Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fatality

#2026 Re: Bundesliga

Post by fatality »

BHF_Manijak wrote:
Baudelaire wrote:Ja sam ubijeđen da je Kagawa klasa za Gotzea, samo ovaj je tri godine mlađi, plus je Nijemac, zato je više na cijeni. Ali Kagawinu lakoću definitivno nema, kakav igrač.
A-a, trebo si ga gledati na nekoj od proslih utakmica na kojima ga nije bas islo, ko recimo u kupu protiv Furtha. :P :mrgreen: :skoljka:
moram priznati da je i meni, sve u svemu, kagawa ( bar po ovom do sada sto sam gledao) bolji. Pogotovo ako se prisjetimo perioda prije njegove povrede. A kod götze-a mi nije bas ni jasno otkud fama odjednom, bas mi se cini kao da je preko noci stvoren kult oko njega ( navijac sam dormunda, da neko ne pomisli da imam sta protiv götze-a, stavise drago mi je sto imamo ovakvih igraca ( navijac po svim pravilima, bio sam i na utakmicama :D ) )
Gandalf

#2027 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda" :D
Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije " :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2028 Re: Bundesliga

Post by odesveuhonduras »

Gandalf wrote:
vicious wrote:Kaze lik maloprije na Eurosportu 2, najavljuje pregled kola, gledacemo bla bla bla..... "i naravno izivljavanje Dortmunda" :D
Ulazi Leitner i kaže onaj luđi komentator " još jedno mlado derište u timu Borussije " :lol:
budale klasične, obadvojica :D
Nogatrans

#2029 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Ma dobro navijaju za Dottmund obojica,mada onaj fol voli Bayern a vristi na gol Dortmunda ko da mu ga je Babo dao.. :mrgreen:
Sasvim logicno da se pale na Dortmund radi Subotica,isto sto se nasi pale na Wolfsburg,Hoffenheim,Man City itd.

Bice ovo bas zanimljivo do kraja..
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2030 Re: Bundesliga

Nogatrans wrote:Ma dobro navijaju za Dottmund obojica,mada onaj fol voli Bayern a vristi na gol Dortmunda ko da mu ga je Babo dao.. :mrgreen:
Sasvim logicno da se pale na Dortmund radi Subotica,isto sto se nasi pale na Wolfsburg,Hoffenheim,Man City itd.

Bice ovo bas zanimljivo do kraja..
maneće, mlatnut će vas Dortmund ko maljem, i kraj priče :D
Dugi nožni nokti

#2031 Re: Bundesliga

Post by Dugi nožni nokti »

Kagawa i društvo igraju za 10. 8-) Nadam se da će na kraju osvojiti duplu krunu, prosto iz razloga što ne volim Bayern. :-D
Nego, kako će samo naredne sezone izgledati navala Dortmunda. Gotze - Reus - Kagawa i gore Lewandowski. :D Pa to je nehumano, čovječe. Naravno, pod uslovom da neko od engleskih ili španskih moćnika ne ukrade Kagawu ili Gotzea (ne bih volio da se ovo desi).
Nogatrans

#2032 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Ako nas maltnu treba postenu ruku pruziti,al nesto sumnjam u to.. Smanjit ce se ova razlika do Derbija vidjet ces..
pirmin

#2033 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

30.kolo

BVB-FCB X

100%

Da ne bude sto nam nisi ranije javio.

8-)

:mrgreen:
odesveuhonduras

#2034 Re: Bundesliga

stuttgart kući i wolfsburg u gostima ?

hm.. ćemo da vidimo
vicious

#2035 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Gandalf wrote:
Jest, jest :)
A na samom početku, negdje 2.-3. minut, neka polušansa za Dortmund (doduše mislim da je ofsajd sviran), kaže onaj jedan: "I evo odmah je krenulo maltretiranje" :D

Znaju biti zabavni, nešto k'o na OBN-u Vugdalić i onaj, jel ono bi Avdić ? :)
salihamidžić 20

#2036 Re: Bundesliga

Post by salihamidžić 20 »

Gandalf wrote:
To samo mogu izjaviti ova dvojica na EUROSPORTU 2
:lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#2037 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
salihamidžić 20

#2038 Re: Bundesliga

Post by salihamidžić 20 »

ultima_palabra wrote:Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
Bayern poslije BVB-a gostuje kod Mainz-a i Werder-a. BICE ZANIMLJIVO... Vece sanse ima Bayern za osvajanje lige :D
vox-populi

#2039 Re: Bundesliga

Post by vox-populi »

brrzzy_tesanj wrote:
ultima_palabra wrote:Dortmund ima teži rapsored poslije Bayerna nego prije... imaju Gladbach kući i Schalke u gostima, pogotovo plavci će učiniti sve da ih ostave bez titule.
Bayern poslije BVB-a gostuje kod Mainz-a i Werder-a. BICE ZANIMLJIVO... Vece sanse ima Bayern za osvajanje lige :D
To i ja govorim. Dortmund ima dosta tezi raspored do kraja. Mada, ako dobiju Bayern kuci onda su osigurali titulu. Bayern ima jednu tesku utakmicu a to je gostovanje kod Bremena. Ostalo je manje-vise sigurno. Dortmund ceka Bayern i Gladbach, ide Wolfsburgu i Schalkeu.... Jedna od ove tri utakmice ce zavrsiti nerjeseno, a to je sve sto Bayernu treba. Uz pobjedu u Dortmundu, naravno.
BHF_Manijak

