pitala bih ja tebe...Šef wrote:Pored zastrašujućeg Reisovog govora još je zastrašujućija večerašnja patetika, gluma i preseravanje i ministra i zlajinog glasnogovornika.
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
- hadzinicasa
#2026 Re: 60 MINUTA - All about
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2027 Re: 60 MINUTA - All about
Ako mislis na onaj prvi dio emisije gdje velica podrsku SDP-a i Vlade, slazem seŠef wrote:Pored zastrašujućeg Reisovog govora još je zastrašujućija večerašnja patetika, gluma i preseravanje i ministra i zlajinog glasnogovornika.
Ali ako aludiras na kraj, onda nisi u pravu. On je prozvan za neprijatelja muslimana..ne trebam ti prepricavati, cuo si dosad.., a kad te neko tako licemjerno napadne, tesko je to podnijeti, a ostati smiren.
- Šef
#2028 Re: 60 MINUTA - All about
Od Bakira me ništa ne čudi, dno dna, ali je Suljagić mogao da ispadne heroj a ne da ovako klapne ušima.Pera Trta wrote: I kako pretvaraju poraz u pobjedu...kakva propaganda hebote, Ždanov bi se postidio.
Mogao je časno da se izvuče iz ovoga i bude apsolutni pozitivac, ispao je... znaš već šta.trcicu trceci wrote: haj ba dobro te... vidjeli bi tebe da si na njegovom mjestu
Šta?hadzinicasa wrote:
pitala bih ja tebe...
Normalno da je patetično. Doneseš jednu doluku koja je apsolutno ispravna, i pred Bogom i pred ljudima. Reis ti se ispiša po svemu tvom, u vlastitoj partiji ti se podsmijevaju i okrenu ti leđa, čak promjene odluku i ti nakon svega povučeš ostavku, pričaš kao da se ništa nije desilo, kako te partija podržala (ovo je takva uvreda svima koji imaju mozak i znaju kako da se služe istim) i na kraju uzmeš te iste mrtve kojima je Reis tebe gađao i njima udaraš po Reisu, sve kroz uplakanu facu da bi se minut nakon toga po završetku emisije osmijeh razvukao od uha do uha. Otac je stao goloruk pred četničke tenkove a sin nije smio pred Reisa i Zlaju. U tome je razlika. Propuštena je šansa da se bilo šta promijeni na bolje u ovom klerofašističkom društvu, Suljagić je mogao da bude ta iskra koja će pokrenuti sve. Prvi bi ja izašao na ulicu ako treba na njegov poziv a znam i mnoge ljude koji su tako razmišljali ali nakon ovoga samo razočarenje i gorak ukus prevare.StupskaBitanga wrote: A ako je ono tebi patetično ti si jadan
- ultima_palabra
#2029 Re: 60 MINUTA - All about
1. Nije smio donositi odluku koja se primjenjuje retroaktivnoplain vanilla wrote:zasto je ishitren? Trebao je sacekati koju godinu?ultima_palabra wrote: Naći će se pare, na račun poreznih obveznika... umjesto da se polako rješavamo jednog nepotrebnog troška (kroz smanjenje interesa za vjeronauku), sad imamo dupli trošak... i to sve zbog Emirove ishitrenosti![]()
2. Morao je imati podršku koalicionog partnera
- plain vanilla
#2030 Re: 60 MINUTA - All about
Smio je,ali priznajem da jeste malo glupo pred kraj godineultima_palabra wrote:1. Nije smio donositi odluku koja se primjenjuje retroaktivnoplain vanilla wrote:zasto je ishitren? Trebao je sacekati koju godinu?ultima_palabra wrote: Naći će se pare, na račun poreznih obveznika... umjesto da se polako rješavamo jednog nepotrebnog troška (kroz smanjenje interesa za vjeronauku), sad imamo dupli trošak... i to sve zbog Emirove ishitrenosti![]()
2. Morao je imati podršku koalicionog partnera
A ciju je podrsku imao nikad necemo saznati. Sumnjam da je on ovo preko noci sam smislio..
Na kraju je ispalo med i mlijeko, kao oko one Dopune se svi slozili..a dok je frka bila ni SDP se ni s cim nije slozio..
- ultima_palabra
#2031 Re: 60 MINUTA - All about
Pa onda bi bilo još gore... on bi bio taj koji je žrtvovan poteza koji je bio zajedničkiplain vanilla wrote:Smio je,ali priznajem da jeste malo glupo pred kraj godine
A ciju je podrsku imao nikad necemo saznati. Sumnjam da je on ovo preko noci sam smislio..
Na kraju je ispalo med i mlijeko, kao oko one Dopune se svi slozili..a dok je frka bila ni SDP se ni s cim nije slozio..
Ne znam, nadam se da će napraviti par dobrih poteza kojima će se saprati okus ovoga... da je ostao pri ostavci, preko noći bi postao virtualni heroj... ne znam koliko bi to bilo dobro i za njega i za SDP i za sve nas.
- plain vanilla
#2032 Re: 60 MINUTA - All about
Da je ostao pri ostavci postao bi i nazalost ostao virtualni heroj.ultima_palabra wrote:Pa onda bi bilo još gore... on bi bio taj koji je žrtvovan poteza koji je bio zajedničkiplain vanilla wrote:Smio je,ali priznajem da jeste malo glupo pred kraj godine
Na kraju je ispalo med i mlijeko, kao oko one Dopune se svi slozili..a dok je frka bila ni SDP se ni s cim nije slozio..![]()
Ne znam, nadam se da će napraviti par dobrih poteza kojima će se saprati okus ovoga... da je ostao pri ostavci, preko noći bi postao virtualni heroj... ne znam koliko bi to bilo dobro i za njega i za SDP i za sve nas.
Ovako je pognuo glavu, ali dobio priliku da nesto uradi.
Iskreno, na njegovom mjestu ni ja ne bih znala sta je bolje rjesenje..ponosno otici ili ostati i nastaviti bar pokusati nesto uraditi.
Uglavnom, nije mu lako u svakom slucaju.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2033 Re: 60 MINUTA - All about
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» emirbey_7
Mjesec dana
@ Pera Trta - drugi put ti tolerisem nazovimo ih ispade koje pises na forumu o Suljagicu.
Treceg puta nece biti.
Sav offtopic od sinoc je obrisan, ko se ne bude opet drzao teme ne gine mu ban.
Ovo vazi za sve!
» emirbey_7
Mjesec dana
@ Pera Trta - drugi put ti tolerisem nazovimo ih ispade koje pises na forumu o Suljagicu.
Treceg puta nece biti.
Sav offtopic od sinoc je obrisan, ko se ne bude opet drzao teme ne gine mu ban.
Ovo vazi za sve!
-
teleskop
#2034 Re: 60 MINUTA - All about
" uglavnom nije mu lako u svakom slučaju "...........
...a zašto bi nama svima bilo lako,ili ne? Zašto bi Suljagić bio najodgovorniji sa teretom pritiska da bude heroj?
Treba raditi najbolje što se može u datom trenutku,a situacija i dešavanja oko nje više govore o svima ostalima
nego o ministru.
Ako se za ukidanje diskriminacije i provodjenje zakona treba tražiti široka rasprava i saglasnosti na sve strane,
kome da se obrate subjekti koji su diskriminisani?
Trenutna manjina,dakle, treba da ćuti,da se odriče svojih ustavnih i zakonskih prava,dakle da se odriče borbe za
svoj život i svoga prava da ga živi slobodom izbora.
Ja sam vjernik,ali to smatram privatnom stvari i izborom srca,a ne javnom raspravom,zaradom,moći,i sl.
Najvišega ne možemo prevariti,pa ni prosjekom ocjena,pa ni prosjekom duha.Ako se moja vjera ocjenjuje,od koga se ocjenjuje?Ako nije dovoljno snažna da razumije sve druge ljude,nego samo mene i moj interes,onda to nije prava
vjera.To je samo manifestacija vjere.
...a zašto bi nama svima bilo lako,ili ne? Zašto bi Suljagić bio najodgovorniji sa teretom pritiska da bude heroj?
Treba raditi najbolje što se može u datom trenutku,a situacija i dešavanja oko nje više govore o svima ostalima
nego o ministru.
Ako se za ukidanje diskriminacije i provodjenje zakona treba tražiti široka rasprava i saglasnosti na sve strane,
Trenutna manjina,dakle, treba da ćuti,da se odriče svojih ustavnih i zakonskih prava,dakle da se odriče borbe za
Ja sam vjernik,ali to smatram privatnom stvari i izborom srca,a ne javnom raspravom,zaradom,moći,i sl.
Najvišega ne možemo prevariti,pa ni prosjekom ocjena,pa ni prosjekom duha.Ako se moja vjera ocjenjuje,od koga se ocjenjuje?Ako nije dovoljno snažna da razumije sve druge ljude,nego samo mene i moj interes,onda to nije prava
-
palamuda
#2035 Re: 60 MINUTA - All about
Suljagić mi nije izgledao patetično, čovjek je zadrhtao jer mu je bilo teško.
Ona stara vucibatina da je nečijeg drugog rahmetli babu oplela onako dobio bi dobro po nosu.
Dobro se Suljagić sjetio da je Cerić bio u Čikagu i Maleziji,dok smo mi lili krv da sačuvamo ovu jadnu zemlju od raznih divljaka, pa bi je sad on sebi prisvojio i pravio mini džamahiriju. Neće moći Mustafa.
Ona stara vucibatina da je nečijeg drugog rahmetli babu oplela onako dobio bi dobro po nosu.
Dobro se Suljagić sjetio da je Cerić bio u Čikagu i Maleziji,dok smo mi lili krv da sačuvamo ovu jadnu zemlju od raznih divljaka, pa bi je sad on sebi prisvojio i pravio mini džamahiriju. Neće moći Mustafa.
-
alex00
#2036 Re: 60 MINUTA - All about
moram priznat da mi je sinoc poprilicno zastrasujuce bilo oruzje koje se zove "FTV"... nagazise glavnog drzavnog tuzioca. pa naravno da ce covjek popit kafu sa svima, zivot mu ovisi o tome.
a sto se tice Suljagica, ja podrzavam njegovu odluku ali mislim da je trebao sacekat kraj godine, pa da tako pocne od naredne...iako mi se gospodin ministar tokom cijelog intervjua cinio poprilicno shizofrenicnim
a sto se tice Suljagica, ja podrzavam njegovu odluku ali mislim da je trebao sacekat kraj godine, pa da tako pocne od naredne...iako mi se gospodin ministar tokom cijelog intervjua cinio poprilicno shizofrenicnim
- seln
#2037 Re: 60 MINUTA - All about
Nije stvar u tome, vec u cinjenici da je on prije tih snimaka tvrdio da nikad u zivotu nije upoznao te ljude.alex00 wrote:moram priznat da mi je sinoc poprilicno zastrasujuce bilo oruzje koje se zove "FTV"... nagazise glavnog drzavnog tuzioca. pa naravno da ce covjek popit kafu sa svima, zivot mu ovisi o tome.
-
papirolog
#2038 Re: 60 MINUTA - All about
realno pitanje:
da li redakcija 60 minuta dobija materijale od neke obavjestajne sluzbe?
u emisiji od 23. maja prikazali su snimke skrivenom kamerom drzavnog tuzioca na sastanku sa osumnjicenim osobama. snimci su tako dobri i vjesto napravljeni, kao da ih nisu radili novinari.
u emisiji od 23. maja prikazali su snimke skrivenom kamerom drzavnog tuzioca na sastanku sa osumnjicenim osobama. snimci su tako dobri i vjesto napravljeni, kao da ih nisu radili novinari.
-
brucos7
#2039 Re: 60 MINUTA - All about
papirolog wrote:realno pitanje:
Isto sam pomislio kada sam vidio snimke. Sta ima "nezavisno novinarstvo"? Bljak!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2040 Re: 60 MINUTA - All about
Pa i nisu novinari, nego Avdo Avdićpapirolog wrote:realno pitanje:
- vee-jay
#2041 Re: 60 MINUTA - All about
brucos7 wrote:papirolog wrote:realno pitanje:
Isto sam pomislio kada sam vidio snimke. Sta ima "nezavisno novinarstvo"? Bljak!
sad novinari krivi sto rade svoj posao
-
papirolog
#2042 Re: 60 MINUTA - All about
Avdo nije snimao garant, jer bi ga Barasin prepoznao. naime, snimano je skrivenom kamerom sa bliske udaljenosti tj. susjednog stola.
osim toga, ko bi drugi pratio drzavnog tuzioca kada ide na sastanak sa osumnjicenim licima nego obavjestajna sluzba?
osim toga, ko bi drugi pratio drzavnog tuzioca kada ide na sastanak sa osumnjicenim licima nego obavjestajna sluzba?
-
wolf07
#2043 Re: 60 MINUTA - All about
Sve mi se cini da je ono Suljagic-Ceric u najmanju ruku zamjena teza. Reis je spomenuo "babovinu" a ne "babu" i nemojte brkati te stvari. Osim toga, kad treba nagaziti nekog od srebrenicana koji su u SDA ili bilo gdje osim u SDP-u onda se ne biraju sredstva, prigovara im se da su "okupirali" Sarajevo, Vogoscu i sl. a za Suljagica ne vaze ti standardi ili sta vec?
-
VjecitiStudent
#2044 Re: 60 MINUTA - All about
Zar se ovaj stranacki pamflet jos uvijek gleda?
-
Agic Nurija
#2045 Re: 60 MINUTA - All about
Misliš valjda: manifestacija sile na Zemlji u ime Boga u Nebu a u do krvi zavađenom i do bola podijeljenom bosanskom narodu... i to opet u ime čovjekolikog boga, čas onogu Rimu, čas u Carigradu, a čas u Jerusalemu!teleskop wrote:" uglavnom nije mu lako u svakom slučaju "...........
nego o ministru.
