ismijavaju u Njemačkoj, jer iz kola u kolo govore kako ih titula ne zanima, kako gledaju samo na sljedeću utakmicu itd...Gandalf wrote:Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet