SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Djidjimilovich

#2026 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Djidjimilovich »

Meni fakat nije vise jasno kako to da mi pravo glasas dajemo neki salabajzerima koji direktno i javno hoce da sruse sve sto je u vezi sa ovom drzavom... Zamisli da imas dijete dvoje djece u kuci koja su pokvarena do srzi i koja izvode razne marifetluke,namjerno !... sta treba, takvoj djeci se dodvoravati ? NE! Svezati par samarcina da se okrenu ko balerine, sedmicu dana bez interneta i mobitela, pa bi vidio reda u kuci... e tako isto sa savezom , necete da ucestvujete ? haj'te vi tamo fino tavorite po nekim fildzan ligama a mi cemo naprijed... u evropu necete,pa da vidimo koliko ce taj vas fiasko da djeluje...

Sto bi reis rekao: "Kome,ba, mi da se prilagodjavamo ?" hehe.
Edin H.

#2027 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Spavajte mirno, do sankcija nece doci. :oops:
Za sankcije su potrebne dvije strane :oops:
Better Man

#2028 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Better Man »

Danas smo konacno dobili potvrdu da u NSBIH sjede cetnici, ustase i ostali fasisti koji su po nalogu Hitlera novog doba Milorada Dodika i Musolinija novog doba Dragana Covica glasali ne samo protiv novog statuta, vec su glasali protiv drzave i time podrzali njeno rusenje. Vrijeme je da FIFA i UEFA reaguju tako sto ce smijeniti sve do jednog covjeka u NSBIH, zabraniti im bilo kakvo djelovanje u sportu, postaviti BIH nogometne legende u NSBIH i s njima poceti graditi novi savez. Isto tako trebaju onemoguciti bilo kakvo ne samo uplitanje, vec i da reknu i najmanju rijec vezano za NSBIH Miloradu Dodiku, Draganu Covicu i ostalim politicarima. Vrijeme je da se svi normalni gradjani dignu na noge i da se konacno podnese zahtjev za ultimatibno ukidanje fasiticke tvorevine RS i da se podnese krivicna prijava protiv SDS-a za planiranje i izvrsenje genocida, silovane, pljacku, protjerivanje svih onih koji su bili protiv te politike, kao i da se podnese krivicna prijava protiv SNSD-a i drugih stranaka iz RS-a za negiranje genocida i podrsku ratnim zlocincima itd. Takodje treba uputiti ostru protesnu notu kako Srbiji, tako i Rusiji koje otvoreno podrzavaju fasiste i ratne zlocince, pa i Hrvatskoj u kojoj ce se jasno traziti od pomenutih da prestanu sa bilo kakvim uplitanjem u politicke odnose u BiH i da im se kaze da nemaju apsolutno nikakvo pravo da uredjuju odnose u BiH i da podrzavaju fasiste i treba pokrenuti krivicnu odgovornost u vezi odrzavanja zajednicke sjednice Vlade RS-a i Vlade Srbije u B.L. i istu oznaciti kao tesko krivicno djelo rusenja ustavnopravnog poretka BiH i traziti da u buducnosti ako se pokusa realizovati opet ovakva sjednica policija BiH uhapsi aktere i pokrene krivicnu odgovornost istih. Smrt Fasizmu sloboda narodu!!!!!
velikibrnjo

#2029 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by velikibrnjo »

E moze li meni neko reci (ako ko zna naravno)
Sta se dalje desava u ovakvim slucajevima
Sta kaze fifa?
Suspenduju neposlusne medjede i sta onda rade? Kako to dalje fura mora postojati rjesenje ili nesto "potom"

I ovaj gore sto kaze ne navijaju mu rodjakova djeca za svoju zemlju, pa sta, jedan manje vise
Evo i ja sam rodjen u Crnoj Gori pa nikad ne navijam za reprezentaciju zemlje u kojoj sam rodjen
Sta me je brige za njihA :D
bitno je sta ti je u srcETU :D :bih:
Stari

#2030 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Edin H. wrote:

Ne ne i opet ne ... nece doci do sankcija jer ce avioni Fife i Tenkovi Uefe...intervenisati po polozajima ...saveza. Ta nece Evropa skrstenih ruku gledati zlocin u ....srcu Evrope :roll:
nellington

#2031 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

Image

Nemojte da mislite da nećete odvesti savez u propast, a reprezentaciju možda u nestanak!
GandalfSivi

#2032 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by GandalfSivi »

1946 wrote:
GandalfSivi wrote:Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

To im je citava politika...
Kakav problem kad su odmah nakon ujedinjenja NSBiH sa FSšumske FIFA i UEFA rekle da će se ovo morati desiti kad tad? Ovo nije problem od prošle godine već od 2002.
I koga je to reprezentacija integrirala? Mi koji smo je voljeli i navijali za nju od početka smo i nastavili, oni koji su navijali za istočnu ili zapadnu komšijsku reprezentaciju su i nastavili navijati za njih. Šta se integrisalo tačno?
2002 je situacija bila drugacija. Tada si vec imao medjunarodno priznati N/FSBiH i pitanje je samo bilo hoce li nam se ovi pridruziti ili ce nas pustiti sami da nastavimo. S obzirom da nas nisu mogli zajebati, morali su se pridruziti. Isto tako, nije postojala politicka klima koja je isla ka razbijanju drzave, jer se svaka takva akcija kaznjavala od strane OHR-a. Sada je situacija totalno drugacija (sto se najbolje vidi u politici), plus sto glasanjem protiv novog statuta nisu zajebali samo sebe, nego sve nas i normalno da je odluka bila ovakva. Normalno da je N/FSBiH leglo kriminala, gdje su se mnogi napajali sa te pipe, ali kada tata Dodik kaze da nece postojati nesta, onda stoka iz RS-a slusa i postuje to.

Sto se tice obicnog naroda, nista u zivotu nije trajna kategorija, pa isto tako ni ljubav ni mrznja. Sa svakim novim uspjehom se ta reprezentacija ako nista drugo, a ono vise postovala, i to je bila nocna mora politicarima koji su svoj kriminal sakrivali mrznjom prema drzavi.

Opet kazem, samo pazite u roku tri dana koliko ce se poceti koristiti fraza "Britanski model", kao jedino rjesenje za fudbal (a i mnoge druge stvari) u ovoj jadnoj nam drzavi.
dezurni_ucenik

#2033 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:Danas smo konacno dobili potvrdu da u NSBIH sjede cetnici, ustase i ostali fasisti koji su po nalogu Hitlera novog doba Milorada Dodika i Musolinija novog doba Dragana Covica glasali ne samo protiv novog statuta, vec su glasali protiv drzave i time podrzali njeno rusenje. Vrijeme je da FIFA i UEFA reaguju tako sto ce smijeniti sve do jednog covjeka u NSBIH, zabraniti im bilo kakvo djelovanje u sportu, postaviti BIH nogometne legende u NSBIH i s njima poceti graditi novi savez. Isto tako trebaju onemoguciti bilo kakvo ne samo uplitanje, vec i da reknu i najmanju rijec vezano za NSBIH Miloradu Dodiku, Draganu Covicu i ostalim politicarima. Vrijeme je da se svi normalni gradjani dignu na noge i da se konacno podnese zahtjev za ultimatibno ukidanje fasiticke tvorevine RS i da se podnese krivicna prijava protiv SDS-a za planiranje i izvrsenje genocida, silovane, pljacku, protjerivanje svih onih koji su bili protiv te politike, kao i da se podnese krivicna prijava protiv SNSD-a i drugih stranaka iz RS-a za negiranje genocida i podrsku ratnim zlocincima itd. Takodje treba uputiti ostru protesnu notu kako Srbiji, tako i Rusiji koje otvoreno podrzavaju fasiste i ratne zlocince, pa i Hrvatskoj u kojoj ce se jasno traziti od pomenutih da prestanu sa bilo kakvim uplitanjem u politicke odnose u BiH i da im se kaze da nemaju apsolutno nikakvo pravo da uredjuju odnose u BiH i da podrzavaju fasiste i treba pokrenuti krivicnu odgovornost u vezi odrzavanja zajednicke sjednice Vlade RS-a i Vlade Srbije u B.L. i istu oznaciti kao tesko krivicno djelo rusenja ustavnopravnog poretka BiH i traziti da u buducnosti ako se pokusa realizovati opet ovakva sjednica policija BiH uhapsi aktere i pokrene krivicnu odgovornost istih. Smrt Fasizmu sloboda narodu!!!!!

:thumbup:
jeza u ledja

#2034 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

nellington wrote:Image

Nemojte da mislite da nećete odvesti savez u propast, a reprezentaciju možda u nestanak!
:lol: :lol:

Hahaha, odlicno! :thumbup:
fukushima

#2035 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fukushima »

velikibrnjo wrote:E moze li meni neko reci (ako ko zna naravno)
Sta kaze fifa?
Suspenduju neposlusne medjede i sta onda rade? Kako to dalje fura mora postojati rjesenje ili nesto "potom"

I ovaj gore sto kaze ne navijaju mu rodjakova djeca za svoju zemlju, pa sta, jedan manje vise
Evo i ja sam rodjen u Crnoj Gori pa nikad ne navijam za reprezentaciju zemlje u kojoj sam rodjen
FIFA i UEFA preuzimaju kontrolu u N/FS BiH!

Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas od 13 sati i 24 minute klinički je mrtav! Delegati na Vanrednoj Skupštini N/FS BiH glasali su protiv usvajanja Statuta, čime su presudili našem fudbalu, ali i sebi!

Šta i kako dalje? Pitanje je na koje danas niko nije mogao ponuditi konkretan odgovor. Ipak, prema saznanjima SCsport.ba rješenje postoji. Navodno, FIFA i UEFA već imaju scenarij kako prevazići postojeću krizu.

Prvi zadatak bit će formiranje Komiteta za normalizaciju koji će brojati devet članova. Trojica njih bit će stranci koje će instalirati FIFA i UEFA, dok će šestorica biti iz domaćih redova. Ono što je bitno, u Komitetu za normalizaciju neće moći biti niko iz aktuelnog rukovodstva Savez, odnosno iz Izvršnog odbora i Skupštine N/FS BiH. Njima je definitivno, sa krajem današnje Skupštine odzvonilo i više neće moći kreirati «fudbalsku politiku» u BiH.

'Glavni' će biti iz FIFA/UEFA, a njihov zadaka bit će da riješe statutarno pitanje, a njihov prvi mandat trajat će 60 dana. Na funkciju će stupiti u prvom tromjesečju aprila mjeseca. Također, imat će ingerencije u vođenju Saveza, odnosno takmičenja (prvenstva i Kupa BiH).

Prema informacijama do kojih smo došli, a koje su nam prenijeli ljudi bliski FIFA-i i UEFA-i očekuje se da sva pitanja budu riješena do kraja maja, čime bi klubovi mogli biti prijavljeni za nastupe u evropskim takmičenjima. Također, u tom slučaju reprezentacija bi nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rudi Zavrl, posmatrač FIFA i UEFA bio je začuđen onim što se dešavalo u Holiday Innu. No, nije želio davati bilo kakve komentare uz obrazloženje da su mu to sugerisali nalogodavci iz Ciriha i Nyona.
Better Man

#2036 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Better Man »

Sta kaze fifa?

Mislim da ce nakon suspenzije FIFA i UEFA postaviti svog supervizora ciji ce zadatak biti da nadgleda potpunu reformu NSBIH i da se nakon reforme usvoji statut po standardima FIFE i UEFE i da onemoguci bilo kakvo dalje opstruiranje i odrzavanja postojeceg stanja.
velikibrnjo

#2037 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by velikibrnjo »

Better Man wrote:
Sta kaze fifa?

Mislim da ce nakon suspenzije FIFA i UEFA postaviti svog supervizora ciji ce zadatak biti da nadgleda potpunu reformu NSBIH i da se nakon reforme usvoji statut po standardima FIFE i UEFE i da onemoguci bilo kakvo dalje opstruiranje i odrzavanja postojeceg stanja.

Ljudi meni to previse dobro zvuci
Ako su ovi medjedi znali da predstoji takav razvoj dogadjaja zar po njihovoj lopovskoj taktici danas nisu trebali uraditi sve da ostanu u savezu a ne obratno
pih haj budi pametan
luckylaka

#2038 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

Jos slavim pobjedu nad Rumunijom pa me boli chuna za ovom odlukom.Doci ce drugi,bolji,pametniji.Sa njima ili bez mi cemo na EP.ABD :bih:
Šibicar

#2039 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:

+1 :lol: :thumbup:
Hantraga

#2040 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Hantraga »

Better Man wrote:Danas smo konacno dobili potvrdu da u NSBIH sjede cetnici, ustase i ostali fasisti koji su po nalogu Hitlera novog doba Milorada Dodika i Musolinija novog doba Dragana Covica glasali ne samo protiv novog statuta, vec su glasali protiv drzave i time podrzali njeno rusenje. Vrijeme je da FIFA i UEFA reaguju tako sto ce smijeniti sve do jednog covjeka u NSBIH, zabraniti im bilo kakvo djelovanje u sportu, postaviti BIH nogometne legende u NSBIH i s njima poceti graditi novi savez. Isto tako trebaju onemoguciti bilo kakvo ne samo uplitanje, vec i da reknu i najmanju rijec vezano za NSBIH Miloradu Dodiku, Draganu Covicu i ostalim politicarima. Vrijeme je da se svi normalni gradjani dignu na noge i da se konacno podnese zahtjev za ultimatibno ukidanje fasiticke tvorevine RS i da se podnese krivicna prijava protiv SDS-a za planiranje i izvrsenje genocida, silovane, pljacku, protjerivanje svih onih koji su bili protiv te politike, kao i da se podnese krivicna prijava protiv SNSD-a i drugih stranaka iz RS-a za negiranje genocida i podrsku ratnim zlocincima itd. Takodje treba uputiti ostru protesnu notu kako Srbiji, tako i Rusiji koje otvoreno podrzavaju fasiste i ratne zlocince, pa i Hrvatskoj u kojoj ce se jasno traziti od pomenutih da prestanu sa bilo kakvim uplitanjem u politicke odnose u BiH i da im se kaze da nemaju apsolutno nikakvo pravo da uredjuju odnose u BiH i da podrzavaju fasiste i treba pokrenuti krivicnu odgovornost u vezi odrzavanja zajednicke sjednice Vlade RS-a i Vlade Srbije u B.L. i istu oznaciti kao tesko krivicno djelo rusenja ustavnopravnog poretka BiH i traziti da u buducnosti ako se pokusa realizovati opet ovakva sjednica policija BiH uhapsi aktere i pokrene krivicnu odgovornost istih. Smrt Fasizmu sloboda narodu!!!!!
Sve ovo stoji, samo je sad pitanje, da li svi oni mogu da to zaustave.

Kako je reprezentacija igrala 1993, kad nisu ovi ni bili u Savezu. NSBiH se formiro odma poslije izbijan ja rata i bio je priznat od UEFA i FIFA, Kasnije kad je rat prestao ovi su se integrisali u Savez, pa se pocela igrati zajednicka Liga.

Pitanje je da li BiH moze imati savez ako iz njega istupe srpski i hrvatski klubovi?
Nevidim zasto nemoze!!!
sinkaspud

#2041 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by sinkaspud »

Edin H. wrote:
Igrace se fudbal u BiH zlatnim loptama
mrtva kokoš

#2042 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mrtva kokoš »

sinkaspud wrote:
Edin H. wrote:
Igrace se fudbal u BiH zlatnim loptama
ne, ne igrat ce se zlatnim kopackama :oops:
extraordinary

#2043 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Kao što je Sema pokazao na onom videu, treba Fifi i Uefi dati rok do 31.03. ove godine da promijene statut i usvoje tročlano Predsjedništvo, ako to ne urade spucati im suspenziju iz svih međunarodnih takmičenja :D
ultima_palabra

#2044 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

GandalfSivi wrote:
1946 wrote:
GandalfSivi wrote:Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