- suncica24
#2046 Re: 60 MINUTA - All about
wolf07 wrote:Sve mi se cini da je ono Suljagic-Ceric u najmanju ruku zamjena teza. Reis je spomenuo "babovinu" a ne "babu" i nemojte brkati te stvari. Osim toga, kad treba nagaziti nekog od srebrenicana koji su u SDA ili bilo gdje osim u SDP-u onda se ne biraju sredstva, prigovara im se da su "okupirali" Sarajevo, Vogoscu i sl. a za Suljagica ne vaze ti standardi ili sta vec?
-
wolf07
#2047 Re: 60 MINUTA - All about
Jel' imas jos koji smajlic koji prevrce ocima ili si ih sve potrosila? BTW, probaj nesto i da napises, po mugucnosti argumentovano ako mislis da nisam u pravu!suncica24 wrote:wolf07 wrote:Sve mi se cini da je ono Suljagic-Ceric u najmanju ruku zamjena teza. Reis je spomenuo "babovinu" a ne "babu" i nemojte brkati te stvari. Osim toga, kad treba nagaziti nekog od srebrenicana koji su u SDA ili bilo gdje osim u SDP-u onda se ne biraju sredstva, prigovara im se da su "okupirali" Sarajevo, Vogoscu i sl. a za Suljagica ne vaze ti standardi ili sta vec?![]()
![]()
-
zonbirile
#2048 Re: 60 MINUTA - All about
---------------------wolf07 wrote:Sve mi se cini da je ono Suljagic-Ceric u najmanju ruku zamjena teza. Reis je spomenuo "babovinu" a ne "babu" i nemojte brkati te stvari. Osim toga, kad treba nagaziti nekog od srebrenicana koji su u SDA ili bilo gdje osim u SDP-u onda se ne biraju sredstva, prigovara im se da su "okupirali" Sarajevo, Vogoscu i sl. a za Suljagica ne vaze ti standardi ili sta vec?
navedi još kojeg pored Suljagića.Sem toga SDA.....
- ultima_palabra
#2049 Re: 60 MINUTA - All about
Da nisi malo zakasnio?wolf07 wrote:Sve mi se cini da je ono Suljagic-Ceric u najmanju ruku zamjena teza. Reis je spomenuo "babovinu" a ne "babu" i nemojte brkati te stvari. Osim toga, kad treba nagaziti nekog od srebrenicana koji su u SDA ili bilo gdje osim u SDP-u onda se ne biraju sredstva, prigovara im se da su "okupirali" Sarajevo, Vogoscu i sl. a za Suljagica ne vaze ti standardi ili sta vec?
Pa napadan je Ahmetović recimo, zato što je nesposoban... ali mu niko nije spominjao porijeklo. A Cerić je ovome rekao i da pravi od Sarajeva Srebrenicu, štagod da to značilo
-
wolf07
#2050 Re: 60 MINUTA - All about
Poenta je u tome da mi se narocito gadi to sto je u intervjuu sa Suljagicem termin "babovina" za potrebe sljedece serije napada na Cerica (a nema za sta nije napadan u 60min) pretvoren u termin "babo" i onda su opleli po njemu iz svih raspolozivih sredstava!!! Zar je moguce da ne vidite koja je to prevara, u najmanju ruku. A sto se tice geografskog porijekla bilo koga meni je ta prica sasvim degutantna i izlizana. Svaki grad u BiH (a i u regionu) ima taj kompleks spram ljudi koji dolaze iz manjeg grada, sela i sl. Nazalost, imam osjecaj da je taj kompleks vise vrijednosti narocito izgradjen u Sarajevu od strane ljudi koji nemaju ama bas nista kazati o sebi osim da su iz Sarajeva. Koliko ste puta culi tu famoznu floskulu "rodjeni sarajlija", "sarajevska raja" i sl. Isti je problem u Zagrebu, Beogradu, Splitu... a sta mislite da li bi takva teza prosla recimo u LA, NY itd. Pa smijesno zvuci i da kazete da je neko iz stare i ugledne vasingtonske porodice (sto je u Sarajevu redovna pojava). Ni jedan amerikanac se time nece pohvaliti jer je u njihov mentalitet duboko usadjeno da vrijedis onoliko koliko znas a ne onoliko koliko generacija unazad tvoji pretci zive na istom mjestu. Ja tu ne pravim razliku ni izmedju reisa ni izmedju Bakira, podjednako mi se gadi ta prica iz bilo cijih usta da dodje. Jedino sto je odvratnije od same ove teze jeste kad se ona selektivno upotrebljava kao sto je to slucaj u 60 min.