#2040 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Evo sad pogledah utakmice i po svemu sudeci kljucan je utakmica u Dortmundu! BvB u slucaju nerijesenog ili pobjede, ima gotovo sigurne sanse za titulom, recimo da i izgube onda sljedece kolo od Schalkea, siguran sam da ce nakon toga uzeti Gladbacha tako da se opet vraca prednost u odnosu na Bayern. Medjutim ako Bayern kojim slucajem dobije u gostima Dortmunda, ja sam 99% siguran da uzimaju titulu.

Bayern od gostovanja ima Nurnberg, Dortmund, Werder i Koln, teska gostovanja i vec ovo prvo ce im biti presudno. Sto se domacih utakmica tice, mislim da ce oba tima lagano rijesiti te zadatke, iako obje ekipe igraju sa Stuttgartom, i to se cini kao teza utakmica, mislim da ce dobiti glatko s obzirom na promjenjivu formu Stuttgarta. Danas recimo jedva dobise Nurnberga.
citadela

#2041 Re: Bundesliga

Post by citadela »

Pa gledajuci citavu sezonu, Stuttgart mozda ima promjenjivu formu, ali mislim da u zadnjih pet dobise cetiri utakmice uz jednu nerijeseno; doduse, to su bile i relativno lahke utakmice.
ultima_palabra

#2042 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Zaboravljate činjenicu da Dortmundova igra ne odgovara Bayernu... trče i zatvaraju ko ludi i kontriraju odlično. Međusobni dueli u ove dvije sezone dovoljno govore ;-)
fosil

#2043 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Image
:D
missko

#2044 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ne mislim da se BvB toliko zamar titulom i Bayernom, mislim da je tesko da ih Bayern uzme kuci jedino ako imali kakav peh ali nadigrat ih ne mogu, jos kad se uzme da je bayernkatastrofalan u gostima ovu polusezonu. Salke je smijesna ekipa za Dortmund i prije ce negdje odigrat 0-0 sa nekim levatima nego sa Salkeom.
citadela

#2045 Re: Bundesliga

Post by citadela »

Pa sto bi se zamarali titulom i Bayernom kad imaju preca posla od toga -recimo LP :D
Nogatrans

#2046 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
ledeni_caj

#2047 Re: Bundesliga

Post by ledeni_caj »

Nogatrans wrote:Ja znam faza kad su se titule uzimale u zadnjim sekundama 34 kola,tako da dok god ima sanse Bayern nece odustati...
Prvo golcina Zicklera u 91 min za 2:1 protiv Kaiserslauterna i onda zadnje kolo 1:1 protiv HSV i go u 94 min. :D :dance:
Gandalf

#2048 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet :thumbup:
ultima_palabra

#2049 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Gandalf wrote:Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet :thumbup:
Čak ih ismijavaju u Njemačkoj, jer iz kola u kolo govore kako ih titula ne zanima, kako gledaju samo na sljedeću utakmicu itd...
vicious

#2050 Re: Bundesliga

Post by vicious »

ultima_palabra wrote:
Gandalf wrote:Dortmund ima igru u pravom smislu te riječi, a Klopp je očigledno jak motivator, koji od svih igrača na terenu izvlači maximum maximuma - jednostavno Dortmund kako mi se čini, plaho ne razmišlja " šta ako ovo ili ono ", već izađu na teren i pokušaju zgazit protivnika svojom igrom, bez obzira ko je protivnik, bez obzira kako je konkurencija odigrala taj dan - imaju mentalitet šampiona, prošle godine su iz vedra neba sve timove rasturili igrom i rezultatima u Bundesligi, ove godine ponovo haraju, odigrali su gomile utakmica u nizu bez poraza i najizgledniji su mi kao šampioni za ovu godinu - osvoje li i ove godine titulu u Njemačkoj, prvi put će u zadnjih 20 godina da navijači raznih klubova, ali i novinari, kao favorita za titulu vidjeti upravo Borussiju a ne Bayerna - međutim, Borussija tj. Klopp vjerovatno i ne dopušta igračima da sebe terete takvim razmišljanjima jer sebi stvaraju dodatni pritisak, pa zato u svaku utakmicu ulaze razigrano i neopterećeno kao da je tek prvo kolo lige, ne tereteći sebe sa " šta ako ovo ono " - to su prave švabe i njihov pobjednički mentalitet :thumbup:
Čak ih ismijavaju u Njemačkoj, jer iz kola u kolo govore kako ih titula ne zanima, kako gledaju samo na sljedeću utakmicu itd...
Najbolja je bila Kloppova izjava prije početka ove sezone: Ovo je vjerovatno prvi put u istoriji Bundeslige da prvak ulazi u novu sezonu kao autsajder :D
Post Reply