To im je citava politika...
Kakav problem kad su odmah nakon ujedinjenja NSBiH sa FSšumske FIFA i UEFA rekle da će se ovo morati desiti kad tad? Ovo nije problem od prošle godine već od 2002.
I koga je to reprezentacija integrirala? Mi koji smo je voljeli i navijali za nju od početka smo i nastavili, oni koji su navijali za istočnu ili zapadnu komšijsku reprezentaciju su i nastavili navijati za njih. Šta se integrisalo tačno?
2002 je situacija bila drugacija. Tada si vec imao medjunarodno priznati N/FSBiH i pitanje je samo bilo hoce li nam se ovi pridruziti ili ce nas pustiti sami da nastavimo. S obzirom da nas nisu mogli zajebati, morali su se pridruziti. Isto tako, nije postojala politicka klima koja je isla ka razbijanju drzave, jer se svaka takva akcija kaznjavala od strane OHR-a. Sada je situacija totalno drugacija (sto se najbolje vidi u politici), plus sto glasanjem protiv novog statuta nisu zajebali samo sebe, nego sve nas i normalno da je odluka bila ovakva. Normalno da je N/FSBiH leglo kriminala, gdje su se mnogi napajali sa te pipe, ali kada tata Dodik kaze da nece postojati nesta, onda stoka iz RS-a slusa i postuje to.

Sto se tice obicnog naroda, nista u zivotu nije trajna kategorija, pa isto tako ni ljubav ni mrznja. Sa svakim novim uspjehom se ta reprezentacija ako nista drugo, a ono vise postovala, i to je bila nocna mora politicarima koji su svoj kriminal sakrivali mrznjom prema drzavi.

Opet kazem, samo pazite u roku tri dana koliko ce se poceti koristiti fraza "Britanski model", kao jedino rjesenje za fudbal (a i mnoge druge stvari) u ovoj jadnoj nam drzavi.
Slažem se... dodao bih još da ne trebamo sad da se dijelimo na one koji misle da je suspenzija dobra ili loša... jednostavno je bila neminovna s obzirom na raspored snaga, i tako je treba i prihvatiti.

Nije vrijeme za teške riječi, niti verbalne a pogotovo fizičke prijetnje "anamo onima"... mnogo teže stvari smo dostojanstveno izdržali, pa trebamo i ovo. Ko prati političku situaciju u zemlji, kockice je odavno posložio.

Još jedna paralela sa politikom... u politici smo u zadnjih godinu dana pročistili svoje redove i napravili jasnu strategiju, pomaci su vidljivi svima. Ovo je slična šansa i za fudbal. Znači, dovesti ljude koji se mogu izboriti za budućnost bh.fudbala, a svi znamo ko su oni. Objektivno, svi znamo da se Čolaković, Pika, Raščić i ostali mogu izboriti samo za svoj džep, tako da je bolje da je ova agonija prekinuta.

Samo hrabro i pametno ;-)
amrica

#2045 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by amrica »

jeza u ledja wrote:

8)
samo_ovaj_put

#2046 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by samo_ovaj_put »

NOGOMET U BIH JE SPASEN!
simonese

#2047 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

samo_ovaj_put wrote:NOGOMET U BIH JE SPASEN!
jeza u ledja

#2048 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

Nego vidim, skoro pola ljudi je glasalo ZA. Znaci, ipak nije striktno po nacionalnoj osnovi? :?
jeza u ledja

#2049 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

simonese wrote:
samo_ovaj_put wrote:NOGOMET U BIH JE SPASEN!
Nogomet ce biti spasen kada se tocak pocne okretati u drugom smjeru. Za sada postoje samo indicije da bi se nesto moglo desiti, ali nista konkretno. UEFAu boli kurac, ja sam u to uvjeren. I cisto sumnjam da ce nam oni praviti savez. Na kraju krajeva, oni na to pravo nemaju. Nista se nece desiti, a UEFA ce ici linijom manjeg otpora, kao uvijek i u svemu.
and

#2050 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.
upoznati su ljudi u uefi da je ovoj stoci što je glasala protiv statuta,kažnjavanje reprezentacije i suspenzija nagrada
Locked